Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dieta ketogenica, secretul unei vieti lungi si sanatoase

Dieta ketogenica, secretul unei vieti lungi si sanatoase

dieta ketogenica

 Dieta ketogenica, secretul unei vieti lungi si sanatoase
Dieta ketogenică: beneficii şi rolul său în tratarea cancerului

Ar putea dieta ketogenică să fie „o metodă de tratare fără medicamente” pentru cancer? Personal, cred că este absolut crucială pentru orice tip de cancer şi sperăm că într-o zi va fi adoptată ca o primă linie de tratament împotriva cancerului, spune Dr. Mercola.

O dietă ketogenică presupune eliminarea tuturor carbohidraţilor din legumele fără amidon, înlocuindu-le cu grăsimi sănătoase şi proteine de înaltă calitate.
Celulele canceroase au nevoie de glucoză pentru a se dezvolta, iar carbohidraţii transformă glucoza în organism. Premisa este aceea că restricţia de carbohidraţi şi proteine conduce la „înfometarea” celulelor canceroase. În plus, aportul scăzut de proteine tinde să minimalizeze calea care accelerează proliferarea celulelor.
Acest tip de dietă, în care se recomandă restricţie la legumele fără amidon şi înlocuirea lor cu un nivel moderat de proteine, este o dietă benefică pentru toată lumea, indiferent dacă suferă de o boală sau nu. Este o dietă ce ajută la optimizarea greutăţii şi la toate bolile cronice degenerative.
Dr. Thomas Seyfried este unul dintre cei mai importanţi cercetători academici în promovarea modului de tratare al cancerului nutriţional. El a predat neurogenetică şi neurochimie la Universitatea Yale şi Colegiul Boston în ultimii 25 de ani.


    Dieta ketogenică a fost acceptată pentru epilepsie


Dieta katogenică a fost de fapt utilizată pentru gestionarea crizelor la copii pentru o perioadă de timp. Atunci când Dr. Seyfried şi echipa sa lucrau la cancerul pe creier şi epilepsie, făcând experimente pe şoareci, unul dintre elevii săi a sugerat să investigheze dacă o dietă katogenică ar fi eficientă şi împotriva tumorilor.
Astfel, la sfârşitul anilor ’90, ei au început să lucreze pe diete katogenice, în cazuri de epilepsie şi cancer, în cele din urmă ajungând la o mai bună înţelegere a schimbării modului în care întregul corp metabolic poate fi eficient în orientarea şi eliminarea celulelor tumorale.
Potivit Dr. Seyfried, acest fapt s-a făcut cunoscut în cercurile de oncologie iar dieta ketogenică a devenit deja o primă metodă de tratare a epilepsiei. În privinţa cancerului, este dovedit şi acceptat faptul că reducerea glucozei ucide celulele canceroase.


    Cancerul este o boală metabolică mitocondrială


Potrivit Dr. Seyfried, mitocondria – principalul „producător” de energie din celulele tale – este punctul de origine al celor mai multe tipuri de cancer. Mitocondiriile pot fi afectate nu numai de mutaţii moştenite, ci pot fi, de asemenea, perturbate de factorii de mediu, cum ar fi toxinele şi radiaţiile, atât ionizante, cât şi neionizante. De-a lungul timpului, deteriorarea mitocondriei poate duce la disfuncţii şi la formarea de tumori.


    Zahărul este combustibilul primar pentru majoritatea formelor de cancer


Controlul glicemiei din sânge şi a insulinei prin dietă, exerciţii fizice şi de reducere a stresului emoţional reprezintă cele mai importante componente ale unui program de recuperare în cazul cancerului. Aceşti factori sunt, în primul rând, cruciali pentru prevenirea acestei boli.
În 1931, Premiul Nobel a fost acordat cercetătorului german Dr. Otto Warburg, care a descoperit că celulele canceroase au un metabolism energetic fundamental diferit faţă de celulele sănătoase, şi de aceea tumorile maligne tind să se hrănească cu zahăr.
Mai recent, cercetătorii au descoperit că în timp ce celulele canceroase se hrănesc atât cu glucoză, cât şi cu fructoză, celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza special pentru a diviza şi prolifera.
Strategia Doctorului Seyfried are la bază o idee simplă: consumul moderat de carbohidraţi şi de proteine, precum şi dieta bogată în grăsimi, va reduce în mod eficient zahărul din sânge. Acesta este un parametru uşor de măsurat care se poate verifica cu ajutorul unui contor de măsurare a glucozei din sânge.


    Importanţa abţinerii de la mâncare


În experienţa mea, spune Dr. Mercola, marea majoritate a oamenilor vor să-şi ardă carbohidraţii, spre deosebire de arderea grăsimilor. Una dintre cele mai eficiente strategii de a deveni un arzător de grăsime este acela de a-ţi limita consumul de alimente de la şase la opt ore distanţă, ceea ce înseamnă că te abţii de la mâncare timp de 16-18 ore în fiecare zi.
Acest lucru stimulează enzimele care sunt concepute pentru a arde grăsimi drept combustibil pentru organism şi destimulează enzimele de glucoză. Acest tip de plan care implică servirea meselor la intervale mari de timp poate fi o modalitate utilă pentru a face trecerea la o dietă ketogenică.
Aceasta presupune să mâncaţi mai puţin pe întreaga perioadă a unei zile. Dar în timp ce caloriile din carbohidraţi ar trebui eliminate în mod practic, caloriile din proteine trebuie doar reduse.
Dr. Seyfried foloseşte anumite tipuri de grăsimi recomandate, printre care uleiul de nucă de cocos, untul, şi alte tipuri de grăsimi saturate.


    Alte informaţii


Din punctul de vedere al Dr. Mercola, autorul acestui articol, o dietă ketogenică, împreună cu un post intermitent pot fi integrate cu uşurinţă în orice plan de tratament de cancer pe care oricare dintre voi decide să-l urmeze. Personal, el crede că este absolut esenţial, indiferent cărui tip de cancer vă adresaţi.
Acestea fiind spuse, amintiţi-vă că un regim alimentar ketogenic, în care înlocuiţi carbohidraţii cu un nivel moderat de proteine şi cantităţi mari de grăsimi benefice, precum avocado, uleiul de cocos, untul, uleiul de măsline, este recomandat pentru toată lumea, indiferent dacă aveţi cancer sau nu.
Este o dietă care vă va ajuta la optimizarea greutăţii şi a stării generale de sănătate.
Pentru cei mai mulţi oameni, trecerea de la o dietă normală la una bogată în grăsimi este ceva spectaculos, întrucât au loc deseori schimbări radicale ale corpului.
Dieta aceasta nu este una bogată în proteine, aşa cum s-ar crede, ci este bogată în lipide, cu un aport mediu de proteine şi cu foarte puţine glucide (în limita a 30-40 de grame pe zi, în funcţie de răspunsul corpului la starea de ketoză).

Dr. Mercola: „somnul aiurea face creierul piftie!”


Este vorba despre ceva foarte important care ne ocupă o mare parte, poate o treime din viaţa noastră: somnul! Pe scurt Dr. Mercola sintetizează cercetările şi studiile mai multor savanţi. O calitate slabă a somnului duce la o mulţime de disfuncţii ale creierului, dintre care cea mai „blândă” este Alzheimer.

Vinovate de acest „brain damage” sunt regimul de viaţă modern, lumina artificială, alimentaţia nesănătoasă, ieşirea din ciclurile naturale zi-noapte!

De câte ori nu v-aţi trezit obosiţi, fără niciun chef de viaţă! De câte ori nu puteţi adormi, aveţi „insomnii”!

