Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Nationala ultimei sanse. Din nou.

Nationala ultimei sanse. Din nou.

campionatul european de fotbal 2016

 Nationala ultimei sanse. Din nou.
Eu m-am săturat până peste cap de meciurile astea “ale ultimei șanse” pe care le tot face Naționala (de fotbal), de la România – Irlanda de Nord încoace, în 1985, sau poate și mai devreme, cine mai știe? Încordările astea disperate, convulsive, până la leșin, toți claie peste grămadă în careul advers, poate ricoșează cumva mingea-n poarta ălora, zbaterea mediocrității să-și țină înc-un pic gura deasupra mocirlei, înc-un pic, dacă se poate, ce mizerie!

Știu că mai mult nu putem, că nu mai avem jucători mari, că ai noștri nu joacă, de fapt, la echipele minore care i-au luat, sau dacă joacă, nu fac gaură-n cer, că n-avem nici campionat, nici proprietari de cluburi responsabili, dar n-am cum să nu mă enervez, chiar și-așa. Mereu, cerșetori la jocul rezultatelor, “dacă ăia bat și ălilanții fac egal, avem o șansă la un baraj, nenică”, niciodată nu suntem în stare să tranșăm calificările (sau ieșirile din grupe) în primele meciuri, mereu la limită, pe muchie, în ultimul moment. E frustrant.

Dacă Dumnezeu există, cred că-și trage palme peste frunte când joacă România. “Iar milogii ăștia? Băi, dar chiar așa, trebuie să vă scot din belea numai eu, de fiecare dată? Pe Keșeru ăla de ce-l plătiți?”

Victoria cu Albania, singura soluție pentru calificare

România trebuie să-și adjudece toate punctele după întâlnirea de duminică. În caz contrar, „tricolorii” vor reveni în țară după faza grupelor

Naționala României a ajuns încă o dată să depindă de ultima partidă pentru a obține o calificare. Acum, „tricolorii” trebuie să treacă de reprezentativa Albaniei, pentru a pătrunde în „optimile” Campionatului European.

Le-au scos peri albi elvețienilor și francezilor

Întâlnirea programată duminică, de la ora 22.00 (în direct la Pro TV și Dolce Sport 1), la Lyon, va fi una complicată. Albania a pierdut meciurile cu Elveția (scor 0-1) și Franța (0-2), dar s-a dovedit a fi un obstacol dificil și pentru „ceasornicari”, și pentru „cocoși”.

Românii nu au decât varianta unei victorii. Orice alt rezultat ar echivala cu încheierea parcursului la turneul final. Un egal ne-ar fixa pe locul al treilea al grupei, cu două puncte, am termina peste albanezi, dar nu am putea intra în grupul celor patru naționale care ajung în fazele eliminatorii. Un eșec ar însemna că vom sfârși pe ultima poziție.

„Tricolorii” pot încheia și pe locul secund al grupei, dacă înving Albania, iar Elveția pierde cu Franța

Luând în calcul cea mai optimistă variantă - victoria - în această situație ne-am putea gândi chiar și la locul al doilea. Dar vom depinde și de rezultatul confruntării dintre Franța și Elveția, ce se va juca tot duminică, tot de la ora 22.00, la Lille.

Am putea termina și pe locul al doilea

Pentru cele două echipe, cel mai convenabil ar fi un rezultat de egalitate și nu este exclusă o înțelegere tacită. Gazdele turneului vor fi lideri, iar elvețienii vor avea asigurată poziția a doua. Dacă francezii s-ar impune la un gol diferență, noi ar trebui să învingem la mininum două. Poate fi luată în calcul și varianta unei victorii minime a „tricolorilor”, coroborată cu un eșec al elvețienilor la diferență de două, trei, patru goluri.

În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, se ia în calcul rezultatul direct, golaverajul și clasamentul fair-play.

„Fiecare jucător se reface diferit”

Un motiv de îngrijorare înaintea partidei cu Albania este starea fizică a jucătorilor. Elevii lui Anghel Iordănescu s-au prăbușit în meciul de miercuri. Problema se pare că ar fi legată de recuperarea făcută după jocul cu Franța. Pompiliu Popescu, fost medic al naționalei, a explicat unde a fost buba. „Esenţial e să le menţii forma fizică şi să previi accidentările. Toate accidentările de aseară sunt consecinţa unei medicamentaţii defectuoase. Asta pe lângă masaj și tot ce mai este nevoie, dar trebuie să cunoști jucătorii. Fiecare jucător se reface diferit. Rolul echipei medicale s-a văzut în meciul cu Elveţia, nu există aşa ceva. A fost o cădere abruptă din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă că pregătirea nu s-a făcut bine atât înaintea Campionatului European, cât şi în timpul turneului”, a spus Popescu pentru prosport.ro.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000