Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
La Buzau scandalurile abia incep

La Buzau scandalurile abia incep

alegerile locale buzau 2016

 La Buzau scandalurile abia incep
Buzaul, pe un butoi de pulbere

La Buzau, odata scos din joc primarul penal al municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, lupta pentru putere in PSD va capata proportii astronomice. Nici la PNL Buzau lucrurile nu stau mai bine. Fostii mafioti, familia Mocanu Victor-Adrian si Ion Vasile, devalizatorii economiei judetului Buzau, vor sa puna laba pe noul PNL, dupa ce alt baron, Cezar Preda, a plecat la Bucuresti din cauza problemelor penale ale familiei.

Judetul Buzau, Romania in miniatura

Un amic mă agată pe un trotuar – am bunul obicei să merg pe jos, nu sofez etc. De ce e, coane, atîta acalmie!? E prea multă liniste, ceva nu e in regulă. Nu ti se pare!? Păi stiu eu!? Nici nu observasem.

Or fi, dar ne-am obisnuit noi cu DNA, cu dezbaterile din Parlament pentru ridicarea imunitătii cuiva, cu gazetarii care sar ca pestii pirranha pe respectivul. Si cu răul te obisnuitesti, dar mai ales cu scandalurile astea care nu se mai sfirsesc. Răul nostru letal sunt facturile care vin si tot vin la cutia postală. Distractia noastră sunt scandalurile. Din asta trăim – cu zgomot si furie. Din acuzatii, din vehemente, din injurături si flegme, din pamflete si aoleli. Asta ne tine confiscati în fata televizoarelor. E zumzetul mahalalei din afara si dinăuntrul nostru. Îl inteleg pe amic care se arată ingrijorat că nici scandalurile nu mai sunt ce erau altadată.

Altadată arestarea lui Grigorian Bivolaru acest fals guru, un impostor si un răufăcător, ar fi stîrnit o furtună în mass-media. Acum  se observă un bemol in mai toate comentariile. Referirile la el sunt soft si nimeni nu ne spune povestea desi marfă există destulă. Ea începe în anii 1980 cu personaje care -unele – azi sunt notorii. Începe cu amestecul Securitătii si continuă cu amestecul Serviciilor secrete după 90. Omul a avut mari complicităti, a recrutat ca un profesionist naivi, si s-a folosit de ei. Despre asta nu vorbeste nimeni cu nume si prenume. Asa a reusit să fugă, asa a rătăcit prin Occident nestingherit si a făcut pe persecutatul politic. În aceste zile amicii lui vechi s-au mobilizat, iar efectul se vede. Destui se tem că Bivolaru va vorbi, asa că vor să il tină departe de Bucuresti. Si Bivolaru vrea să rămînă în Franta, e clar de ce. MISA e o afacere grea, cu de toate – servicii, politică, fanatism, retele subterane, bani, sex. Este o afacere care abia ar urma să fie dezvăluită în implicatiile ei. Dar ce cutremur ar fi la Bucure?ti !!!

Un alt scăndălut este afacerea cu Partida Romilor care ar fi aruncat în aer altadată toate editorialele si talskshow-urile de prime time. Acum Mădălin Voicu e tratat ca un tip simpatic si naiv, un fel de gargaragiu care nu prea trebuie luat în seamă, un fel de saltimbanc al lumii politice, un lăudăros inofensiv, cel mult un găinar de duzină pe care-l trimitea Ponta prin televiziuni si în conferinte de presă să ii atace dusmanii si să îl laude. Bancul se pare că trece pentru că mai nimeni nu pare preocupat realmente de afacerile lui. Ar fi simplu – Follow the money! după formula clasică. Dar despre bani, vorba aia –  Mucles! A fost un foc de articificii, lumea bună s-a mobilizat să-l scape pe bietul politician&artist, ratat în ambele. Amic cu Nicu Ceausescu&gasca, mereu aflat in anturajul cui trebuie ca să ii fie bine. Acum pare nu un suspect de afaceri dubioase, ci un om cinstit, simpatic, un biet lăutar rătăcit printre politicieni&procurori&jurnalisti odiosi. E chiar asa!?

Dar astea (si sunt si altele pe acelasi calapod) nu sunt chiar tunuri de presă. Linistea este totusi aparentă. Tenorii scenei politice se pregătesc febril de alegeri. Se aud din arsenale&cazărmi cum se pregăteste munitia, cum se ascut baionetele, cum se pregăteste artileria, cum se ung senilele. E un an greu! Aveti stimabile putintică răbdare! vorba venerabilului domn Trahanache. Auzind astea, amicul meu s-a relaxat. Nu îi vor lipsi nici în 2016 scandalurile si zarva. Altă viată!Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000