Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.
Vin sarbatorile !

editorial
06/12/2018
37
Ne lasam copilul sa creada in Mos Craciun?

DA!

Mos Nicolae/Craciun, ca si alte personaje venite din lumea imaginara degaja bunatate, generozitate, buna-dispozitie.

A nu crede in Mos Craciun si in minunata lume din jurul sau,ar insemna sa il privam pe copil de visele,fantezia si magia care ii hranesc atat de mult imaginatia. Mos Craciun constituie o frumoasa reprezentare a lumii pozitive: este un personaj bun,patern si generos chiar si cu cei care au fost mai putin cuminti.Aceasta lume imaginara le daruieste copiilor bucuria de a trai si le raspunde nevoii de magie .

Pana la 6 ani,copiii au o imaginatie foart... CONTINUARE

De ce nu putem ierta!

iertare

editorial
20/02/2018
29
De ce nu putem ierta? De ce avem tendința de a răspunde răului cu rău?

Nu putem ierta pentru că suntem stăpâniți de dorința de a supraviețui; ne iubim viața noastră mai presus de orice. În Epistola catre Evrei, Sfântul Pavel ne spune că cei care au trăit temându-se de puterea morții au crescut în păcate și au îngăduit morții să fie stăpână pe viața lor (cf. Evr. 2, 15). Dar atunci când ne încredem în cuvântul Domnului și mai ales când urmăm pildei lui Hristos, Care nu Și-a cruțat viața pentru mântuirea tuturor, ne putem încumeta să-i iertăm pe cei care ne rănesc. Iertarea semenilor ne deschid... CONTINUARE

Ma bate, dar stau sa aiba copilul tata!

familie

editorial
09/02/2018
88
„Pe copii nu îi loveşte”. Aşa îşi justifică majoritatea femeilor,  ce trăiesc în căsnicii nefericite alături de soţi violenţi, alegerea de a nu divorţă. „Să aibă copilul tată!” am mai auzit. De parcă un individ care o loveşte pe mama copiilor lui ar putea fi vreodată un tată bun. Sau „copilul nu ştie ce se petrece” se mai spune.

Cercetările au arătat contrariul, copiii ŞTIU mereu ce întâmplă, iar asta ajunge să îi afecteze nu doar în copilărie, ci pe termen lung. Traiul într-un astfel de mediu este considerat maltratare sau rele tratamente aplicate minorului în multe ţări.
Ce îns... CONTINUARE

Cand raul invinge binele !

editorial
10/01/2018
211
Mă uit la noi.

Știu, pentru mulți de-ai noștri primul gând este să spună că suntem, luați la grămadă, cam de căcat.

Nu cred asta. Ba chiar din contră.

Dar undeva este, adevăru-i, o problemă. Ne facem rău unii altora. Conștient sau inconștient, ocazional sau susținut, ne facem rău.

Și să ne înțelegem din start… răul, în crezul meu, este absența binelui. Pentru că oamenii, oricât mi-ar plăcea mie să cred asta, oamenii nu pot fi neutri.

Că ești politician și refuzi să vezi cât rău le faci celor de care ar trebui să ai grijă…

Că ești sofer și ignori Ambulanța... CONTINUARE

Carmen Dan, demisia!

Carmen Dan

exclusiv
09/01/2018
76
Ce oroare, întâmplarea asta cu polițistul pedofil și violator, nu?

Dar e mai mult decât o întâmplare – este o descriere a unui eșec instituțional.

Dacă Ministerul de Interne nu reușește să-și activeze filtrele instituționale și legale pentru a bloca accesul unor asemenea nenorociți în sistem, atunci ce mai funcționează în România?

Tipul ăsta e de 28 de ani în minister – mai întâi a fost la Jandarmi, dup-aia la Poliție. Suspect de viol asupra unei minore, de acte de pedofilie acum și în urmă cu mai mulți ani. Purtător de armă, abilitat să constate infracțiuni, să aplice legea.
CONTINUARE

Scaunul

MagicHOME


09/11/2017
111
Am stat și eu pe scaunul acela vreo 4 ani. E adevărat, nu din postura de părinte, ci de fiu. Deși, probabil știți, de la o vreme încolo, rolurile nu mai sunt atît de bine conturate… Au fost 4 ani în care tatăl meu s-a luptat cu un cancer. Depistat foarte tîrziu, aproape de faza terminală.

Pe scaunul de lîngă un bolnav de cancer se întîmplă totul. Iar tu, “aparținătorul”, vei învăța să trăiești timpul în detaliu. Pînă la ieșirea din timp.  O parte a tratatelor despre suferință se scriu, de fapt, în spitale. Pe pat și pe scaunul alăturat. În așteptarea veștilor bune care au de obicei altă ... CONTINUARE

Cum te scarbesti de invatamant

liviu pop

editorial
01/11/2017
19
Iei o notă bună la titularizare și ești mândru de tine, mai ales că poți să îți alegi un post bun. Alegi o școală centrală, că e curată și oamenii sunt mai spălați. Clasa pregătitoare trece fără mari incidente. Clasa întâi. Ți se explică de ce nu poți avea ședințe cu părinții și face nimic cu clasa, pentru că toți părinții sunt ocupați cu lucruri mai importante decât educația propriilor copii. Clasa a doua. Dai niște teste și trimiți niște copii acasă cu B în loc de FB. Te trezești chemat la ora 19 la o ședință în biroul directoarei, unde mămica unui elev scoate pe gură următoare frază:
... CONTINUARE

Despre onoare si viermi

coruptie romania

editorial
01/11/2017
50
Țara asta e atât de tristă și din cauza celor care s-au obișnuit să fie sclavii propriilor neputințe înainte de a fi slugile unor vechili de tip nou. Avem mereu o scuză pentru a coborî din compromis în compromis, astfel încât onoarea pare o nebunie, nu o virtute.

