Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Spitalul Judetean Buzau, pe lista neagra a Parchetului ICCJ

Spitalul Judetean Buzau, pe lista neagra a Parchetului ICCJ

spitalul judetean buzau

 Spitalul Judetean Buzau, pe lista neagra a Parchetului ICCJ
Spitalul judetean, cimitirul buzoienilor. Locul unde spagile sunt mai mari ca la Bucuresti. Te internezi cu o boala si pleci cu alte 2, 3, plus virusi sau bacterii mutante care te vor omora in scurt timp!

In orice tara civilizata un spital se distruge din temelii o data la 20-25 de ani. Motivele sunt cat se poate de serioase.

Romania este pe primul loc in Europa intr-un clasament al riscului de infectie cu diferite bacterii mutante, care nu mai raspund la tratamentele cu antibiotice, potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor. Un studiu-pilot facut in sectia de terapie intensiva din Spitalul Judetean Buzau arata care sunt cele mai frecvente si grave infectii ce pot fi luate din unitati medicale. Putinele date despre infectiile spitalicesti furnizate de unitatile medicale de la noi arata ca infectiile cu E-coli, o bacterie intestinala, Klebssiella, microorganism care afecteaza mai ales pacientii operati, si stafilococul auriu, ce poate ajunge oriunde in corp provocand septicemie, sunt printre cele mai frecvente.

Expertii atrag atentia ca externalizarea serviciilor de igienizare catre firme, care s-a facut pe scara larga in ultimii ani, poate fi unul dintre factorii-cheie responsabili de infectiile intraspitalicesti grave. De asemenea, in spitalul judetean Buzau, vechi de 40 de ani, hepatitele A, B, C si D sunt la ele acasa, multe catre medicale fiind purtatoarele acestor virusi ucigasi. Clostridium Difficile, o alta bacterie rezistenta la antibiotic, e un nou germene intraspitalicesc, extins si in Buzau in ultimii 3 ani. Infectiile se transmit de la un pacient la altul prin contactul direct cu lenjeria, mobilierul si clantele usilor din spital. Tot in spitalul din Micro 14 mai gasim si bacteriile din familia Proteeae. Studiile ADN arata ca aceasta familie consta din cel putin trei genuri, Proteus, Morganella, Providencia, si sapte specii: Proteus vulgaris, Proteus mirabilis, Yroteus myxofaciens, Morganella morganii (denumita anterior Proteus morganii), Providencia alcalifaciens, Providencia stuartii si Providencia rettgeri (denumita anterior Proteus rettgeri).

Romania, pe primul loc in Europa la infectii in spitale

Romanii sunt printre cei mai avizi consumatori de antibiotice din Uniunea Europeana, in 2013 situandu-se pe locul trei fara ca nicio reducere a acestui exces periculos sa se fi produs in ultimii 4 ani. Periculos pentru ca efectul principal al acestui comportament este cresterea numarului de bacterii rezistente la orice tratament. Specialistii prevad ca, daca acest exces va continua, pentru boli astazi vindecabile romanii nu vor mai avea un tratament eficient. Deja peste jumatate din stafilococii aurii care circula in Romania sunt rezistenti la meticilina, astfel cs infectiile cu aceasta bacterie (care poate produce pneumonii, artrite sau meningite) sunt tot mai greu de vindecat. Daca nu va numarati printre consumatorii de antibiotice nu inseamna ca sunteti la adapost de aceste bacterii, caci puteti oricand contracta o infectie cu o astfel de tulpina rezistenta. Excesul unora afecteaza intreaga populatie a Romaniei. Raspandirea Stafilococului rezistent la tratament in Europa. Romania are deja peste 50% din bacteriile circulante rezistente Medicii romani prescriu mult prea usor antibiotice pacientilor lor, sunt de acord mai multi specialisti citati de saptamanalul Viata Medicala, care a dedicat un intreg numar acestei probleme. Motivele sunt legate de presiunea economica exercitata de comerciantii farma, crescand “impactul informatiei produsa de cei interesati de cresterea vanzarilor de antibiotice, care incearca sa convinga cu argumente mai mult sau mai putin stiintifice ca [produsul] lor este cel mai bun”, sustine dr. Gabriel Popescu, presedintele subcomisiei nationale pentru limitarea rezistentei microbiene. Pacientii romani pot cumpara din farmacii unele antibiotice fara reteta, iar 40% din retetele cu antibiotice prescrise de medici nu sunt necesare, sustine un studiu recent al OMS. In acelasi timp „formatorii din domeniul academic medical nu fac suficient pentru a crea deprinderi corecte viitorilor medici”. Dar si pacientii pun presiune pe medici pentru a primi antibiotice, crede dr. Adrian Streinu-Cercel. „Asa am ajuns inconjurati de germeni cu multirezistenta. Medicii se tem sa nu greseasca, se tem de situatia in care pacientul nu primeste un antibiotic in conditiile in care ar fi trebuit sa primeasca unul”, afirma Streinu-Cercel, citat de Viata Medicala. In conditiile in care rezistenta la antibiotice este o problema prioritara la nivel european, in Romania inca exista farmacii care elibereaza antibiotice fara reteta.