Iată, pe scurt, soluţia, sfaturile Dr. Mercola:

Evitaţi să vă uitaţi la tv, sau să folsiţi computerul, după ce se înserează, sau măcar cu o oră înainte să vă culcaţi. Receptoarele tv şi monitoarele PC emit lumină albastră similară cu cea a zilei. Acest lucru păcăleşte senzorii creierului, care cred că este încă zi şi opreşte producţia, atât de necesară creierului, de melatonină.
Dormiţi, dacă este posibil, în întuneric total. Evitaţi toate beculeţele de semnalizare şi luminiţele de veghe din camera unde dormiţi. Dr. Mercola spune că o mască pentru ochi este indicată.
Ţineţi temperatura în camera de dormit la 21-22 grade Celsius. Nu ar trebui să fie greu pentru cei care au sisteme adevărate de climă. Un dormitor prea cald sau prea rece împiedică corpul uman să ajungă la temperatura propice unui somn profund, reconfortant.
Fă un duş fierbinte cu 30 de minute înainte să te culci. Când ieşi de la duş sau de la o baie fierbinte într-o cameră de dormit cu 21 de grade Celsius, temperatura corpului tău scade dramatic, căldură părăseşte corpul, instalându-se o stare de moţăială propoice somnului de calitate.
O chestie mai sofisticată este să cauţi câmpurile electromagnetice din dormitor şi să aşezi patul în aşa fel ca să le eviţi. Există în comerţ contoare Gauss, au fost şi la „Lidl”. Dar, în orice caz, este absolut necesar să pui telefonul mobil, alte dispozitive gen ceas electronic deşteptător, la cel puţin câţiva metri de tine. Cel mai bine este ca orice dispozitiv electromagnetic să fie într-o cameră alăturată, cu un perete cu beton armnat, adică un ecran de tip cuşcă Faraday. Nu se permite să dormi în aceiaşi cameră cu setul tv, sau alte aparate care recepţioneză sau transmit unde elctromagnetice, nici dacă sunt complet închise şi scoase din priză!
Nu mai luaţi pilule de dormit! Nici nu ştiţi ce periculoase sunt. Totul se rezolvă cu un pahar de lapte cald.
Adaptaţi lungimea somnului cu vârsta şi bolile pe care le aveţi! Găsiţi poziţia potrivită de somn, ca să nu sforăiţi sau să faceţi apnee! Folosiţi o poveste, o imagine uniformă, plăcută, relaxantă la care să vă gândiţi de fiecare dată când îl chemaţi pe Morfeu. Aici este o întreagă filozofie dar este evident că fiecare trebuie să ştie că au murit mii de oameni pentru a obţine legi care stipulau opt ore de muncă, opt ore de timp liber, OPT ORE DE SOMN! Minimum! Şi nu lăsaţi să treacă ora zece, de foarte multe ori, ca să mergeţi în pat.

Dr. Mercola - 10 moduri de a preveni Cancerul

Cancerul este boala nr. 1 în lume de care americanii se tem cel mai mult și nu numai și este de înțeles, deoarece este responsabil pentru aproape unul din patru decese în SUA. Adăugarea la stigmatizare, diagnosticul și tratamentul cancerului sunt money makers (producători de bani) în această industrie și centrul a mai multor campanii finanțate de guvern.

Comparativ cu cât de puțin se face în educația de prevenire, lăsând mulți cu o senzație de lipsă de putere împotriva acestei boli potențial mortale - ca și cum tot ce poți face este să te inchini și să speri să nu devină una dintre statisticile de cancer cu creștere rapidă. Ar trebui, totuși să învățăm strategiile de prevenire, nu numai că există, dar, de asemenea, sunt extrem de eficiente la scăderea riscului a celor mai multe tipuri de cancer.

„Mai mult de jumătate din totalul deceselor provocate de cancer ar putea fi prevenite prin a face alegeri sănătoase cum ar fi stop fumat, o greutate sănătoasă, o alimentație corectă, păstrarea energiei și a activităților și obtinerea de teste screening recomandate.“

Acest citat este preluat direct de la "American Cancer Society" și ar trebui să fie o atenționare dacă nu sunteți încă conștienți de faptul că puteți începe prevenirea cancerului, în primul rând, cu tine și cu, după cum explică articolul prezentat, casa ta.

1. Optimizarea vitaminei D
Dacă doriți să reduceți riscul de cancer, este esențial să petreceți suficient timp la soare în condiții de siguranță, sau în cazul în care nu este posibil, să suplimentați cu cantități adecvate de vitamina D3. A fost dovedit definitiv, folosind date de la mai mult de 100 de țări că cu cât este mai mare UVB solar, cu atât rata de incidență este mai mică a peste 15 tipuri diferite de cancer:
- Vezica urinara
- Sân
- Cervical
- Colon
- Endometru
- Esofagiană
- Gastric
- Plămân
- Ovarian
- Pancreatic
- Rectal
- Renal
- Vulvar
- Limfom Hodgkin
- Non-Hodgkin
Cel mai important factor este nivelul seric de vitamina D. Pentru a ajuta la prevenirea unei game largi de boli și tulburări de sănătate, inclusiv cancer, nivelul de vitamina D trebuie să fie între 50 și 70 ng/ ml, pe tot parcursul anului. Vitamina D de la expunerea la soare este modul cel mai bun mod de a optimiza nivelul de vitamina D. Doar să fi precaut cu privire la durata de expunere. Ai nevoie doar de expunere suficientă până când pielea are cea mai ușoară nuanță de roz. După ce ajunge la acest punct corpul tău nu va mai produce nici o vitamina D suplimentară din cauza mecanismului său de auto-reglementare. Orice expunere suplimentară va provoca doar daune și deteriorare a pielii.
Dacă luați pe cale orală vitamina D, aveți nevoie pentru a vă asigura că luați cu vitamina K2, deficiența de vit. K2, de fapt este ceea ce produce simptome de toxicitate a vitaminei D, include calcifieri inadecvate care pot duce la rigidizarea arterelor.

2. Evitați consumul de proteine ​​în exces
Cei mai mulți dintre noi mănâncă mult prea multe proteine. Luați în considerare reducerea nivelului de proteine ​​la un gram per kilogram din greutate corporală, iar dacă sunteți atlet sau sunteți gravidă nu este valabil. Ar fi neobișnuit pentru majoritatea adulților să aibă nevoie de mai mult de 100 de grame de proteine. Acest lucru poate veni ca o surpriză, așa cum am auzit de zeci de ani cât de importante sunt proteinele ​​pentru sanatatea ta, dar adevarul este ca aportul excesiv de proteine ​​poate avea un impact mare asupra creșterii cancerului.

"Calea mTOR" este prescurtarea de la rapamicina la mamifere. Aceasta cale este veche, dar relativ recent apreciată și a fost doar cunoscută în mai puțin de 20 de ani. Multe medicamente noi de cancer sunt de fapt direcționate pentru a utiliza această cale. Medicamentele care utilizează această cale au fost de asemenea prezentate pe animale să li se extindă în mod radical durata de viață. Dar nu trebuie să folosim medicamente pentru a obține această cale.
Puteți stopa prin limitarea aportului de proteine ​​și de înlocuire a acestora cu proteine ​​cu grăsimi sănătoase; acest lucru va oferi beneficii aproape identice ca medicamente periculoase și costisitoare.
Pentru majoritatea oamenilor, reducând nivelul de proteine ​​la un gram pe kilogram din greutate corporală înseamnă limitarea aportului de proteine ​​de la 35 la 75 de grame. Femeile gravide și cei care lucrează au nevoie aproximativ 25% mai multe proteine. Mai mult, atunci când reducem proteinele trebuie să le înlocuim cu alte calorii, grăsimi în mod specific de înaltă calitate, cum ar fi avocado, unt, ulei de cocos, măsline, ulei de măsline, nuci și ouă.