Specia escrocului de ramură e prezentă tot mai des în orice fel de activitate. Escrocul de ramură nu știe să facă mai nimic, n-are niciun fel de onoare, dar e primul la lins clanțe și periat scame.

Lângă el, sau ea, își găsesc lesne loc toți prostovanii de genul ălora care cred că tot ce zboară se mănâncă și că fluierul.com sau sokant... CONTINUARE

Buzaul, judetul unde nemunca este la loc de cinste!

buzau

exclusiv
27/10/2017
160
În doar câteva zile, dau peste următoarele relatări despre criza de forță de muncă din România:

Brașov. Reprezentantul unei fabrici de piese de aluminiu explică la Pro TV cum caută de un an, deja, 10 muncitori necalificați, cărora le oferă salariu net de 1.700-1.800 de lei, ore suplimentare plătite cu 200%, cazare sau transport gratuit, bonuri de masă și instruire – deci un venit lunar de aprox. 2.500 de lei (și un viitor). Nu găsește pe nimeni.

În același reportaj, situația unei burse a locurilor de muncă di Topoloveni, Argeș. Bursa, cu 400 de oferte, a fost vizitată de 100 de asistați social... CONTINUARE

Cea mai amara minciuna din lume!

editorial
25/10/2017
29
Oamenii mint.

Oamenii mint prin omisiune, prin exagerare sau prin modificarea asumată a adevărului.

E în natura omului să mintă.

Uneori mințim pentru a face bine, pentru a menaja sentimentele cuiva, pentru a nu face rău.

Alteori mințim pentru că încercăm să impresionăm sau să primim diverse beneficii… materiale sau nu.

Îi mințim pe cei din jur, câteodată prietenii… uneori chiar și familia.

Și fiecare minciună, în felul ei, este amară. Fiecare minciună ne face mai triști pe interior. Fiecare minciună sapă în tine, mai mult sau mai puțin.

Dar cea mai amară minciu... CONTINUARE

Cel mai greu lucru din lume

copii educatie

editorial
26/09/2017
148
Știți care e? Eu credeam că va fi greu să-i schimb școala, că tranziția va fi grea, că mutarea îl poate afecta, dar nu… Nu! Asta n-a fost greu! Telefonul care avea să mă anunțe că bunicul lui tocmai a încetat din viață a fost, cu adevărat, cel mai greu lucru.

Cum să-i spui unui copil de șapte ani, care mai avea un singur bunic în viață și pe care îl iubea incredibil de mult, că a murit? Că nu-l va mai vedea niciodată, că nu se va mai uita niciodată la nori cu el, că nu vor mai vorbi despre geografie, matematică, botanică, cuvinte și galaxii… că nu va mai avea cu cine? Cum să-i spui că unul din re... CONTINUARE

Nu se mai fac oameni ca pe timpuri!

editorial
28/01/2017
58
Vorba asta îmi amintește de bunica mea, care la tot ce a adus capitalismul în viața noastră, ea nu are decât scârbă pe față și rostește apăsat: ”Nu mai e, maică, ca pă timpu` nostru!”. Ea nu s-a adaptat zilelor noastre. Ea n-a înțeles entuziasmul tinerelor mame în fața scutecelor de unică folosință.

Nu mai e ca pe vremuri, le folosești și le arunci. Pe timpul lor, foloseau cârpe. Le foloseau, le spălau, le foloseau, le spălau. ”De multe ori, dacă era tare, doar îl râcâiai cu un băț și puneai cârpa la loc. Păi dacă nu să pișasă și era uscată?”. În vremurile astea, totul se aruncă, totu... CONTINUARE

Sa nu minti, sa nu furi, sa nu ucizi!

violenta in cuplu

editorial
26/01/2017
63
Titlul nu are legătură cu trei din cele zece porunci biblice. Se referă la Codul penal.

Cînd minți, să nu uiți niciodată adevărul… pentru că el sigur nu te va uita pe tine! Este normal ca un hoț, un bătăuș, un criminal sa mintă. Nu este normal să fure, să bată sau să omoare. Minciuna se naște în mintea infractorului care încearcă să-și ușureze situația, nu în a aceluia care încearcă să repare atît cît se mai poate din greșeala făcută.

Încă o victimă a violenței în cuplu, încă o armă deținută ilegal, pe 22 ianuarie 2017, la Tîrgu Mureș. Pe un tipar sinistru, care se repetă, parc... CONTINUARE

In cautarea vietii perfecte

costintanasescu.com

editorial
17/01/2017
35
După o perioadă de tăcere, promit să încerc să reiau vechea cadenţă de un articol pe săptămână. Şi nu e temă mai bună după vacanţă decât cea care se iscă din plăceri vinovate. De care am şi eu, aşa jurnalist cum sunt. Una dintre ele se concretizează în serialul de la cafeaua de dimineaţă. Aşa a pornit ideea de articol. De la un serial, respectiv de la „The Crown”, care se ocupă de prezentarea romanţată a vieţii reginei Angliei. Uitându-mă la câte un episod în fiecare dimineaţă, mi-am adus aminte de principiul conform căruia „o viaţă perfectă e doar o viaţă pe care nu o cunoşti îndeaproape”... CONTINUARE

Sfaturi pentru cei care nu iubesc

costintanasescu blog

editorial
16/01/2017
127
Nu cautati un scop anume intr-un sarut. Nu asteptati sa ajungeti undeva pe drumul iubirii. Rasplatiti nu vor fi aceia care cauta ci mai degraba cei care intamplator gasesc si bucurosi, uita sa se mai intrebe.

Iubirea nu este calea marilor ci panza care flutura in vant. Manata de acesta ea impinge corabia. Multi mateloti confunda iubirea cu marea.

Iubirea e un acid rar. Manuieste-o cu grija caci altminteri ai sa-ti arzi pielea sufletului.

