Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Liberalii o baga pe Monica Iacob-Ridzi in penal

Liberalii o baga pe Monica Iacob-Ridzi in penal

PNL a depus, ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva Monicai Iacob-Ridzi, pentru delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice in legatura cu modul cum a cheltuit 630.000 de euro cu organizarea "Zilei Tineretului".

Liberalii au sesizat Parchetul in legatura cu ministrul Tineretului si Sportului "pentru comiterea faptei prevazute si sanctionate de articolele 215 si 218 din Codul Penal constand in aceea ca in luna aprilie 2009 a organizat in calitate de reprezentant al Ministerului Tineretului si Sportului atribuirea catre SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL a doua contracte de prestari servicii in vederea organizarii ”Zilei Tineretului” din data de 2 mai 2009 si prin aceasta a adus atingere intereselor patrimoniale ale institutiei publice pe care o conduce".
In denunt se arata ca, desi ministerul a transmis, printr-un comunicat de presa, ca a fost organizata o licitatie la care au luat parte trei firme, una dintre ele retragandu-se ulterior, reprezentantul societatii in cauza sustine ca nu a primit nicio invitatie de participare in acest sens si ca nici nu a depus vreo oferta. Liberalii precizeaza ca una dintre societatile care a castigat licitatia, Compania de Publicitate Mark SRL, a fost constituta in 18 noiembrie, experienta sa in organizarea de evenimente de genul celui din 2 mai fiind aproape inexistenta.
Peste jumatate de milion de euro, calitate, sub asteptari
Pe de alta parte, valoarea totala a contractelor incheiate, de 630.000 euro, suma alocata de la bugetul Ministerului Tineretului si Sportului, "depaseste cu mult valorile practicate pe piata pentru evenimente similare, iar cheltuielile referitoare la organizare sunt cu mult inferioare", iar calitatea evenimentelor, mult sub asteptari, se precizeaza in documentul amintit.
"Prin atribuirea contractelor de prestari servicii, faptuitoarea a traficat fondurile MTS, procurand avantaje materiale pentru cele doua societati cu o structura a asociatilor aproape identica. Solicitam pe aceasta cale reprezentantilor Ministerului Public sa verifice data si numerele de inregistrare ale ofertelor inaintate de catre societatile carora le-au fost atribuite contractele de prestari servicii", se arata in sesizarea inaintata procurorului general al Romaniei.
De altfel, tot in ce priveste modul de atribuire a contractelor, PNL atrage atentia ca oferta nu a fost publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, cele doua societati fiind desemnate in mod direct de autoritatea contractanta, in ciuda faptului ca pentru servicii cu valori considerabil mai reduse s-au indeplinit aceste formalitati. "Astfel, fara a organiza licitatie publica, incalcand normele legale incidente, numita Monica Iacob- Ridzi si-a incalcat atributiile de serviciu prin obtinerea de foloase materiale pentru cele doua societati comerciale in dauna ministerului. Altfel spus, prioritatea faptuitoarei nu a fost realizarea interesului institutiei pe care o conduce, in contextul in care evaluarea oportunitatilor de finantare nu a tinut seama de ofertele similare pe piata de profil", se specifica in denunt.
Liberalii sustin ca, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor specifice functiei pe care o detine, Monica Iacob- Ridzi demonstreaza ca avea si are un interes patrimonial propriu in atribuirea netransparenta a celor doua contracte.
Ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, a precizat, joi, ca a cerut un control al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice in ce priveste cheltuielile facute cu ocazia ”Zilei Tineretului”, controlul relevand ca toate contractele au fost "perfect legale".

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000