Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
PD-L vrea sa elimine de la guvernare PSD cu mana PNL

PD-L vrea sa elimine de la guvernare PSD cu mana PNL

PD-L incearca sa se distanteze de PSD in vederea campaniei prezidentiale in care, dupa toate probabilitatile, va fi implicat si Traian Basescu. Schema democrat-liberalilor este simpla: Emil Boc merge in Parlament si isi asuma raspunderea (pe legile educatiei, salarizarii si sistemului de pensii) sperand ca PSD se va opune si ca PNL va inainta o motiune de cenzura. Aceasta este singura cale de inlaturare a PSD de la guvernare fara ca PD-L sa fie afectat la capitolul “Imagine”. Daca motiunea trece, Traian Basescu vine in fata Parlamentului cu o noua propunere de premier si cu un nou guvern. In urma negocierilor, PD-L, UDMR si minoritatile nationale, dar cu ajutorul catorva tradatori pot forma un guvern fara partidul condus de Mircea Geoana. Zilele trecute, Marian Vanghelie declara ca seful statului vrea sa rupa din PSD cativa parlamentari pentru a forma o noua majoritate. El l-a dat drept exemplu pe Miron Mitrea.

Liberalii s-au grabit sambata sa anunte, dupa ce premierul Emil Boc a declarat ca isi va asuma raspunderea pe cele trei legi, ca se gandesc sa depuna o motiune de cenzura. Ulterior, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, sustinea, la Realitatea TV, ca este necesara restructurarea aparatului de stat si a aratat ca, daca PSD nu voteaza cele trei legi pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament, Guvernul va cadea in septembrie. “Cu atat mai mult este necesar acest demers, pentru ca trebuie sa vedem daca mai exista coalitia, asa este constitutional, sa se verifice in Parlament”, a spus Blaga referitor la asumarea raspunderii Guvernului in Parlament. Ministrul dezvoltarii a precizat ca PD-L a gandit aceasta coalitie de guvernare pentru patru ani. Vasile Blaga a comentat si declaratiile lui Basescu potrivit carora ia in calcul si ipoteza de a nu mai candida la alegerile din toamna. Secretarul general al PD-L a spus ca, in opinia sa, explicatia acestei declaratii este faptul ca presedintele Basescu s-a asteptat la mai multe rezultate din partea guvernarii si si-a exprimat, astfel, nemultumirea pentru ca lucruri care se puteau rezolva din luna aprilie, precum reforma din educatie, se realizeaza “cu forcepsul”.

Nita: PSD are de ales intre Coalitie si Educatie

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat, ieri, ca spera ca formatiunea sa sa nu fie pusa in situatia de a alege intre intre Coalitie si Educatie, comentand afirmatiile premierului si ale liderilor PD-L privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legile educatiei. Nita a precizat ca miza pe care PD-L o ataseaza asumarii raspunderii Guvernului pe Legile educatiei este una exclusiv politica, obiectivul PD-L fiind acela de a provoca sistematic PSD si de a cauta pretexte de cearta. El a aratat ca PSD isi mentine opinia ca dezbaterea publica si parlamentara pe Legile educatiei este cea mai buna solutie, avand in vedere ca in ultimii ani aceste legi au fost modificate de zeci de ori. Reactia PD-L nu a intarziat sa apara. ”PSD nu trebuie sa aleaga intre Coalitie si reforma in Educatie, ci trebuie sa aleaga intre reforma in Educatie si reforma in Educatie. PSD trebuie sa se decida daca este prezent la guvernare doar pentru a cauta avantaje sau doreste cu adevarat reformele de care Romania are nevoie”, se arata intr-un comunicat remis presei.

Drumul constitutional

Potrivit Legii fundamentale, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Parlamentului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Constitutia stabileste ca Guvernul va fi demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, va fi adoptata. Daca Executivul nu a fost demis prin motiune de cenzura, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern. Insa, in cazul in care seful statului cere reexaminarea legii adoptate prin angajarea raspunderii Guvernului, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000