Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Nici al doilea film nu dovedeste agresarea hotilor masinii lui Gigi Becali

Nici al doilea film nu dovedeste agresarea hotilor masinii lui Gigi Becali

Instanta a emis, ieri la pranz, o autorizatie de perchezitie informatica asupra telefonului folosit de Stefan Dediu pentru a filma discutiile din barul din Pipera. Specialistii IT ai IGP au descarcat, ieri dupa-amiaza, materialele video in prezenta lui Dediu, insotit de avocatul sau, Aurelian Badulescu. Potrivit surselor noastre, in telefon se aflau trei filme de aproximativ 15 secunde fiecare, precum si trei fotografii. Se pare ca nici aceste filme nu dovedesc vreo agresiune asupra hotilor
Materialele video urmeaza sa ramana la dosar, fara a putea fi depuse, astazi, ca probe, la recursul impotriva deciziei de arestare. Tribunalul Bucuresti este chemat sa se pronunte asupra recursului formulat de Becali si oamenii sai impotriva deciziei de arestare a Judecatoriei sectorului 1. Sedinta ar putea incepe dupa ora 17.00, daca instanta admite cererea formulata de avocatul lui George Becali, Gheorghita Mateut, care a spus ca toata ziua este retinut la Cluj-Napoca, unde mai are si alte procese.
Magistratul Nicoleta Cristus, de la Judecatoria sectorului 1, motiveaza, in incheierea de sedinta, decizia de arestare prin aceea ca Becali si-a facut singur dreptate, chiar daca se poate proba furtul masinii sale. De altfel, potrivit unor surse judiciare, ancheta va fi extinsa si asupra hotilor, cercetarile fiind efectuate de Serviciul Furturi Auto al Politiei Capitalei, prin conexarea la dosarul lui Becali a lucrarii penale deschise de politistii ilfoveni.
Judecatoarea Nicoleta Cristus, de la Judecatoria sectorului 1, admite posibilitatea ca masina lui George Becali sa fi fost furata de cei trei hoti prinsi de oamenii latifundiarului. Cu toate acestea, judecatoarea apreciaza ca inacceptabil faptul ca George Becali si-a facut singur dreptate. “Chiar daca s-ar proba in mod cert ca partile vatamate sunt autorii furtului autoturismului inculpatului Becali George, nu este de conceput, intr-o societate democratica, cu reguli de conduita si convietuire clara, sa se recurga la «proceduri judiciare» paralele care nu au nici o legatura cu ordinea si statul de drept, ci intra in sfera ilicitului penal. Inculpatii din prezenta cauza, apropiati sau subordonati inculpatului Becali George, au actionat la indemnul si sub comanda acestuia, intr-o maniera care sfideaza regulile de drept (urmariri cu masinile, noaptea in oras, uzul de arma in loc public, existand posibilitatea ranirii si altor persoane nevinovate) pentru gasirea si pedepsirea autorilor furtului autoturismului neputandu-se fi acordate circumstante in sensul ca s-ar fi substituit organelor judiciare deoarece numai acestea sunt abilitate sa efectueze cercetari pentru aflarea adevarului (...) Daca nu acceptam un astfel de principiu ca fiind singurul ce trebuie sa guverneze intr-o societate democratica, ar insemna ca pentru toti cetatenii sa existe posibilitatea de a-si face singuri dreptate, inclusiv prin conduite ce intra in sfera ilicitului penal”. Pe de alta parte, potrivit judecatoarei, “inculpatul Becali George este o persoana publica, recunoscuta in unele medii ca un formator de opinie, multe din conduitele acestuia fiind exemplu de urmat pentru alti cetateni - cum ar fi apropierea sa de Biserica (aspect pus in evidenta in multe ocazii in sens pozitiv), acesta, poate mai mult decat ceilalti coinculpati, aflati in sfera sa de influenta, fiind dator sa se manifeste intr-o conduita care sa se incadreze in limitele legalitatii”.
