Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Scrisoarea lui Omar Hayssam catre Mohamad Yassin Traian Basescu implicat in rapirea ziaristilor

Scrisoarea lui Omar Hayssam catre Mohamad Yassin Traian Basescu implicat in rapirea ziaristilor

Un document exploziv, intrat in posesia Jurnalului National, contine informatii devastatoare in cazul ziaristilor rapiti in Irak. Este o scrisoare pe care omul de afaceri Omar Hayssam i-a trimis-o din arest doctorului Mohamad Yassin, emisarul asumat oficial al lui Traian Basescu in criza ostaticilor. Anterior, cei doi se vazusera, sub supravegherea organelor de ancheta si a unui reprezentant al Palatului Cotroceni, in Academia de Politie si la Parchetul General. Potrivit unor surse din serviciile de informatii, in baza unui ordin al presedintelui Basescu, Yassin avea acces la toate datele dosarului de la Parchetul General si era sprijinit pe diferite cai de serviciile secrete implicate in cazul rapirii ziaristilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Din toate afirmatiile spectaculoase ale lui Omar Hayssam, se detaseaza pasajul in care sirianul scrie "sa nu poata dusmanii sai sa se foloseasca de acest subiect impotriva sa, ba el l-a folosit impotriva lor si asa trebuie sa ramana". De aici rezulta si mai evident aranjamentul dintre Omar Hayssam si Traian Basescu, numit pe tot parcursul scrisorii "profesorul", intermediat de Mohamad Yassin. Dupa ce presedintele Romaniei a folosit la maximum criza ostaticilor in favoarea sa si impotriva adversarilor politici, promisiunea de eliberare facuta lui Hayssam a fost respectata, sirianul parasind tara in mod controlat. Singura victima reala a acestui scandal international este fostul procuror DIICOT (astazi avocat) Ciprian Nastasiu, anchetatorul lui Omar Hayssam, acuzat public, intr-o emisiune de televiziune, ca ar fi fost complice la eliberarea si, ulterior, la parasirea tarii de catre singurul condamnat pentru terorism din Romania.

Publicam, in continuare, respectand ortografia, documentul de corespondenta dintre Hayssam si Yassin, intr-o traducere autorizata aflata in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, de la Parchetul General. Intertitlurile apartin redactiei.


În numele lui allah cel milostiv si iertator
Fratele meu doctorul YASSIN, ABU HELMI, sa ai pace, induraresi bucurii de la allah si mai mult. Frate nu am primit nici un raspuns, fie el direct sau indirect, la ultima scrisoare pe care ti-am adresat. Te rog ABU HELMI am nevoie urgent de un raspuns pentru a stii cum sa procedez. Stiu ca "profesorul" este plecat in AMERICA si ca este posibil sa nu-l poti fi intalnit, dar, precum stii domnul NASTASIU este plecat in IRAK, iar cand se va intoarce trebuie sa dau o declaratie in fata dansului cu privire la ce s-a intamplat si nu stiu ce sa-i spun (ce sa-i declar) si asta pentru ca mi-ai spus, cand ne-am intalnit ultima data, ca ar fi spus "profesorul", sa nu dau nici o declaratie acum si ca-mi vei spune tu sau altcineva cum trebuie sa fie aceasta declaratie. Înca cred in promisiunile tale si promisiunile "profesorului" si eu sunt la masura asteptarilor voastre si n-am dat nici o declaratie pana la aceasta data si astept indicatiile, dar crede-ma ca nu mai suport, nu fac deloc bine, de asemenea si copii mei, dar si familia. Copii intreaba de mine zilnic, iar mama lorle spune ca sunt in spital. Pana cand ABU HELMI trebuie sa suport si sa rabd? Vreau un raspuns clar. Pana cand? Cand va mai dura in timp? Te rog sa-l intrebi pe "profesor" Pana cand trebuie sa astept?


PROFESORUL STIE TOT
Cand ne-am intalnit la sediul Academiei de Politie si ami esit in gradina si mi-a spus..., ce-ti mai aduci aminte tu si nu vreau sa mentionez acest lucru in scrisoarea mea. Mi-ai spus ca ai vorbit cu "profesorul" si ca toate lucrurile vor fi bine si ca nu va dura mai mult de o luna, anume pan cand vor reveni ziaristii din IRAK si atunci mi-ai explicat lucrurile. Cum s-a intamplat si cum va fi si mi-ai spus ca-i vei spune "profesorului" exact ce s-a intamplat si ca n-am nici o legatura cu incurcatura (eroarea) care s-a intamplat cu voi (vi s-a intamplat) si de semenea m-ai asigurat de acest lucru inca o data atunci cand ne-am intalnit la sediul Parchetului si am stat de vorba pe hol. M-ai asigurat ca totul este-n egula si ca "profesorul" stie tot si ca este vorba de putin timp si ca el s-a convins intr-adevar ca n-am nici un amestec (nici o legatura) cu incurcatura (eroarea) ce s-a intamplat cu voi. Prin incurcatura (eroare) ma refer la ce mi-ai spus la telefon cand m-ai sunat din IRAK, d upa ce te-ai intors la cateva zile, nu-mi aduc aminte exact data. De aceia, te rog inca o data, sa vobesti cu "profesorul" si cat mai repede si asta pentru o scurta intalnire cu dansul sau sa-ti spuna tie ce trebuie facut si ce ar trebui sa contina declaratia mea. Nu vreau sa apar ca un tradator si nici ca mincinos in fata "profesorului" si nu vreau deloc sa-l supar sau sa-i gresesc cu ceva, ba treuie sa avem grija de el si sa avem grija de felul (modul) in care ste perceput, dar doresc un raspuns clar. Ce sa fac?

