Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Stranii coincidente pe firul Elena Udrea-MediaPro

Stranii coincidente pe firul Elena Udrea-MediaPro

Comisia „Udrea” a avut ieri parte de o surpriza: Goran Bregovici ar fi cantat de Paste in Romania, fie ca platea, fie ca nu Ministerul Turismului (MT).

Directorul general al MediaPro Pictures (MPP), care a castigat contractul de 330.000 de euro, “Lumina la malul marii”, a admis la audierea din parlament ca firma sa intentiona oricum sa organizeze in aceeasi perioada acest spectacol, ideea Elenei Udrea de a-l plati din bani publici venind ca o “coincidenta fericita”.

MPP: “Am fi organizat oricum acest eveniment”

“E o coincidenta, evident. Sigur, ridica semne de intrebare, dar e o coincidenta”, a sustinut Andrei Boncea, directorul general al MediaPro Pictures, care, tot coincidenta, este si administratorul firmei Eurofilm, stapana exclusivitatii cu Bregovici in Romania pentru perioada 19 martie-20 aprilie. Cum de s-a gandit MPP sa obtina exclusivitatea pe artist dinainte ca Udrea sa-si anunte dorinta de a-l aduce si ea la malul marii? “Noi voiam un eveniment cu Bregovici. L-am fi organizat oricum”, explica Boncea. În consecinta, MPP a contactat firma Dakino, a lui Dan Chisu, cea care are exclusivitatea permanenta asupra lui Bregovici in Romania, “imprumutandu-l” exact pana pe 20 aprilie.

Chiar daca dorea un eveniment propriu cu artistul, Boncea admite ca firma sa nu incepuse pe 27 martie demersuri de promovare sau sponsorizare pentru acesta. Pe 27 martie vine anuntul MT ca vrea oferte

pentru “Lumina la malul marii” pana pe 1 aprilie. Paralel, pe 30 martie, MT contacteaza Eurofilm sa-l ia pe Bregovici. Totul se parafeaza pana pe 1 aprilie. “Pentru noi a fost o coincidenta fericita ca Ministerul Turismului si-a dorit acest artist pe care noi il aveam sub contract de exclusivitate in acea perioada. Noi nu am castigat nimic de pe urma acestui contract”, spune Boncea.

Competitori pentru Udrea, aliati in rest

Nu este insa singura “coincidenta”. Documentele

comisiei arata ca, pentru tot restul evenimentului “Lumina la malul marii”, MT a declarat castigatoare firma MPP in doar 30 de minute, desi era depusa o contestatie care obliga la suspendarea temporara a procedurii. Atribuirea s-a facut oficial pe 3 aprilie, dupa scurgerea termenului de 48 de ore impus de lege. “Eurofilm este un afiliat al nostru, dar nu are nicio legatura una cu cealalta. Puteam sa si pierdem aceasta selectie”, sustine insa Boncea.

Suspiciuni a starnit si cel de-al doilea competitor, Stage Expert. Acesta a depus o oferta

fara un pret total al evenimentului, descalificandu-se din start. Mai mult, reprezentantul MPP il indica pe Stage drept “un subcontractant cu care lucram de mai bine de zece ani pe diverse proiecte”. Directorul Stage, Raymond Manu, respinge insa ipoteza blatului firmei sale cu MPP, chiar daca admite colaborarea in alte situatii. „Pe anumite companii din grupul MediaPro vindem echipamente, servicii. Dar cu MPP, nu prea”, spune acesta.

INCIDENT

O adresa de la Finante, „pierduta” chiar la registratura

Dupa inregistrarile pe ascuns, in comisia „Udrea” a urmat ieri episodul documentelor disparute direct din Registratura Camerei Deputatilor. Ministerul Finantelor (MF) a trimis ieri, in jurul orei 10.30, printr-un curier, o completare la o adresa anterioara, interpretata in presa ca incriminatoare pentru Elena Udrea. Documentul a fost inregistrat, dar, cu toate acestea, functionara n-a avut nicio problema sa-l returneze dupa cateva minute curierului, fara a-l legitima macar.

Disparitia s-a constatat la o ora si jumatate, cand un consilier al liberalului Ludovic Orban a coborat sa-l caute. Explicatia functionarei: „Curierul l-a cerut pentru 10 minute, dar nu l-a mai adus inapoi”. Documentul a aparut ulterior, tot fara sa-i ceara cineva vreo explicatie curierului. „Daca nu se intorcea, il anulam. Sunam eu dupa aia, vedeam eu, e un numar acolo”, a incercat sa se justifice functionara. Întrebata daca e sigura ca documentul nu a fost modificat, a fost gata sa-i confirme autenticitatea: „Pai, uitati-va aici, are si antetul si aceleasi semnaturi”.

ABSENTA „MOTIVATA”

Udrea pune conditii: alti deputati in comisie

În vreme ce PSD, PNL si UDMR nu sau grabit sa vina ieri sa discute in Biroul

Permanent al Camerei cererea PDL de suspendare a comisiei „Udrea”. Ancheta continua, insa ministrul turismului a transmis la parlament o scrisoare in care conditioneaza prezenta sa la audieri de schimbarea membrilor comisiei care apar in inregistrarea de saptamana trecuta, „scapata” in presa.

„Desi stiu ca o asemenea comisie are ca obiectiv politic bine determinat, constand in discreditarea Partidului Democrat-Liberal in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an, ma voi prezenta in fata comisiei doar in momentul in care aceasta va avea alta componenta, respectiv atunci cand din comisie nu vor mai face parte parlamentarii care au participat la discutia prezentata publicului larg de catre mass-media”, isi justifica Udrea refuzul de a participa la audierea de astazi, in scrisoarea trimisa Biroului Permanent si comisiei de ancheta.

Însa documentul n-a mai apucat sa fie discutat in sedinta Biroului Permanent de ieri, care a fost amanata din cauza boicotului PSD, PNL si UDMR. „Suntem in perioada de vacanta, si unii au alte activitati. (…) Daniela Popa e in concediu, Nicolae Banicoiu - la comisie, Valeriu Zgonea si Adrian Nastase sunt pe activitati la partid, care sunt obligatorii si demult stabilite”, a declarat deputatul PSD Aura Vasile, ale carei explicatii au fost preluate si de liberali.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000