Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cazul infiorator al bebelusului batut pana la moarte de mama!

Cazul infiorator al bebelusului batut pana la moarte de mama!

mama criminala

 Cazul infiorator al bebelusului batut pana la moarte de mama!
Cazul înfiorător al bebeluşului bătut până la moarte de mamă şi aruncat într-o remorcă. Crima pare să fie una perfectă

Poliţiştii buzoieni încearcă de trei ani, fără succes, să identifice o persoană care a ucis un nou-născut, bănuind doar că este vorba despre o mamă criminală. Femeia, spun anchetatorii, a născut un copil sănătos, însă l-a omorât lovindu-l cu bestialitate şi i-a aruncat cadavrul în remorca unei maşini.

Campania „România infractorilor necunoscuţi” a cotidianului „Adevărul”, despre cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut aflate în lucru la Poliţie şi Parchete, continuă astăzi cu un caz cutremurător de la Buzău. O femeie care şi-a omorât pruncul abia născut, apoi l-a aruncat în bena unei autoutilitare, este de negăsit de mai bine de trei ani.

Poliţiştii şi procurorii care au preluat dosarul sunt neputincioşi în a identifica autoarea unei crime cu sânge rece, săvârşită într-o noapte de weekend, în vara anului 2013. Este unul dintre dosarele cu autor necunoscut aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Povestea sinistră începe în 21 iulie 2013, într-o zonă semicentrală a Buzăului, limitată de străzile Ciochinescu şi Ciucurete. O femeia care se ocupă cu răscolitul prin gunoaie îşi făcea traseul obişnuit prin cartier, umblând prin ghenele blocurilor şi pe la tomberoane, în căutare de resturi. În timp ce se îndrepta către o platformă de gunoi aflată în zona cuprinsă între străzile Ciochinescu şi Ciucurete, femeia a trecut pe lângă o autoutilitară Dacia, zărind pe platforma din spate a acesteia o grămadă de cârpe murdare ce păreau că acoperă ceva.

Mânată de curiozitate, aceasta a îndepărtat cârpele cu cârligul pe care îl folosea pentru a scormoni în gunoaie şi a rămas împietrită de groază în momentul în care a dezvelit trupul fără viaţă al unui bebeluş.

„Femeia care a găsit bebeluşul era şocată”

Mai mulţi cetăţeni care se aflau în acea zi de duminică, la orele dimineţii, în preajma platformei de gunoi a cartierului, au fost alertaţi de femeie. Câţiva dintre oamenii care şi-au făcut curaj să verifice vorbele femeii aveau să descopere în bena unei autoutilitare parcate la douăzeci de metri distanţă de tomberon o grămadă de cârpe, în care era înfăşurat cadavrul unui făt.

Marcaţi de cele văzute, martorii au sunat imediat la 112 pentru a anunţa sinistra descoperire. Imediat, poliţiştii au împânzit arealul din jurul Daciei Papuc pentru a începe să facă lumină în povestea care se contura a fi o crimă. „L-a descoperit o femeie care era la gunoi, aici. Zona a fost îngrădită cu bandă, au oprit circulaţia, a fost mare zarvă. Femeia care a găsit bebeluşul era şocată”, ne-a declarat unul dintre bărbaţii alertaţi de femeie.

Poliţiştii care au preluat cazul au examinat copilul şi au realizat că au în faţă un băieţel. După ce au fost efectuate măsurători, fotografii şi interogări ale martorilor, cadavrul fătului a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili la necropsie dacă micuţul fusese născut la termen, precum şi cauza decesului.

În primele ore de la macabra descoperire, poliţiştii au vizitat toate societăţile comerciale din vecinătate, dotate cu camere de supraveghere, pentru a strânge înregistrările din noaptea de 20 spre 21 iulie 2013. Au mers apoi la toate cabinetele medicale particulare şi farmaciile de pe o rază de câţiva kilometri în jurul punctului în care a fost găsit fătul, pentru a cere date despre cliente gravide din cartier.

Copilul a avut o moarte violentă

Încă din prima săptămână, anchetatorii au pornit pe urmele mamei asupra căreia, iniţial, plana suspiciunea că născuse fătul mort, după care i-a abandonat cadavrul în bena Daciei Papuc. „Au fost efectuate investigaţii, audieri, verificări la unităţi spitaliceşti, cabinete medicale şi unităţi farmaceutice. La aceste operaţiuni au participat poliţişti de la mai multe structuri operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău”, declara în 2013 ofiţerul de presă al IPJ Buzău, comisarul şef Florina Crucianu.

După câteva zile, însă, legiştii au transmis rezultatele necropsiei, conturând un scenariu greu de digerat chiar şi de către criminaliştii căliţi în anchetarea unor omoruri dintre cele mai atroce. Legiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău au constatat că băieţelul a fost născut la termen, iar moartea a fost violentă. Altfel spus, criminala adusese pe lume un copil sănătos însă, din motive greu de bănuit, l-a lovit până a murit, după care i-a aruncat cadavrul în bena maşinii.

