Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Poti invinge cancerul

Poti invinge cancerul

cancer

 Poti invinge cancerul
Daniel Reid este autorul mai multor carti despre medicina traditionala chineza. A studiat timp de mai bine de 20 de ani bioterapia, acupunctura, masajul, qi gong-ul, meditatia si artele martiale sub indrumarea maestrilor chinezi din Taiwan. La Editura Polirom au aparut: Qi Gong. Manual de initiere (2005), Tao pentru sanatate, sex si longevitate (2006), Ghid complet de medicina chineza (2014), Tao pentru detoxifiere. Metode naturale pentru a-ti purifica organismul (2015).

Este un pasionat al conceptului „esti ceea ce mănânci” si îndeamnă oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele si a ajunge la restabilirea sănătătii optime.

Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:

Putem preveni cancerul cu ajutorul dietei?


Cu sigurantă nu. Cancerul este cauzat de un cumul de factori, printre care genele fiecăruia, mediul înconjurător, obiceiurile si alimentatie. Într-adevăr, alimentatia ocupă un rol important.

Există însă sfaturi care vă pot ajuta să reduceti considerabil riscul de a dezvolta această boală.

În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe oameni îi omoară ceea ce mănâncă?

Daniel Reid: Nu e neapărat din cauza alimentelor în sine. E vorba de ceea ce se întâmplă în corpul nostru. În urma digerării si metabolizării hranei, se acumulează deseuri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite cu natura noastră si nu le eliminam corect, se creează o acumulare de deseuri acide.

Cauza principală a cancerului a fost descoperită în 1931 de către dr. Otto Warburg, un om de stiintă german care a primit premiul Nobel pentru medicină. El a descoperit că aparitia cancerului presupune, fără exceptie, două conditii de bază: prea mult acid în tesuturi si insuficient oxigen.

Stim cu totii ce se întâmplă cu deseurile produse prin respiratie: se produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard grăsimile. Care este deseul rezultat? Acidul.

E atât de simplu! E stiintă pură.

Asadar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid - zahăr, cărnuri, produse lactate, precum si orice fel de chimicale – conservanti, pesticide, aditivi alimentari, coloranti, medicamente, aspartam – se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, devine evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem adăuga si poluarea) se produc o multime de reziduuri acide în corpul nostru si nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen.

Vreti să spuneti că oamenii nu stiu ce ar trebui să mănânce pentru a fi sănătosi?

Daniel Reid: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact contrariul. Nu există sfaturi reale, totul e doar publicitate.

În prelegerile si cărtile mele eu tot dau vina pe companiile de produse alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-si înceapă o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îti vor vinde si arsenic frumos ambalat, dacă sunteti dispusi să plătiti pentru el.

Pe lângă acesti producători, eu acuz în acelasi timp iresponsabilitatea agentiilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporatiile.

Doar în cele din urmă îl învinuiesc pe individ. E ca atunci când te duci la tribunal pentru încălcarea legii si judecătorul îti spune: „Ignoranta nu e o scuză când afirmi că nu ai stiut că ceea ce ai făcut era împotriva legii”.

Haideti să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în loc de unul din 100, ca în 1913?

S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” si lucrurile merg tot mai rău. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să fim seriosi! Nu e nimic mai otrăvitor, nu exista producător mai mare de acid decât chimioterapia, care contribuie si mai mult la cauza principală a cancerului.

Asadar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă sedinte de chimioterapie si el nu vrea, care ar fi alternativele lui?

Daniel Reid: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima este dezintoxicarea.

Optiunile sunt foarte simple: în primul rând, informati-vă care sunt cauzele aparitiei cancerului.

Din cauza toxicitătii acumulate în corp de-a lungul timpului, cancerul ajunge în faza finală. Ceea ce se întâmplă în esentă este că tesuturile dv. fermentează, producând o înmultire rapidă a celulelor canceroase, cu formare de tumori.

Cum functionează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, iaurtului, brânzei.

Puteti întreba pe oricine care produce aceste lucruri: Cum faci? Mai întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obtii? Închizi containerul, astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea.