"NICI UN PROGRES IN ROMANIA!" - Directorul Centrului European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Strategia adoptata de autoritatile romane pentru a stopa acest fenomen nu a fost eficienta.

In ultimii 4 ani, consumul de antibiotice in Romania a ramas constant: foarte mare. „Pe hartile comparative, in 2010 Romania apare in portocaliu, pentru ca in 2015 sa fie colorata in rosu. Nu este niciun progres”, subliniaza dr. Marc Sprenger, directorul Centrului European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC), intr-un interviu pentru Viata Medicala. “Ministrul dumneavoastra ar trebui sa spuna ca reducerea consumului de antibiotice este importanta pentru Romania”, nu se sfieste Sprenger sa afirme. “Este foarte important sa investiti in combaterea acestui fenomen. Dar totul incepe cu vointa politica”. Dirijorii politici ai sistemului sanitar din Romania au fost ocupati insa cu prioritati electorale in ultimul an. Deja peste un sfert din tulpinile de streptococ care circula in Romania sunt rezistente la penicilina. 63,4% din cele de stafilococ auriu sunt rezistente la meticilina, iar numarul bacteriilor Klebsiella (care pot produce pneumonie) multirezistente la antibiotice a crescut de la 0% in 2011 la 44% in prezent.

Din cele 12 recomandari UE pe tema rezistentei la antibiotice, Romania a pus in aplicare doar 5.

Peste 500.000 de romani consuma zilnic antibiotice. Este important sa stim ca antibioticele NU vindeca: -gripa, -raceala, -infectiile urechii, -sinuzitele, -durerile in gat. Ele nu indeparteaza durerea, febra sau tusea. Durata prea scurta sau prea lunga a unei cure de antibiotice, ca si schimbarea antibioticului la trei zile este de asemenea o eroare. Prescrierea antibioticelor in alergii sau toxiinfectii alimentare este nejustificata.

Cateva clarificari necesare acelor cititori care raspandesc prin comentarii informatii incorecte:

1. Antibioticele nu trateaza afectiuni virale.

2. Reclama la medicamente prescrise pe reteta in Romania este interzisa (cazul antibioticelor).

3. Presiunea farma e ajutata si augumentata de presiunea pacientului - daca nu iese din cabinet cu reteta de antibiotic medicul e prost.

4. Da, e necesara o dictatura medicala in ceea ce priveste antibioticele. Antibiotic strict pe reteta nu inseamna ingradirea accesului la sanatate ci protejarea sanatatii publice, ca sa nu ne intoarcem in epoca pre-antibiotic.

Mizerie în spitalele româneşti. Inclusiv unităţi private au fost închise pentru că au încălcat regulile sanitare

După scandalul infecţiilor nosocomiale, ies la lumină tot mai multe grozăvii din spitalele româneşti, şi nu doar la stat. Trei unităţi private au fost închise din cauza neregulilor legate de circuite. Un alt pericol major descoperit la controale: o treime din aproape 500 de spitale verificate nu făceau corect sterilizarea! Şi la asta s-a adăugat problema dezinfectanţilor diluaţi, pentru care Ministerul Sănătăţii a început alte controale după dezvăluirile din presă.

Condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, chiar deplorabile în unele spitale. Înghesuială. Toalete insuficiente. Probleme legate de curăţenie în blocurile alimentare. Sunt doar câteva dintre deficienţele pentru care autorităţile sanitare au dat sute de sancţiuni.

Trei spitale private au fost închise în primul trimestru, fiindcă încălcau regulile sanitare.

Într-o treime din aproape 500 de spitale verificate, pacienţii puteau fi infectaţi oricând, fiindcă nu se respectau etapele sterilizării.

Chiar şi acolo unde personalul respecta regulile ar fi fost riscuri mărite de infecţie. Presa a dezvăluit că dezinfectantul furnizat în majoritatea spitalelor ar fi fost, de fapt, diluat.

Ministerul Sănătăţii a anunţat noi controale după dezvăluirile din presă. Vezi şi detalii despre Planul Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale 2016 – 2018, lansat de minister.

Parchetul a deschis un dosar penal în cazul dezinfectanţilor.

Anchetă a Parchetului ÎCCJ referitoare la dezinfectanţii din spitalele din România

Parchetul va declanșa o anchetă în cazul dezinfectanților din spitale, după dezvăluirile din Gazeta Sporturilor. Procurorii s-au autosesizat după ce în presă au apărut informații că o firmă care aprovizionează majoritatea spitalelor din România diluează substanțele care ar trebui să-i protejeze pe pacienți de infecții. În paralel, şi Ministerul Sănătăţii va face controale în toate spitalele. Astfel se va putea demonta una dintre marile minciuni ale sistemului sanitar din România: în statistică, avem cele mai curate spitale, dar numai pentru că rapoartele despre infecţii sunt false.

"Marţi dimineaţă ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta desfăşurată de domnul Tolontan. Am sesizat Secţia de urmărire penală pentru constituirea unui dosar în această cauză, fapt pentru care aduc mulţumiri mass-media pentru activitatea pe care o are", a spus procurorul general interimar Bogdan Licu.

După scandalul infecțiilor intraspitalicești, care au răpus mai mulți răniți din Colectiv, un angajat de la fabrica de dezinfectanți l-a contactat pe jurnalistul Cătălin Tolontan și i-a semnalat că rețetele soluțiilor nu corespund cu etichetele. Angajatul susține că a semnalat problema și conducerii, însă nimeni nu a luat nicio măsură. Dezvăluirile din luna decembrie au apărut însă abia acum, înainte ca Ministerul Sănătății (MS) să lanseze planul de combatere și control a infecțiilor nosocomiale.

În lipsa unor laboratoare acreditate, dezinfectanţii folosiţi în spitalele româneşti sunt avizaţi în strainate. În România, direcţiile sanitare verifică doar hârtii.

În primă fază, peste 100 de spitale vor fi vizate de planul antiinfecții, în special cele care au secții de chirurgie, terapie intensivă și neonatologie, unde riscul de infectare este mai mare. Vor fi schimbate și contractele managerilor de spitale, pentru a fi încurajați să raporteze infecțiile. Până acum, cele mai multe erau ascunse fiindcă directorii riscau să-și piardă funcțiile.

Potrivit raportărilor de până acum, avem cele mai curate spitale din Europa. Cifrele prezentate de MS arată că rata infecțiilor spitalicești se oprește undeva la 0,3%. Prea puțin, susține Alexandru Rafila, președintele Societății Microbiologice din România care avertizează că, odată cu aplicarea planului antiinfecții, numărul infecțiilor intraspitalicești va crește considerabil.

Jaf de zeci de milioane de euro! Programele naționale de sănătate, găuri negre pentru bugetul statului

Până nu demult, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate clama introducerea cardurilor pentru eliminarea furturilor din sistem. Acum, Curtea de Conturi a descoperit că bolnavii de diabet au plătit peste 31 de milioane de lei pentru medicamente gratuite, iar 21 de case judeţene au prejudi ciat statul cu peste 9,4 milioane de lei. Și asta nu e totul!