Nu dispera, in absenta ei. N-o cauta in ograzile altora si nu-i invidia pe cei care au gasit-o. Bucura-te pentru bucuria lor caci e trecatoare. Oamenii care pretuiesc iubirea si stiu sa o... CONTINUARE

Fii un tata, nu un portofel !

familie

exclusiv
09/01/2017
206
Ce copil nu se bucură atunci când tata cheltuie bani în neștire pentru dorințele lui? Dar oare are nevoie copilul de toate acele daruri? Psihologii spun: fii un părinte, nu un portofel.

Spui de fiecare dată că e ultima oară când mai cedezi insistențelor lui. I-ai cumpărat a 15-a mașinuță teleghidată sau a 31-a păpușă aidoma celor de dinainte. Întotdeauna, scenariul se repetă: copilul se joacă 2-3 zile cu noul cadou, după care se plictisește de el și îl aruncă în coșul cu jucării inutile.

Și totuși, de ce continui să cedezi? Cui îi cumperi, de fapt, toate acele nimicuri costisitoare, fără nicio... CONTINUARE

Rugaciunea este mijlocul prin care se revarsa in......

Mihail Milea

editorial
29/12/2016
173
Ce este rugaciunea?

Ce este de fapt rugaciunea ? Pentru multi din pacate acest cuvant este confundat cu conceptul de te ruga de cineva sa iti dea ceva, de a cere ceva. Si implicit acestia apeleaza la rugaciune doar atunci cand au nevoie. Rugaciunea ajunge sa fie o haina de vreme urata, pe care o pui pe tine cand ploua iar cand este soare iar o dai jos.

Ce este rugaciunea de fapt ? Este e o cale prin care noi il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute ? Este ca o scrisoare pe care o trimitem in ceruri asteptand tematori un raspuns ? Khalil Gibran spunea « Rugaciunea este cantecul inimii », poate o sa va intrebati , dar ce inima po... CONTINUARE

Videochatul, o afacere de sute de milioane de euro.......

videochat

exclusiv
21/11/2016
251
Vrei să îți cumperi un apartament într-un an? Să fii tratată ca o regină și să ai toți bărbații la picioarele tale? Așa încep cele mai multe anunțuri de angajare pentru domeniul videochat, o afacere de sute de milioane de euro care ia amploare și în România. În București există cele mai mari studiouri de profil din Europa și tinere care obțin recorduri mondiale la încasări. Ce riscuri implică această activitate aflați dintr-un reportaj special Din Interior.

În ultimii ani, în România, videochat-ul a devenit o afacere, profitabilă, de sute de milioane de euro.

Estimăm că numărul per... CONTINUARE

O meserie fara frontiere: gazetaria

editorial
21/11/2016
18
Nu e foarte înţelept să te legi de gazetari. Am făcut-o de cîteva ori şi am fost amendat prompt şi nemilos… Am, poate, doar scuza că eu însumi pot fi calificat, pe o anumită latură a activităţii mele scriitoriceşti, drept gazetar şi că, deci, mă exprim „colegial”, adică oarecum dinlăuntrul breslei.

Pe de altă parte cred că ceea ce fac, uneori, nu e propriu-zis gazetărie, ci mai curînd un gen distinct de „publicistică”: comentariu, reacţie (uneori divagatorie) la evenimentul cotidian, pe scurt o simplă formă de participare, mai mult sau mai puţin literară, la viaţa comunităţii. În minte... CONTINUARE

Apostolii Sfintei Spagi

IPS Teodosie

editorial
11/11/2016
37
La aproape 20 de ani de când un sobor de ștabi pesediști, în cap cu Adrian Năstase și Miron Mitrea, mărșăluia în jurul infractorului de partid Gabriel Bivolaru, solidarizându-se cu el în drumul spre Parchet, Tribunal și, finalmente, pușcărie, într-o încercare trufașă de a intimida Justiția, un grup de presiune format din 30 de inși în uniformă preoțească au făcut același lucru pentru urmăritul penal Teodosie, acuzat de șpagă.

Năstase și Mitrea au ajuns, ulterior, și ei la închisoare, ca mitarnici; cu acești 30 de apostoli ai Sfintei Șpăgi ce se va întâmpla?

Spun că vor să-l apere pe Teodo... CONTINUARE

Ancheta guvernamentala dupa scandalul de la Protectia......

DGASPC Buzau


03/11/2016
263
Un scandal de proportii deocamdata neimaginabile a izbucnit la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - institutie subordonata Consiliului Judetean - dupa ce peste 60 de familii, cu domicilii in alte judete decat Buzaul, ale unor copii cu nevoi speciale, care invata in doua institutii scolare speciale din municipiu, respectiv Liceul pentru deficienti de vedere si Liceul pentru deficienti de auz, au fost chemate in instanta pentru a explica judecatorilor de ce si-au abandonat copii. Aceasta dupa ce conducerea DGASPC i-a declarat pe respectivii copii ca fiind in plasament de urgenta, totul pentru a acoperi cheltuielile le... CONTINUARE

Pensie pentru romani. NOUA LEGE intra in vigoare de ASTAZI

Legea nr. 186 din 2016

exclusiv
27/10/2016
1.078
Pensie pentru români. NOUA LEGE intră în vigoare de la 27 octombrie. INTERES MAXIM pentru NOILE MĂSURI publicate deja în Monitorul Oficial

Cetățenii care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare vor putea să-și plătească retroactiv contribuția la pensii pentru cinci ani, dacă au perioade în care n-au fost asigurați în niciun sistem autohton. Măsura este inclusă într-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Astfel, persoanele interesate vor putea să încheie contracte cu casele teritoriale de pensii începând de joi și până în aprilie 2017

Legea nr. 186/2016 privind un... CONTINUARE

Banii si fericirea la romani

venit romania

editorial
26/10/2016
12
Inchipuiti-va urmatorul scenariu. Gigi Becali (sau orice alt milionar roman) se plimba pe Calea Victoriei si vede pe jos o bancnota de un leu. Se va apleca sa o ridice sau va trece pe langa ea, facandu-se ca nu o vede? In locul lui Becali imaginati-va acum ca se plimba un cersetor de la Universitate caruia ii sare in ochi aceeasi bancnota. Se va apleca cersetorul sa o ia sau nu?

