Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Nici o zi fara reprezentatie: Traian Basescu, avocat pentru Elena Udrea

Nici o zi fara reprezentatie: Traian Basescu, avocat pentru Elena Udrea

Presedintele Basescu a laudat-o pe Elena Udrea pentru realizarile in privinta imbunatatirii imaginii Romaniei si a criticat Ministerul Afacerilor Externe - din guvernarea PNL - in urma „esecului” campaniei de imagine de anul trecut din Italia si Spania.
Seful statului roman a explicat, joi, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati, ca „ceea ce face Ministerul Turismului privind promovarea Romaniei la nivel international este foarte eficient”. Interventia de joi la postul national de radio este cea de-a treia aparitie publica a sa, in ultimele trei zile, dupa discursul-bilant de doua ore de marti in Parlament si in urma interviului acordat postului national public de televiziune (TVR 1), miercuri seara.

Traian Basescu a criticat campania de anul trecut a Ministerului Afacerilor Externe pentru reabilitarea imaginii romanilor in fata italienilor si a spaniolilor, deteriorata grav in urma scandalurilor legate de violurile comise de cetateni romani.
Traian Basescu a explicat ca guvernul PNL al vremii a cheltuit „zece miloane de euro, cu efect contrar”, adaugand ca „erau prea brutale” realitatile din presa nationala a celor doua tari. Presedintele Romaniei a detaliat aratand ca in 2007 si 2008 a fost o campanie „pentru a baga pe gatul italienilor” punctul de vedere romanesc. Traian Basescu a tras o concluzie in urma campaniei MAE si a oferit un sfat: „Eficienta a fost zero; trebuie sa fim mai inteligenti putin”. Apoi a facut urmatoarea remarca: „Noi nu suntem Mailat, suntem un popor cu o istorie buna, care in afara de Holocaustul impotriva tiganilor si al evreilor nu are de ce sa-i fie rusine”.

Seful statului roman a spus ca turistii straini au fost foarte impresionati de Romania si ca nu au fost deranjati de starea jalnica a drumurilor, despre care a dat asigurari ca „este un cliseu”. Traian Basescu a tinut sa remarce faptul ca vizitatorii straini nu sunt afectati de starea proasta a infrastructurii nationale pentru ca „70 la suta din turism se face cu avionul”. Presedintele Romaniei a declarat ca a stat de vorba cu turistii care vin la un restaurant de langa resedinta sa si unde se ducea alaturi de sotie pentru a intra in vorba cu ei. Bucuros, Traian Basescu a constatat ca „sigur ca ma recunosteau si faceau poze cu mine”.

În acelasi interviu, Traian Basescu a abordat si alte teme. În acest sens, seful statului roman a precizat ca protestul magistratilor are un substrat electoral: „La anul sunt alegeri pentru CSM. Toti fac orice ca sa intre in CSM si de aceea incearca sa le arate colegilor ce fac pentru ei”.

Din nou, presedintele Romaniei i-a criticat pe magistrati: „În momentul de fata, justitia incalca grav un drept al romanilor: accesul la Justitie”, dar a si dezvaluit faptul ca „vor aparea si evolutii politice in care partidele vor sari sa apere Justitia”. Basescu s-a aratat deranjat de faptul ca CSM a „intrat intr-un joc politic” prin „incercarea de a stabili un interimar” in functia de presedinte al Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Totodata, Presedintele a mai spus ca „Guvernul a cerut cele 10 zile de concediu fara plata in cazul bugetarilor si pentru a putea avea un respiro pana la primirea celei de-a doua transe a imprumutului de la FMI”. Din nou, seful statului a exprimat aceeasi pozitie fata de continuarea mandatului sau la Palatul Cotroceni: „Voi lua o decizie privind o eventuala candidatura dupa ce voi mai umbla prin tara si voi avea un puls exact”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000