Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
JAFUL SI FARADELEGEA DE LA MTS-UL MONICAI IACOB RIDZI

JAFUL SI FARADELEGEA DE LA MTS-UL MONICAI IACOB RIDZI

Taberele pentru copiii sarmani, date protejatilor PD-L! Monica Iacob Ridzi da tun dupa tun din bani publici si instituie practici imorale privind locurile in taberele destinate copiilor saraci premianti, trimitand in locul acestora pe cei cu carnete portocalii.

Ultima gaselnita a bonei politice a Elenei Basescu se numeste Scoala de vara De 2 x mai competent care va avea loc la Mamaia si Sinaia timp de doua luni, incepand de luni. Pe de alta parte, cautand organigrama Ministerului Tineretului si Sportului putem observa crearea unei adevarate armate de directorasi, care de cele mai multe ori se calca pe picioare unii pe altii avand insarcinari asemanatoare.


Ministerul Tineretului si Sporturilor are 22 de directii. Cele mai multe dintre ele se calca pe picioare unele pe altele. O adevarata inflatie de directori care pe bani buni din partea statului invart hartii dintr-o parte in alta. Premierul Emil Boc ne vorbeste de solidaritate deoarece este criza, dar atat la ministerul dnei Ridzi, cat si la cel al dnei Udrea, are loc un adevarat dezmat pe bani publici.

MINISTER DE DIRECTORI
Avem la MTS Directia Programe Comunitare Europene, dar si Directia Gestionarea Fondurilor Comunitare. Avem Directia Programe Recreative pentru Tineret, dar si Directia Generala Programe, Proiecte si Centre Teritoriale pentru Tineret, precum si Directia Generala Programe pentru Studenti. Cea mai mare veselie este insa la Sport. Aici avem cinci directii cu atributii relativ asemanatoare: Programe Sport, Programe si Proiecte pentru Structuri Sportive, Programe Structuri Sportive, Statistica si Registrul Bazelor Sportive, Strategie si Registru Sportiv. Ministerul Monicai Ridzi are o directie administrativa, dar si una care se ocupa de investitii, achizitii publice si de servicii interne, precum si una care are in sarcina logistica.

DE 2 X MAI INCOMPETENT
Din 13 iulie, MTS a inceput programul Scoala de vara de 2 x ori mai competent. În perioada 13 iulie-15 septembrie 2009, Scoala este organizata la Mamaia si Sinaia in 11 serii, la care pot participa 70 de tineri pe fiecare serie, deci - in total - 770 de persoane. Programul insa miroase de departe a o noua operatiune de drenare a banilor publici. Sa explicam si de ce. Anuntul privind primirea de oferte privind cazarea si serviciile programului a fost publicat pe site-ul MTS pe 2 iulie, cu doar 11 zile inainte de inceperea efectiva a programului. În mod normal in cazul achizitiilor publice, deci si a serviciilor pentru cazare si organizare, trebuia respectat acest termen. De asemenea, Regulamentul de functionare al Scolii de vara necesar pentru inscrierea in program a fost publicat pe siteul MTS abia pe 9 iulie seara. Regulamentul este si el facut pentru a lasa loc la abuzuri. Nu sunt trecute criteriile si nici punctajul dupa care sunt alesi solicitantii. Se spune doar ca "acestia (n. red - candidatii) vor fi selectati pe baza criteriilor generale si specifice, de o comisie din cadrul MTS".

ESEU PE MAIL
Cel care vrea sa mearga la munte sau la mare pe banii MTS trebuie fie aiba bacalaureatul si sa trimita pe mail pana in ziua de joi precedenta inceperii unei serii, adica cu doar patru zile inainte, un eseu. Daca va fi ales a doua zi, vineri, va primi un telefon, iar daca va fi fericitul ales va trebui ca luni dimineata sa se prezinte la Sinaia sau Mamaia. Temele eseurilor sunt: Enumerati cateva surse de finantare ale proiectelor pentru tineret, Etapele negocierii, Comunicarea verbala si nonverbala, Stiluri de leadership. Absolventii cursurilor Programului "SCOALA DE VARA - DE 2 X MAI COMPETENT" vor beneficia de recunoasterea competentelor si a cunostintelor asimilate, prin eliberarea unei diplome certificate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, se mai spune pe pagina de internet a MTS.