3. Mănâncă alimente care au beneficii uimitoare pentru sănătate
Germeni sunt „super“ produse alimentare pe care mulți îi trec cu vederea. În plus față de profilul nutrițional, varza, de asemenea este ușor de întreținut. Am început germinarea semințelor în borcane în urmă cu 10 la 15 ani.
Germeni poate conțin până la 100 de ori mai multe enzime decât fructele și legumele crude, permițând corpului de a extrage mai multe vitamine, minerale, aminoacizi și grăsimi esențiale din alimentele pe care le mănânci.
Atât calitatea proteinei și conținutul de fibre din fasole, nuci, semințe și boabe îmbunătățește atunci când încolțite.
Conținutul de vitamine și de acizi grași esențiali, de asemenea, crește dramatic în timpul procesului de germinare. De exemplu, în funcție de încolțire, conținutul de nutrienți poate crește la fel de mult de 30 de ori valoarea inițială în doar câteva zile de la germinare. Semințele de floarea-soarelui, mazăre și varza au tendința de a fi la început de lista din toate semințele pe care le puteți încolți și sunt de obicei de aproximativ 30 de ori mai hrănitoare decât legume organice pe care le poți recolta în grădina ta. În timpul germinări, mineralele, cum ar fi calciu și magneziu, se leagă de proteine, ceea ce le face biodisponibile.
Mugurii alimentelor cultivate pe plan local, pot fi ușor crescute în propria bucătărie, astfel încât să știi exact ceea ce mananci. Și, din moment ce acestea sunt foarte ieftine, prețul nu este nici o scuză pentru a le evita.


4. Simplificați consumabilele de curățenie
Lista strategiilor de prevenire a cancerului a inclus întotdeauna reducerea expunerii la toxinele din mediu, cum ar fi substanțele chimice de uz casnic. Deși este foarte dificil de dovedit că expunerea unei persoane la curățenia de uz casnic pe parcursul a 10, 20 sau 30 de ani, este ceea ce a cauzat diagnosticul de cancer, este bine cunoscut faptul că substanțele chimice de uz casnic utilizate în mod obișnuit, de fapt, nu este cauza cancerului, ci alte efecte grave de sănătate, cum ar fi probleme de reproducere/fertilitate și de dezvoltare a copiilor.
Cercetările au constatat, de exemplu, că riscul de cancer de sân este de două ori mai mare în rândul femeilor care raportează utilizarea multor produse de curățare și de împrospătare a aerului, în comparație cu cele care folosesc foarte rar astfel de produse. Mucegaiul, soluțiile contra mucegaiului și odorizantele au arătat cea mai mare corelare cu cancer de sân. Unele dintre substanțele chimice de top, de care ar trebui să ne temem, includ:
- Moscuri sintetice
- Ftalati
- 1,4-diclorobenzene
- Terpenes
- Benzen
- Stiren
- Fenol
- Etoxilați nonilfenol (NPE)
- Formaldehida
- Solvenții de petrol
- Butil celosolv
- Triclosan (antibacterian)
Din fericire, este foarte simplu pentru a înlocui soluțiile comerciale toxice cu opțiuni mai sigure. Unul dintre cei mai buni dezinfectanții non-toxici este săpunul simplu cu apă. Puteți utiliza pentru spălarea mâinilor, a corpului și pentru alte produse de curățare de uz casnic. Un alt detergent universal care funcționează pentru bucatarie, blaturi de taiere, faianță și băi este de 3% peroxid de hidrogen și oțet. Vă puteți păstra, de asemenea, casa, foarte proaspată și curată prin propriile produse de curățare naturale, probabil le aveți deja în casa. Sfaturi pentru a face soluții naturale simple și eficiente:
- Folosiți bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet din cidru de mere pentru a curăța țevile de scurgere și căzile de baie, sau presărați bicarbonat de sodiu, împreună cu câteva picături de ulei de lavandă sau ulei de arbore de ceai (care au calități antibacteriene) ca simplu exfoliant pentru baie sau bucătărie.
- Oțetul poate fi folosit pentru a curăța aproape orice în casă. Încercați-l amestecat cu lichid de săpun sau uleiuri esențiale cu apă pentru a curăța podele, ferestrele, băile și bucătăriile. Acesta poate fi chiar folosit ca un balsam natural.
- Peroxidul de hidrogen este mai sigur de utilizat decât clorul pentru dezinfectare și albire.
- Vodca este un dezinfectant care poate elimina petele de vin roșu, ucide viespile și albinele și reîmprospătează tapițeriile ( pur și simplu pulverizați pe materialul textil).

5. Utilizați Produse cosmetice organice
Când începeți curățirea stilului tău de viață cu o dietă (un motiv bun de a începe), produsele de îngrijire personală sunt de asemenea importante pentru a le aborda. Aplicarea de substanțe chimice pe piele este de fapt mult mai rău decât ingerarea lor, pentru că atunci când mănânci, totul merge la ficat înainte de a intra în fluxul sanguin, oferind corpul tău o oportunitate de a detoxifia substanțe care ar putea fi dăunătoare. Când aplicați chimicale pe piele, ele sunt absorbite direct în fluxul sanguin fără filtrare de orice fel, astfel încât substanțele chimice toxice din articole de toaletă și produse cosmetice în mare parte ajung în sânge, sistemul limfatic/sistemul imunitar și apoi direct în organele interne. Există literalmente mii de substanțe chimice folosite în produsele de îngrijire personală și doar o mică parte din ele au fost vreodată testate pentru siguranță. Potrivit Institutului Național de Siguranță și Sănătate, aproape 900 de substanțe chimice folosite în produsele cosmetice sunt cunoscute a fi toxice. Este imposibil să le listați pe toate, dar unele dintre cele mai comune sunt vinovate pentru deteriorarea țesuturilor și sunt de evitat:
- Sulfat de sodiu (SLS)
- Moscuri
- Mercur
- Parabeni
- 1,4-Dioxan
- Ftalați, inclusiv dibutilftalat (DBP), ftalat de dimetil (DMP) și ftalat de dietil (DEP)
- Uleiul mineral, parafina și petrolatum
- Nanoparticulele
- Antibacterienele
- Hidrochinona
- Formaldehida
Când vine vorba de produse de îngrijire personală, îmi place să folosesc această regulă - "dacă nu se poate mânca, nu-l pune pe corpul tău". În mod ideal, veți dori să căutați sigiliul organic verificat USDA. Puteți face, de asemenea, propriile produse de îngrijire personală, folosind ingrediente naturale, toate simple pe care mulți dintre voi le aveți deja în casă.

Cremă hidratantă natural pentru față - din ulei de emu pur este o alternativă foarte bună, loțiune de corp este uleiul de nucă de cocos pur. Este o cremă fantastică și o sursă de grăsime potent al acidului lauric benefic.
Anti acnee - o picătură de ulei de oregano poate accelera vindecarea și de a preveni cicatrici inestetice ( să vă spălați pe mâini după aceea).
Deodorant natural- săpun simplu și apă funcționează cel mai bine. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, încercați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu amestecat în apă ca deodorant eficient pe tot parcursul zilei.


