Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Noua ordine pedelista: Noi cu noi si ei cu ei

Noua ordine pedelista: Noi cu noi si ei cu ei

Noua echipa de la Ministerul de Interne - secretari de stat, sefi de politie si prefecti - pare adunata de pe holurile Parchetului. „Prefectul DNA“, „prefectul bordura“ si celebrul Nitulescu angajat de o zi la ministerul lui Blaga pentru a putea fi numit prefect sunt doar cativa dintre cei care vor asigura organizarea alegerilor in noiembrie 2009. Politia va redeveni o subsidiara a firmei BGS, dupa ce in fruntea ministerului ca secretari de stat au fost numiti chestorii Tutilescu si Fatuloiu demisi dupa scandalul Mall Plaza, iar sef la Politia Capitalei va fi inscaunat chestorul Lucian Guran, cercetat prealabil in aceeasi afacere.

Aceasta este o frantura din lista de promovati in functie, dar poate fi in egala masura si o lista de cercetati pentru contributia lor la chipul Romaniei de acum.

Printre noii prefecti numiti de PDL se afla personaje controversate care au fost sau sunt in atentia diverselor organe de ancheta.


Teodor Nitulescu (Teleorman) este de departe „vedeta“ numarul unu a noilor prefecti numiti acum de PDL. Nitulescu este unul dintre campionii traseismului politic din Romania. A fost membru PSD, PD, PSD, PRM, PSD, PC. A avut si o tentativa de a intra in PNL, dar a fost refuzat de liberali. În octombrie 2008 a fost recuperat de PDL, dar nu a obtinut mandatul de deputat. În perioada sa de glorie din PSD a fost unul dintre primii care au obtinut titlul de „baron local“, in perioada 2001-2004, cand a mai fost prefect al judetului.

Presa vremii a relatat pe larg despre „problemele“ lui Nitulescu. Cotidianul „Ziua“ scria in 22 august 2003 despre contractele obtinute de SC SAIFCAR (o firma a familiei Nitulescu - n.a.) de la Primaria Alexandria, iar alte medii de informare au relatat ulterior faptul ca o alta firma, SC JGV Rocriss SRL, l-ar fi inselat pe producatorul italian de utilaje agricole Landini si ca firma Comcereal din Vaslui a depus o sesizare la DNA.

Pe linie politica, Nitulescu foloseste metoda cameleonului. Pe 11 iulie 2007, abia intrat in PC, Teodor Nitulescu declara: „Daca dupa sase ani de crestere economica reala a acestei tari pensionarilor li se refuza putinii bani cu care isi pot prelungi existenta, doar pentru faptul ca proiectul nu este sustinut de PD, atunci Traian Basescu nu este un presedinte al tuturor romanilor“. Reamintim ca pe 18 mai 2007 Nitulescu semna scrisoarea „celor 6“ din opozitie de sustinere a lui Traian Basescu. Un an mai tarziu, in octombrie 2008: „Nu am venit la PDL sa cer functii si nici sa candidez intr-un colegiu uninominal. (…) Vreau sa muncesc pentru a fi atinse obiectivele organizatiei judetene. (...) PSD a facut mult rau in Teleorman si trebuie dat jos de la conducerea judetului“.

Nitulescu venea din mediul privat si pentru ca partidul sa-l poata numi prefect era nevoie sa fie functionar public. Zis si facut! Pentru o zi, Teodor Nitulescu a fost angajat, prin concurs, la ministerul condus de Blaga. Între 29 septembrie 2009 si 1 octombrie 2009 el a detinut functia de consilier evaluare-examinare, grad principal. La 1 octombrie a devenit prefect de Teleorman.

Prefectul „DNA“, asa mai poate fi numit Liviu Andrei, cel care a fost numit in judetul Gorj. Presa locala a relatat ca Andrei (mana dreapta a unei alte „celebritati“ locale, Ionel Mantog) a fost acuzat ca, in perioada in care a indeplinit functia de sef al ISJ Gorj, firme conduse de pedelisti au castigat pe banda rulanta lucrari de reabilitare a scolilor. Tot Liviu Andrei mai este acuzat ca a gestionat in mod necorespunzator, in calitate de coordonator, un proiect PHARE, in valoare de 577.680 de euro, intitulat „Împreuna vom reusi“. Proiectul respectiv era destinat elevilor romi si, in general, copiilor nevoiasi si viza amenajarea de spatii si pregatirea a 180 de cadre didactice.

În prezent, DNA verifica modul in care au fost cheltuite fondurile europene. Liviu Andrei a sustinut ca anchetarea sa este o comanda politica. De mentionat ca la mijlocul lunii mai 2009, la numai doua luni dupa ce a fost numit subprefect, s-a pus problema suspendarii lui din functie, pana la finalizarea anchetei DNA. Culmea, desi propunerea de suspendare a venit chiar din partea lui Radu Berceanu, de Liviu Andrei nu s-a atins nimeni.

Prefectul „bordura“. Noul prefect al judetului Bacau, Claudiu Balan, are un CV destul de „incarcat“. Pe 7 iulie 2008, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, l-a destituit din functia de director al Administratiei Strazilor Bucuresti „pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu“ (presa centrala). Decizia demiterii a fost luata dupa ce primarul Capitalei a luat la cunostinta de raportul Comisiei de disciplina a primariei care - s-a scris in presa vremii - incrimina activitatea lui Claudiu Balan, mai ales pe tema Centrului de Management si Comanda a Traficului (CMCT).

Demiterea lui Balan a venit dupa un episod neelucidat nici pana astazi: cu doua saptamani inainte, adjunctul sau, Cristian Olteanu, s-a aruncat de la etajul 9 al locuintei sale din cartierul Pantelimon.

Tot in presa s-a mai afirmat ca Balan a avut un rol esential in actiunile fostului primar Adriean Videanu privind inlocuirea bordurilor in Bucuresti. Înainte de a veni in Capitala, unde a fost in prima instanta consilierul personal al lui Videanu, Balan a fost sef la OPC Bacau. Claudiu Balan mai are o „calitate“: a fost coleg de facultate cu Videanu.

Un caz ciudat la Dolj
Pe 25 septembrie a.c., Eugen Georgescu, subprefect al judetului Dolj, semna o adresa catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici prin care informa ca va renunta la concursul pentru functia de prefect. Conform presei locale, Georgescu a declarat ca a luat aceasta decizie dupa ce „s-au facut mai multe presiuni“ (din partea conducerii locale a PDL - n.a.) sa nu se mai prezinte la Bucuresti pentru a sustine concursul pentru functia de prefect. Dupa numai cinci zile a fost numit prefect al judetului.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000