Deci, ceea ce se întâmplă în tesuturile canceroase este că ai prea mult acid si o totală lipsă de oxigen, tesuturile fermentând si producând astfel cancerul.

Cunoasteti cazuri de suferinzi de cancer care au refuzat chimioterapia în favoarea detoxifierii si s-au vindecat?

Daniel Reid: Absolut!

Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată lumea?

Daniel Reid: Să-ti spun de ce. Statisticile arată - si este sută la sută adevărat, si spun acest lucru în toate cărtile mele - că oamenii care se îmbolnăvesc de cancer si nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai mult decât cei care merg la medic si le urmează tratamentul.

Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahar si carne si nu renuntă la aceste alimente.

De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tratamentul oficial al cancerului amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară si ficatul si orice altceva. Prin urmare, atunci când ati încheiat tratamentul, sunteti într-o stare chiar mai proastă.

Atunci, de ce nu procedează oamenii la detoxifiere?

Daniel Reid: Oamenii sunt speriati cu perspectiva mortii iminente de către medicii lor. Ei merg la medicul specialist si acesta le spune: „Într-o lună vei muri dacă nu faci asta si încerci altceva”.

Ce credeti despre cresterea alarmantă a obezitătii în tări precum Statele Unite, Marea Britanie si Australia?

Daniel Reid: Oamenii acestia mor de foame. Oamenii grasi mor de foame. Vrei să stii ce vreau să spun când afirm că mor de foame? Ei nu-si procură elementele nutritive adecvate organismului.

Creierul are un centru de control al apetitului. Nu-ti este foame neapărat când nu ai ce mânca - omul poate trăi si 60 de zile fără să mănânce - ti-e foame numai atunci când corpul tău are nevoie de anumiti nutrienti, deci când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poti functiona normal.

Atunci începe să-ti fie foame si vei începe să mănânci.

În cazul în care consumi alimente care nu au nici un fel de valoare nutritională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele... toate acele lucruri frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare.

Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiti la ei si-ti spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: „Hei, nu am de ajuns din nutrientii de bază, asa că nu te opri din mâncat!”.

Sustineti că gigantii producători de alimente actionează de capul lor, chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e ada, cum se poate scăpa de ei? Eu stiu că publicul e protejat de agentiile guvernamentale.

Daniel Reid: Din păcate, autoritătile protejează gigantii alimentari. Organizatia cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug Administration – Administratia pentru Alimente si Medicamente).

Ei decid ce alimente vă este permis să consumati si ce medicamente trebuie să vă fie prescrise.

Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piată.

Această substantă chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otravă mortală. Este cauzatoare de cancer la creier si nu numai.

Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diet Coke...

Daniel Reid: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbati care au murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, stăteau la soare în fiecare zi si considerau că se hrănesc sănătos. Tipii ăstia erau dependenti de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au recunoscut asta si au declarat că nu se pot opri să bea.

Dar si Coca-Cola obisnuită are probleme: contine 9 lingurite de zahăr alb la sticla de 500 de ml iar acidul fosforic e ingredientul ei de bază. Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se creează conditiile fundamentale de aparitie a oricărui tip de cancer.

Ce părere aveti despre regimul pe bază de carne?

Daniel Reid: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot renunta la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, si anume de miel. Carnea de porc e greu de digerat si produce foarte mult acid.

Dar, în general vorbind, cea mai mare problema cu carnea din ziua de azi e modul în care e crescut animalul – cu hormoni, antibiotice, steroizi si cu hrana improprie care i se administrează.

Multe medii sunt poluate cu emisiile provenite de la vehicule, centrale electrice si alte surse, care în mod inevitabil duc la problemele de sănătate. Dar există si o altă formă de poluare, cea pe care dv. o numiti „poluare invizibilă”: TV si transmisii de radio, turnuri de microunde pentru folosirea celularelor. Sunt acestea într-adevăr atât de periculoase?

