Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Un presedinte pentru Albaneagra

Un presedinte pentru Albaneagra

Daca aveti un fiu in ultimul an de liceu, ati platit doi ani meditatii ca sa intre la arhitectura si cu trei luni inainte de examen el va spune ca se gandeste sa dea la teatru, ce faceti? Urlati, incercati sa-i dati doua palme, cadeti intr-o depresie adanca?
Nimic din toate acestea nu vor face romanii, in primul rand bucurestenii, la auzul candidaturii prezidentiale „luata in calcul“ ieri de primarul Capitalei, dl. Sorin Oprescu. Asta dupa ce, cu mai putin de o luna in urma, d-sa declara ferm si patetic, a n-a oara, „Nu-i parasesc pe bucuresteni“. Verbul folosit de cativa ani incoace in jargonul politico-mediatic pentru astfel de salturi inapoi cu surub este „a se razgandi“. Razgandeanu, Razgandescu. Nimic mai gresit. Razgandirea, dupa cum ii zice si numele, este o operatiune a gandirii. Iei o hotarare intr-o anume situatie, rationand pe baza unui set de date. Daca, dupa un timp, datele se schimba dramatic, a nu regandi decizia initiala e o dovada de tembelism, nu de consecventa. Dl. Oprescu nu a razgandit nimic pentru ca nu avea ce. În ultima luna, ce vrabii au zburat din Cismigiu in dealul Cotrocenilor, ce s-a schimbat in Bucuresti, in Romania, in viata primarului general, ca sa justifice renuntarea de catre dl. Oprescu la functia in care a fost ales? Cum au crescut, pe canicula asta, capacitatile d-sale in materie de politica externa si doctrina de aparare a tarii, necesare unui presedinte? Dl. Oprescu nu ofera nici o explicatie, in schimb ii repeta vag enervat reporterei insistente: „Nu intelegeti ca pozitia mea nu s-a schimbat? Am spus doar ca iau in calcul.“ Adica, acum cateva zile pozitia era „nu iau in calcul o candidatura la presedintie“, acum este „iau in calcul“ si asta inseamna, daca sunteti prea redusi mintal ca sa intelegeti, ca omul nu si-a schimbat pozitia. Logica d-lui doctor se bazeaza pe date stiintifice: Romania este tara tertiului inclus, Albaneagra, meleagul unde alternativa exclusiva „ori e alba, ori e neagra“ admite o nisa incapatoare gri-sobolan. Politicianul roman este capabil de extraordinara performanta de a aduna capital electoral nu numai dintr-o declaratie, dar si din contrara ei, cu conditia sa fie facute ambele ferm, patetic si, daca nu in acelasi timp, macar destul de rapid una dupa cealalta.
De fapt, performanta este, in primul rand, a electoratului. A scazut in sondaje dl. Victor Ciorbea cand s-a carat de la Primaria Capitalei la Palatul Victoria in 1996, dupa cateva luni de mandat? Dimpotriva, a crescut. Dar dl. Basescu in 2004, cand a cotit-o spre Cotroceni cu lacrimi in ochi? A fost purtat pe brate de bucuresteni. Asa si dl. Oprescu, care isi face socoteala ca distributia inteligentei in Capitala se reproduce identic la nivel de tara.
Ce nu spune doctorul natiei nu e greu de ghicit: PSD si PNL vad limpede ca alde Geoana si Antonescu nu sunt in stare sa-l bata pe Basescu. Si atunci, in fata unui Basescu agatat de scandalurile de partid si de stat Ridzi, EBA, Udrea, Hrebenciuc si Olteanu il scot pe „independentul“ Oprescu, in plus, un „jmecher“ cel putin la fel de marlan ca seful statului in incaierarea verbala.
Astfel, clasa politica in alianta cu electoratul, cat o mai fi ramas, incearca sa rezolve inca o data problema Capitalei pe baza principiului bunului inginer: daca nu esti in stare sa remediezi o defectiune, incearca sa provoci una mai mare. Ciorbea isi atinsese nivelul maxim de incompetenta la Primaria Capitalei – a fost facut prim-ministru. Basescu asijderea – a plecat presedinte. E timpul lui Oprescu sa treaca de la videocimitire si fantani cantatoare, de la cel mai mare carnat si cea mai mare ciorba din lume, la autostrada suspendata Bucuresti – Londra – Washington.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000