Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Norica, Poteras, spioni si senatori: doctoranzi pe sest la Tirgoviste

Norica, Poteras, spioni si senatori: doctoranzi pe sest la Tirgoviste

Fabrica secreta de doctorate pe sest la Universitatea „Valahia“ din Tirgoviste! Printre beneficiari: europarlamentarul PNL Norica Nicolai, deputatul PD-L Gigel Calcan, un spion de la „Doi si-un sfert“ arestat in cazul Popoviciu, Ilie Cornel Serban pre numele sau, primarul PD-L al sectorului 6, Cristian Poteras, nevasta lui Ducu Bertzi (fosta secretar de stat in guvernul PNL), alti secretari de stat, politisti si agenti de informatii. Îndrumatorul lor de doctorat este chiar seful patalamalelor secrete din Romania, adica al ORNISS, Marius Petrescu, un dinozaur care cloceste pe post de trei guvernari incoace.


Fabrica de doctoranzi celebri a directorului ORNISS

Cind nu invirte pe degete secrete de stat sau informatii clasificate de NATO, UE sau orice alt stat cu care Romania incheie intelegeri sau tratate ce trebuie protejate, directorul Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), Marius Petrescu, coordoneaza doctorate la Universitatea „Valahia“ din Tirgoviste.
Dintr-un defect profesional sau nu, Petrescu si-a tinut lista de doctoranzi sub cheie. Acest gest total nejustificat nu a fost vazut cu ochi buni, stirnind o serie de scandaluri in interiorul universitatii. Fortat de imprejurari, Petrescu a fost nevoit sa posteze pe site-ul institutiei pretioasele nume care s-au inscris in cursa pentru un doctorat in management cu domnia sa. Printre acestia se numara doi fosti sefi de la fosta „Doi s-un sfert“, Ilie Cornel Serban si Gelu Oltean, Norica Nicolai (europarlamentar), edilul sectorului 6, Cristian Poteras, Bogdan Licu, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Teodora Bertzi (PNL) sau Valentin Calcan (senator PD-L).


Norica Nicolai, traseista pe centura Harvard-Tirgoviste

Despre ambitiile intelectuale ale Noricai Nicolai ati mai putut citi in paginile Academiei Catavencu, cu ocazia unei dezvaluri din CV-ul doamnei senator (pe atunci), care ne sugera ca avem de a face cu un doctorand care isi freaca coatele pe bancile „Harvard University-Kennedy School of Government“. Ei bine, lucrurile nu stateau chiar asa: programul de studii la care a participat in Statele Unite nu era doctorat, ci, de fapt, o bursa Kokkalis, destinata persoanelor care se pregatesc pentru functii de decizie in tarile din estul Europei. Binefacatorul Noricai era Sokrates Kokkalis, actionarul majoritar al Intracom, beneficiarul unor contracte grase cu statul roman.

Prima zvicnire spre titlul de doctor Norica a avut-o inca in 1991, cind s-a inscris in programul de doctorat cu tema „Sisteme contemporane de executare a pedepsei“. De atunci, adica de 18 ani, tot „doctorand“ in drept e, titlu din care nu pare sa iasa prea curind. Mai ales pentru ca in 2007 s-a inscris la inca un doctorat, in paralel.


Norica si Petrescu au vulnerabilizat informatiile secrete ale Romaniei

Noua tentativa de a atinge titlul de doctor e supravegheata atent chiar de Marius Petrescu, directorul ORNISS, care ii coordoneaza lucrarea de doctorat in management la Universitatea „Valahia“. Cei doi au mai lucrat ceva in comun: un amendament la Legea informatiilor clasificate. Senatoarea a venit cu ideea de a inlocui certificatul ORNISS cu o declaratie pe proprie raspundere, un soi de angajament de confidentialitate, prin care demnitarii ar putea avea acces nestingheriti la secrete de stat. Amendamentul a fost acceptat la momentul respectiv (adica in 2006), in mod surprinzator, si de directorul ORNISS, Marius Petrescu, care nu a sesizat nici o problema in asta. Astfel, Parlamentul a desfiintat certificatele ORNISS si a dat liber presedintelui, premierului, ministrilor si parlamentarilor la secrete de stat. Administratia Prezidentiala a formulat o cerere de reexaminare a legii, sustinind ca aceasta da nastere unor vulnerabilitati in sistemul protectiei informatiilor clasificate si ca nu respecta reglementarile NATO si UE. Cererea a fost respinsa in Camera Deputatilor (in septembrie 2007).


Spionul 0215 arestat in cazul Popoviciu, coleg cu Norica

Relatiile dintre dom’ profesor Marius Petrescu si doctoranzii sai secreti s-au dezvoltat neasteptat de bine. Sa-l luam de exemplu pe Cornel Serban, fostul sef interimar de la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), fosta „Doi si-un sfert“. Serbanica e foarte bun prieten cu miliardarul Puiu Popoviciu. În martie, anul acesta, Cornel Serban a fost retinut 24 de ore pentru ca ar fi incercat sa intervina in favoarea lui Popoviciu intr-o ancheta a DNA. De altfel, in acelasi dosar a fost retinut si Puiu, tot pentru 24 de ore. Dosarul viza chiar afacerile din Baneasa ale miliardarului. Pe scurt: Puiu Popoviciu a luat ilegal de la stat un teren de 226 ha, care valora vreo trei miliarde de euro. Statul, fraier cum il stim, a tacut milc si Popoviciu si-a putut ridica pe terenul respectiv un cartier de blocuri (in care si-a luat apartament fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu), un mall, un IKEA si alte mizilicuri foarte profitabile. Legatura dintre Marius Petrescu, Cornel Serban si Popoviciu este Nicolae Calinoiu, actionar la Baneasa Business Technology Park si la Astor & Co. Potrivit site-ului Astor & Co, printre clientii acesteia se numara chiar ORNISS. Societatea produce containere de siguranta, seifuri si case de bani. Deci studentul lui Petrescu, fost sef la DGIPI, este cercetat de DNA pentru relatiile cu asociatul celui care are contracte cu ORNISS, condus de acelasi Petrescu. Pai, vedeti, dom’le, ce mica e lumea?