6. Scapă de vasele de gătit
Aproximativ 70% din vasele vândute în Statele Unite conțin un strat neadeziv, PFOA (acid perfluorooctanoic) și alți compuși perfluorinated (PFCs), ce sunt folosiți și pentru a face ambalarea produselor alimentare rezistente la grăsime și îmbrăcămintea rezistentă la pete. Chiar dacă are mai multe nume, în cazul în care elementul în cauză este „non-stick“ sau „ rezistența la pete/ grăsime,“ va avea un anumit tip de acoperire impregnat cu fluorură, care este cel mai sigur de evitat.
Este bine documentat faptul că, atunci când tigăile antiaderente sunt încinse eliberează toxine în aer. Atunci când tigaia ajunge la 300°F (durează aproximativ trei până la cinci minute de încălzire), cel puțin sunt eliberate 6 gaze toxice. La 800°F stratul de pe vase se descompune într-un agent de război chimic cunoscut sub numele de PFIB. Cercetările au arătat că aceste toxine se pot acumula în sânge într-un ritm alarmant de-a lungul timpului și pot duce la boli cronice cum ar fi cancerul. Puteți elimina expunerea prin evitarea produselor care conțin PFC. Aceasta includ:
- Vase de bucătărie non-stick (alege ceramică sau sticlă )
- Cuptorul cu microunde
- Ambalaje pentru alimente grase (inclusiv hârtie și ambalaje din carton)
- Substanțe și produse ignifuge

7. Bea Apă pură
Dacă primiți apă locală, aceasta este tratată cu clor sau cloramină, forma produsului secundar de dezinfecție toxică (DBPs) atunci când dezinfectanți reacționează cu materia organică naturală ca și descompunere a vegetației în sursa de apa. DBPs este peste 1000 de ori mai toxic decât clorul și din toate celelalte toxine și contaminării prezente în apă, cum ar fi fluorul și medicamentele farmaceutice diverse, DBPs probabil, este cel mai rău.
Deja, este cunoscut faptul că trihalometani (THMs), unul dintre cei mai comuni DBPs, este cancerigen de Cancer Grupa B, ceea ce înseamnă că a fost demonstrat că provoacă cancer la animalele de laborator. A fost, de asemenea legat de probleme de reproducere atât la animale cât și la om, cum ar fi avortul spontan, copiii născuți morți și malformații congenitale, chiar și la niveluri mai mici. Un sistem de filtrare în casă este cea mai bună alegere pentru a elimina clorul, cloramina, amoniac, DBPs și alți contaminanți din toate sursele de apă (baie, duș și robinet). Dacă nu aveți resurse pentru un sistem de filtrare a întregii locuințe în acest moment, există o serie de alte trucuri pe care le puteți încerca. Puteți identifica izvoare locale , unde puteți lua apă potabilă pură, sau:
- Adăugarea de fructe, cum ar fi felii de coajă de portocală, la un 1l de apă ajută la neutralizarea cloraminei în aproximativ 30 de minute
- Dizolvarea unei tablete de vitamina C 1000 mg în apa de la baie, va neutraliza cloramina într-o cadă de dimensiuni medii
 

8. Alege produse alimentare locale
Multe pesticide și erbicide sunt potențial cancerigene și ați putea fi expuși la ele atunci cand mâncați produse cultivate în mod convențional. Agenția de Protecție a Mediului din SUA (EPA) consideră că 60% dintre erbicide, 90% dintre fungicide și 30% din insecticide sunt cancerigene, iar cele mai multe sunt, de asemenea, dăunătoare pentru sistemul nervos. Unele pesticide/ erbicide clasificate ca probabil sau posibil cancerigen la om de către EPA includ:
- Clordanul
- Heptaclorul
- Tetraclorvinfos
- Carbarilul
- Propoxur
- Lindan
- Dichlorvos
- Fosmet
- Permethrină
Răspunsul, desigur, este de a opta pentru produsele cultivate ecologic și crescute în mod ecologic, produse păstorite de origine animală, care sunt crescute fără chimicale și alte potențiale cauzatoare de cancer, produse, cum ar fi rBGH (un hormon de creștere de inginerie genetică frecvent întâlnit în lapte).
Este bine cunoscut faptul că fructele și legumele cultivate în mod convențional sunt adesea viciate cu niveluri inacceptabile de reziduuri de pesticide, dar, de asemenea, sunteți expus atunci când mâncați produse de origine animală. Animalele crescute închis prin operațiunile de hrănire (CAFO lui) mănâncă hrană plină de pesticide, iar aceste toxine se acumulează în carne și în grăsimea lor pe parcursul vieții lor. Când mănânci carne de crescătorie, atunci veți ingera aceste pesticide acumulate.

În ceea ce privește produsele proaspete, anumite fructe și legume tind să fie mult mai contaminate decât altele, deoarece acestea sunt mai sensibile la diferite infestări și prin urmare, mai puternic pulverizate. Unele alimente sunt, de asemenea, mult mai „absorbante“ prin coaja subțire. Environmental Working Group (EWG) produce ghidul de cumpărător anual al pesticidelor în produse, enumeră produsele cu cele mai mari și cele mai scăzute niveluri de reziduuri de pesticide, ce vă pot ajuta să economisiți bani, dacă nu vă puteți permite să cumpărați totul organic.
Alimentele fermentate pot fi de ajutor, unele dintre bacteriile benefice produse în alimentele fermentate au fost găsite pentru a ajuta la detoxifierea insecticidelor organofosforic. Un studiu din 2009 a arătat că în timpul fermentației Kimchi, un insecticid este rapid degradat până în ziua 3, și degradat complet în ziua a 9. Patru bacterii producătoare de acid lactic au fost identificate ca fiind responsabile pentru acest efect, astfel încât în mod regulat consumul de alimente fermentate (sau, alternativ probiotice de înaltă calitate) pot ajuta ca tampon la unele dintre daunele provocate de expunerile la pesticide.

9. Elimină Conservele
Evitarea alimentelor conservate este, probabil, cel mai bun mod de a evita bisfenol-A (BPA) - un produs chimic care afectează sistemul endocrin legat de cancer și problemele de dezvoltare de reproducere și fetal, printre alte probleme de sănătate. Deși BPA este o componentă utilizată pe scară largă a containerelor din plastic, este, de asemenea găsit în ambalarea produselor alimentare și captușeala interioară a cutiilor de conserve. Cercetările de la Școala de Sănătate Publică Harvard a arătat că produsele alimentare și băuturile pot crește nivelul de BPA cu un uimitor 1.000% în doar cinci zile!!! Cercetătorii au remarcat că având în vedere această constatare, produsele din conserve pot fi la un nivel mai mare de BPA decât materialele plastice. 10 sfaturi pentru a ajuta la reducerea BPA în jurul casei:
- Utilizați numai biberoane din sticlă și borcane cu mâncare pentru copilul tău
- Utilizați sticla, ceramica, sau căni de cafea pentru călătorie din oțel inoxidabil, mai degrabă decât cești de cafea din plastic sau spumă de polistiren;
- Scapă de paharele de plastic și înlocuiește-le cu sticlă
- Evitați utilizarea foliei de plastic
- Oferă-i copilului jucării naturale din țesătură, în loc de cele din plastic;
- Dacă optați să utilizați ustensile de bucătărie din material plastic, cel puțin scăpa de cele mai vechi, pentru a evita punerea în mașina de spălat vase și nu le spăla cu detergenți duri, deoarece aceste lucruri pot provoca mai multe substanțe chimice de a se infiltra în mâncare;
- Cumpăra de la magazin produse alimentare și băuturi în recipiente de sticlă
- Evitați utilizarea de apă îmbuteliată; utilizați filtru propriu, folosind un filtru de osmoza inversă
- Dacă alegeți să utilizați un cuptor cu microunde (chiar dacă este interzis), nu puneți alimente în recipiente de plastic
- Înainte de a permite un material de etanșare dentară pentru aplicare pe dinții copilului tău, întrebați medicul dentist de a verifica dacă acesta nu conține BPA

