Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Moldovenii au fost platiti ca la bordel

Moldovenii au fost platiti ca la bordel

Asa cum am prevazut, Guvernul PSD-PC-PD-L, condus de vizitiul Emil Boc, a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care s-a transpus in practica pretioasa indicatie din Mesajul prezidential de a deschide larg portile Romaniei si ale Uniunii Europene pentru ca imensa majoritate a cetatenilor moldoveni sa poata navali in Romania si in Uniunea Europeana.

La ora actuala, in spatiul public autohton exista atat contracandidati ai lui Traian Basescu la prezidentialele din iarna, cat si jurnalisti ce i se pretind adversari. N-am intalnit nici o reactie la continutul acestui document, de o deosebita importanta pentru interesele Romaniei.
Atat contracandidatii, cat si jurnalistii continua paguboasa campanie vizand afacerile lui Traian Basescu, neglijand dezastruoasa prestatie a celui de la Cotroceni in ipostaza sa de sef al statului.
Apeland la o smecherie ieftina de tip Traian Basescu, Emil Boc a definit Ordonanta de Urgenta drept o formula de simplificare a procedurilor de dobandire a cetateniei romane.

Intr-adevar, in aplicarea Legii din 1991 s-au inregistrat dupa ianuarie 2007, cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, taraganari ale rezolvarii dosarelor, taraganari sugerate, daca nu chiar impuse de Uniunea Europeana, ingrijorata de perspectiva intrarii in Occident a trei milioane de cetateni care, desi nu apartin spatiului comunitar, s-ar bucura de toate avantajele unui cetatean al Uniunii Europene.

Dat fiind ca numerosi cetateni ai Republicii Moldova doreau un pasaport romanesc sub pretextul ca au avut stramosi romani locuind in Basarabia inainte de 1940, Romania s-a trezit cu o presiune extraordinara pentru a inlatura taraganarile birocratice. Din acest punct de vedere, avand in vedere ca la Consulatul din Chisinau se stransesera deja aproape un milion de cereri, o simplificare a procedurilor se impunea.

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern nu se reduce la acest fapt necesar. Ea largeste urieseste numarul celor care pot primi pasaport romanesc prin doua masuri incredibile:

1) Eliminarea interviului de cunoastere a limbii romane.

2) Posibilitatea de dobandire a cetateniei romane si pentru rudele de gradul trei. Asta inseamna ca vor primi pasaport romanesc si cei care au avut un unchi roman din Basarabia.

Criteriul cunoasterii limbii romane nu fusese introdus intamplator. In primul rand, pentru ca orice cetatean al altei tari care vrea sa primeasca cetatenie romana trebuie sa stie sa vorbeasca romaneste, pe teritoriul tarii noastre limba de conversatie fiind romana. In al doilea rand, se presupunea ca doritorii de pasaport romanesc o fac din constiinta ca apartin natiei romane.
Or, un tanar care nu stie romaneste, in conditiile in care poate invata limba romana in Republica Moldova (in familie, la scoala), inseamna ca nu l-a interesat o clipa natia careia pretinde ca-i apartine. Dorea insa cetatenie romana pentru a putea munci in Romania, dar mai ales pentru a merge la munca in Occident.

Despre consecintele social-economice ale acestei invazii de cetateni moldoveni in Occident cu un pasaport pe care scrie Romania n-are nici un rost sa vorbim. Ei se vor constitui in Occident, dar chiar si in Romania, intr-o forta de munca in concurenta cu romanii din Romania. Banii obtinuti insa in Occident nu vor ajunge in Romania, ci in Republica Moldova. Scotand de pe piata pe romanii din Romania, cei din Moldova vor contribui, prin taxele si impozitele platite, la Bugetul Republicii Moldova, si nu al Romaniei.

Mult mai important, in conditiile largirii uriesesti a numarului celor care vor dobandi cetatenie romaneasca, ne aflam in fata unui paradox. Romania se uneste cu populatia Basarabiei fara teritoriul Basarabiei. Dubla cetatenie va obliga autoritatile de la Bucuresti sa raspunda de ce li se intampla moldovenilor cu dubla cetatenie. O complicatie in plus, daca ne gandim ca si asa autoritatile de la Bucuresti au batai de cap cu ceea ce li se intampla romanilor plecati la munca in Occident.

Comandand nefericitului guvern PD-L-PSD-PC sa dea dreptul de a circula in Uniunea Europeana si unor cetateni moldoveni care nu cunosc limba romana, Traian Basescu a dovedit ca nu grija fata de "fratii nostri de peste Prut" l-a animat, ci grija fata de supravietuirea lui la putere.
Rusofonilor din Moldova (pentru ca numai rusofonii nu s-au sinchisit sa invete limba romana) el le-a oferit, in schimbul votului la prezidentiale, un pasaport cu care sa circule in Uniunea Europeana. Usor de recunoscut mentalitatea de bordel care a dominat si domina viata si activitatea lui Traian Basescu: Prestatia se plateste.
Nu din banii sai, ci ai tarii!


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000