La ultima intalnire cu prorcurorul, acesta mi-a cerut sa dau o declaratie cu privire la aceasta cauza. Am refuzat acest lucru si i-am spus: "ca-ti voi da o declaratie detaliata cand te vei intoarce din IRAK". Cred ca aceasta este ultima prelungire, pe care o si pot face, pentru ca el va trimite dosarul la instanta si dupa aceia va trebui sa declar acolo si daca nu-mi vei raspunde clar tu sau "profesorul" ce sa fac? Ce sa spun (declar)? Trebuie sa dau o declaratie si avocatul imi spune ca trebuie sa dau o declaratie si eu aman. Pana cand?
Îti imaginezi daca dau o declaratie detaliata cu ce mi-ai spus la telefon cand m-ai sunat din IRAK, cu ce mi-ai spus la sediul Academiei de Politie si cu ce mi-ai spus la sediul Parchetului ce se va intampla? Si cum "lumea va sari si va sta?" Si ce se va intampla in Presa si altele? Te rog ABU HELMI, am nevoie de un raspuns urgent. Înainte sa dau o declaratie trebuie sa se vorbeasca de urgenta (imediat) cu "profesorul".


AM FACUT TOT CE MI-ATI CERUT
Ti-am spus ca imi mentin juramantul (promisiunea, acordul, pactul, tratatul, a indeplini, a imputernici) si ca suport acest chin numai ca mi-ai promis atat cu cat si "profesorul" si nu vreau ca el sa aiba absolut deloc de suferit, vreau sa fiu exact ca-n bunele sale ganduri pentru ca mi-a spus fa asa sau asa si "negociaza" cu ABU HELMI si nu te va deranja nimeni, dar ce s-a intamplat si ce se intampla dovedesc altceva si tu imi spui ca situatia a impus acesta si ca totul va fi cat se poate de bine si ca totul se va recupera si cum mi-ai spus la telefon ca-si respecta promisiunile si ca niciodata nu-si ia vorba inapoi. Sper ca lururile sa fie asa si sa fim ca-n gandurile sale bune, dar te rog inca o data sa grabesti lucrurile ca-n caz ca nu primesc un raspuns clar, trebuie sa ma apar petnru ca stii atat tu cat si "profesorul" ca sunt ca-n gandurile voastre bune si niciodata n-am gresit niciodata neindreptatindu-l si ca am facut tot ce mi-ati cerut si ca n-am nici o vina in tot ce s-a intamplat din incurcatura (eroare) sau din neintelegere si tot ce am facut telefonand si incercand a fost de bune intentii si nici o clipa n-am avut intentii rele.

Te rog, te rog am nevoie de un raspuns pentru a stii cum sa procedez pentru ca tu stii tot, stii mai mult ca mine si nu vreau sa fiu o victima fara vina si tu stii mai mult ca oricine acest lucru si mi-ai spus ca si "profesorul" stie. De ce toate acestea? Nu exista alta modalitate de a demara lucrurile ca "profesorul" sa nu aiba de suferit sau sa nu sa se atinga de modul in care este perceput de lume. Eu sunt gata sa mai sacrific, dar pana cand frate? Pana cand?

În scurt timp va ajunge dosarul la instanta si ce vom face atunci? Si totul va deveni public prin prezenta presei, a oamenilor si a avocatilor si de aceia te rog sa-mi raspunzi si sa-mi dai indicatii imediat pentru ca daca se ajunge la instanta nu pot tacea mai mult pentru ca daca voi tacea in continuare voi fi condamnat fara vina si acest lucru nu se poate si daca seva ajunge la instanta, de asemenea vei fi si tu citat pentru a da o declaratie si pentru a fi confruntat cu mine cu tot ce mi-ai spus la telefon, la sediul Academiei de Politie, la sediul Parchetului si toate discutiile si celelalte lucruri si atunci va fi o problema foarte mare.