Banii nu aduc fericirea, dar o pot intretine, se spune.  Stiu, o sa argumentati ca si oamenii de pe Titanic au murit bogati si la ce le-a folosit?

Drept este ca exista un nivel de la care nu mai conteaza cati bani in plus castigi, cata vreme ... CONTINUARE

Ce se intampla cu copiii care sunt lasati sa faca tot ce......

educatie copii

editorial
26/10/2016
71
Aspect valabil si in Romania

”Părinții permisivi din Suedia au dat naștere unei generații de monștri?”, se întreabă Judith Woods într-un articol cu același titlu publicat în The Telegraph, care pune în discuție efectele modelului scandinav de a-ți crește copilul. Stilul permisiv de a fi părinte creează o generație de tineri adulți fără empatie socială, care, după o copilărie de răsfăț, sfârșesc prin a fi dezamăgiți în viață, susține psihiatrul suedez David Eberhard, tatăl a 6 copii. Potrivit acestuia, ”a-i spune NU unui copil nu este același lucru cu a bate un copil”.

Eberhard ... CONTINUARE

Cazul infiorator al bebelusului batut pana la moarte de......

mama criminala


20/10/2016
86
Cazul înfiorător al bebeluşului bătut până la moarte de mamă şi aruncat într-o remorcă. Crima pare să fie una perfectă

Poliţiştii buzoieni încearcă de trei ani, fără succes, să identifice o persoană care a ucis un nou-născut, bănuind doar că este vorba despre o mamă criminală. Femeia, spun anchetatorii, a născut un copil sănătos, însă l-a omorât lovindu-l cu bestialitate şi i-a aruncat cadavrul în remorca unei maşini.

Campania „România infractorilor necunoscuţi” a cotidianului „Adevărul”, despre cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut aflate în lucru la Poliţie şi ... CONTINUARE

Imperiul financiar de la Sf. Parascheva

Sf. Parascheva


13/10/2016
228
Imperiul financiar de la Sf. Parascheva

„Sărbătorile Iaşului”, concentrate în jurul zilei Sfintei Parascheva, aduc la Iaşi trei tipuri de „negustori”. Pe lângă obiectele de cult pe care le vând monahii şi monahiile din mănăstirile din ţară în preajma Catedralei Mitropolitane, în centrul oraşului se găsesc meşteşugari care vând oale, poşete, ciorapi şi mâncare.

Sărbătoarea Sfintei Parascheva atrage la Iaşi pelerini şi afacerişti, deopotrivă. Suprapunerea ceremoniilor religioase cu cele dedicate oraşului atrag în aceste zile târguri diferite care co... CONTINUARE

Modificari radicale la examenul pentru permisul de......

examen permis de conducere


13/10/2016
386
Modificari radicale la examenul pentru permisul de conducere: Examenele vor fi inregistrate video; doar scolile de soferi cu promovabilitate de minim 50% vor fi re-autorizate. Nu vor putea fi soferi decat cei care au terminat macar clasa a zecea

Guvernul a aprobat miercuri Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera pentru perioada 2016-2020 si Planul de actiuni pentru implementarea strategiei. Actiunile sunt structurate pe trei directii: educatie rutiera in scoala, campanii de informare in media si imbunatatirea nivelului de pregatire a conducatorilor auto. Pe termen scurt, este prevazuta introducerea inregistra... CONTINUARE

Concurs pentru directori de scoli: Subiectele de la......

concurs director de scoala


12/10/2016
205
Miercuri s-a desfasurat proba scrisa a concursului pentru posturile de director si director adjunct, la care au participat, in total, peste 8.700 de candidati. Proba a constat intr-un test grila cu 60 de intrebari elaborat de Ministerul Educatiei, iar candidatii au avut la dispozitie 2 ore pentru a-l rezolva. Potrivit ministerului, testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale ale candidatilor. La examenul de astazi, candidatii au avut de rezolvat varianta 1 de subiecte.

Potrivit metodologiei de desfasurare a concursului, Membrii comisiilor de concurs evalua testul-grila in aceeasi zi cu examenu... CONTINUARE

Scrisoarea unei mame: Fiule, pretuieste FEMEIA!

relatii

editorial
06/10/2016
441
Stiu ca am crescut un fiu cumsecade, cu frica de Dumnezeu si cu multa iubire pentru femei. Dragul meu, nu ma dezamagi. Invata sa tratezi femeia asa cum ma tratezi pe mine. Nu o face sa sufere pentru ca ranile adanci nu se vor vindeca niciodata. Iubeste-o si fa-o fericita!

1. Fiule, eu te-am nascut. Si sotia ta va da nastere copilului vostru. Copiii sunt daruri oferite de femei in aceasta lume. Cand privesti o femeie, priveste-o ca si cum m-ai privi pe mine. Trateaz-o ca si cum m-ai trata pe mine!

2. Chiar daca un barbat vrea sa dea nastere, el nu poate. Divinitatea ne-a ales pe noi, femeile, pentru a continua evolutia pe ... CONTINUARE

Despre avort si copii. Unde este responsabilitatea......

relatii

editorial
05/10/2016
46
Despre avort si copii. Unde este responsabilitatea barbatului?

Aveti copii, ce faceti cu ei?

Sunt intristata de toate discutiile care au loc privind dreptul femeilor de a avea sau nu copii. Polonia este acum mai galagioasa, dar stiu ca si in Romania este o puternica miscare in acest sens.