10. Scăpați de cuptorul cu microunde
Dacă încălzești mâncarea la microunde în recipiente de plastic, poți grăbi rata potențial cauzatoare de cancer, substanțe chimice se pot infiltra în mâncare. În plus, se creeaza noi compuși care nu se găsesc la oameni sau în natură, numiți compuși radiolitici. Nu știm încă ce fac acești compuși pentru corpul tau.
În plus față de efectele fricțiunii violente de căldură, numite efecte termice, există , de asemenea, efecte atermice, care sunt greu de înțeles, deoarece acestea nu sunt evaluate la fel de ușor. Aceste efecte atermice, sunt suspectate de a fi responsabile pentru o mare parte din deformarea și degradarea celulelor și moleculelor. Ca un exemplu, microundele sunt folosite în domeniul tehnologiei genetice altereaza pentru a slăbi membranele celulare. Oamenii de știință folosesc cuptoarele cu microunde pentru a rupe de fapt, celulele în afară. Celulele depreciate devin pradă ușoară pentru virusuri, ciuperci și alte microorganisme. Chiar se poate supraviețui fără microunde, nu crezi?. Trebuie doar a face câteva mici ajustări ale stilului de viață, cum ar fi:
- Planificare. Scoateți mâncarea din congelator în dimineața sau cu o seara înainte, astfel încât să nu sfârșești prin a fi nevoie de a dezgheța o bucată de carne de vită cu două ore înainte de ora cinei.
- Asigurați- vă supele și tocanele în vrac apoi congelați-le în pungi de congelator de dimensiuni 500ml sau alte recipiente. Cu o oră înainte de masă, să ia unul la alegere și se dezgheață într-o chiuveta cu apă, apoi se strecoară într-un vas și se reîncălzește pe aragaz.
- Un prăjitor de pâine face același lucru ca un cuptor cu microunde pentru încălzirea resturilor! Păstrați-l la temperatură scăzută cum ar fi 200-250° F și încălzește ușor o farfurie de mâncare pe parcursul a 20-30 minute. O altă alternativă este un cuptor cu convecție.
- Pregătiți mesele în avans, astfel încât să aveți întotdeauna o bună dispoziție la masă în acele zile când ești prea ocupat sau prea obosit pentru a găti.
- Încearcă să mănânci mai multe alimente crude organice. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți sănătatea dvs. pe termen lung.

Postul vă regenerează pancreasul

Cercetarea care implică șoareci de laborator arată că o dietă care imită postul nu numai că poate ajuta pancreasul să se regenereze, dar poate și să reverseze simptomele diabetului
    Alte studii pe animale sugereaza limitarea caloriilor la o fereastra de sase ore poate reduce semnificativ nivelurile unei proteine ​​mutante particulare cunoscute a juca un rol in boala lui Huntington
    Postul sa dovedit a fi benefic în reducerea riscului de cancer, boli cardiovasculare și diabet; stimulează, de asemenea, sistemul imunitar al corpului și potențialul antiaging
    Trei metode de repaus pe care vă încurajez să le luați în considerare sunt: ​​dieta imitată de post, postul intermitent sau postul numai pe bază de apă
    Eu personal am experimentat rezultate excelente atât cu postul intermitent, cât și cu postul numai pe bază de apă și cred că postul este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le puteți utiliza în lupta împotriva bolilor cronice

Postul este un instrument puternic pe care oricine îl poate folosi pentru a-și asuma controlul asupra sănătății. Studiile pe animale arată că o dietă care imită postul nu numai că poate ajuta pancreasul să se regenereze, dar poate și să inverseze simptomele diabetului. Într-un alt studiu, care implică și șoareci de laborator, restricționând caloriile zilnice până la o fereastră de șase ore, s-au redus semnificativ nivelurile unei proteine ​​mutante particulare cunoscute a juca un rol în boala lui Huntington.

Având în vedere aceste rezultate, precum și alte cercetări, beneficiile extraordinare ale postului continuă să apară. Dacă nu ați luat încă în considerare modul în care postul poate face o diferență pozitivă pentru sănătatea dumneavoastră, vă încurajez să continuați să citiți și să luați în considerare una dintre cele trei metode: dieta imitată de post, postul intermitent sau postul numai pe bază de apă. Postul este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le puteți folosi în lupta împotriva bolilor cronice.

Postponarea-Mimicking regenerează pancreasul, elimină diabetul la șoarecii de laborator

Într-un studiu publicat în revista Cell, un grup de cercetători din S.U.A., dintre care majoritatea erau afiliați la Universitatea din California de Sud (USC), sugerează că pancreasul dumneavoastră se poate regenera printr-o dietă imitând postul.

In experimentele pe animale, oamenii de stiinta, condusi de doctorul Valter Longo, profesor de gerontologie si stiinte biologice si director al Institutului de longevitate USC, au reusit sa restabileasca functia pancreatica folosind o versiune modificata a dietei imediate a postului. Această dietă se caracterizează prin perioade de sărbătoare și de foamete.

Longo observă că dieta a promovat "generarea de celule beta producătoare de insulină, asemănătoare cu cea observată în timpul dezvoltării pancreatice." 2 (Celulele beta detectează zahărul în sânge și eliberează insulina dacă nivelul zahărului din sânge este prea mare. pancreasul, dieta imitând postul, de asemenea, a inversat simptomele diabetului la șoarecii de laborator.

Sa spus Longo, concluzia noastra este prin impingerea soareci intr-o stare extrema si apoi a le aduce inapoi - prin infometare si apoi hrana din nou-celulele din pancreas sunt declansate sa utilizeze un fel de reprogramare de dezvoltare, care reconstruieste partea de organe care nu mai funcționează ". Experimentele au reflectat beneficii vizibile pentru șoarecii cu diabet zaharat: ciclurile dietei imitative de repaus alimentar au restabilit secreția de insulină și homeostazia glucozei atât în ​​modelele de șoarece de tip 1, cât și de tip 2 diabetic. Longo a declarat

Din punct de vedere medical, aceste descoperiri au potențialul de a fi foarte importante pentru că am demonstrat - cel puțin în modelele de șoarece - că puteți folosi dieta pentru a inversa simptomele diabetului. Din punct de vedere științific, constatările sunt, probabil, chiar mai importante pentru că am demonstrat că puteți folosi dieta pentru a reprograma celulele fără a fi nevoie să faceți modificări genetice

Cum funcționează abordarea imediată a postului?

Spre deosebire de postul tradițional, centrat pe abstinența de la toate produsele alimentare pentru o perioadă de timp, o dietă imitând postul vă permite să consumați un număr redus de calorii, de obicei pentru o perioadă de cinci zile, într-un mod care vă permite să realizați o parte din aceleași beneficii terapeutice ale postului alimentar tradițional alimentar.

Dieta lui Longo imită postul implică limitarea caloriilor la 800 la 1100 de calorii pe zi timp de cinci zile în fiecare lună. Această abordare îmbunătățește foarte mult respectarea, deoarece mulți ar găsi un rapid de apă de cinci zile pentru a fi prea dificil. Strategia cu conținut scăzut de calorii oferă numeroase beneficii, reducând, în același timp, probabilitatea de a suferi efecte secundare adverse.

Cele cinci zile de restricționare a caloriilor vin sub forma alegerii alimentelor cu conținut scăzut de carbohidrați, scăzut în proteine ​​și bogate în grăsimi sănătoase. În restul lunii, aveți libertatea de a mânca ceea ce doriți. Scopul este de a imita perioadele de sărbătoare și de foamete. În timp ce toate acestea sună simplu, Longo este rapid să sugereze că dieta este cel mai bine întreprinsă cu îndrumare medicală. "Se reduce la: Nu încercați acest lucru acasă." Longo spune: "Această dietă este mult mai sofisticată decât oamenii își dau seama"

Restrictia cu calorii arata de asemenea promisiunea bolii lui Huntington

Noua cercetare a oamenilor de stiinta canadieni, publicata in revista Acta Neuropathologica Communications, 6 indica faptul ca limitarea aportului alimentar la o anumita perioada de timp zilnica ar putea beneficia de bolnavii de boala Huntington. Peste 30.000 de americani sunt afectați de această afecțiune progresivă neurologică, care apare de obicei între vârsta de 30 și 50 de ani

