Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Tara esuata cauta salvator

Tara esuata cauta salvator

 Tara esuata cauta salvator

“Premieră in construcția de autostrăzi: Guvernul transferă construcția autostrăzii Comarnic - Brașov către Banca Mondială”

“Potrivit unor surse guvernamentale, Tudose a fost exasperat de incapacitatea Ministerului Transporturilor de a construi autostrăzi. De altfel, Tudose l-a admonestat de câteva ori public pe ministrul Răzvan Cuc pe aceasta tema.”

Am citit această știre pe Hotnews si am rămas cu gura căscată, nu chiar ca prostul, când îți pică fața și-ți cade falca, ci în formă de O mare de tipar; tocmai încercam un ruj Kiss de la NARS de un roșu putred, orgasmic.

Ca orice femeie care se respectă sunt multitasking: citesc, mă machiez, ascult muzică, si-mi beau cafeaua in același timp si toate deodată, sau pe rând, într-o dezordine ordonată. (apropo, vi s-a întâmplat să mergeți în mașină cu un mascul “feroc” care pentru a putea citi harta a tras pe dreapta și cum nu era de ajuns a oprit și radioul?)

Chiar am vocalizat Oooo-ul, ca atunci când iți încălzești corzile vocale, si am terminat cu …pa! Ooooopaaa!!!

Iote-te! Guvernul lu’ pește își declara neputința și spune că nu-i in stare sa manegerizeze, coordoneze, construcția unei autostrăzi în țărișoara lui, Românica. De reținut că nu de bani duce lipsă guvernul, chiar precizează că bani sunt, îi avem, doar că nu putem, pentru că nu se poate.

Guvernul partidului mamut cu mii de specialiști, care mai de care, si fiecare dintre ei mult, mult, mai capabil decât nenorocitul ăla de Cioloș, care nici român nu-i, că doar îl cheamă Julien și pe deasupra mai e însurat și c-o franțuzoaică. Guvernul lui daddy Dragnea, mustăciosul indignat peste poate că noi, aici, nu putem sa luam nici o decizie fără sa fim trași de urechi ba de unul, ba de altul. Guvernul unui partid pentru care multinaționalele sunt niște căpușe uriașe ce sug sângele poporului, se amestecă cu nerușinare in politica internă ieșind in stradă alături de protestatari, sau sponsorizează, împreuna cu Soros, atât câinii vagabonzi cat si șleahta de ”golani” ce le strigau de mamă si de dulce.

Ei bine, prin gura lui Tudose, acest partid cere să fie ”încălecat” și cedează prerogative străinilor, capitaliștilor hrăpăreți și mai ales unei bănci. Banca Mondială. Cum sună, soro!

Încă mai iese fum din gurile tunurilor cu care Tudose a bombardat din toate pozițiile sistemul bancar românesc, acuzându-l că ne fură, că-și ascunde profitul prin offshore-uri și ne omoară cu comisioane nerușinate. Premierul unei țări membră a UE, Anno Domini 2017, ce ne învață sa ținem banii la saltea, că așa face el, si e bine așa (când ne era noua mai bine si mai bine, daca nu pe vremea lui Ștefan cel Mare si Sfânt, fie-i țărâna ușoară si lui, si ibovnicelor lui), ei bine, chiar el ... se predă.

Să ne-înțelegem, o țară care se respectă poate să ceară ajutor atunci când nu mai face față, când e lovită de catastrofe, de inundații, de cutremure, de pandemii, atunci când este atacată de extratereștri, sau de ruși, când nu poate eradica sărăcia, foametea, și altele asemenea, dar nu ca sa construiască o amărâtă de autostradă.

Te întrebi, oare de ce nu poate Tudose și guvernul lui să facă trebușoara asta? E un paradox pe care mintea premierului școlit la fără frecvență nu-l pricepe. Nu se poate să fii prieten la cataramă cu infractorii, corupții, baronii locali și naționali, sa te lupți din răsputeri nu cumva sa-i atingă justiția, creând astfel un mediu toxic pentru afaceri și lucrurile sa meargă bine, să faci și treabă.

Așa că premierul a ales să arunce chifteaua fierbinte în curtea Băncii mondiale.


- N-am mă ce să fac, nu pot să vă dau nimic, se ocupă Banca Mondiala.