Nu vreau sa nominalizez, e deajuns un google. Observ ca dincolo de folosofii generaliste si patriotarde, nimeni, nicaieri, nu vorbeste de responsabilitatile barbatilor de a avea sau nu copii. Toata lumea discuta despre femei si deciziile lor, dar nu vad nicaieri o luare de pozitie privind barbatii. Sa fim seriosi, ... CONTINUARE

O altfel de despartire

educatie civica

editorial
28/09/2016
24
Gata, a venit momentul. Casa e goală, hainele și cărțile ei nu mai sunt la locul lor. Dezordinea, cândva exasperantă, a lucrurilor acum este înlocuită cu rafturi goale. Doar tablourile de pe pereți mai înveselesc un pic atmosfera. A plecat într-o dimineață cu trenul. După 18 ani petrecuți împreună acum e gol în preajmă.

Se aud sirenele mașinilor, se aude noaptea lătratul unui câine și doi vecini care se ceartă. Mie nu prea îmi pasa, nu aveam timp să mă gândesc. Dar abia acum încep aceste elemente inutile ale mediului înconjurător să facă parte din viața mea.

Realizez ca sunt pierdută în aceast... CONTINUARE

De unde atatea divorturi! De la happy end la dead end

relatii

editorial
27/09/2016
37
Divorțurile, la fel de banale ca guma de mestecat. Vezi la cineva, îți iei și tu, apoi dai și la altul din pachetul tău… De ce atâtea divorțuri?

Unde întorci capul, vezi numai oameni divorțați. Atunci când vorbești despre prietenii tăi și diverse întâmplări, din tinerețile voastre, spui „X-ulescu, care acum e divorțat…”.

A devenit așa o normalitate, încât trebuie să cauți în minte, câteva minute bune, oameni care încă mai sunt împreună. Și, atunci când te gândești la ei, ți-aduci aminte că, de fapt, nu sunt nici ei prea fericiți, chiar dacă sunt tot împreună.

... CONTINUARE

Romanii isi pot CUMPARA vechimea in munca

pensii

exclusiv
21/09/2016
471
Legea prin care romanii si-ar putea CUMPARA vechime la pensie a fost adoptata. Plata se poate face si in rate lunare

Deputatii au votat marti legea prin care cotizatiile la pensie se pot achita retroactiv.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, cu 198 de voturi "pentru", propunerea legislativa privind crearea unor oportunitati de asigurare pentru persoanele care nu au calitatea de pensionari si care nu au fost asigurate in sistemul public de pensii.

Potrivit presedintelui Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, Adrian Solomon, obiectul de reglementare al proiectului este acordarea posibilitatii persoanelor ca... CONTINUARE

Iubirea ca forma de dependenta. Ce se intampla dupa ce......

relatii

exclusiv
20/09/2016
98
Cei mai mulți dintre noi în adolescență trăim îndrăgostirea pentru prima dată, ajungând să simțim o dorință, tot mai intensă, de a fi cu cineva „special”.

Dacă am identificat deja această persoană în mediul nostru, observăm că ne gândim tot timpul la el sau ea, chiar și atunci când nu este în preajma noastră, și parcă trăim câte o pierdere de fiecare dată când pleacă sau se îndepărtează de noi. Iar dacă din varii motive iubirea nu durează, celălalt nu răspunde conform așteptărilor noastre sau noi nu suntem pe placul său, și relația este pe cale să se încheie, apare o mare suferință. ... CONTINUARE

Tacerea care ruineaza relatiile

relatii

editorial
14/09/2016
182
„După o ceartă în care eu ajung să fiu furios și foarte critic pentru că sunt nemulțumit, ea se închide în ea și devine rece și distantă, nu îmi mai vorbește zile întregi. Mă simt rănit si descumpănit.”

„Îl întreb ce este cu el și el îmi spune „nimic”, dar eu îl văd supărat, și, cu cât vorbesc mai mult, cu atât îmi spune să îl las în pace, că asta e tot ce vrea de la mine. Și, la un moment dat, izbucnește cu furie și eu nu mai înțeleg nimic. Am o stare de neliniște teribilă când îl văd așa, aș vrea să vorbească cu mine. Mă simt respinsă.”

„Tratamentul” tăce... CONTINUARE

Copilul tau ce vrea sa fie cand va fi mare !

educatie copii

exclusiv
25/08/2016
21
Copilul tau ce vrea sa fie cand va fi mare?

Ce îți dorești să te faci când vei fi mare? Iată o întrebare pe care toți am primit-o atunci când eram mici și la care am răspuns ghidați de lucrurile care ne-au stârnit interesul la acel moment.


Dezvoltarea vocațională la copii reprezintă însă suma tuturor elementelor la care suntem expuși în copilărie: modele parentale și sociale, activități și jocuri. Psihologul Yolanda Crețescu ne învață cum să descoperim potențialul copiilor noștri și cum să îl stimulăm, astfel încât să dezvoltăm din copilul creativ un adult responsabil, aflat în con... CONTINUARE

Atac de Buzau a darimat, ca la popice, 4 judecatori

atacdebuzau


25/08/2016
1.022
Scandalul „Atac de Buzău” care a culminat, în toamna anului trecut, cu arestarea echipei săptămînalului, a avut efectul unui cutremur cu mai multe replici, la Tribunalul Buzău. Este de notorietate faptul că un conflict între colegi (n.r. magistraţii Mariana Coţofană şi Eugen Irimia) a trecut dincolo de uşile Tribunalului Buzău, luînd forma unor atacuri mizerabile în paginile publicaţiei amintite. La nici un an de la desfiinţarea redacţiei ziarului în care s-au turnat lucruri mai mult sau mai puţin adevărate, dar absolut incompatibile cu calitatea de judecător, se observă că cel puţin 4 dintre magistraţii care au... CONTINUARE

Cand iubesti un barbat

relatii

editorial
11/08/2016
189
Daca te-ai hotarat sa-ti deschizi sufletul in fata lui, atunci nu incerca sa gasesti raspunsuri la toate intrebarile. Simte mai mult si judeca mai putin! Iubirea e un sentiment complex. Nichita Stanescu spunea ca “suntem ceea ce iubim!”

