Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Avionul Airbus A330 a fost descoperit de o nava franceza in apele senegaleze

Avionul Airbus A330 a fost descoperit de o nava franceza in apele senegaleze

Cotidianul italian La Stampa anunta ca avionul Airbus A 330, disparut luni, a fost descoperit de o nava franceza. Potrivit presei braziliene, citata de italieni, echipajul cargoului Douce France a raportat ca a descoperit ceea ce par a fi resturi din avionul disparut luni de pe radare. Descoperirea a fost facuta in largul coastelor senegaleze, intr-o zona unde un pilot brazilian a declarat ca a vazut niste dare portocalii, posibile urme de flacari, la ora la care se presupune ca s-a produs accidentul. Informatia nu a fost confirmata inca de oficialii Air France.
La randul sau, guvernul senegalez a declarat ca a fost descoperita in apele sale teritoriale o epava a unui avion car ar putea fi avionul Airbus disparut luni.
O romanca se afla printre persoanele aflate la bordul avionului Airbus al companiei Air France, care a disparut, luni dimineata, deasupra oceanului Atlantic. Datele de identificare ale romancei au fost transmise de autoritatile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris si au ajuns la Ministerul de Interne.
Autoritatile au facut public numele femeii. Este vorba despre Violeta Bajenaru. Parintii sunt din Buzau si au fost anuntati deja de Ministerul Afacerilor Externe. Femeia lucra in Franta si revenea la Paris dupa un schimb universitar in Brazilia.
Intre timp, si zona catastrofei a fost localizata intre coastele braziliene si cele africane. Specialistii si autoritatile sunt de parere ca sansele ca cei peste 200 de pasageri sa mai fie in viata sunt minime.
Autoritatile franceze au dat publicitatii lista pasagerilor aflati la bordul avionului disparut in largul Oceanului Altantic. Asa s-a aflat ca la bord este si o romanca.
Ulterior, autoritatile franceze au transmis partii romane datele de identificare ale romancei aflate in aeronava disparuta.
Marea majoritatea a celor 216 pasageri de la bordul aeronavei erau brazilieni si francezi.
La bordul aeronavei se aflau 80 de brazilieni, 73 de francezi, 18 cetateni germani, 9 italieni, 6 americani, 5 chinezi, 4 unguri, 2 spanioli, 2 britanici, 2 marocani si 2 irlandezi.
Jorge Asuncao, purtatorul de cuvant al companiei franceze, a mai precizat ca la bordul avionului se mai aflau cate un cetatean angolez, un argentinian, un belgian, un islandez, un norvegian, un roman, un rus, un slovac, un suedez, un cetatean turc, un filipinez si un elvetian.
Conducerea companiei a pus la dispozitia celor care pot da informatii despre starea avionului un numar verde la care ei pot apela, din orice tara. Numarul este 00.33.1.57.02.10.55 si poate fi apelat din afara Frantei.
Franta a trimis mai multe avioane de salvare si a cerut ajutorul Statelor Unite pentru a incerca sa gaseasca avionul cu ajutorul satelitilor.
Presedintele a anuntat ca autoritatile vor incerca sa recurepeze cat mai mult din epava avionului pentru a stabili cu exactitate cauzele tragediei. Autoritatile sunt pesimite insa. Balizele de alerta ale avionului, care se declanseaza automat in cazul unui accident, nu au emis niciun semnal. Potrivit specialistilor, acest lucru tinde sa confirme ipoteza potrivit careia catastrofa a avut loc foarte rapid.
Turnul de control nu a mai primit niciun semnal de la avionul Airbus A330 de la ora 9.00, ora Romaniei. Cu cateva ore inainte de pierderea semnalului radar, avionul a transmis un mesaj automat, in momentul cand la bord s-a produs o pana electrica.
Potrivit autoritatilor aeronautice braziliene, avionul era la aproape 565 de kilometri de litoralul brazilian exact in momentul ultimului contact radio.
Autoritatile au inceput sa ia in calcul ipotezele cele mai pesimiste din momentul in care avionul nu a aterizat pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris la ora stabilita si anume 12.10, ora Romaniei. Avionul, cu 228 de persoane la bord dintre care 216 pasageri si 12 membri de echipaj la bord, efectua cursa Rio de Janeiro-Paris.
Familiile pasagerilor din aeronava disparuta au fost izolate pe aeroportul din Paris, pentru a nu fi deranjate de presa. Autoritatile franceze si braziliene au luat deja masurile care se impun in cazul unei catastrofe aviatice.
Personalitati din mai multe domenii, printre pasagerii avionului dat disparut
Directori ai companiei Michelin, personalitati din domeniul siderurgic, artisti si chiar aristocrati se aflau pe lista de pasageri ai aeronavei Air France disparute de pe radare.
Pe lista apar trei oficiali de rang inalt de la Michelin. Printre ei, presedintele Michelin pentru America Latina, Luís Roberto Anastácio si Antônio Gueiros, directorul de informatica al filialei de la Rio. Cei doi mergeau la Paris pentru o reuniune la sediul Michelin.
Un alt nume important este cel al lui Eirich Heine, presedintele Consiliului de administratie al companiei ThyssenKrupp Steel Atlantic.
Printre pasageri se afla si Pedro Luiz de Orleans, descendent al ultimului imparat al Braziliei, Dom Pedro al doilea.
Si familia unui cunoscut chirurg plastic din Brazilia era in avion. Roberto Correa Chem era seful clinicii de chirurgie plastica din orasul Santa Casa. El calatorea impreuna cu sotia si fiica sa.
In avion era prezent si primarul unui oras din Italia, Gianni Zortéa.
Si lumea muzicii a pierdut un reprezentant. Este vorba despre profesorul Silvio Barbato, fost dirijor al orchestrei simfonice din Rio de Janeiro.
Alaturi de ei se aflau alte zeci de cetateni din 32 de tari.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000