Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Primarul Liviu Negoita, vice la PD-L, a dat milioane fara licitatie BGS-ului

Primarul Liviu Negoita, vice la PD-L, a dat milioane fara licitatie BGS-ului

O lovitura naucitoare i se pregateste BGS-ului, firma de zmardoi care au snopit niste baieti la mall: anularea licentei de functionare. Piciorul in piept ar putea veni pentru ca BGS a refuzat sa puna la dispozitia Politiei sase minute foarte relevante din inregistrarea video a bataii de la Plaza. Ca sa nu se intimple asta, un sprijin nepretuit ar putea sa vina de la PD-L, partid aflat la guvernare. Din care face parte si Liviu Negoita, primarul de la 3, un finantator generos prin contracte fara licitatie, din bani publici, al BGS.
Pentru sase minute lipsa pe video, BGS risca o eternitate lipsa din afaceri

Ne-am distrat frumos in februarie la Plaza Romania!
S-a lasat iar cu picioare in mecla si pumni la coaste, basca OTV-ul a avut iar o piine de mincat de pe urma scandalului. Culmea, in loc sa-si asume realizarile, pe cavalerii BGS-ului i-a apucat modestia si nu au predat militienilor inregistrarile video din sistemul de supraveghere al mall-ului, care au surprins desfasurarea ostilitatilor. Daca am fi fost la un meci de fotbal, BGS Divizia de Securitate ar fi incasat lejer un cartonas rosu pentru fault la adresa anchetei Politiei. Transpus in realitate, acest refuz ar fi trebuit sa se lase cu anularea licentei de functionare a firmei de paza. Potrivit Legii 333/2003 (in baza careia functioneaza toate societatile de paza din tara), „refuzul de a furniza datele, informatiile sau documentele solicitate de catre reprezentantii autoritatilor publice competente potrivit legii“ atrage anularea licentei de functionare. Fapt si mai grav, din inregistrarile video lipsesc sase minute esentiale (de la 18,30 la 18,36), care ar putea dovedi ca, de fapt, cei de la BGS au provocat violentele, si nu clanul Preda. Asa cum arata un proces-verbal de predare-primire incheiat intre Anchor Grup SA si BGS Divizia de Securitate in 15 ianuarie 2009, firma de paza devenise administratorul sistemului de supraveghere video. Purtatorul de cuvint al BGS, Antoniu Ungureanu, sustine ca sistemul preluat de la Anchor prezinta disfunctionalitati, astfel explicindu-se absenta celor sase minute din inregistrari si ca ei doar administreaza supravegherea video.

Politistul Pitulescu, „avocatul“ BGS
De ancheta s-a ocupat Serviciul de Investigatii de la Politia Capitalei, condus de Mihai Pitulescu. Reprezentantii acestui serviciu sint cei care au solicitat sa li se puna la dispozitie inregistrarile video din seara incidentului, la scurt timp dupa producerea acestuia. Raspunsul BGS-ului a fost initial „Da, vi le dam“, dupa care a urmat „Nu putem sa vi le dam, ca nu sint ale noastre, ci ale mall-ului si trebuie sa-si dea acordul conducerea Anchor“. Pina la urma, militienii s-au dus si le-au ridicat personal. Contactat telefonic, comisarul-sef Mihai Pitulescu ne-a declarat ca nu a sesizat pe nimeni cu privire la problemele pe care le-a avut cu obtinerea filmarilor realizate de camerele sistemului de supraveghere video. Nu era problema lui. „Pe Legea 333 (Legea firmelor de paza) s-au facut discutii separat la nivelul IGPR-ului (legat de evenimentele din 21 februarie). E de Ordine Publica asta. E la ei“. Cu alte cuvinte, daca vor sa constate incalcarea legii de catre BGS, colegii comisarului-sef tre’ sa se uite si ei la televizor ca tot romanul ca, altfel, de la el nu o sa afle nimic. Marinimos, Pitulescu ne-a mai declarat ca tergiversarea predarii filmarilor ar putea fi interpretata ca un refuz. Ba mai mult chiar, aceeasi tergiversare ar fi putut fi folosita pentru stergerea celor sase minute de inregistrari. Asta declara politistul acum. Altfel, acest politist a facut perfect pe avocatul bigiesilor. Pe sticla au dat foarte bine declaratiile lui care ii infierau pe fratii Preda, pardon, am vrut sa spunem pe clanul Preda. Mihai Pitulescu a declarat in aceeasi seara (21 februarie) ca Politia avea informatii ca este posibila producerea unui astfel de eveniment in sectorul 6, dar si ca Preda si ai lui sint urmariti pentru perceperea de taxe de protectie si recuperari de datorii. Dupa cum s-a descoperit ulterior, de fapt, vreo patru melteni, pe care Pitulescu i-a ridicat la rangul de clan, si-au luat-o in mecla de la citeva zeci de agenti BGS.