Daniel Reid: Mortale, as putea spune. Port în permanentă în jurul gâtului un produs Tesla, o placă cu molecule de titan, singurul produs pe care l-am găsit si care chiar te protejează (schimbă configuratia undelor de energie electromagnetică). Compania producătoare (http://www.teslas.us/) face de asemenea butoane pentru telefoanele mobile si calculatoare. Telefoanele mobile slăbesc sistemul imunitar, dau probleme ale sistemului nervos si produc cancere.

Bine, dar toată lumea are azi un telefon mobil...

Daniel Reid: Eu nu.

... chiar si în tările în curs de dezvoltare oamenii sunt dependenti de celulare...

Daniel Reid: Se sinucid lent. Oriunde unde te-ai afla la distantă de un metru fată de un telefon mobil, obtii aceleasi radiatii, , asa că nu contează dacă scrii un mesaj la el, dacă ai telefonul la ureche sau folosesti hands-free. E chiar de zece ori mai rău într-o masină, pentru că rama metalică actionează ca un amplificator.

Ce fel de probleme medicale legate de celular vă asteptati să vedeti în următorii 10-15 ani?

Daniel Reid: Prevăd o explozie a cazurilor de cancer la creier. Garantat!

Companiile de telefoane mobile vor fi actionate în justitie, iar pozitia lor va fi: „Ei bine, guvernul le-a permis la momentul respectiv, iar standardele au fost stabilite de către guvern”. Vor arăta cu degetul la guvern, iar guvernul va arăta cu degetul la studiile care au spus că totul e în regulă, studii finantate chiar de industriile respective si astfel totul se va învârti în cerc si oamenii vor continua să moară de cancer. Poate că telefoanele mobile vor fi interzise. Sau le vor face să respecte normele de sigurantă.

Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncati de obicei?

Daniel Reid: Eu am renuntat la cereale, deoarece consider că nu sunt alimentele cele mai potrivite pentru fiintele umane. Pentru a testa un produs alimentar, ca să vezi dacă îi e indicat omului sau nu, trebuie să-l mănânci crud. Nu poti mânca orez sau grâu ca atare.

Dar sute de milioane de oameni din Asia trăiesc cu orez. Nu poate fi asa de rău...

Daniel Reid: Au si ei o multime de probleme de sănătate.

Când oamenii au renuntat a mai fi vânători-culegători si nomazi si s-au stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populatie numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile dacă nu le gătesti.

Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, ti-am răspuns doar ce nu mănânc eu.

Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Corpul meu nu le-a mai acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid.

Sotia mea, Snow, si cu mine mâncăm nuci si seminte, în special migdale si seminte de floarea soarelui.

Pe acestea nu le poti digera uscate. Secretul de a le transforma în cel mai bun aliment de pe planetă e să le înmoi în apă peste noapte. Devin un alimentar viu, si este cea mai bună mâncare din lume.

În afara de asta, mănânc legume, fructe, peste, carne de miel si ouă ecologice.

Spuneti că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp ar trebui să postim?

Daniel Reid: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curătarea corpului este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie corpul nostru pentru a-si purifica complet fluxul sanguin.

Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp si pentru că în 3 zile se eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigatii ale colonului.

Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură pentru a se curăta si vindeca singur.

Societătile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului si nu aveai voie să mănânci până când nu te făceai bine.

Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici măcar o jumătate de zi fără mâncare” si eu îi înteleg. Cu toate acestea, cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când vede ce iese din corpul lui, e socat...

Ce părere aveti despre băuturile alcoolice? Sunteti total împotrivă?

Daniel Reid: Eu nu sunt un puritan sau un călugăr. Îmi place să beau putin uneori; si un trabuc din când în când.

Berea nu este buna deoarece fermentează. Este mare producătoare de acid.

Ca băuturi, recomand pe cele distilate si vinul rosu.

Care sunt cele trei lucruri esentiale pe care le-ati spune cuiva care citeste acest interviu si care nu se află într-o perfectă stare de sănătate?

Daniel Reid:

- Bea apă alcalină (apa îmbuteliată nu este alcalină).

- Opreste-te din mâncat alimente care putrezesc.

- Posteste periodic.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000