Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Zece scanduri de 75.000 de euro ar putea sa o ingroape politic pe Monica Iacob-Ridzi

Zece scanduri de 75.000 de euro ar putea sa o ingroape politic pe Monica Iacob-Ridzi

Afacerea „2 mai“, o bomba cu ceas sub scaunul ministrului Tineretului, Monica Iacob-Ridzi. 628.000 de euro, dati fara licitatie, despre care ministrul declara, senin, ca nu o intereseaza cum au fost cheltuiti.
75.000 de euro pentru o scena facuta din scanduri. 40.000 de euro alocati pentru plata a zece trupe, din care 10.000 de euro doar pentru show-ul trupei Simplu. Trupa care sustine ca a cantat doar pentru MTV si ca nu a primit nici un leu de la Ministerul Tineretului si Sportului. In total, 630.000 de euro acordati fara licitatie pentru organizarea a doua evenimente, unul la Costinesti, celalalt in Capitala, catre doua firme care isi au sediul in acelasi apartament din Bucuresti si care au actionari comuni. Ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, raspunde senin intr-o conferinta de presa acuzatiilor lansate de „ Gazeta Sporturilor “: „Pe mine nu ma intereseaza cum au fost cheltuiti banii, ci ma intereseaza obiectivul final.
Acesta a fost indeplinit, am reusit sa strangem 100.000 de oameni la evenimentele din toata tara“.
Potrivit investigatiei publicate de  GSP, doua firme - Artisan Grup si Compania Mark - au primit din partea Ministerului Tineretului 630.000 de euro pentru organizarea „Zilelor Tineretului“. Cele doua firme au sediul in acelasi apartament din Bucuresti si actionari comuni.
Banii au fost acordati fara licitatie. Ridzi explica intr-un comunicat de presa cat de legala este operatiunea si a ajuns sa aleaga aceste doua firme de care nu a auzit aproape nimeni pe piata. MTS sustine ca ofertantii au fost selectati din randul companiilor care au trimis la inceputul mandatului o serie de propuneri de proiecte pe care ministerul le-ar fi putut derula. Doar doua companii au depus oferte, separate, pentru fiecare din cele 3 caiete de sarcini din documentatia de atribuire. In functie de pretul ofertat pentru fiecare eveniment in parte - criteriul de departajare fiind „pretul cel mai scazut“- au fost selectati castigatorii, cu care s-au incheiat contractele pentru fiecare eveniment in parte. „80% din firmele din Romania au sediul intr-un apartament. De ce va deranjeaza asta?“, le-a raspuns nervoasa Monica Iacob-Ridzi jurnalistilor de la „Gazeta“. De altfel, la fiecare intrebare punctuala, sefa tinerilor democrat-liberali pozeaza in victima politica. Intrebata de preturile exagerate, Ridzi vorbeste despre reforma in sport: „Eu deranjez, e clar, pentru ca vreau sa reformez sportul“.
In conferinta de presa de ieri, Ridzi a folosit aceeasi tactica. Jurnalistii i-au prezentat ministrului o poza cu scena prapadita de 75.000 de euro, imagine luata chiar de pe site-ul ministerului. Paul Diaconu, directorul Directiei economice din MTS, de fata, care a semnat toate documentele, se recunoaste invins: „Scena din aceasta fotografie nu valoreaza 75.000 de euro“.
Ministrul Tineretului nici nu vrea sa auda de costurile scenei. Ii da inainte cu trupele valoroase care au evoluat la Costinesti. Intre primele mentionate, trupa de break-dance, Simplu. Din actele cu care Ridzi s-a dus sa-si pledeze miercuri cauza la GSP reiesea ca Smiley&Co. urmau sa incaseze 10.000 de euro. Doar ca banii nu au ajuns la Simplu.
Lucian Mitrea, impresarul trupei, a explicat pentru Cotidianul ca in aceeasi seara au avut loc doua concerte, la Mamaia si la Costinesti, ambele evenimente MediaPro Pictures, la care trupa break-dance a fost solicitata pentru cate un recital. Pentru evenimentul organizat in Mamaia, trupa ar fi primit in jur de 3.600 de euro, iar pentru cel de la Costinesti, chiar mai putin.“Nu-mi aduc aminte exact cat, pentru ca a trecut ceva vreme de atunci, dar mai putin de 3.600 de euro. Oricum, inca nu am incasat banii. As fi vrut eu sa fie 10.000 de euro...“, spune Mitrea. Pentru cele doua evenimente, impresarul a semnat un singur contract, cu Standard Vision, firma despre care stie ca are o colaborare indelungata cu MediaPro Pictures. Reprezentantul Standard Vision care a negociat cu trupele (care a dorit sa ramana anonim) ne-a declarat ca banii nu proveneau de la MTS: „Nu am semnat nici un contract cu Ministerul Tineretului si Sportului“. Banii cu care au fost platiti artistii prezenti pe 2 mai la evenimentele MTV, situate in imediata vecinatate a scenei MTS, au provenit de la MediaPro Pictures.
Contactati de Cotidianul, reprezentantii Companiei de publicitate Mark care s-au ocupat de evenimentul de la Costinesti, au refuzat sa faca orice precizari. „Avand in vedere statutul nostru de persoane juridice private si confidentialitatea contractelor derulate cu toti clientii nostri, va rugam sa va adresati Ministerului Tineretului si Sportului pentru orice detalii legate de contracte“.
Protectoarea Elenei Basescu
Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, este considerat una dintre protectoarele fiicei celei mici a presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu. In februarie 2008, Ridzi a fost aleasa cu unanimitate de voturi in fruntea Organizatiei de Tineret a PDL (OTPDL) in tandem cu EBA, care a castigat scaunul de secretar general al aceleiasi structuri. In septembrie anul trecut, EBA a devenit stagiara la cabinetul europarlamentar al lui Ridzi, OTPDL sustinand si candidatura mezinei prezidentiale la europarlamentare din partea PDL. Dupa plecarea Elenei Basescu din partid si inscrierea in cursa europarlamentara ca independent, aceasta a continuat sa beneficieze de sprijinul lui Ridzi si al organizatiei de tineret.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000