Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Topul prostilor fara anestezie

Topul prostilor fara anestezie

1) Precipitarea multor candidati in colegiile uninominale de a oferi pomeni electorale cu ghiotura, de la DVD-uri pana la televizoare. Gestul isi are temeiul in credinta ca mituitul va vota pentru mituitor. E o prostie.
Din mai multe motive:
a) Ceilalti candidati purced si ei la pomeni electorale. Alegatorul vizat de pomana electorala nu prea stie sa diferentieze intre valoarea obiectelor primite. Drept urmare, el va conchide ca toti candidatii l-au miluit.
Si va vota pe cine crede el de cuviinta.
b) Nu se stie daca alegatorul astfel pricopsit va merge la vot sau daca va merge cu cine va vota.
c) Date fara discernamant, pomenile se pot intoarce impotriva candidatilor.
Si daca alegatorul, dupa ce primeste obiectul, incepe sa-l injure pe candidat pe motiv ca il crede prost?
2) Vizita unei misiuni a FMI si a Bancii Mondiale pentru a evalua sistemul financiar romanesc.
Comunicatul FMI tine sa avertizeze ca aceasta vizita a fost stabilita anul trecut, la cererea autoritatilor romane. Sigur ca asa e. Numai ca in contextul actual vizita asta suna ca dracu!, dupa cum ar spune Petre Roman. Inainte de difuzarea Comunicatului, publicatii precum The Economist, International Herald Tribune, Neue Zurchen Zeitung au vehiculat informatia ca Romania si alte state central si est-europene ar fi in discutii sau in negocieri cu FMI privind posibile imprumuturi. Desi dezmintita de FMI, informatia s-a adaugat altor manevre de pe plan extern in stare sa creioneze imaginea unei Romanii lovite de criza. Misiunea comuna a FMI si BM sta in Romania de la 3 pana la 4 noiembrie 2008. In toata aceasta perioada, informatia care va circula in medie pe planeta va fi: O misiune a FMI si BM se afla in Romania pentru a evalua sistemul financiar. Celelalte precizari din comunicat (Romania nu e in negocieri pentru un imprumut de la FMI, vizita a fost programata de anul trecut) nu vor mai fi difuzate, fie si din motive de spatiu. Si astfel se va aduce un nou argument in campania vizand imaginea unei tari cu probleme.
3) Vizita oficiala a presedintelui Autoritatii Nationale Palestiniene Mahmoud Abbas, la invitatia presedintelui Traian Basescu.
La conferinta de presa de la Cotroceni, raspunzand unei intrebari, Traian Basescu a declarat ca nu e vorba despre o implicare a Romaniei in procesul de pace din Orientul Apropiat. Domnia sa a justificat vizita prin interesele economice din regiune: “In acelasi timp, Romania are traditional interese economice in regiune. V-as aduce aminte de relatiile economice cu Egiptul, cu Siria, cu Iranul, cu Iordania si cu Israelul, cu care relatiile politice au fost constant bune si s-au consolidat continuu si, nu in ultimul rand, Romania are comunitati romanesti in Siria, in Egipt, in Iran si o mare comunitate romaneasca in Israel”. Autoritatea Palestiniana nu stapaneste intregul teritoriu revenit prin negocierile de pace. E greu de crezut in aceste conditii ca firmele romanesti ar putea desfasura in zona afaceri. Daca ne gandim insa la campania din Israel in chestiunea gafei presedintelui cu statul Palestina, costurile in plan international sunt mult mai mari decat posibilele castiguri.
4) Clipul electoral anti-Tariceanu fabricat – contracost – de Felix Tataru pentru campania PD-L.
Specialist in publicitate comerciala, Felix Tataru repeta, ca trase la indigo, trucurile folosite de Alianta D.A. in 2004 impotriva PSD. La vremea respectiva, desi cam tampitele, trucurile lui Felix Tataru aveau o oarecare eficienta impotriva unui PSD perceput ca un urias greoi si arogant. PNL-ul lui Calin Popescu n-are aceasta imagine. Dimpotriva, miscarile PNL tradeaza vioiciune. In plus, PNL, prin esenta sa partid mic, nu poate fi identificat cu Goliat. Un produs electoral trebuie sa fie perceput instantaneu de electorat. Chestia cu Loganul cere o explicatie lunga si complicata a unei afaceri care, intre noi fie vorba, n-a avut rasunet public. Ca sa nu mai spunem ca Loganul e o masina normala, modesta, spre deosebire de Mercedes, care ne sugereaza bogatia aroganta.
5) Razboiul dus de oficialitatile noastre impotriva coborarii ratingului de catre Agentia Standard & Poor`s.
Pe fond, criticile aduse Agentiei sunt justificate.
Sunt insa critici de care au luat cunostinta doar romanii. Coborarea ratingului de tara afecteaza Romania prin imaginea de pe plan extern. Pozitia adoptata la Bucuresti nu influenteaza aceasta imagine. Mai ales cand ea e alimentata de cauzele artificiale provocate chiar de noi: declaratiile lui Traian Basescu despre nominalizarea premierului, despre alegeri, grevele sindicatelor din invatamant.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000