DE CE VREI SA FUGI DIN ROMÂNIA?
Nu vreau sa dau mai multe detalii de atat acum pentru ca le stii, dar te rog sa ceri sa ma vizitezi, daca vrei, la achetator, cred ca este mai bine decat sa ma vizitezi aici la inchisoare.

Si de ce vrei "frate" sa fugi din Romania? Precum mi-ai spus la sediul Parchetului. "Profesorul" ti-a spus sa faci asta sau decizia iti apartine? Te rog sa nu pleci din Romania inainte de a lamuri toate lucrurile si de a rezolva aceasta problema. Precum ti-ams pus, daca vor fi greutati intr-o rezolvare radicala (de baza, fundamentala) cel putin acu sa se acnheteze si sa aiba loc judecata, dar sa nu fiu in inchisoare si dupa aceia allah o va rezolva si vom vedea ce se va intampla la judecata.

Vreau sa-ti (indescifrabil) cu privirela un subiect, pe care le-am auzit. Ca ar exista o hotarare in accelerarea judecata in acest caz si ca s-ar dori sa se judece imediat in cateva luni si de aceia, de asemenea, trebuie procedat imediat si luata o decizie inainte sa treaca momentul.

Te rog, te rog, de ce nu obtii sau ii ceri "profesorului" o scurta intalnire cu mine pentru a sta de vorba cu privire la toate aceste lucruri si sa le clarificam, dar si-n legatura cu celelalte lucruri car-el intereseaza, precum mi-ai spus ultima data.

Speranta care o pun in tine si-n "profesor" este foarte mare ca va veti pastra (tine) promisiunile fata de mine si va rog sa nu ma lasati sa devin o victima fara vina si sa-mi distrugeti familia si viitorul copiilor mei fara vina, iar cu privire la despagubirile pentru pierderile financiare (de bani), de care mi-ai spus, contracte si altele nu au importanta acum vom vedea mai tarziu daca vor fi (indescifrabil) sau nu. Acest lucru nu este important acum. Important este sa ies de aici si sa nu se supere "profesorul" sau sa-i se faca vreun rau sa se schimbe modul (felul) in care este perceput si sa nu poata dusmanii sai sa se foloseasca de aest subiect impotriva sa, ba el l-a folosit impotriva lor si asa trebuie sa ramana. Astept un raspuns cat mai repede.


NU-L VOI TRADA PE PROFESOR
Te rog sa-i transmiti "profesorului" salutarile mele si ca sunt ca-n gandurile sale bune si nu-l voi trada deloc si ca-n baza promisiunii sale merge mai departe.

Frate ABU HELMI de ce nu mia-i spus despre subiect de mai mult? De ce mi-ai ascuns toate aceste lucruri? De ce nu mi-ai spus de ce se va intampla acolo? Acest lucru semnficia ca n-ai avut destula incredere in mine de la bun inceput. De ce nu mi-ai spus de la bun inceput totul? Si m-ai lasat sa cad victima fara sa stiu nimic? De ce ABU HELMI? De ce? Daca mi-ai fi spus de la un inceput toate lucrurile, as fi procedatr cum doriti si-n liniste (indescifrabil) eu am procedat cum ati dorit, in ciuda faptului ca mi-ai ascuns toate aceste lucruri, iar eu sunt in continuare in inchisoare. De ce? Pentru ca am fost sincer cu voi si cu "profesorul" si am procedat cu intentii de bine.

Te rog sa vorbesti imediat (cat mai repede cu putinta) cu "profesorul" ca nu mai suport deloc si la nevoie voi da o declaratie detaliata si sa se intample cu se va intampla astasi daca nu-mi dati un raspuns clar si.................. Sper sa raman pe masura asteptarilor tale si ale "profesorului". Astept raspunsul vostru (indescifrabil).

Precum ti-am spus mereu, vreu sa ies din acest...... sa ies din inchisoare si voi proceda intr-u totul cum imi va spune "profesorul" si jur (promit) ca voi respecta toata viata directivele si ca acest subiect nu va "iesi" niciodata orice ar fi si daca "profesorul" va dori sa ma trimita-n alta tara, eu sunt gata ca nimeni sa nu auda de la mine si ca nimeni sa nu ma vada. Deci voi proceda cum imi veti spune si cum imi va spune "profesorul" orice ar fi si orice s-ar intampla.


"SUNT PREGATIT PENTRU A CEDA ORICE. NU VREAU NICI O COMPENSATIE"
Va rog, va rog, vreau doar sa ies de aici si sunt pregatit pentru orice si pentru a ceda orice. Te rog ABU HELMI sa nu te gandesti la bani si nici la proprietati. Eu sunt pregatit pentru orice si nu vreau nici o compensatie, ci vreau doiar sa ma reintorc la copii mei pentru ca nici eu si nici copii mei n-avem nici o vina. Sa fim o victima pentru toate acestea. Va rog. Va astept

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000