Becali: N-am dat bani pentru recuperarea masinii
Potrivit judecatoarei Nicoleta Cristus, Catalin Zmarandescu a dat declaratii care nu se coroboreaza nici macar cu cele ale lui Gigi Becali. Astfel, potrivit instantei, Becali nu confirma, in declaratia data in fata judecatorului, ca ar fi dat o „suma de bani pentru a-si recupera masina inculpatului Zmarandescu Catalin Otto sau coinculpatului Dumitrascu Nicolae“. Instanta retine doar ca declaratiile lui Zmarandescu nu se „coroboreaza“ cu cele ale finantatorului Stelei. Cu toate acestea, potrivit lui Nicolae Dumitrascu, intermediarul care a luat banii de la el, Daniel Irimia, zis Dan Piticu, l-a sunat pe hotul masinii lui Becali, Constantin David Stan, spunandu-i ca “a primit banii ceruti de la inculpatul Becali George pentru rascumpararea autoturismului”. Daca Dan Piticu ii transmite hotului masinii ca a primit banii de la Becali, atunci nu Zmarandescu a dat declaratii contradictorii, ci finantatorul Stelei minte spunand ca nu a dat bani.
Al doilea film nu dovedeste agresarea hotilor
Judecatoarea Nicoleta Cristus a emis, ieri la pranz, o autorizatie de perchezitie informatica asupra telefonului folosit de Stefan Dediu pentru a filma discutiile ce au avut loc in barul din Pipera, intre Becali si hoti. Specialistii IT din cadrul IGP au descarcat, ieri dupa-amiaza, materialele video, in prezenta lui Stefan Dediu, insotit de avocatul sau, Aurelian Badulescu. Potrivit surselor noastre, in telefon se aflau trei filme scurte, de aproximativ 15 secunde fiecare, precum si trei fotografii. Materialele video urmeaza sa ramana la dosar, fara a putea fi depuse, astazi, ca probe, la recursul impotriva deciziei de arestare. Cert este ca, potrivit acelorasi surse, nici aceste filme nu pot dovedi ca in barul din Pipera hotii au fost agresati.
Sandu Geamanu’, de la „Afacerea Portbagajul“ la furtul masinii lui Becali
Din interceptarile telefonice, rezulta ca Alexandru Ilie, alias Sandu Geamanu, „cunostea detaliile intregului incident“, respectiv de furtul masinii finantatorului Stelei. Intr-o discutie avuta la telefon cu fratele sau, Petre Ilie, la 24 de ore de la furt, Sandu Geamanu ii spune acestuia ca “niste copii au vazut o masina cu motorul pornit si au luat-o”. Numele lui Alexandru Ilie a fost indicat prima data de avocati ca fiind cel al persoanei care a stat in spatele furtului masinii finantatorului Stelei si a incercarii de santajare a lui Becali pentru recuperarea acesteia.Intr-o alta discutie dintre fratii Ilie, Sandu Geamanu ii spune lui Petre ca toata aceasta poveste seamana cu “Afacerea Portbagajul” din 2000, pentru care Alexandru Ilie a primit 10 ani de inchisoare. „Frate, ce a facut el acum am facut eu pentru Bucurenciu, da’ numai ca mie mi-a dat 10 ani“. Aceasta replica venea in urma unei marturisiri facute de unul dintre hoti lui Sandu Geamanu: „Sandule, daca as sti ca ma duc la puscarie, as face si eu cativa ani, bataia si umilinta care am luat-o la Becali in curte, mi-am lasat sangele acolo, la expertiza se poate constata ca-i sangele meu, ca am fost privat de libertate,... am si eu demnitatea mea de barbat, nu pot sa ma transform din barbat in femeie“. In dosarul „Afacerea Portbagajul“, in care omul de afaceri Mihai Bucurenciu a acuzat furtul a 400.000 de dolari din portbagajul masinii sale, Ilie Alexandru a fost trimis in judecata de procurori pe 11 iunie 2000, fiind acuzat ca, la ordinul lui Mihai Bucurenciu, a rapit, alaturi de alte ajutoare de-ale sale, doua persoane care au fost sechestrate o luna pentru ca ar fi furat cei 400.000 de dolari.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000