Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Monica Iacob Ridzi a fost gasita vinovata de abuz in serviciu si delapidare de catre comisia parlamentara de ancheta

Monica Iacob Ridzi a fost gasita vinovata de abuz in serviciu si delapidare de catre comisia parlamentara de ancheta

"Îi solicitam premierului Emil Boc revocarea din functie a ministrului Monica Iacob Ridzi cerem inceperea urmaririi penale pentru ca s-a constatat ca la MTS s-au cheltuit nejustificat sume de bani pentru evenimentele dedicate Zilei Tineretului", a anuntat joi presedintele comisiei de ancheta a MTS, Alina Gorghiu.

Monica Iacob Ridzi a fost gasita vinovata de abuz in serviciu si delapidare de catre comisia parlamentara de ancheta

Presedintele Comisiei de ancheta a MTS, deputatul PNL Alina Gorghiu, a anuntat ca raportul final propune inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu a ministrului Monica Iacob Ridzi.
"Consideram ca modul in care s-au cheltuit sumele la Ministerului Tineretului si Sportului intra ca incadrare juridica la delapidare, pentru ca Monica Iacob Ridzi a folosit fara justificare sume din bugetul public", a declarat Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu a anuntat ca membrii Comisiei au ajuns la concluzia ca au existat o serie de incalcari ale legii care angreneza responsabilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi. În aceste conditii, Raportul propune sesizarea Curtii de Conturi, Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si a ANAF, pentru efectuarea de anchete la Ministerul Tineretului si la firmele care au organizat "Zilele Tineretului".
"Comisia a constatat o serie de incalcari a legislatiei si a constatat mai multe masuri care au prejudiciat bugetul public. Ministrul nu a verificat costul evenimentelor organizate de catre Ministerul Tineretului", a afirmat presedintele comisiei de ancheta.
Raportul Comisiei va fi inaintat Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor in vederea unui raport care sa recomande Plenului inceperea urmaririi penale.

"Membrii Comisiei de ancheta au stabilit responsabilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi pe urmatoarele paliere: responsabilitatea materiala directa prin decizii luate personal, numirea membrilor comisiilor de selectie si de receptie a serviciilor, aprobarea notei de fundamentare a procedurii de achizitie publica de servicii de divertisment, semnarea unor contracte prevazand prevederi ilegale privind influentarea continutului editorial al unor televiziun. Responsabilitatea politica este a doua directie privind angajarea Guvernului Romaniei in cheltuieli nejustificate in contradictie cu asumarea de catre guvern a unei politici de austeritate" a precizat presedintele forului, Alina Gorghiu.
Pe de alta parte, din punctul de vedere al membrilor Comisiei, ministrul nu a spus adevarul in fata Comisiei de ancheta cand a afirmat ca "nu avea cunostinta de scena aflata in dotarea Casei Studentilor din Bucuresti, dar la intocmirea proiectului de buget pe 2009 a semnat solicitarea de finantare a ratelor de leasing pentru aceasta scena", se arata in raportul forului.
În acelasi timp, membrii comisiei imputa ministrului schimbarea procedurii de achizitie publica in cursul derularii operatiunii de la intocmirea programului anual de achizitii publice pe anul 2009, pana la intocmirea caietelor de sarcini si utilizarea unor proceduri interne care, din punctul comisiei de vedere, nu era aplicabila in domeniu.
Deputatul PNL a mentionat ca membrii PD-L au dorit prelungirea comisiei de ancheta. "Membrii PD-L au solicitat prelungirea functionarii comisiei pentru ca ei considera ca probatoriul adus nu este suficient pentru luarea unei decizii. Trebuie precizat ca comisia parlamentara de ancheta nu a dat verdict in acest caz, ci doar a facut o propunere catre institutiile abilitate", a spus Alina Gorghiu.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000