Tatal „avocatului“ BGS, „avocatul“ lui Traian Basescu
Cea mai importanta calitate a comisarului-sef Mihai Pitulescu este aceea de fiu al tatalui sau, fostul sef al Politiei Romane, generalul Ion Pitulescu. Acesta din urma a fost secretar de stat al Ministerului de Interne in perioada 1993-1996, sef al IGPR (’95-’97) si consilier al ministrului de Interne Doru Ioan Taracila. Pe partea politica, Pitulescu tatal a fost putin cam migrator politic, trecind prin PC, PPCD si, in cele din urma, PLD. In 2005, intr-un interviu preluat de Hotnews.ro, Ion Pitulescu si-a marturisit citeva faceri de bine la adresa presedintelui Basescu: „Acum o sa va spun un secret pe care nu l-am spus nimanui. Eu cunosc modul in care s-a anchetat dosarul «Flota». In aceasta cauza eu nu am vrut sa ma bag absolut deloc; in 1998, cind s-a reluat cazul, eu eram consilierul ministrului. L-au adus pe acel Bogdan de la Constanta, pe care l-au facut general; eu il gasisem implicat in niste retele mafiote si l-am dat jos, era seful Serviciului Economic de la Constanta. Mi-am dat seama ca aici se va forta nota, era o dispozitie politica impotriva lui Basescu si le-am spus asta“. Apogeul carierei politice a lui Pitulescu a fost atins in 2007, cind a devenit sef al organizatiei PLD Deva, cu sprijinul lui Viorel Arion, deputat PD-L in prezent si prim-vicepresedinte al PD-L Hunedoara. Pina in vara anului 2008, Ion Pitulescu a fost consilier judetean la Hunedoara.

Miza: profit de milioane de euro !
Marea miza, acum, a evenimentelor de la Plaza Romania este licenta de functionare a firmei de paza implicate. Daca Mihai Pitulescu, comisarul-sef al Serviciului de Investigatii Criminale din Politia Capitalei, ar fi sesizat Inspectoratul General al Politiei asupra problemelor care au aparut la ridicarea imaginilor video la Plaza, atunci Directia de Ordine Publica a IGPR ar fi ajuns in situatia de a putea decide anularea licentei de functionare a societatii BGS Divizia de Securitate SRL. Pentru firma lui Bogdan Oprea, asta echivaleaza cu un dezastru, intrucit Oprea ar fi obligat sa renunte la contractele pe care le-a incheiat pina atunci. Deci nexam afaceri cu paza. Potrivit bilantului pe anul 2007, depus la Ministerul Finantelor, BGS Divizia de Securitate SRL a avut o cifra de afaceri anuala de 34.070.574 RON. Profitul net a fost de alte 7.757.485 RON, deci mai mult de doua milioane de euro la acel moment.

Primarul Liviu Negoita, seful partidului basescian pe Bucuresti, finantator BGS
Ei, si acum ghiciti cine mai sta foarte bine la legaturi cu PD-L. Firma voastra de paza preferata, desigur. Glumeam. De fapt, este firma de paza preferata a primarului sectorului 3, Liviu Negoita, presedintele organizatiei PD-L Bucuresti si vicepresedinte al democrat-liberalilor. Din 2006, acesta a instituit un monopol BGS pe serviciile de paza cumparate de Primaria sectorului 3. Potrivit Romaniei libere, in februarie 2006, Directia Invatamint si Cultura a Primariei sectorului 3 a achizitionat de la BGS Divizia de Securitate servicii de paza pentru 70 din cele 71 de unitati de invatamint de pe raza sectorului. Totodata, badigarzii lui Bogdan Oprea au mai fost angajati si pentru paza parcurilor si a locurilor de joaca din sector. Multe contracte fara licitatie de la Negoita pentru BGS Sa vorbim putin si despre bani, ca nimic nu e moca pe lumea asta. In general, firma asta de paza nu prea a avut concurenta in obtinerea contractelor de la Negoita. In 2 octombrie 2008 a primit prin incredintare directa un contract in valoare de 640.000 RON pentru paza miniparculetelor din sector. Pe 18 octombrie a mai primit, tot fara licitatie, un alt contract in valoare de 400.000 RON pentru paza parcurilor din sector. Chiar si-atunci cind nu li se acorda contracte fara licitatie, baietii cu paza tot cistiga in calitate de unici competitori. Pe 21 august 2008, pentru Liceul „Alexandru Ioan Cuza“ din sectorul 3, Directia de Invatamint si Cultura a cumparat servicii de paza in valoare de aproximativ 862.000 RON. Cum spuneam, BGS a fost singura firma participanta la licitatie. Pentru acelasi liceu, cu un an inainte, in aceleasi conditii, Primaria a incheiat un contract cu societatea lui Oprea in valoare de aproximativ 840.000 RON. Pentru Liceul Bilingv „Decebal“, Negoita a incheiat un contract cu BGS in valoare de aproximativ 520.000 RON, oferta firmei de paza fiind singura care a fost depusa in cadrul licitatiei deschise.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000