Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Sabotaj la PSD?

Sabotaj la PSD?

strong>Sabotaj la PSD? Politistii, lasati fara banii de chirie, Guvernul oferindu-le doar… salariul!
In ecuatia guvernarii cu PD-L, PSD-ul a fost, påna acum, doar un bun incasator. Mai precis, ministerele negociate cu PD-L-ul au fost cele mai bubuite de asa-zisele masuri anticriza ale Guvernului Boc. Educatia are probleme majore si e tåråta in justitie in scandalul invatamåntului superior privat, Ministerul Muncii a stat pe firmament cu reprezentantii ca sa explice populatiei, de luni in sir, cum e cu noua lege a salarizarii, cu pensiile, cu alocatiile etc, Sanatatea e bolnava de lipsa transfuziilor bugetare pentru mentinerea unui sistem care sa asigure cetatenilor un act medical decent in toate zonele tarii, Agricultura e la pamånt, la Mediu, ministrul are probleme cu Directia Nationala Anticoruptie, IMM-urile au primit si ele o palma de la impozitul forfetar impus, iar despre Interne nu mai vorbim. Politistii au protestat ieri in Capitala, dar si in marile orase din tara. Ei sunt nemultumiti de neplata chiriei pentru locuintele de serviciu, neplata normei de hrana si echipament, dar si de faptul ca trebuie sa alimenteze din banii proprii autoturismele de serviciu pentru a-si face treaba. Intålnirea reprezentantilor protestatarilor cu ministrul de interne nu a dus la nici o rezolvare. Ministrul a asigurat ca salariile vor fi platite, dar celelalte doleante nu pot fi rezolvate.

De la transhumanta ministrilor, din iarna-n primavara, si pana la casapirea bugetului, a sporurilor, ministerul condus de Dan Nica mai are un pic si se preda. Tinand cont de aceste circumstante, este din ce in ce mai evidenta premeditarea democrat-liberalilor de a aduce la zero imaginea ministrilor “fratilor” de coalitie, de a-i pune in situatia acceptarii unor masuri care sa le faca praf institutiile pe care le conduc, fara ca acestia sa aiba dreptul la un protest public vehement, de vreme ce protocolul de guvernare a batut in cuie un ordin sever: ciocu-mic sau la revedere. In contrapartida, scandalul Ridzi pare sa fie dat deja uitarii, iar scandalul Udrea este prea mic pentru un minister cu o protectie asa de mare.
Politistii romani au iesit ieri in strada sa-si ceara drepturile care le-au fost taiate: plata chiriei locuintei de serviciu, norma de hrana si echipament, dar si alocarea de fonduri pentru ca masinile de patrulare sa nu mai fie alimentate din banii angajatilor MAI. Protestele au avut loc in Bucuresti dar si in Alba-Iulia, Sibiu, Deva, Targu-Mures, Brasov, Craiova, Resita, Ramnicu-Valcea, Piatra Neamt si Galati.
In jurul orei 10.00, in fata sediului MAI din Piata Revolutiei s-au adunat in jur de 350 de politisti, desi organizatorii, Sindicatul Politistilor si Vamesilor Pro Lex, sperau la o prezenta mult mai mare. Ei sunt nemultumiti de fondurile alocate sectorului si de faptul ca aproximativ 12.000 de politisti nu si-au primit chiria pentru urmatoarele luni. Protestarii s-au intors cu spatele catre sediul MAI, motivand ca, la randul ei, institutia le-a intors spatele. Protestatarii au declarat ca veniturile lor s-au redus cu aproape 20%, prin eliminarea sporurilor de fidelitate, de confidentialitate si de antena. Sindicalistii cer ca autoritatile sa aplice Codul politistului in forma care a fost negociata initial. Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat: “Desi resimt din plin faptul ca a fost taiata plata chiriei si am salariul cel mai mic, fiind doar sef de birou, demnitatea si onoarea mea de politist nu imi permit sa ies in strada pentru a protesta. Aceste lucruri se rezolva doar prin negocieri. Nu vreau sa ma vada infractorii in strada cum ne cersim drepturile”.
Presedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat ca taierea fondurilor a dus la suspendarea concursurilor pentru incadrarea a 1.200 de politisti si la amanarea cu patru luni a inceperii activitatii absolventilor scolilor de politie. Pe de alta parte, liderul Pro Lex a spus ca multi dintre politistii mutati in interesul serviciului care nu si-au mai primit banii pentru chirie sunt in situatia de a fi evacuati. Politistii primesc lunar jumatate din salariul lor pentru a-si plati chiria.
Ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, a declarat, in 20 iulie, ca valoarea chiriei platite politistilor care lucreaza in alta localitate decat cea de domiciliu este echivalentul a zece salarii in Politie si ca prin neplata chiriei se va da posibilitatea angajatilor sa lucreze acolo unde locuiesc. Demnitarul preciza ca, in Capitala, numarul politistilor care nu aveau domiciliul in acest oras era de 1.400, precizand ca aproximativ acelasi numar de angajati erau detasati din alte localitati adiacente Bucurestiului pentru a lucra in Capitala.