TABERE PENTRU TINERET PE CRITERII POLITICE
Despre Scoala de vara organizata la Mamaia si Sinaia exista banuiala ca, de fapt, ar fi o acoperire pentru recompense acordate membrilor de partid. Suspiciunile sunt alimentate de informatiile care vin din tara, unde Directiile de Tineret din subordinea Monicai Ridzi deja au fost descoperite cu mata in sac.

Prefectul de Timis, Mircea Bacala, a dispus un control la Directia Judeteana pentru Tineret si Sport (DJTS), dupa ce aceasta a fost acuzata ca ar fi trimis in tabara, la mare, 200 de copii selectati pe criterii politice, netinandu-se cont de faptul ca principalii beneficiari ar fi trebuit sa fie copiii cu rezultate bune la invatatura si proveniti din familii sarace. Potrivit prefectului, "Corpul de control va verifica listele cu copiii trimisi in tabara, mai precis legalitatea acestui tabel si a selectarii celor mici pentru a pleca in tabara". În total, DJTS avea la dispozitie 250 de locuri la Costinesti, din care au fost folosite, deja, 200. La DJTS Timis a izbucnit un scandal, dupa ce s-a aflat ca la mare ar fi fost trimisi mai ales copii din zona Sannicolau Mare, preferati ai unor politicieni democrat-liberali. Potrivit unor surse din interiorul Directiei, ar fi existat o intelegere intre directorul PD-L al Directiei si adjunctul sau, din PSD, in ceea ce priveste repartizarea locurilor, dar, cum social-democratii s-au miscat mai greu cu recomandarile, majoritatea celor care au plecat au fost alesi de democrat-liberali.

Absenta la sedinta de partid
Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, ca el personal nu a vazut-o pe Monica Iacob Ridzi la sedinta de saptamana trecuta, explicand ca aceasta a fost la un moment dat prezenta si apoi a plecat. Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a fost prezenta, saptamana trecuta, la sedinta Biroului Permanent National al PD-L, potrivit unor surse participante la intalnire, insa vicepresedintele Gheorghe Flutur a afirmat, la final, ca nu stie de ce aceasta nu a participat. Întrebat de ce a declarat saptamana trecuta ca ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, nu a fost la sedinta partidului, desi aceasta a fost prezenta pe tot parcursul intalnirii, Gheorghe Flutur a spus: "Nu am spus ca da sau nu, eu nu am vazut-o, dupa aceea m-am interesat, Monica Iacob Ridzi a fost la un moment dat, apoi a plecat. Nu s-a discutat, nu a luat cuvantul, eu personal nu am vazut-o, dar nu am dat un raspuns transant ca nu a fost". Flutur a tinut sa dea asigurari ca la sedinta de ieri Monica Iacob Ridzi nu a fost prezenta. "Daca ma intrebati astazi (ieri, n.r.), nu am vazut-o, nu a fost la sedinta astazi. Iar saptamana trecuta, din cate m-am interesat, fusese la un moment dat si plecase.

Probabil ca a stat in secretariat, nu am de unde sa stiu", a mai spus vicepresedintele PD-L.

Tergiversarea cazului Ridzi
Dupa ce comisia de ancheta parlamentara in cazul Ridzi s-a grabit sa isi incheie activitatea si sa elaboreze raportul in care recomanda inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Ridzi, ieri conducerea Camerei Deputatilor a decis ca luni, 27 iulie, sa fie dat un vot in plen pe acest raport. Deputatii, convocati in sesiune extraordinara, nu vor vota insa decat concluziile raportului comisiei de ancheta, raport care astfel va primi caracter de hotarare a Parlamentului. Dupa acest vot, comisia juridica va trebui sa se pronunte asupra recomandarii de incepere a urmaririi penale, si abia dupa ce aceasta comisie va lua o decizie, deputatilor, intruniti intr-o noua sesiune extraordinara, li se va cere un nou vot. De data aceasta pe aprobarea sau respingerea cererii de urmarire penala a ministrului Ridzi. Ca interval temporal, toata aceasta procedura se preconizeaza a se finaliza undeva catre sfarsitul lunii august. Acelasi "traseu" procedural il va avea si raportul comisiei de ancheta in cazul Sterling, in care se cere inceperea urmaririi penale a lui Calin Popescu Tariceanu. (A. Nine)

"Corpul de control va verifica listele cu copiii trimisi in tabara, mai precis legalitatea acestui tabel si a selectarii celor mici pentru a pleca in tabara"
Mircea Bacala - Prefectul judetului Timis


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000