Simptomele Huntington includ afectarea cognitivă, mișcările involuntare (coreea) și problemele de mobilitate. Majoritatea abordărilor convenționale implică administrarea de medicamente, cum ar fi tetrabenazina, pentru a administra simptome cum ar fi coreea. Folosind soareci de laborator, cercetatorii au descoperit ca limitarea aportul de calorii la acelasi zilnic sase-ora imbunatatit modele de mouse-ul de boala Huntington.8

În mod specific, acest program strict de alimentație, care a implicat postul pentru restul de 18 ore pe zi, a dus la scăderi semnificative ale nivelurilor unei proteine ​​mutante particulare care joacă un rol în boala lui Huntington. Boala este cauzata de o mutatie mostenita in gena huntingtin (HTT) cunoscuta a trece de la parinte la copil. Forma mutantă de HTT este denumită mHTT; este gandit sa lucreze cu alte proteine ​​corporale pentru a accelera progresia bolii

Studiul a aratat ca restrictia alimentara a declansat un proces in soareci numit autophagy - un proces de auto-curatare a celulelor cunoscut pentru a elimina componentele deteriorate sau inutile. Cercetatorii au observat ca autofagia indusa de post alimentar a scazut nivelul de mHTT in creierul rozatoarelor. Despre autorii studiului, autorul studiului principal, Dagmar Ehrnhoefer, Ph.D., cercetator principal la Centrul de Inovare BioMed X din Heidelberg, Germania, a declarat: 10

    "Stim ca aspectele specifice ale autofagiei nu functioneaza corect la pacientii cu boala Huntington. Descoperirile noastre sugereaza, cel putin la soareci, atunci cand repede sau mananci in anumite momente foarte reglementate, fara a face gustari intre mese, corpul tau incepe sa creasca mecanism alternativ, inca functionale, autophagy, care ar putea ajuta la niveluri mai mici de proteine ​​mutante huntingtin in creier.

Coautorul de studiu Dale Martin, profesor asistent, departamentul de biologie, Universitatea Waterloo, Waterloo, Ontario, Canada, a declarat: "Sunt necesare mai multe studii, dar poate ceva simplu, cum ar fi un program alimentar modificat, Bolii Huntington] și ar putea fi complementară unor tratamente în prezent în studiile clinice

Plângerea cu apă pe parcursul a mai multor zile este o altă intervenție metabolică mare

După unele ezitări inițiale, acum îmbrățișez postul de repaus alimentar pe mai multe zile ca fiind una dintre cele mai bune intervenții metabolice disponibile. Spun asta deoarece acest tip de repaus comuta celulele intr-un mod protejat "antiaging". De asemenea, promovează autofagia, procesul de auto-curățare a celulelor menționat mai devreme, datorită activării celulelor stem.

Am terminat mai multe reptile de numai cinci zile în apă în ultimele luni și recomand foarte mult acest lucru ca o practică obișnuită. Presupunând că sunteți pregătit în mod corespunzător, dacă aveți de-a face cu rezistența la insulină, cred că ați putea beneficia de reptile lunare pe apă. Cu condiția să nu fiți anorexici, bătrâni și fragili, însărcinați sau tratați cu o problemă gravă de sănătate, postul pe o perioadă de trei până la șapte zile va fi probabil benefic; un scurt timp scurt nu vă va ucide niciodată, și nici nu va cauza pierderi semnificative ale mușchilor. Referindu-se la posturile cu apă numai, afirmă ABC Science

"După două sau trei zile de post, veți obține energia dvs. din două surse diferite simultan. O parte foarte mică din energia dvs. vine de la destrămarea mușchilor - dar puteți evita acest lucru făcând un antrenament de rezistență ... Majoritatea energiei voastre vine de la descompunerea grăsimilor.

    Dar, foarte curând, vă mutați în a obține toată energia de la defalcarea grăsimilor. Moleculele de grăsime se descompun în două substanțe chimice separate - glicerol (care poate fi transformat în glucoză) și acizi grași liberi (care pot fi transformați în alte substanțe numite cetone). Corpul tău, inclusiv creierul tău, poate rula pe acest glucoză și cetone până când în cele din urmă nu mai ai grasime.

    La om, postul pare să aibă beneficii pentru sănătate pentru hipertensiunea arterială, diabetul, astmul și epilepsia la copii. La animale, postul pare să reducă declinul cognitiv care se întâmplă în condiții cum ar fi boala Parkinson și boala Alzheimer ".

S-ar putea să constatați că începând cu postul intermitent mai întâi vă puteți pregăti corpul (și mintea) pentru o repaus de apă numai. Pur și simplu prin prelungirea numărului de ore pe care le duceți fără hrană vă puteți condiționa corpul pentru zile complet fără hrană. Obiceiul meu de a avea un post intermitent de 20 de ore pe zi a făcut cu siguranță mai multă putință la apă pentru mine. Chiar dacă intermitent aveți o durată scurtă de 20 de ore, veți ajuta organismul să înceapă să utilizeze grăsimi pentru combustibil.

Vă recomandăm să luați un supliment multimineral de înaltă calitate ori de câte ori faceți un rapid de apă și trebuie să continuați să luați suplimentele nutriționale regulate. Dacă adăugați magneziu, trebuie să fiți conștient de faptul că poate produce scaune severe în timpul păsărilor fără hrană. De asemenea, trebuie să consumați sare de înaltă calitate.

Beneficiile de sănătate ale unui stil de mâncare pentru mâncare

În cartea sa "Dieta longevității: Descoperiți noua știință din spatele activării și regenerării celulelor stem, de îmbătrânire lentă, de luptă împotriva bolilor și de a optimiza greutatea", Longo sugerează că protocolul imitării postului sprijină sănătatea și bunăstarea globală, deoarece vă ajută să vă mențineți sănătoși nivelurile de:

    Proteina C-reactivă, un marker al inflamației
    Glucoză de repaus alimentar
    Factorul de creștere similar cu insulina 1, un marker asociat cu creșterea mortalității și a ADN-ului
    Celulele stem și markerii regenerativi

Dincolo de asta, conform lui Longo, dieta imitând postul îți protejează și întinerește organismul, mergând după mai multe sisteme corporale și provocând regenerarea și performanțele îmbunătățite în aceste sisteme. Printre beneficiile pentru sănătate, Longo spune că dieta post-imitație:

    Reduce cancerele cu aproape 50%
    Întârzie instalarea cancerului și are ca rezultat tumori mai benigne decât cele maligne
    Îmbunătățește cunoașterea și markerii pentru îmbătrânire
    Îți întărește sistemul imunitar, care se transformă într-o stare mai tânără
    Reduce factorii de risc asociate bolilor cardiovasculare, cancerului și diabetului

Inspirația-imediată stimulează eficacitatea tratamentului pentru boala malignă

Având în vedere anii de cercetare și de experiență, Longo recomandă cu insistență încorporarea activă a regimului imitativ de repaus alimentar cu tratamentul cancerului. Nu numai că va îmbunătăți radical eficiența terapiei pentru cancer, spune el, dar va scădea și unele dintre efectele secundare neplăcute. Longo afirmă:

    "Aceasta a fost o luptă dificilă. Lucrăm cu spitalele oncologice de top din lume: MD Anderson, Clinica Mayo [și] USC Norris Cancer Center ... într-adevăr nu am vrut să fim rebelii ... Am luptat foarte tare, dar și , am vrut ca ei să fie de acord cu noi, am vrut ca medicii oncologi să spună în esență: "Da, această dietă este o modalitate bună de a face acest lucru".

    Preocupările legate de siguranță ... sunt cu adevărat minime, iar beneficiile potențiale sunt foarte mari ... La șoareci, observăm în mod constant supraviețuirea fără cancer, chiar și în cazul modelelor metastatice ".