Fii tu insati!

Cu cat incerci mai mult sa-l impresionezi, cu atat te pierzi de fapt pe tine. Daca vrei o iubire autentica si sincera nu te minti nici pe tine nici pe el. Lasa timpul sa descopere si sa ascunda sentimente pe care ti le doresti in relatia voastra sau sentimente de care vrei sa uiti. A iubi inseamna a darui fara sa astepti nimic in schimb. Iubeste-l fara granite, fa... CONTINUARE

De ce ne imputinam de la luna la luna, devenind un un......

demografie romania


10/08/2016
72
​Patru dezechilibre majore. De ce ne imputinam de la luna la luna, devenind un un popor care imbatraneste rapid!

Sporul natural continua sa ramana negativ, avertizeaza miercuri, pentru a nu stiu cata oara, Institutul National de Statistica. Nu numai ca ne imputinam de la luna la luna, dar suntem un popor care imbatraneste accelerat. Si asta nu doar pentru ca se concep tot mai putini copii, ci e un complex de cauze care tin mai degraba de economie. Sporul natural din iunie 2016 a fost negativ, de 5582 persoane au transmis statisticienii.

Tinerii locuiesc (prea) mult  cu parinti... CONTINUARE

Nu puteam sa te iubesc, tata!

educatie copii

editorial
05/08/2016
59
Inițial, am vrut să numesc acest articol Eu nu fac ca părinții mei. Dar m-am temut că acest titlu o să mă oblige să scriu noi istorii despre ce nu merge în relația cu părinții, mai ales după o vacanță de o săptămână pe care am petrecut-o alături de ei.

Nu mi-am dorit neaparat să stau atâtea zile în Brașov, dar pentru că Efrem e topit după bunici am zis că e o alegere bună. Și a fost. Să nu mă înțelegeți greșit. Nu sunt pe poziții de luptă cu părinții mei și nici nu mă nărui de suferință când mă gândesc la copilaria mea. Nu. Am avut multe momente faine. Cu toate acestea, trebu... CONTINUARE

Ne iubim, dar mai intai copilul

educatie civica

exclusiv
01/08/2016
52
Am așteptat aproape 6 ani. Bebelușul nu apărea. Am fost pe la toți medicii mari să aflu ce se întâmplă. Nu știm, dar nu poți avea copii, îmi spuneau ei. Singura șansă este fertilizarea in vitro. Am fost frustrat. Nu credeam că unui bărbat i se poate întâmpla așa ceva.

Din atotputernicia mea creatoare, m-am trezit brusc în fată unei realități dureroase. Visul meu de a avea un copil se năruia. Eșuasem ca bărbat și ca soț. Câteodată eram chiar depresiv. Eram o familie îndurerată. Până într-o zi, când minunea s-a întâmplat și a apărut în viața noastră copilul.

Te iubesc în vis
CONTINUARE

O iubesti, dar ea nu iti apartine !

relatii

editorial
27/07/2016
446
O iubesti, dar ea nu iti apartine! A iubi nu inseamna a detine!

Cand iubesti pe cineva inseamna ca vrei sa vii in intampinarea dorintelor lui, inseamna ca-i vrei binele si ca il accepti asa cum este el cu bune si cu rele. Cand il iubesti pe celalalt inseamna ca ii permiti sa traiasca in acord cu propriile principii, iar tu il sustii in tot ceea ce face. Fericirea fiecaruia dintre parteneri trebuie sa fie de sine statatoare, iar impreuna ei sa gaseasca implinirea suprema.

Dragostea nu-i o colivie care ii tine captivi cei doi parteneri. Daca iubesti sau esti iubit asta nu inseamna ca apartii partenerului tau. Nu confundati ... CONTINUARE

Romanii care isi construiesc sau renoveaza locuintele......

Casa Verde Clasic si Casa Verde Plus


27/07/2016
1.554
40.000 de lei pentru românii care îşi construiesc sau renovează locuinţele cu materiale ecologice

Românii care îşi construiesc sau renovează locuinţele cu materiale ecologice ar putea primi până la 40.000 de lei, potrivit programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus lansate marţi în dezbatere publică de Ministerul Mediului.

Prima componentă a programului lansat în dezbatere publică, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să acorde finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile.

,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau comp... CONTINUARE

Razboiul generatiilor

educatie civica

editorial
26/07/2016
31
Citeam zilele acestea postarea unui cunoscut cu fragmente alese din Noul Testament privind “rolul femeii” in familie: supunere, obedienta samd. Desigur, comentariile au curs garla. Surprinzator, au fost femei mai in varsta care aprobau aceste idei, de supunere a femeii in casnicie. Femei, nu barbati.

M-am gandit ce ar determina o femeie sa scrie (chiar sa creada) ca rolul sotiei este sa fie supusa. Supusa, nu egala! Si, tot din comentariile ei a venit raspunsul: “eu toata viata mi-am ascultat sotul si nu i-am iesit din cuvant”. Deci inertia: faptul ca ea a acceptat si a trait un anumit stil de viata o facea sa impuna ace... CONTINUARE

Tinerii nostri fragili si inculti

educatie copii

editorial
21/07/2016
21
E din ce în ce mai greu să fii profesor astăzi. Să ții copiii atenți și motivați. Să le obții respectul, să îi faci să te asculte.

Școlile, peste tot în lume, au din ce în ce mai mulți tineri cu probleme de învățare. Încă din clasele primare, devine vizibilă neputința lor de a sta în echilibru, liniște și atenție, de a-și concentra energia minții în sarcinile de lucru.

Până la adolescență, mulți dezvoltă deja probleme de atitudine și reflexe de abandon și contestare a autorității formale.

Problemele de învățare ale tinerilor de astăzi sunt incomode, dar normale. Nu ei sunt ne... CONTINUARE

Merita sa te casatoresti daca esti femeie!

casatorie

exclusiv
01/07/2016
175
Merita sa te casatoresti daca esti femeie?