Ancheta echipei formate din poliţişti şi procurori părea că dă rezultate în toamna aceluiaşi an, după ce a primit un set de imagini preluate de pe camerele de supraveghere ale unei farmacii din apropierea locului, în care a fost găsit nou-născutul. Pe înregistrare apărea un bărbat care intrase în farmacie în perioada în care femeia a aruncat copilul în bena Daciei. În acest context, poliţiştii au transmis presei fotografia bărbatului, însoţită de mesajul prin care îi transmiteau celui care se recunoştea pe filmare să se prezinte la poliţie pentru a preciza dacă deţine informaţii ce pot fi utile anchetei.

Oamenii legii cereau, de asemenea, persoanelor care îl recunosc pe bărbatul respectiv să se adreseze celei mai apropiate unităţi de Poliţie, pentru a furniza date ce pot duce la identificarea lui. Nici acest demers nu le-a fost de folos anchetatorilor, astfel că dosarul a ajuns pe raftul cazurilor cu autor necunoscut. Oamenii legii iau în calcul mai multe variante privind identitatea criminalei. Este posibil, spun ei, ca femeia să-şi fi schimbat frecvent domiciliul, pe perioada sarcinii, pentru a-şi pierde urma. Nu este exclus ca mama, probabil foarte tânără, să fi săvârşit fapta cu ajutorul unor complici, părinţi sau partener.

Nu s-a putut stabili până acum nici momentul în care coletul respectiv a fost plasat în maşină şi nici locul. Practic, noi am luat în calcul toate variantele şi sunt încă în curs verificări. Au fost folosite tot felul de mijloace de investigaţii în acest dosar, dar împrejurarea a făcut ca situaţia să nu fie clarificată până în prezent. Dacă este să speculăm, în afara profesiei mele, mama putea să fie din alte părţi, să oprească într-o parcare, să bea o cafea, cu patru zile înainte, şi să nu observe până la momentul respectiv”, a declarat comisarul-şef Laurenţiu Pantazi, comandantul IPJ Buzău.

Cert este, spun ginecologii, că o sarcină poate fi ascunsă de ochii lumii până spre sfârşitul ei. ”Îşi pune un pulover larg, dacă e iarnă sau toamnă, şi nu se cunoaşte, mai ales dacă e burtica mai mică. Toate aceste simptome specifice, greaţă, stări de rău, pot fi şi ele ascunse. Chiar şi naşterea poate fi ascunsă. Femeile năşteau acasă, cu sau fără moaşă, cu sau fără rude, fără aparţinători. Dacă are norocul şi nu face nicio complicaţie, atunci naşterea poate fi fără probleme: naşte, elimină placenta, după care dacă nu are hemoragie sau alte complicaţii se reface”, spune medicul Dorin Neacşu.

Profilul mamei criminale

O astfel de atrocitate este rezultatul unei femei cu tulburări psihice, crede psihologul buzoian Petrică Alexa. Lipsa unor scăpări în comportament, care să-i trădeze fapta, lejeritatea cu care a ascuns sarcina apoi efectele naşterii, sunt argumente care îi conturează femeii profilul unui psihopat.

„Categoric, această persoană ascunde o patologie, o psihoză. De obicei, individul care a comis o infracţiune şi are conştiinţa încărcată, mai devreme sau mai târziu, cedează şi lasă indicii fără să vrea. Acest lucru nu este valabil în cazul psihopaţilor. Acesta îşi ascunde foarte bine fapta, pentru că intră în comportamentul lui firesc. Vreau să vă spun că astfel de persoane nici nu trebuie să se străduiască foarte tare să ascundă o faptă infracţională, pentru că însăşi percepţia lor asupra faptei comise nu este una care să le producă regrete, care să-i facă să o aibă pe conştiinţă”, spune psihologul buzoian. Cu cât trece timpul, cu atât procurorilor şi poliţiştilor le va fi mai greu să o identifice pe autoarea crimei. Dacă în perioada imediat următoare săvârşirii crimei, a fost nevoită să depună un minim efort pentru a simula un comportament normal, odată cu uitarea, femeia va reuşi să se comporte în societate ca şi cum nimic nu i s-a întâmplat.

„Este foarte greu să prinzi un astfel de individ care nu are conştiinţa încărcată. Dacă a trecut atâta timp, sunt mici şanse ca această femeie, în cazul în care are probleme psihice, să cedeze şi să lase semne. Vor fi doar dacă fapta este ştiută şi de altcineva din anturaj. Dacă femeia nu are probleme psihice, ar putea să se dea de gol mai târziu, când are alt necaz sau altă problemă, chiar şi peste zece ani, când o să perceapă toată treaba respectivă ca fiind o pedeapsă pentru ce a făcut. Lucrurile astea se întâmplă aşa, dar am serioase reţineri”, a spus psihologul Petrică Alexa.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000