Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ziua Electorala a candidatului Traian Basescu

Ziua Electorala a candidatului Traian Basescu

Daca ar fi sa credem prozei oficiale, intarite de televiziunile de stiri, duminica, 17 mai 2009, la Cotroceni a fost Ziua Portilor Deschise.
Altfel spus, intr-un efort de a dovedi ca in gubernia Romania domneste transparenta absoluta, presedintele a dat poporului posibilitatea de a patrunde dincolo de usile inchise ale Puterii puterilor din tara. Spre deosebire de lautarii lui Traian Basescu din presa si asa-zisa societate civila, pe mine astfel de actiuni nu ma dau pe spate.
Dupa opinia mea, astfel de trucuri ieftine, sterpelite din arsenalul politicii americane, n-au nici o legatura cu adevarata transparenta democratica. A da posibilitate lui nea Gigel de la Scularie sa vada, impreuna cu nevasta pusa la rochie de nasa si puradelul plin de muci, biroul in care sta zilnic fizicul presedintelui sau elicopterul in care acelasi fizic e purtat pe la hramuri, serbari campenesti, iarmaroace si botezuri, nu inseamna in nici un caz ca Presedintia si-a deschis capotul pentru ca poporul sa-i admire buricul si sanii.
Adevarata transparenta ar insemna, de exemplu, ca nea Gigel de la Scularie sa afle daca nu cumva Traian Basescu a smuls o amarata de invitatie de la presedintele francez in schimbul cumpararii de catre Romania, cu banii imprumutati de la FMI, o centrala nucleara frantuzeasca sau daca serviciile secrete ii asigura Elenei Basescu logistica necesara campaniei electorale. In conditiile secretoseniei de tip ceausist in legatura cu deciziile vizand soarta si banii tarii, Ziua Portilor Deschise la Cotroceni e un truc ieftin prin care se arunca praf in ochi opiniei publice.
Urmarind intamplarile de la 17 mai 2009, noi vom spune insa ca duminica n-a fost Ziua Portilor Deschise la Palatul Cotroceni, ci Ziua electorala a candidatului la Presedintie Traian Basescu. Semnaland o scadere a zestrei electorale detinute de Traian Basescu, ultimele sondaje de opinie au facut sa dea in clocot o ipoteza:
Presedintele in exercitiu nu va mai candida.
Sub puterea acestei presupuneri, amici si inamici ai lui Traian Basescu s-au unit in a-i atribui o stare de spirit: abandonarea luptei.
Desi e vorba doar de o ipoteza, adversarii lui Traian Basescu isi inabusa cu greu chiotele de bucurie. Pe sub masa, ei nu se dau in laturi de la a-si freca mainile de satisfactie.
Fanii lui Traian Basescu, precum zilerii lui Sorin Ovidiu Vantu de la Trustul de presa FNI sau intelectualii aflati pe listele de plata ale Institutului Cultural Roman, bocesc cu poza Capitanului in mana, stergandu-si lacrimile pentru a-l intreba: Cui ne lasi?!
In mijlocul acestei fierberi, doar Elena Udrea, pompadura noastra de serviciu, sta linistita. Desi continua sa inalte ode Barbatului de la Cotroceni, ea stie ca, dintre candidatii anuntati pana acum, daca va castiga un altul decat Traian Basescu, tot purtator de slit va fi.
Dupa atatea experiente de folosire a sondajelor ca instrumente diversioniste, noi avem indoieli ca Traian Basescu sta exact ca in cifrele propuse de ultimele cercetari.
Nu-i exclus sa ne aflam in fata unei duble manipulari:
Una venita dinspre Coalitia in nici un caz Basescu, manipulare izvorata din credinta ca presedintelui ii vor ceda nervii si va accepta sa nu mai candideze. Alta venita chiar din partea lui Traian Basescu, manipulare intemeiata pe credinta ca, la un popor de telenovela, victimizarea aduce un spor de simpatie. Indiferent daca sunt sau nu adevarate cifrele vizand prabusirea lui Traian Basescu, noi nu vom crede in veci in ipostaza unui presedinte resemnat.

Traian Basescu va candida. Si daca mai avea cineva vreo indoiala asupra acestui adevar, intamplarile de duminica, 17 mai 2009, au menirea de a i le risipi pe deplin.
Totul a inceput de dimineata, cand agentia de presa a lui Sorin Ovidiu Vantu a anuntat cu surle si trambite ca a pus mana pe un document ultrasecret: Raportul ambasadorului austriac Martin Eichtinger, datat 14 mai si adresat MAE vienez, precum si ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chisinau, Kiev si Moscova, in care se relateaza continutul discutiei cu presedintele Traian Basescu avute marti la un dejun de lucru cu ambasadorii tarilor UE acreditati la Bucuresti.
Dincolo de absurditatea faptului - documente secrete ale unei ambasade circula prin Bucuresti mai ceva decat o camioneta publicitara - o simpla privire aruncata asupra Raportului ne dezvaluie un veritabil discurs electoral al lui Traian Basescu. Domnul presedinte iese din acest document atat de patriot, atat de erou, atat de neinfricat incat te bate gandul ca nu e un Raport al unui ambasador strain, ci un spot electoral difuzat de Trustul FNI contracost. Mai mult, senzationala lovitura a mustariei lui Sorin Ovidiu Vantu a asezat pe candidatul Traian Basescu in centrul atentiei romanilor de-a lungul intregii zile.
Sub pretextul ca tine mortis sa afle chiar de la presedinte daca il va lasa succesor pe sarmanul Emil Boc, Trustul FNI a facut o veritabila publicitate electorala candidatului Traian Basescu aratand cat de mult e iubit de popor.
Din intreaga paranghelie de duminica se pot trage doua concluzii:

1. Traian Basescu nu numai ca va candida, dar a si inceput campania electorala.

2. Publicitatea electorala ii e asigurata de Trustul lui Sorin Ovidiu Vantu.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000