Un Raport al Curţii de Conturi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 21 de case judeţene a descoperit nereguli grave. Controlul a vizat perioada 1 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2014, interval în care statul a fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei. Numai în Programul naţional împotriva diabetului zaharat, în care pacienţii beneficiază de tratament gratuit, au fost depistate prescrieri de reţete ilegale de circa 3,5 milioane de lei. Cele 21 de case judeţene ar fi făcut cheltuieli ilegale de circa 9,4 milioane de lei. De exemplu, 100.000 de lei este valoarea rețetelor eliberate pentru pacienți decedați.

Hoţiile, defalcate

Potrivit raportului, o jumătate de milion de lei s-a dus pe rețete validate fără aprobarea comisiilor de specialitate, lucru care este obligatoriu, iar în cazul a 76 de pacienți s-au decontat 700.000 de lei pentru dializă, deși nu erau înregistrați în Registrul național renal.

Inspectorii Curții de Conturi susțin că nu au fost încurajaţi furnizorii pentru ca ei să vină cu medicamente care să fie compensate 100%. În schimb, au venit cu medicamente compensate doar parțial, iar pacienții au fost nevoiți să plătească diferența. Pentru 1.242 de pacienţi cu diabet zaharat au fost emise şi eliberate prescripţii medicale în valoare de aproximativ 452.000 de lei, în timp ce figurau internaţi în spital. Acest lucru este ilegal, având în vedere că legislaţia prevede că un pacient nu poate beneficia în acelaşi timp de tratament intraspitalicesc şi de servicii medicale din ambulatoriu, pentru care este nevoie de prescripţie medicală.

63.000 de lei, medicamente pentru morți

Raportul consemnează că CNAS a validat eliberarea de medicamente în valoare de 63.000 de lei pentru pacienţi care erau decedaţi la data eliberării din farmacii a respectivelor medicamente. Deşi medicii au prescris pastilele când pacienţii erau în viaţă, ele au ieşit din farmacii în baza reţetelor după data decesului. Aceeaşi procedură a fost aplicată şi în cazul a 139 de pacienţi pentru care s-au eliberat medicamente în valoare de 33.000 de lei folosindu- se de numele pacienţilor care figurau decedaţi la data prescrierii.

Inspectorii Curţii de Conturi acuză şi lipsa de implicare a Ministerului Sănătăţii în controale, deşi aceasta este una dintre principalele atribuţii ale sale.

În total, cheltuielile nejustificate se ridică la 9.424.000 de lei.

Reacţia şefului CNAS


Președintele interimar al CNAS, Radu Țibichi, spune că sumele din raport sunt doar estimări și că vor face obiectul unor controale ale Casei de Sănătate, pentru a se determina dacă acestea se confirmă. „Sumele pot fi în general mai mici, pentru că ele s-au obținut prin evaluarea datelor din sistemul informatic, iar Curtea de Conturi a stabilit ca această sumă să facă obiectul unor controale”, a declarat public Ţibichi. El încearcă să minimalizeze prejudiciile, invocând faptul că în program sunt circa 800.000 de pacienţi, iar bugetul este de 900.000 de lei. „Deci, în trei ani, ar fi un procent de 0,4% din totalul sumelor bugetate pentru program”, a adăugat Radu Țibichi. El a mai spus că, „dacă se vor găsi situații nelegale, sumele vor fi imputate”. De menționat că, în perioada supusă controlului Curții de Conturi, ministru al Sănătății era Nicolae Bănicioiu.

Controale anunțate

Se pare că jaful din sistemul de Sănătate este cunoscut. Cu doar două zile în urmă, actualul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a afirmat că numai în acest an „a comandat” zeci de controale în minister și în casele județene de asigurări de sănătate, inclusiv la cea națională. El a promis că va face publice rezultatele anchetelor.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Dedu Laur

O expunere clara si cinica a realitatii din spitale! Cand veti vorbi si de pacientii murdari, nespalati,cu raie si paduchi ,viermi, plini de infectii,care vin in spitale ????stau pana in ultim aclipa, apartinatorii lor ii arunca in spitale ca sa scape de ei!
+1


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000