Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu, un nou atac la adresa mogulilor de presa

Traian Basescu, un nou atac la adresa mogulilor de presa

Seful statului s-a dezlantuit, din nou marti seara, impotriva trusturilor de presa din care fac parte posturile de televiziune Realitatea TV si “Antenele”, acuzandu-le ca dezinformeaza si ca-i “distorsioneaza” mesajele.
Seful statului a reluat, marti seara, la emisiunea “Nasul” a lui Radu Moraru, de la B1 TV, criticile la adresa celor doua canale tv de informatii: “Eu iau ansamblul trusturilor si nu as vea sa nominalizez emisiuni, dar daca monitorizezi trunchierea pe care o fac in mesajele mele si speculatiile si asa mai departe este usor sa intelegi ca sunt doua trusturi care au ca obiectiv distrugerea sau distorsionarea mesajului presedintelui Romaniei”. Presedintele Romaniei si-a detaliat, apoi nemultumirile: ”Cum sa interpretez altfel cand trustul domnului Vantu tipa in gura mare: «A anuntat presedintele ca nu se vor putea da salarii in octombrie», desi au fost acolo si aveau inregistrarea completa, in care spuneam ca neincadrarea in buget implica in lunile octombrie-noiembrie sa te duci sa spui premierului ca nu mai ai bani?!”.
Traian Basescu a tins sa fie concesiv, incercand o timida departajare: “Nu vreau sa pun blam pe toti ziaristii si nici nu o voi face vreodata, dar ca politica generala a trusturilor sa iti propui ca obiectiv tot timpul, ba fiica cea mare a presedintelui, ba fiica cea mica, iar presedintele este constanta la denigrare.”
Presedintele tarii a dat, insa de stire, ca nu se lasa usor impresionat: ”Am trecut de varsta naivitatii.
Stii ca daca vei chema in studio anumite persoane vei auzi doar numele Basescu”.
Seful statului a destainuit ca mai trage cu ochiul din cand in cand la emisiuni, seara, dar stie ce se vorbeste in acestea prin lecturarea sintezelor de presa si ca atunci cand are timp mai urmareste si emisiunile, seara.
Traian Basescu a trcut mai apoi la o analiza a relatiei sale cu mass-media: “Aici este si o chestiune de moralitate, de responsabilitate. Nu poti sa iti propui ca tot timpul sa distorsionezi mesajul sefului statului. E, zic eu, in afara democratiei. Dar nici nu sunt dispus sa fac ceva”.
Parerea presedintelui Romaniei a fost ca ziaristii care-l critica “se vor discredita singuri, pentru ca eu tot o sa scap pe undeva sa spun mesajul complet si tot vor fi cativa romani care il vor auzi complet”.
Traian Basescu a tinut sa puna lucrurile la punct: ”Cum sa spui, sa propovaduiesti: «Basescu a anuntat ca nu se vor da salarii»?! Nu, eu am spus foarte clar: daca nu respectati cifrele bugetare, veti ajunge sa spuneti sa ati terminat banii in octombrie”.
Presedintele Romaniei l-a contrazis pe realizatorul emisiunii, spunand ca desi este un om informat nu are cunostinta de angajarea mai multor ziaristi special pentru a-l denigra.
Seful statului a mai acuzat ca patronii celor doua mari trusturi de presa le detin “cu intentia de modifica optiunile electoratului”, acuzand “furia propietarului real al Intact”.
Presedintele Romaniei l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vantu pentru ca trustul de presa Realitatea – Catavencu il ataca de fapt pentru ca omul de afaceri care-l detine “nu a mai putut sa-si faca jocurile”. Seful statului a dezvaluit ca “pe ultima suta de metri a guvernarii Tariceanu” a beneficiat de “o rambursare ilegala de TVA de 60 de milioane de euro”. Traian Basescu are o nadejde: “Sa speram ca institutiile statului isi vor face datoria”. Presedintele Romaniei a spus ca stie ca pe actele oficiale “nu pune semnaturi Vantu” si de aceea “altii merg in fata procurorilor”. Seful statului a expicat ca Vantu a avut grija sa trimita banii din restituirea de TVA “in Cipru si sa-i bage in Realitatea, tribuna aia in care mi se dau lectii”. Presedintele Romaniei a aratat si care este responsabilul de rambursarea TVA catre Vantu: ”A fost un nemernic de la ANAF”
In opinia sa ”domnii de la Petrom Service isi aranjau rambursarea de TVA necuvenit” dupa care si-au declarat falimentul.
Traian Basescu nu l-a menajat nici pe presedintele Trustului Realitatea-Catavencu, Emil Hurezeanu, care a avut o atitudine critica fata de ultimele sale pozitii in privinta Federatiei Ruse: ” La Hurezeanu ma asteptam la inteligenta si la o intelegere a lucrurilor, eu nu sunt prieten cu Hurezeanu, mi-am dat seama ca intentionat a facut aprecieri in care nu credea, pentru ca e un bun analist de politica externa, chiar daca analistii de politica externa bine cotati, fac analize din surse deschise”.
Presedintele tarii a mai indicat care a fost momentul exact in care a rupt relatiile amicale cu ziaristul Sorin Rosca-Stanescu, dupa inceperea urmarii penale a omului de afaceri liberal Dinu Patriciu: ” Este una din marile mele deceptii, pana la episodul cu Patriciu, pentru ca atunci i-a intrat lui in cap o prostie, ca i-am facut eu dosarul lui Patriciu, il facuse Talpes, dar cand mi-a cerut sa intervin in dosarul lui Patriciu...”.
De la moguli, Basescu a trecut apoi la jurnalistii de televiziune, pe care i-a ridiculizat. “Cat de mici cresc oameni astia, eu la varsta lor comandam o nava de 41.000 de tone, ma gandeam la responsabilitate. Te uiti la ei, vor sa gangureasca despre o tema, dar nu au citit o foaie, ma uit intra, pac!, are cinci caraghiosi.Ma uit la oameni care stau de dimineata pana seara, plus oameni politici care topaie de la o televiziune la alta, de altfel injuraturi, se duc improvizeaza, spun numai prostii, daca ajung la o concluzie «Basescu a facut asta»”, a spus presedintele, care a facut si precizare: “Si acum sunt convins ca cea mai buna solutie pentru o presa care sa se corecteze, este sa fie lasata libera”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000