Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Romania la un pas de dezastru

Romania la un pas de dezastru

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a confirmat informatia publicata de catre ziarul Gandul, conform careia Executivul a convenit cu FMI ca, pentru a reduce cheltuielile, sa nu ii plateasca pe angajatii din sectorul bugetar pentru zece zile in perioada octombrie-noiembrie, trimitandu-i in concediu fortat.
Singura problema ar fi ca sunt domenii in care activitatea nu poate fi oprita: sistemul sanitar sau politie. Oficialii nu par sa fi gasit o solutie pentru a rezolva aceasta problema, singura varianta fiind ca angajatii din astfel de domenii sa munceasca fara a fi insa platiti.
Guvernul incepe taierile, marind pensia electorala cu 200 milioane de euro
Fondul Monetar International pare ca s-a inteles cu Guvernul sa arunce problema taierilor dureroase in 2010. Ieri, expertii Fondului au comunicat oficial ca accepta deficitul de 7,3% din PIB, dar cer reduceri de cheltuieli de 0,8% din PIB. Adica, tradus in bani, un miliard de euro. Executivul va decide singur de unde taie. Daca cifra vi se pare mare, aflati ca in 2010, reducerile trebuie sa fie de 3 miliarde de euro. În spatele usilor inchise, coalitia PD-L – PSD a dezbatut intens de unde vor face reduceri.
Potrivit unor surse politice, democrat-liberalii le-au spus pesedistilor ca au calculat gresit. Nu vor fi dati afara 150.000 de bugetari, a insistat Emil Boc in fata lui Mircea Geoana, pentru ca se mai fac economii din eliminarea cumulului salariu-pensie si concediul fortat, fara plata, de 10 zile, pe care angajatii de la stat il vor lua in toamna.
Dupa intalnirea cu pedelistii, Geoana s-a retras alaturi de colegii din partid in sedinta PSD-ului, unde a constatat ca lipseste ministrul Muncii, Marian Sarbu, care a plecat in vacanta la Tokyo si a uitat sa se mai intoarca, desi la Bucuresti, delegatia FMI incerca sa afle ce vrea Executivul sa faca in privinta legii unice a salariilor si legii sistemului de pensii. Detalii aflati aici
Ce au discutat pesedistii si pedelistii in spatele usilor inchise
Scrisoare de intentie pentru acordul cu Fondul Monetar International (FMI) a fost analizata, ieri dimineata, in detaliu de catre liderii coalitiei reuniti in sedinta saptamanala, la Palatul Victoria. Fiecare dintre mai-marii PSD si PD-L au primit de la premierul Emil Boc draft-ul scrisorii, astfel incat sa se discute pe text. Conform unor surse politice, democrat-liberalii intrasera in sedinta nemultumiti de numarul de 150.000 de bugetari care ar urma sa fie disponibizati, in urma negocierilor cu FMI, numar suspectat a fi fost aruncat pe piata de catre pesedisti. Prim-ministrul a fost cel care le-a atras atentia partenerilor de guvernare ca nu se pune problema unui cuantum asa de mare de bugetari trimisi in somaj. Emil Boc a sustinut ca, in niciun draft de acord, nu a fost trecut un numar de viitori disponibilizati, fiind vorba, de-a lungul negocierilor cu expertii financiari internationali, de procente din Produsul Intern Brut (PIB) cu care ar trebui reduse cheltuielile din sectorul bugetar. Seful Guvernului a sustinut ca ar fi vorba de reducerea, in anul acesta, cu 0,33 la suta din PIB a cheltuielilor de personal in sectorul bugetar. „Numai daca se aplica acest procent la intreg sectorul bugetar se ajunge la 150.000, dar nu asa se face calculul”, ar fi spus prim-ministrul. Boc a spus ca aceste cheltuieli vor fi reduse nu numai prin disponibilizari, ci si prin alte metode. Astfel, exista „zeci de mii” de persoane care cumuleaza, in prezent, salariul cu pensia, lucru care nu se va mai intampla, rezultand economii la buget. Alte economii vor fi facute si din eliminarea „zecilor de mii” de locuri vacante in sectorul public. Cheltuielile urmeaza sa fie reduse si prin trimiterea bugetarilor, timp de 10 zile, in concediu fara plata, lucru deja convenit cu expertii FMI.
Dupa cum ne-au declarat sursele citate, liderii PD-L au insistat ca va fi vorba de disponibilizarea a 15 – 20.000 de functionari din administratia publica. Probleme suplimentare vor aparea anul viitor, pentru ca, in scrisoarea de intentie, se prevede ca vor fi in continuare reduse cheltuielile cu personal din sectorul public, pana la 0,66 la suta din PIB in 2010. Economii se vor mai face si din limitarea cheltuielilor in administratia publica, urmand ca alesilor locali sa li se redimensioneze bugetele in functie de marimea judetului sau orasului pe care il conduc.
Desi s-a vorbit despre reducerea cheltuielilor bugetare, liderii coalitiei au decis si sa majoreze cu 2 la suta punctul de pensie, de la 1 octombrie. Conform calculelor prezentate in sedinta de la Palatul Victoria, aceasta decizie va costa, doar in 2009, 200 de milioane de euro de la buget.
Boc le-a reprosat pesedistilor ca au dat presei o cifra gresita a concedierilor: 150.000. „Nu asa se face calculul“, le-a spus premierul, insistand ca se pot face economii si prin alte metode!

Geoana si PSD au propus, iar PD-L a acceptat ca economiile impuse de FMI sa inceapa cu o majorare a pensiilor in prag de alegeri – 2 procente, adica 200 de milioane de euro!
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000