Fost sef al Cancelariei „Doi si-un sfert“, doctorand la Tirgoviste

În continuare, raminem tot pe partea de informatii, ca doar asta e specialitatea casei. Un alt doctorand ascuns al directorului ORNISS este Gelu Marin Oltean, adica fix colegul de serviciu secret care l-a lucrat pe Cornel Serban. Ati citit intr-un articol aparut pe 6 mai 2009 in Academia Catavencu: Cornel Serban a fost inregistrat in biroul sau de la Ministerul de Interne, in timp ce discuta cu ofiterul DNA care se ocupa de dosarul lui Puiu Popoviciu, chiar prin intermediul lui Gelu Oltean, seful Cancelariei DGIPI. Dupa arestarea lui Cornel Serban, ministrul Nica l-a zburat pe Gelu de la DGIPI, nervos ca a produs ditamai scandalul in presa si, implicit, i-a facut pe colegii de partid sa-i dea peste nas ca nu e in stare sa-si struneasca minjii din subordine.


Vicele CSM, doctorat la mega-universitatea "Valahia"

Printre alte perle doctorande ale emeritului profesor ii mai amintim si pe Dimitrie Bogdan Licu, fost consilier la Cancelaria lui Tariceanu si actual vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Va dati seama ca ditamai vicele CSM a ales tocmai prestigioasa, renumita si celebra universitate de talie internationala din Tirgoviste sa faca un doctorat la fara frecventa? Si nu in orice domeniu, ci chiar in cel al managementului. Colectia de nume de mare impact este completata si de Cristian Poteras (doctorand din 2007), primarul pedelist al sectorului 6, care din cind in cind isi rupe din timpul acordat cetatenilor si alearga intr-un suflet la Tirgoviste, sa mai invete cite ceva de la maestrul Petrescu. Nu intelegem de ce nu s-a inscris la "Spiru Haret", ca doar era aici, aproape, si pe acelasi profil. E bine, totusi, ca la „Valahia“ se intilnesc doi colegi de partid: Poteras si Valentin Gigel Calcan (doctorand din 2008), senator PD-L de Dimbovita, fost sef al Consiliului Judetean Dimbovita, pe care l-ati intilnit in "Lista candidatilor patati" publicata de Academia Catavencu.


Hop si nevasta lu’ Ducu Bertzi folkistu’

Nu putem sa-l uitam, din lista doctoranzilor secreti, pe Adrian Franz Kalapis, secretarul general al Ministerului Comunicatiilor, condus de pedelistul Gabriel Sandu, doctorand din 2008. O mai amintim si pe Theodora Bertzi, membru PNL si doctorand din 2007 la fara frecventa. În anul in care s-a inscris la Universitatea „Valahia“, madam Bertzi era secretar de stat la Ministerul Muncii. Anterior, ea a fost sefa la Oficiul Roman pentru Adoptii. Ca sa vezi coincidenta, sotia lui Marius Petrescu, Gabriela Elena Petrescu, este in prezent secretar general al Oficiului pentru Adoptii. Pai, sa nu cinti de jale, ca Ducu folkistu’? Pai, da, simt ca fara ea, fara "Valahia", nu pot respira, ce intelectualitatea mea!


Seful ORNISS, securistoid din nastere

Marius Petrescu e la conducerea ORNISS inca dinaintea infiintarii institutiei, in 2002. Asta pentru ca el a ocupat initial si functia de director al Autoritatii Nationale de Securitate, cea care a fost inlocuita cu ORNISS in 2002. Conform informatiilor vehiculate in presa, cariera in serviciile de informatii a lui Petrescu a inceput inainte de Revolutie: ar fi fost ofiter SIE sub acoperire, sef al Directiei S din DIE, care a intrat dupa Revolutie in subordinea SIE. Cu toate astea, ofiterul de Securitate a primit verde de la CNSAS pentru a intra la sefia ORNISS. De asemenea, Petrescu a mai fost directorul Agentiei Nationale de Control al Exporturilor Strategice si a Interzicerii Armelor Chimice (ANCESIAC), ocazie cu care a impartit un dosar la Sectia Parchetelor Militare a Parchetului General impreuna cu Shimon Naor, contrabandistul de arme, pentru firmele caruia Petrescu scotea licente ANCESIAC. Pentru ca ORNISS a stat inca de la infiintare in subordinea prim-ministrului, Petrescu a fost un apropiat al lui Adrian Nastase, apoi al lui Tariceanu, iar acum s-a facut mic si a intrat si sub aripa lui Boc.


"Valahia", scandal cu diplome false

La inceputul acestui an, Universitatea „Valahia“ din Tirgoviste a fost implicata intr-un scandal al diplomelor false alaturi de alte sapte universitati din tara. În reteaua de traficanti de diplome erau implicati profesori universitari, care incasau cite 3.500 de euro pentru fiecare diploma falsa. Scandalul a ramas, insa, fara urmari penale, Corpul de Control al Ministerului Educatiei negasind dovezi concludente privind eliberarea de diplome false.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000