Daca privesti modul in care casatoria este reprezentata in cultura populara, poti ajunge la concluzia ca mariajul este dorinta suprema tuturor femeilor: revistele de nunta sunt destinate exclusiv mireselor, nu si mirilor, exista programe de televiziune in care mai multe femei concureaza pentru un inel.

Barbatii, pe de alta parte, sunt adesea prezentati ca avand anumite fobii legate de angajamentul din casatorie, ca fiind pacaliti sa spuna da. Chiar si criza varstei de mijloc unde barbatul isi paraseste sotia pentru o femeie tanara e vazuta glorios, scrie psychologytoday.com.
<... CONTINUARE

Interlopul Gigel Golea, saltat iar de politisti. E......

golea gigel ionut


29/06/2016
358
Un bărbat în vîrstă de 40 de ani a fost reţinut de poliţişti luni seară, fiind bănuit de proxenetism. Individul se numeşte Gigel Ionut Golea şi este un personaj cunoscut Poliţiei, fiind implicat şi într-un dosar de înşelăciune, în care a fost pus sub control judiciar.
 
Anchetatorii au stabilit că în ultimii 4 ani, buzoianul ar fi obţinut aproximativ 150.000 lei de pe urma unei tinere de 24 de ani din Pogoanele, pe care a trimis-o în străinătate să se prostitueze. „În ziua de 27 iunie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, cu sprijinul polițiștilor din cadru... CONTINUARE

Cum si de ce sa te joci cu copilul tau, cand tu ai uitat......

educatie copii

editorial
17/06/2016
39
Cum si de ce sa te joci cu copilul tau, cand tu ai uitat sa te joci?

"Nu mai fi asa copil"/"Te rog sa fii mai serios"/"Nu esti suficient de matur"/"Nu mai esti copil mic"

s.a.m.d. sunt replici adresate deopotriva copiilor si adultilor, prin care asociem jocul si joaca cu stadiul de copil, pe alocuri chiar copil mic, ii atasam si o eticheta de “rau” si demolam din start orice idee de joaca pentru adulti.

Nu-i de mirare ca din momentul in care copiii ajung la scoala viata familiei se schimba. Totul devine greu! Totul devine important, serios si chiar urgent.

Toate aceste afirmatii sunt blocaje / bar... CONTINUARE

Familia este comoara copilului

educatie copii

editorial
15/06/2016
113
Capcana lui ”Ți-am dat tot ce-a fost mai bun!”

Evident, nu e cazul meu, dar am prieteni cărora părinții chiar le-au dat tot ce a fost mai bun.

Îmi amintesc cât de mult visam în copilărie să învăț să cânt la pian. Nu știu de unde îmi venea dorința asta, că pian adevărat am văzut destul de târziu în viață, pe scena Sălii Palatului, dar eu visam să fiu mare pianistă.

Întâlnirea mea cu pianul, după cum am scris mai sus, s-a petrecut târziu și de la distanță, iar șansele mele să alint clapele cu degetele pe marile scene ale lumii erau egale cu ZERO. La muzică mă pricep cât se p... CONTINUARE

Sustin familia constituita prin casatoria intre un......

coalitia pentru familie

exclusiv
24/05/2016
273
Şi eu am fost un prost. Nu unul sinistru, e drept, dar cu patalama. Pentru că am semnat, la viaţa mea, o groază de scrisori deschise, de susţinere, de protest, ori iniţiative legislative, petiţii online etc.

Am fost convins că e o datorie cetăţenească să susţin orice protest. M-am deşteptat doar când am constatat că textul necitit sau citit superficial nu făcea altceva decât să acorde foloase necuvenite unui individ sau unei găşti. Dacă sunt invitat acum să-mi pun graţioasa semnătură pe un document public, îl puric până la ultima virgulă. E mai sănătos. Ei bine, lunga introducere îmi e prilejuită de o ... CONTINUARE

O scoala pentru viata in loc de SCOALA VIETII

educatie copii

exclusiv
24/05/2016
52
De ce merg copiii la școală?

Nu, pe bune, de ce ducem copiii la școală, obligați fiind de lege, încă de pe la 5-6 ani, un deceniu și chiar mai mult, zi de zi, lună de lună?

Nu ca să-nvețe cum se scrie și cum se citește. Nu e nevoie de 8-10 ani pentru asta – deși școlii românești pare să-i fie insuficient chiar și-atâta, în unele cazuri.

Nici ca să-nvețe în detaliu și pe dinafară matematică, fizică, chimie, biologie și toate celelalte. Serios. E bine să le știi, nu-i rău (deloc) că le afli, dar dacă nu te pasionează, cu adevărat, dacă nu știi din clasa a IV-a că o să... CONTINUARE

Ce afaceri murdare ascund peroanele distruse din Gara......

gara CFR Buzau


16/05/2016
197
Situaţia catastrofală în care se află peroanele 2 şi 3 din Gara CFR Buzău a produs, în sfîrşit, o reacţie puternică din partea opiniei publice. Săptămîna trecută, o tînără studentă buzoiancă, nevoită să folosească staţia CFR pentru a ajunge la studii, în Iaşi, Simona Anastasiu, a lansat o petiţie on-line în speranţa că va urni lucrurile.

Demersului său   s-au raliat sute şi sute de oameni, care au iscălit petiţia sa. Administratorii staţiei fac însă ce ne-am obişnuit în ultimii aproape 30 de ani, de la schimbarea de regiune din 1989, anume au transformat CFR într-o bună vacă se muls ... CONTINUARE

Esti o mama toxica!

educatie copii

editorial
10/05/2016
96
Esti o mama toxica?

O mamă toxică nu înseamnă neapărat o mamă rea. Iată semnele care ți-ar putea indica faptul că și tu ești o mamă toxică.


Nu e un secret faptul că relația cu părinții îl poate influența negativ pe viitorul adult dacă există conflicte de mentalitate, emoționale sau psihologice.