Longo crede că dietele imitative de post alimentar sunt deosebit de benefice în cazul unor cancere mai avansate care au metastazat, lăsând pacientului cu foarte puține opțiuni. În aceste cazuri, a încurajat oncologii să ia în considerare în mod serios integrarea dietei post-imitație cu standardul de îngrijire a cancerului. Pana in prezent, Longo si echipa sa au demonstrat eficacitatea dietei imitati pe post de inhibitori ai kinazei, chimioterapie si tot felul de forme de cancer.

El spune ca sute de studii clinice sunt in curs de desfasurare, care implica dieta imita postul, si noi date vine in mod regulat cu privire la noi terapii. Una dintre terapiile noi, Longo sugerează, este imunoterapia. Ea face cancerul vizibil pentru sistemul imunitar, astfel încât acesta poate fi atacat de sistemul imunitar.

Oricare ar fi situația dumneavoastră în ceea ce privește tratamentul cancerului, Longo vă recomandă să aduceți dieta imitativă postului în atenția oncologului dumneavoastră. Pentru inceput, s-ar putea sa-i sugerati lui "cel putin ... sa citeasca studiile clinice deja publicate", a spus Longo. El adauga, cred ca este important sa vorbesc cu [cancer] pacienti cu privire la acest [dieta], si sa le ofere o oportunitate, in special in cazul in care acestea nu au alte optiuni viabile.

Atenționări importante privind postul

Anumite condiții de sănătate necesită o supraveghere medicală mai strictă pentru a asigura siguranța postului. Indiferent de sănătatea dumneavoastră, vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice program de post. Dacă aveți o boală cronică, medicul dumneavoastră va trebui să monitorizeze îndeaproape starea dumneavoastră și orice complicații potențiale legate de postul. Vă sfătuiesc să evitați sau, cel puțin, să evaluați cu prudență, dacă sunteți:

Anorexic sau serios subponderali

Sarcina sau alăptarea

Fragil sau în stare proastă

Luarea medicamentelor, în special dacă acestea trebuie luate cu alimente

Au boală hepatică sau renală

Administrarea unui medicament antihipertensiv sau hipoglicemic, datorită riscului de supradozaj

Mai mult de 70 de ani, cu excepția cazului în care sunteți extrem de sănătos

Ciclismul este vital pentru succes

Dacă vă aflați în stare bună de sănătate fizică, este posibil să puteți realiza beneficii de la adoptarea unei diete imitative post-menstruație timp de cinci zile la fiecare 90 de zile. Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu provocări legate de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat sau obezitatea, este posibil să aveți mai mult succes prin ciclism și dieta lunar, cel puțin până când veți vedea o îmbunătățire a sănătății.

Longo subliniază necesitatea unei forme de ciclism pe și în afara dietei, deoarece ciclismul este vital pentru succesul dvs. Postul episodic și refacerea este una dintre cheile care deblochează multe beneficii ale acestei diete. În mod special, ciclismul ajută, de asemenea, să eludeze efectele negative asociate cu postul continuu sau subnutriția cronică.

Dacă informațiile prezentate în acest articol vă stimulează gândirea despre post, sunteți gata să vă luați dieta la nivelul următor. Beneficiile potențiale ale postului fac ca fiecare tip de intervenție să fie verificată, mai ales pentru că corpul tău a fost conceput pentru a: 1) a alerga pe grăsimi ca combustibil primar și 2) a ciclului prin perioade de sărbătoare și foamete. Ca mijloc de a vă controla sănătatea, vă încurajez - sub îndrumarea medicului dumneavoastră - să luați serios în considerare unul sau mai multe dintre următoarele tipuri de post:

    Intervale de post
    Apă numai pe post
    Dieta alimentară-imitație

Secretele unei vieti lungi si sanatoase

Daca ar fi sa ne uitam intr-o simpla carte de recorduri o sa observam ca exista multiple recorduri in ceea ce tin de varsta.

In Romania se aude tot mai des de persoane ce ating varstele de 80 si chiar, 90 de ani si care inca reusesc sa isi poarte singure de grija (mai mult sau mai putin) si persoane care sunt cu o sanatate relativ buna.

Evident urmatoarea stire care succede acest record de longevitate este urmat de ce inseamna sanatate buna pentru acea varsta. Iar mai precis ce inseamna o viata lunga si sanatoasa si ce putem face pentru a putea obtine acest deziderat.

Ce inseamna sanatate buna

Din punct de vedere medical, fiecare etapa de varsta are predispozitia spre anumite patologii lasand la o parte afectiunile generale care pot sa apara la orice varsta.
In primul rand trebuie pornit de la viata embrionara, adica de la prima celula care va reprezenta omul.

Fiecare celula are in centrul sau (in nucleu) un cod genetic denumit ADN. Mai mult, acest ADN poate sa dicteze care este functia respectivei celule si care va fi durata ei de viata, practic fiecare celula are deja o durata de viata programata.

Aceasta programare genetica poarta denumirea de genotip, peste acest genotip va veni un cumul de factori externi care ii pot scurta sau prelungi durata de viata, acest cumul de factori poarta denumirea de fenotip. Ambele (genotipul si fenotipul) se completeaza una pe cealalta si sunt in completarea unuia fata de celalalt.

Trecand mai apoi in perioada de nou-nascut si ulterior a copilariei exista noi etape ce trebuiesc parcurse pentru a asigura longevitatea. Trebuie mai intai introducerea unei alimentatii treptate si echilibrate.

Obezitatea de toate tipurile dar in special obezitatea de grad III (sau obezitatea morbida) a adultului are debutul in copilarie. Copiii supraponderali au tendinta sa devina obezi la maturitate, astfel ca modul de viata dobandit in copilarie este esential pentru o viata de adult sanatoasa.

Tot in copilarie incep sa se traseze schitele unei vieti sanatoase sau mai putin sanatoase ale adultului, astfel ca inca din copilarie trebuie sa fie stimulate deprinderile de igiena esentiale. Altfel spus copilul trebuie invatat cum sa isi perieze corect dantura, trebuie invatat cum sa se spele corect pe maini si cum si cat de des trebuie sa isi faca igienizarea intregului corp.

Perioada copilariei este caracterizata de "bolile copilariei", adica de acele patologii care sunt caractersitice a avea loc in copilarie, precum: varicela, pojarul, rujeola, patologii virale dar care nu lasa urmari pe termen lung.

In perioada adolescentei este perioada viciata, perioada in care se dobandesc cele mai multe din viciile care le va avea adultul. Multe persoane in perioada de liceu dobandesc viciul de a fuma si in anumite cazuri tot acum debuteaza si viciul alcoolului, este perioada totodata de transformari fundamentale din punct de vedere glandular. Pubertatea este etapa din viata in care secretia endocrina este la apogeu si astfel se schimba temporar comportamentul.

Psihologia adolescentului este una din cele mai dificile deoarece firea este cea mai vulcanica si este perioada in care cheia unei vieti lungi si sanatoase (si anume constientizarea) este la cel mai scazut nivel. Arareori adolescentul va fi constient ca deciziile de acum au repercursiuni asupra starii sale de sanatate pe termen scurt, mediu si lung.

Perioada imediat dupa adolescenta adica a adultului tanar este tumultoasa in special din punct de vedere social. Deoarece in adolescenta si imediat dupa se pun bazele relatiilor sociale, colegiale sau social-profesionale iar in perioada de adult tanar aceste relatii sociale incep sa se trieze.

Astfel ca este important a se alege un echilibru si constientizare in echilibru intre toate aspectele vietii. Este perioada in care prietenii trebuiesc triati si foarte probabil perioada in care se alege partenerul care va defini viata ulterioara pe de-a intregul sau.

Viata de adult matur, este pasul vietii in care patologiile definitorii vor fi cele legate in primul rand de stres deoarece este perioada in care suntem cei mai activi din punct de vedere profesional. Viata de adult tanar reprezinta momentele in care debutul si ascensiunea in cariera vor implica o serie de modificari.