«Sa o clonam pe Udrea!»
La Craiova, 100 de politisti din judetele Dolj si Olt s-au adunat in Piata Mihai Viteazul si au cerut o clona a Elenei Udrea sa fie numita ministru la MAI, poate asa ii baga si pe ei in seama Guvernul.
“Am facut aceasta actiune de protest pentru a trage un semnal de alarma ca asa nu se mai poate. S-a tot improvizat, dar Politia este la un pas de colaps. Speram sa sensibilizam conducerea Ministerului de Interne si intr-adevar sa se treaca la un plan anticriza”, a declarat vicepresedintele Sindicatului Politistilor si Vamesilor Prolex, filiala Dolj, Ioan Ciciu. El apreciaza ca scaderea nivelului de trai va duce la cresterea infractionalitatii, iar in aceste conditii “politia trebuie ajutata pentru a mentine un climat de ordine si siguranta publica”. Protestatarii erau imbracati in hainele de serviciu, au fluierat si au huiduit, scandand “Demisia! Demisia!”. “Trebuie sa clonam o anumita doamna din Guvern care ori de cate ori a cerut bani i s-au dat. A cerut bani pentru tabere, i s-au dat, a cerut bani pentru salvamari, i s-au dat. Cred ca trebuie sa o clonam si s-o punem ministru de interne”, a spus de la o portavoce, in aplauzele celor stransi in piata, presedintele Sindicatului Prolex-Dolj, Eduard Maceseanu.
“S-a ajuns in situatia in care trebuie sa cersim de la primarii coli de scris pentru a putea lua o declaratie sau sa alimentam din banii nostri masinile de serviciu, acolo unde avem masini. Mai grav, noi nu mai avem bani de cartuse pentru armament. Va trebui sa venim cu bani de acasa sa platim procesele-verbale pe care dam amenzi. Am ajuns sa caram cadavrele cu folia, ceea ce ar trebui sa faca legistii. O sa dam imagini la presa sa vada in ce conditii lucram. Mutam masinile din loc cu mana”, a mai spus Eduard Maceseanu.

«Programul prima coasa»
Si la Galati, aproximativ 150 de politisti din judetele Galati, Braila, Vrancea si Buzau au protestat in fata sediului Prefecturii, ei aducand, la miting, un afis cu fotografia premierului Emil Boc care are o coasa in mana si un slogan “Programul Prima Coasa”. Protestatarii au afisat pancarte pe care au scris: “Nu mai suntem dispusi la munca patriotica”, “Politist ultragiat = infractor necondamnat” si “Nu mai vrem ca misiunile statului sa fie suportate din banii nostri”. Potrivit reprezentantului Pro Lex Galati, Liviu Sforoi, reducerea bugetelor ii determina pe oamenii legii sa plateasca din buzunar anumite sume pentru hartiile necesare intocmirii proceselor-verbale sau pentru deplasari. Acesta a adaugat ca, in cazul in care statul nu va acorda politistilor sporurile taiate, acestia vor recurge la instanta de judecata.

Fara promisiuni desarte
Ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, le-a promis sindicalistilor ca va fi asigurata plata salariilor pana la sfarsitul anului, desi in acest moment nu exista fondurile necesare, insa problema chiriilor ramane in mod cert nerezolvata”, a declarat presedintele sindicatului “Pro Lex”, Vasile Lincu. Totodata, ministrul administratiei si internelor nu a putut da un raspuns la solicitarea sindicalistilor privind amanarea de la plata a sporului de 50% din salariu, acordat pentru anumite functii de conducere sau salariul de merit. Pe de alta parte, Dan Nica le-a spus sindicalistilor ca, din motive financiare, este exclusa angajarea altor politisti. “Mai grav este ca, pe zi ce trece, deficitul de personal creste. Oamenii nu-si mai pot lua zile libere pentru refacerea capacitatii de munca. Noi solicitam colegilor nostri sa nu mai faca ore suplimentare decat din dispozitia scrisa a ministrului, acest lucru va insemna lipsa politistilor in strada”, a declarat Vasile Lincu.
Liderul sindical a mai spus ca a cerut demnitarului sprijin politic pentru modificarea statutului politistului. Vicepremierul Dan Nica a sugerat sindicalistilor sa se adreseze Corpului National al Politistilor, organizatie care insa, potrivit lui Lincu, nu apara drepturile politistilor.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000