Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Zi importanta pentru scena politica buzoiana

Zi importanta pentru scena politica buzoiana

alegerile locale buzau 2016

 Zi importanta pentru scena politica buzoiana
Taberele din PSD Buzău, separate şi de 8 Martie

Primarul interimar Fănică Bârlă este sigur că Partidul Social Democrat va câştiga, şi în acest an, alegerile pentru Palatul Comunal, însă nu se arată convins că propunerea de candidat a liderului organizaţiei, deputatul Marcel Ciolacu, va fi alegerea PSD Buzău. Bârlă a precizat, luni, imediat după ce Consiliul Local l-a desemnat drept înlocuitor al lui Constantin Boşcodeală, că omul de afaceri Constantin Toma este doar unul dintre candidaţii din competiţia internă din PSD pentru a fi nominalizat candidat al partidului pentru Primărie, preferatul său fiind, însă, altul: medicul Victor Ioniţă, consilier local şi naş al fostului primar.

„Domnul Constantin Toma este unul dintre candidaţii din interiorul partidului la a fi ­no­minalizat drept candidat PSD. Ştiu că mai sunt şi alte înscrieri; eu îl susţin pe Victor Ioniţă, care este o problemă personală a mea. Nu am spus că domnul Toma nu ar fi un candidat bun. Nu este o bătălie, nu este o dispută între colegi de partid, este doar o competiţie internă, ceea ce face bine; democraţia presupune o competiţie, nu un război”, a spus Bârlă, care şi-a motivat şi opţiunea de a rămâne, în următorii patru ani, vioara a doua în Primărie, dar pentru Victor Ioniţă: „Având în vedere imaginea bună pe care o are doctorul Ioniţă, atât din punct de vedere profesional, foarte aproape de oameni, el salvează foarte mulţi oameni – şi la propriu şi la figurat -, cu experienţa pe care am considerat-o, o candidatură a mea ar fi mai nepotrivită pentru PSD şi aş fi mult mai util în a-l ajuta în administraţia publică locală în care sunt de câţiva ani de zile şi am o oarecare expertiză. Am considerat că această formulă este cea mai bună pentru PSD, pentru că toată lumea spune, şi aud în jurul meu, că vrea schimbare. Toată lumea vorbeşte, însă eu sunt cel care dovedesc că vreau schimbare”.

Astăzi, în cadrul unei şedinţe a Biroului Judeţean lărgit s-ar putea tranşa subiectul candidatului PSD la funcţia de primar, cu sau fără încă un sondaj de opinie, reclamat cu insistenţă de gruparea rămasă fidelă intereselor fostului primar Constantin Boşcodeală, al cărei vârf de lance se arată interimarul Fănică Bârlă. Până atunci, însă, ziua de 8 Martie le-a permis reprezentanţilor taberelor beligerante să „iasă în lume” pentru a oferi flori  buzoiencelor care au trecut prin Piaţa Dacia şi prin Piaţa Centrală.

Astfel, primarul interimar Fănică Bârlă, dar fără aspirantul Victor Ioniţă, a ieşit în Piaţa Dacia - nu mai departe, ca să nu scape din ochi, iarăşi, Skoda Primăriei -, însoţit de vicele Alexandru Dunel şi de un grup de tineri social-democraţi. De partea cealaltă, candidatul susţinut de Marcel Ciolacu, omul de afaceri Constantin Toma, s-a aflat în Piaţa Centrală, însoţit de preşedintele executiv al PSD Buzău, Petre Emanoil Neagu, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi de adjunctul acestuia pe linie administrativă, vicele Adrian Petre.

Şi la P.N.L. e problemă mare

Deci situaţia e extrem de complicată la PSD, mai ales după ieşirea aparentă din joc a lui Constantin Boşcodeală. La fel de complicată e şi situaţia de la PNL, cel de-al doilea partid ca pondere la nivel judeţean. Descinderile recente ale grupului Ion Vasile-Mocanu-Popa însoţiţi de prim-vicele Teodor Atanasiu la sediul liberal şi toate scandalurile care au urmat au  şi azi ecouri. Răzmeriţa de duminică şi respingerea grefei pesediste, cel puţin momentan, nu a rezolvat însă mare lucru.  In momentul redactării acestui material nu era clar cine va conduce filiala judeţeană şi cum se vor poziţiona grupările din partid. Astăzi este programată o şedinţă importantă pentru Buzău a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ştim însă, din surse sigure că decizia finală va fi luată de falanga pedelistă din PNL, adică de copreşedintele Vasile Blaga şi oamenii săi. Dacă Ovidiu Anghel va fi sau nu preşedintele PNL Buzău şi candidatul liberalilor la Palatul Comunal, iar grupul pesedist va fi primit în partid, se va bate în cuie astăzi. După care este aşteptată reacţia nemulţumiţilor.

Una peste alta avem o zi grea şi importantă pentru ce va însemna alegerile locale 2016. Refacerea USL, chiar daca nu va fi oficiala, ar bulversa total electoratul.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000