Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Surprize, lacrimi de fericire pentru familia Papuc din Buzau

Surprize, lacrimi de fericire pentru familia Papuc din Buzau

Gheorghe Papuc

 Surprize, lacrimi de fericire pentru familia Papuc din Buzau
Lacrimi de fericire pentru o familie nevoiașă din Buzău. Asta i-a adus echipa „Visuri la cheie“ familiei Papuc din loca­litatea Boboc, povestea lor fiind urmărită miercuri pe ProTV, unde vedetele emisiunii, Dragoș Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu, Omid Ghannadi și Dragoș Isăcescu, care se ocupă cu transformarea radicală a locuințelor oamenilor greu încercați de soartă, au preluat cazul unui tată care își crește singur cei doi copii.

Se spune ca omul sfinteste locul, dar pentru foarte multi, a construi o casa inseamna o viata de munca si un tel aproape imposibil de realizat. Acolo unde exista speranta, dorintele pot deveni realitate. Miercuri, echipa Visuri la cheie nu a recladit doar o casa, a recladit un vis, cel al familiei Papuc, din localitatea Boboc, judetul Buzau. 

Poate că în sufletul nostru găsim multe motive pentru care să fim triști, supărați și deprimați, dar atunci când privim în jurul nostru și mai ales în sufletele copiior noștri, trebuie să găsim puterea de-a merge mai departe. Gheorghiță Papuc este un om care nu a căutat motive să fie trist, ci viața l-a suspus unor încercări grele. Gabriela, soția lui a murit la numai 26 de ani de leucemie și s-a trezit văvud cu doi copii, Andreea de 8 ani și Luca de 3 ani. Pierderea mamei este ceva cumplit, mai ales că înainte să se stingă acesteia i-au murit doi frați într-un incediu, apoi tatăl ei de care era foarte legată a fost răpus de boală. Într-un interval scurt de timp Gabriela a primit șoc după șoc. Mie mi-a fost clar din cele spuse de soacra ei, de rudele și vecinii din sat că această mămică sufletistă a adunat multă durere în ea. Nu a lăsat să se vadă, dar uite că durerea a izbucnit și mai agresiv sub forma unei nemiloase boli.

Surprize, lacrimi de fericire si o locuinta de vis pentru familia Papuc

Totul a fost bine pentru familia Papuc pana in 2015. La cateva luni dupa ce fiul cel mic, Luca, s-a nascut, Gabriela s-a imbolnavit si, in urma investigatiilor, medicii au descoperit ca avea leucemie. Cu toate ca a luptat din rasputeri pentru viata, boala s-a agravat, iar mama s-a stins dupa cateva luni de suferinta. Cel mai mare vis al femeii era acela de a trai alaturi de familia ei si a construi o casa frumoasa. Acum, Gheorghe traieste impreuna cu cei doi copii, Andreea si Luca, si face tot posibilul sa duca mai departe dorinta sotiei sale si sa le ofere celor mici un viitor fara griji si o locuinta cu tot ceea ce au nevoie. Din pacate, veniturile familiei sunt extrem de mici, iar visul acesta parea imposibil de realizat.

Echipa Visuri la cheie a aflat povestea familiei Papuc si a mers in localitatea Boboc pentru a-i cunoaste pe Gheorghe, Andreea si Luca si a le oferi o renovare spectaculoasa, si, mai ales, un inceput pentru un trai mai bun. Impreuna au facut inspectia casei, iar Adela, Omid si Dragos au aflat cum si-ar dori cei trei sa arate noua casa, ce nevoi au, dar si ce ar vrea sa pastreze. Ei au ales pozele, icoanele si jucariile lui Luca si au avut la dispozitie 15 minute pentru a se pregati de vacanta. Au plecat la mare, unde s-au distrat, s-au bucurat de soare si plaja, si au fost, pentru prima data, la circ. Andreea viseaza sa devina gimnasta, dar, din pacate, nu a ajuns niciodata intr-o sala de sport, asa ca Dragos Bucur s-a gandit sa-i faca o surpriza, a mers cu ea la o sala de sport pentru a vedea locul in care se antreneaza marile gimnaste, i-a facut cunostinta cu doi antrenori si impreuna au exersat cateva tehnici. Cat timp Andreea a stat in sala de gimnastica, Gheorghe si Luca au intalnit un artist plastic, care le-a daruit un tablou special cu chipul Gabrielei. Pentru a-i indeplini visul Andreei, Adela si Alina au inscris-o la Clubul sportiv din Buzau, unde va incepe antrenamentele de gimnastica, pentru a deveni un mare sportiv.

