Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cand mastile cad

Cand mastile cad

costintanasescu blog

 Cand mastile cad
Cei mai multi dintre noi nu suntem printre cei privilegiati care au parte de ceea ce pare relatia perfecta, lunga, sanatoasa, motivatoare, implinitoare. Cei mai multi dintre noi suntem… singuri.

Singuri din propria alegere sau singuri prin alegerile celor din jurul nostru. Singuri la intrebarea care este statusul actual, singuri cand iesim seara in oras si singuri cand ne punem seara sa dormim.

La momentul prezent, suntem de-a dreptul bombardati de aplicatii online, site-uri, evenimente, toate, absolut toate avand scopul comun de a-ti gasi tu jumatatea. Pentru ca lor le pasa! Celor care dezvolta aceste metode chiar le pasa! Am zambit cand am scris asta si pentru o fractiune de secunda am si crezut. Dar nu, scopul acestui articol nu este de a convinge sa nu mai utilizam aplicatiile online. In fond ele exista datorita unei nevoi clare existente. Scopul acestui articol este ceea ce ramane din utlizarea lor. Da, probabil ca ceea ce le pasa cu adevarat este profitul care reiese din disperarea fiecaruia de a isi umple timpul cu cineva, de a avea casual sex fara obligatii, sau nu stiu, pur si simplu doar de a purta o discutie amicala cu cineva nou. Dar cu profit sau fara profit, cu toti ne bucuram la inceput ca exista aceste forme de socializare ce pornesc din lumea virtuala.

Cati dintre voi nu v-ati simtit confortabil ca, desi ati terminat relatia, in loc sa stati sa va regasiti, ati putut in cateva ore sa cunoasteti pe cineva nou? Sau chiar mai multe persoane noi? Cati dintre voi ati mai regretat cu adevarat relatiile avute?

Cati dintre voi v-ati alocat timpul vostru pentru refacere? Cati dintre voi ati incercat sa reparati relatia? Este mult,mult mai usor sa nu ne gandim la ce s-a intamplat si sa incepem sa aruncam cu mai multe persoane peste ceea ce ne doare. Dar este o stopare de durere cu adevarat falsa, de moment si care la un moment dat o sa rabufneasca. Inainte de a incepe orice, alocati-va timpul sa va inchideti ranile. Stiu, este stereotipul pe care toata lumea il spune. Dar sunt atatia samburi de adevar in acest stereotip! Nimeni nu este obligat si nu trebuie sa suporte sechelele trecutului.

Cati dintre voi ati stiut cand sa va opriti ? Ceea ce pierdem din vedere este tocmai acest lucru. Ca uitam sa ne oprim si ca, in timp, ne pierdem pe noi ca indivizi. Cautam in continuu perfectiunea, cautam mereu ceva mai bun, uitam sa privim inapoi, uitam sa luam o pauza sau sa ne oprim. Cu cat gasim parteneri mai buni cu atat parca avem si mai mult convingerea ca putem si mai bine. Ca totusi nu este suficient inca. Pentru ca a devenit atat de usor sa gasesti pe cineva nou.

Dar cu fiecare discutie avuta, fiecare adevar sau minciuna spusa, ne vindem o parte din suflet celuilalt. Sau mai bine spus, lasam o parte din noi la celalalt. Sau persoana cu care ne vedem lasa o parte din ea la noi. Si devenim, fara sa constientizam, responsabili pentru mult mai mult decat putem duce. Ne incarcam cu responsabilitati si dispozitii care nu sunt ale noastre. Ne mulam la fiecare intalnire dupa noul si atractivul partener, ne consumam atunci cand nu mai merge. Si, din nou, o luam de la capat. Si ajungem sa o facem atat de des incat devine ceva atat de normal si banal. Si nu ne mai atasam, nu mai lasam nimic si nu mai luam nimic. Si atunci, de ce o mai facem ? Consideram ca stim fiecare scopul. Dar chiar il stim? Stim si costul?

Faptul ca avem optiuni este viitorul, dar faptul ca avem optiuni nu ne da dreptul sa fim zei peste cei care sunt mai slabi ca si caracter. Iar daca totusi suntem zei in lumea noastra, sa incercam sa fim Venus si nu Marte.

Nu exista niciodata reteta perfecta, de cele mai multe ori persoanele singure invidiaza cuplurile iar cuplurile invidiaza persoanele singure. Important este ca de fiecare data, indiferent de ce parte a baricadei suntem, sa alocam timp persoanelor care ne aloca timpul lor si sa nu ne pierdem in efectul de fata morgana a relatiilor virtuale.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000