Greșelile pe care le-au făcut părinții noștri nu au fost provocate din cauză că ei nu și-ar fi dorit ce era mai bun pentru noi, ci pentru că, pur și simplu, și ei aveau un bagaj emoțional încărcat.

Poate că singurul lucru pe care încă îl mai avem în... CONTINUARE

Portretul CREDINCIOSULUI roman

credinta la romani

editorial
05/05/2016
73
Credinciosul român este acea persoană care pe tot parcursul anului nu are nicio problemă să mintă, să înșele, să înjure, să se scarpine în fund, să-și bage pula și să-l doară în cur de toți ceilalți din jur. Activități întrerupte doar de cele trei cruci largi pe care și le face atunci când trece pe lângă o biserică, gest adeseori însoțit de cuvintele magice, menite să-l ducă spre porțile raiului: Doamne ajută!

Apoi, cu șapte zile înainte de ceea ce creștinii numesc “sărbătoarea Paștelui”, credinciosul român are o revelație profundă: “coaie, am intrat în săptămâna mare... CONTINUARE

Nu stingeti lumina din copiii nostri!

educatie copii

editorial
29/04/2016
110
În copilărie, eram absolut sigură că, dacă m-aș fi născut stâlp de telegraf, aș fi avut puterea să ies din neclintire și să vorbesc cu oamenii de pe stradă. Chiar mi-am lipit obrazul de unul dintre încăpăţânatele cilindre de beton şi i-am șoptit că e timpul să-și iasă din piele și să trăiască și el. Îi priveam, pe toţi, cu un soi de complicitate și cred că le mai și făcem din când în când cu ochiul, ca să le dau un imbold, să le împrumut ceva curaj.

Acela era toiul devenirii mele, punctul în care credeam că energia mea vitală poate să scoată obiecte din neclintire sau transforma cele mai pl... CONTINUARE

Elevii din Buzau au castigat zeci de premii la......

hailaolimpiada


29/04/2016
137
Elevii Colegiului Național „B.P.Hasdeu“ participanți la olimpiade naționale și internaționale au obținut 36 de premii, mențiuni, premii speciale, mențiuni speciale și medalii.

Remarcăm, în special, premiul obținut de eleva Diana-Elena Moldoveanu la Olim­pi­ada Internațională de Limba Latină - Sulmona, Italia (premiu special pentru cea mai bună traducere).

Premii la olimpiadele națio­nale au obținut: Maria-Alexandra Dițoiu, premiul I - Limba Latină; Miruna Râpeanu, premiul II - Lectura ca abilitate de viață; Andreea-Lavinia Șe­laru, premiul II - Limba germană; Alexia Tuțescu, premiul III – Limb... CONTINUARE

Azi nu am dat spaga!

coruptie romania

editorial
28/04/2016
48
Ora 7 dimineața, spital de stat din București. Spital de stat pentru copii. Desene pe pereți, cadre medicale grăbite, copii plânși, copii vioi, părinți calmi, părinți nervoși. Fiecare caută un anume medic, toți cu acte, toți cu probleme.

Victor cu două cuburi de lemn în mâna și eu cu rucsacul în spate. Urma să ne internăm pentru operația de polipi. Ca la orice treabă pe care o avem cu instituțiile statului, după cum știți, fac cruci cu limba în cerul gurii.

Trecem prin marea de oameni și copii și ajungem la ușa pe care scria ORL. Dau să deschid ușa, dar sunt întreruptă de o mămică:

–... CONTINUARE

Spitalul Judetean Buzau, pe lista neagra a Parchetului ICCJ

spitalul judetean buzau

exclusiv
28/04/2016
1.344
Spitalul judetean, cimitirul buzoienilor. Locul unde spagile sunt mai mari ca la Bucuresti. Te internezi cu o boala si pleci cu alte 2, 3, plus virusi sau bacterii mutante care te vor omora in scurt timp!

In orice tara civilizata un spital se distruge din temelii o data la 20-25 de ani. Motivele sunt cat se poate de serioase.

Romania este pe primul loc in Europa intr-un clasament al riscului de infectie cu diferite bacterii mutante, care nu mai raspund la tratamentele cu antibiotice, potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor. Un studiu-pilot facu... CONTINUARE

Cum busea interlopul Gigel Golea masini si lua banii de......

golea gigel ionut


27/04/2016
1.066
Buzoianul Gigel Ionuț Golea a fost reținut marți pentru 24 de ore de polițiști, fiind acuzat că în 2013-2015 a înșelat patru firme de asigurări dar și o persoană fizică. Golea, cunoscut în oraș ca și cămătar, ar fi fost ajutat de doi complici pe numele cărora ar fi înmatriculat patru autoturisme cu care, ulterior, a provocat intenționat accidente rutiere în scopul obținerii de despăgubiri. Mai mult, a vândut unui bărbat un autoturism de lux care, de fapt, nu-i aparținea, după falsificarea documentelor reușind să obțină în acest mod peste 24.000 de euro.

Un bărbat de 40 de ani a fost reţinut ier... CONTINUARE

Smerenia nu inseamna sa te frangi in fata oricui si sa......

preot Mihail Milea

editorial
15/04/2016
6.667
Este necesar totodată să arătăm că smerenia trebuie legată de înţelepciune. Ele nu pot fi despărţite.

Dacă le desparţi greşeşti. Înţelepciunea fără smerenie duce la mândrie, iar smerenia fără înţelepciune poate duce la unele defecte, chiar la prostie. Pentru smerita cugetare trebuie să stai cu mintea în inimă, spun Sfinţii Părinţi.

Înţeleaptă fiind smerenia nu înseamnă să te frângi în faţa oricui şi să accepţi orice. Iisus Hristos, chipul smereniei şi al blândeţei înfruntă şi mustră pe cei mândri, pe fariseii şi cărturarii făţarnici. De asemenea El izgoneşte din templu... CONTINUARE


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000