Intre timp, zeci de voluntari si constructori au inceput treaba la Boboc. Au daramat peretii, soba, au aruncat lucrurile vechi, iar arhitectii au facut proiectul pentru noua casa. Alina, Adela, Omid, Dragos Bucur si Dragos Isacescu au discutat, s-au consultat, iar la final au realizat o compartimentare generoasa pentru trei dormitoare, baie, living si bucatarie, gandind o abordare a casei atat pe exterior, cat si pe interior, cat se poate de moderna, deoarece si-au imaginat in permanenta ca acest spatiu va fi ca o fereastra catre viitor pentru familia Papuc.

Pentru camera tatalui, Alina a mers catre definirea unui spatiu masculin cu accente calde, pentru ca acesta este un dormitor de barbat, dar si un spatiu in care se reuneste familia. Alina a folosit elemente, culori si tratari sobre, elegante si calde in acelasi timp: un panotaj textil pe tot peretele, culori de pamant, mult lemn si lumina atent directionata. Pentru zona de zi a casei, Omid si-a dorit sa creeze un spatiu care sa aminteasca de Gabriela, asa ca a folosit materiale care traiesc, dar care se schimba odata cu trecerea timpului. Arhitectul a folosit lemn, plante vii si cupru, iar pe un perete de caramida alba a redat o umbra fada de pasare, care zboara spre cer. Dragos Isacescu a facut, in premiera la Visuri la cheie, o piscina pentru Gheorghe, Andreea si Luca si a amenajat spatiul verde, a plantat pin si molid, iar pentru culoare a ales berberis si prunus, pentru a concura cu trandafirii deja existenti.

Familia Papuc a revenit la Boboc dupa doua saptamani in care tatal si cei doi copii au avut parte de o vacanta extraordinara. Momentul in care Gheorghe, Andreea si Luca au vazut locuinta in care vor trai de acum inainte a fost unul extrem de emotionant. Cei trei au verificat fiecare camera, au analizat toate obiectele si spatiile noi aparute si s-au bucurat nespus ca visul Gabrielei a devenit realitate. Vezi AICI galeria foto

Tată cu doi copii, a cărui soție a murit de leucemie

Până în septembrie 2015, Gheorghe și soția sa, Gabriela, erau fericiți și se gândeau la viitorul celor mici și la construirea casei în care să trăiască cu toții. Însă, după o serie de evenimente tragice prin care au trecut, la scurt timp după nașterea celui de-al doilea copil, Gabriela a început să se simtă din ce în ce mai slăbită, iar medicii au descoperit că suferea de o formă avansată de leucemie. Din păcate, organismul ei nu a rezistat și a cedat în lupta cu boala, chiar dacă a încercat din răsputeri să se însănătoșească, pentru a fi alături de familia ei.

Buzoianul își crește de atunci singur cei doi copii și face tot posibilul să le ofere o viață normală celor mici, însă greutățile l-au împiedicat să le asigure un viitor frumos, lipsit de griji. Toți trei locuiau într-o singură cameră până să intervină echipa care a făcut tot ce  i-a stat în putință pentru a le oferi, în final, o casă de vis celor trei membri ai familiei Papuc.

Timp de două săptămâni, cei trei au fost plecați într-o binemeritată excursie, în timp ce  echipa a pregătit târnă­coapele și picamerele pentru renovarea casei. La întoarcere, Gheorghe Papuc și cei doi copii ai săi au plâns de bucurie la vederea rezultatului muncii  echipei de constructori și designeri, mulțumindu-le minute în șir pentru visul ce părea, în urmă cu câteva săptămâni,  irealizabil.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000