Perioada aceasta este definita de absenta timpului fapt daunator pentru o viata echilibrata adica o perioada in care nu mai exista cele trei mese zilnice obligatorii, pe de alta parte este perioada in care orele de somn au mult de suferit, cumulat cauzei profesionale se mai adauga si inca o raspundere, aceea a primilor copii. Perioada de somn va avea un nivel mult redus si ca nivel orar dar si perioada in care copiii vor trezi adultul de multe ori.

Perioada de adult senior, altfel spus o etapa de stagnare sau regresie a carierei, este si momentul in care copiii adultului ajung si ei la randul lor la varsta de adolescenta sau de adult si astfel cel mai adesea afectiunile ce pot fi cumulate din anii anteriori si care nu au putut fi investigate in perioada tumultoasa si agitata a tineretii incep abia acum sa dea simptome.

Deci nu este momentul cum ar spune multa lume in care apar patologiile, ci doar ca acum ele incep sa arate simptomele, dar patologiile exista inca din tinerete. Aceste patologii acum abia avanseaza incat simptomele incep sa afecteze tot mai mult viata persoanei si calitatea vietii acesteia si vor determina prin aceasta ca tot mai multe persoane sa inceapa sa isi faca investigatii.

Perioada de viata de senior, este aceea in care persoanele ar trebui cel putin sa se investigheze, este perioada in care la femei apare menopauza si ar trebui sa isi faca anual testarea de mamografie, iar la barbati testele de prostata.

Daca toate acestea au dorit doar sa arate foarte succint etapele prin care trece organismul uman (din punct de vedere medical al organelor) odata cu perioada de viata psiho-sociala (fenotipul). Iar aceasta succinta prezentare a dorit sa demonstreze ca daca asupra genotipului si al programarii celulare nu avem cum sa intervenim, in ce priveste factorii externi se poate inerveni si se pot face modificari pentru a imbunatati stilul de viata si astfel pentru a duce o viata lunga si sanatoasa.

Pasii pentru o viata lunga si sanatoasa


- Copilaria fundatia pentru longevitate:

In primul rand dupa cum am spus sunt foarte importanti primii 7 ani de acasa cand trebuiesc formate niste stereotipi care vor fi urmate reflexiv de adult, asadar o igiena corecta si zilnica se invata din copilarie, o alimentatie bogata in legume si fructe in detrimentul uneia bazata doar pe dulciuri si fainoase se dobandeste inca din copilarie, astfel ca trebuie realizate premisele pentru acestea din copilarie.

- Viata sociala aleasa in adolescenta:

Viata sociala trebuie sa ne caracterizeze, adica conform expresiei "spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti" este definitoriu deoarece intr-un cerc social restrans persoanele au tendinta de a se copia si inspira una pe cealalta. Intr-un cerc de fumatori este foarte usor si ca o persoana nou venita in cerc sa devina tot fumatoare.

Intr-un cerc in care exista multe persoane ce mananca la fast-food este foarte usor ca acest obicei sa se mentina de catre toti membrii grupului ca intr-un lant vicios.

Aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne alegem prietenii daca sunt fumatori sau nu ori daca mananca intr-un fast-food sau nu, acestea vin doar ca niste exemple elementare de la care se poate crea o idee mai larga despre ce inseamna si cum influenteaza cercul social restrans (prietenii apropiati) persoanele din acel cerc.

- Absenta viciilor:

Nu dobanditi vicii. Viciile au tendinta de a se mentine pe parcursul vietii prin dependenta pe care o produc. Importanta acestor vicii (ex, a fumatului sau a consumului de alcool) este cu atat mai mare, deoarece lasand la o parte patologiile severe pe care le pot provoca : ciroza hepatica sau cancer pulmonar ori laringian, fumatul in sine conform unor studii ne demonstreaza ca pot reduce durata de viata prin o serie de complicatii.

Altfel calculat o durata de fumat de 40-50 de ani pot reduce durata vietii cu aprope 10 ani, timp in care o durata de fumat de 20-25 ani pot reduce durata de viata cu 3 ani (calculul demonstrat asadar nu este exact matematic ci corect din punct de vedere biologic). Indiferent de calculul matematic sau medical cert este ca viata a unui nefumator este in mod cert si mai sanatoasa si mai lunga decat a unui fumator.

- Alimentatia mediteraneana:

Alimentatia mediteraneana inseamna inlocuirea dulciurilor cu zaharurile din fructe care sunt mult mai sanatoase, nu produc ingrasare si sunt mult mai usor metabolizabile de catre ficat. Dieta mediteraneana inseamna inlocuirea unor garnituri (adesea mai greoaie decat mancarea in sine) cu niste legume din care se pot extrage mult mai multe minerale decat un cumul de suplimenti nutritivi intregi.

O alimentatie bogata in branza slaba (de capra) sau de vaca dar in cantitate mai mica, a unui pahar de lapte la 2,3 zile. Cel putin o masa pe zi care sa fie alcatuita majoritar din salata a cat mai multe legume si cel putin consumul a 2,3 fructe dupa masa.

- Alimentatia japoneza:

Japonezii sunt recunoscuti pentru longevitatea vietii si acest fapt se datoreaza a doua aspecte ce tin de alimentele acestora. In primul rand alimentatia de tip japonez se refera la o alimentatie bogata in legume si cu o varietate a acestor legume iar in al doilea rand se refera la o alimentatie in ce priveste necesarul de proteine din carne cu carnea obtinuta din peste.

Alimentatia japoneza este una bazata pe " fructe marine " adica o varietate de animale marine si plante marine, animale precum: creveti, raci si pesti din diferite specii.

Alimentele consumate de japonezi vor ajuta atat la obtinerea unui numar de proteine cu un nivel caloric scazut la care se adauga si o serie de minerale precum sunt magneziul, fosforul si fierul in care pestii, crevetii sau fructele de mare sunt bogate ca si continut.

- Constientizare:

Constientizarea se refera atat la constientizarea a ce reprezinta un stil de viata sanatos, ce se poate face in imbunatatirea acestei vieti. Adica mai concis realizarea unei analize intrinseci a ce reprezinta puncte forte si puncte slabe in viata noastra, care sunt aspectele unde poate fi imbunatatita viata noastra.

Tot aici, intra si consitientizarea factorilor de stres si cum pot fi acestea eliminate sau mai precis cum poate fi manageriat stresul in asa masura incat sa nu mai afecteze atat de mult conditia de viata si starea generala de sanatate. In acest aspect trebuie mentionat ca pentru o persoana care rade (metaforic vorbind o persoana care este pozitiva, vesela) are contractia a 13 muschi, asadar depun un efort mai mic, timp in care o persoana care sta incruntata va avea 31 de muschi faciali contractati deci un consum de energie pentru contractia musculara mult sporit.

O constientizare a unei vieti lungi si sanatoase inseamna mai presus de orice un echilibru intre tot ce inseamna o viata sociala adecvata. O viata sociala sanatoasa inseamna ca oamenii trebuie sa fie indrumati in a-si intemeia o familie, a se casatori si a avea copii fara a neglija viata profesionala.

Un echilibru social cat si o viata in afara activitatii profesionale adecvata, adica acordarea timpului de recreere o importanta pe masura. La acesta se adauga si timpul de odihna nocturn care trebuie sa fie realizat in tihna, sa nu fie pierdute prea multe nopti cu orice alt tip de activitati deoarece ne taiem din timpul nostru de refacere.

O ultima adaugire ar fi cea legata de concediu care trebuie tratat ca atare. Un concediu real este acela in care persoanele sunt indrumate a parasi spatiul cotidian si a avea activitati de recreere, de a iesi din uzura zilnica si a-si aloca un timp separat pentru "reincarcarea bateriilor"

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

marian tom

un indrumator excelent pentru a trai sanatos itro lume din ce in ce mai bolnava
0


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000