Dar până la urmă și la urmă premierului îi lipsește ceva mult mai important, îi lipsește ÎNCREDEREA. Îi e frică că va da chix, așa cum s-a întâmplat cu predecesorii săi, în realizarea celei mai dorite autostrăzi din România, un fel de fata morgana a infrastructurii. Ce-i lipsește însă domnului Tudose ne lipsește și nouă celorlalți, tot încrederea. Încrederea în sistemul politic din România în ansamblul lui.

Încrederea este esențială pentru buna funcționare a unei societăți, nu degeaba în toate sondajele de opinie, prima întrebare este dacă ai sau nu încredere în cutare sau cutare. Fără încredere ne-am întoarce în epoca de piatră, pentru că banii nu sunt altceva decât ”încrederea” noastră tipărită pe niște hârtii. Băncile au voie să acorde împrumuturi de zece ori mai mari decât capitalul lor, dar dacă toți deponenții și-ar retrage economiile în același timp, banca ar intra în faliment. Oamenii nu fac asta pentru că au încredere că banca acordă împrumuturi cu cap, va face profit, iar ei își vor încasa dobânda. Dacă dintr-un motiv sau altul încrederea dispare, totul se năruie.

Păi dacă nu avem încredere, și nu avem, să facem toți ca domnul Tudose, să ne predăm. Să cedăm întâi construcția de autostrăzi, apoi infrastructura în ansamblul ei, ministerul transporturilor și, în final ... guvernul. Ce să mai facem cu el?   

N-ar fi pentru prima dată în istoria acestei țări: eu când am aflat, micuță fiind, că în 1866 ne-am ales domnitor străin, nu înțelegeam de ce? Acum am înțeles pe deplin. Prințul Karl de Hohenzollern-Sigmaringen, devenit Carol ca să fie mai ușor de pronunțat, nu ne cucerise cu vreo armată, ci doar cu farmecul lui personal și numele pompos (îmi imaginez că rumânul neaoș lua două prune-n gură să-i poată pronunța numele). Cu asta și cu faptul că noi nu mai aveam încredere unul în altul, nici un român nu era destul de bun să conducă țara, așa că am adus un străin și l-am pus în fruntea bucatelor. Toată lumea a fost mulțumită, muriseră toate caprele vecinilor. Cum-necum am mers înainte.

Putem și acum să ne alegem un alt stăpân dintre nemți sau dintre britanici, în ăștia se pare că încrederea românilor e maximă. Uite, prințul Charles chiar ține la noi, ne iubește. Ce mai așteptăm? Sau dăm anunț la mica publicitate mondială: ”Țară cu sistem politic eșuat, caută salvator!”

Cine știe, poate ca asta e soluția. Dacă nu asta, poate alta, dar ceva trebuie schimbat, ceva trebuie făcut. Am devenit ridicoli.Data: 27 septembrie, 2017

Sursa: Intern

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Gabriel Blazsani

Nu, n-am devenit ridicoli, SUNTEM ridicoli de vreo 1900 de ani! Majoritatea conducatorilor voievodatelor, principatelor, tarilor (sau cum le-om spune) care astazi formeaza Romania, au avut conducatori straini. Nu ca n-ar fi un obicei european, nu, dar se pare ca zicala NIMENI NU-I PROFET IN SATUL LUI e adevarata. Da, nu mai avem incredere in conducatorii nostri, in lideri, in nimic. Nu mai avem barbati. Chiar, azi de exemplu, pe cine ati urma intr-o batalie, lasandu-va in spate familia, rostul, plecand sa muriti pentru un om? Sau o idee. Greu, asa-i? Dar ca sa revin la topic, aveti mai jos un document al CNADR, o harta (ATENTIE 187 MB), dupa care se tot traseaza autostrada Sibiu-Pitesti. Observam cu ochiul liber ca este o harta militara de prin 1965, si aceea adaptata dupa Franziszeische Landesaufnahme de la 1807. Si ne miram, in anul 2017 cand avem Google Earth, ca batem pasul pe loc... Deci, cum sa fiu mai elegant in exprimare... baietii astia sunt ori tampiti ori rau intentionati. http://www.cnadnr.ro/sites/default/files/pagini-statice/Plan_5_variante_Sibiu_Pitesti.pdf
+1


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000