Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Imensa avere ilicita a controversatului baron pedelist Cezar Preda

Imensa avere ilicita a controversatului baron pedelist Cezar Preda

Cezar Florin Preda

 Imensa avere ilicita a controversatului baron pedelist Cezar Preda
Cine este Cezar Preda?

Conform unor documente oficiale, Cezar Preda a fost racolat de catre securitatea comunista in anul 1984, cand baronul portocaliu era un tanar inginer la fosta Metalurgica Buzau ( actualul S.C. Aromet S.A.), intreprindere de stat administrata atunci de colonelul sub acoperire Ioan Blag. In 1986 Preda ajunge inginer sef si sef de sectie, ca o recompensare a celor doi ani de praduiala la securitate a tuturor colegilor sai de serviciu. In tot acest timp si intre anii 1986-1989, colonelul Done, seful serviciului contrasabotaj economic al unitatii de securitate din Buzau, vazand in Preda un bun ofiter de informatii, l-a pregatit pentru ce urma sa se intample dupa lovitura de stat din luna decembrie, 3 ani mai tarziu. Cine sunt ceilalti 7 securisti care astazi, nu intamplator, detin 70% din patrimoniul judetului Buzau, vom detalia zilele urmatoare. In 1991, impreuna cu sotia, Jeanina Preda, infiinteaza o societate comerciala numita initial PREDA SRL. Astazi denumirea a fost schimbata in S.C. ATLAS INVEST SRL Buzau, prin intermediul careia si pe numele unui avocat din Bucuresti, familia Preda detine 150 de hectare teren intravilan care apartin municipiului Buzau. Facand o socoteala sumara, 10 euro pe m.p., numai valoarea acestor bunuri imobiliare, se ridica la 15.000.000 de euro. Tot cu ajutorul acestui SRL, Preda a derulat afaceri cu statul de alte zeci de milioane de euro. Cariera politica a distrugatorul de suflete si valori umane In 2004 colonelul Cezar Preda, omul de casa al lui Basescu si Udrea, vine la sefia conducerii judetene PD, mazilandu-l primul chiar pe cel ce l-a adus in partid - Petre Partal. Anul urmator, presedintele organizatiei municipale PD, Ioan Grigorie, este arestat si condamnat 2 ani de inchisoare. Preda l-a sacrificat pentru ca, in calitatea sa de sef de birou la fisc, Grigorie nu fura destul pentru baronul portocaliu. Aceeasi soarta a avut-o si Costica Damian, dupa ce ani de zile furase butelii de la fosta Metalurgica tot pentru domnu` Cezi.

Cititi si Cezar Preda, autorul moral al mortii lui Petre Partal

Averea impresionanta a unei familii care lucreaza de o viata la stat

Turnatorul securitatii comuniste ( de pe timpul cand lucra la Metalurgica ), demagogul Cezar Preda, facut si colonel peste noapte la apelul bocancilor, conform unui studiu al I.P.P., este unul dintre cei mai bogati baroni pedelisti din Romania, cu o avere estimata la peste 60 de milioane de euro. Deputatul buzoian, desi nu a adus un ban pentru acest judet, este campion in afacerile cu statul roman, de unde suge neincetat tone de bani de 23 de ani. Rar mi-a fost sa vad la televizor un demagog atat de jalnic cum se prezinta in fata opiniei publice baronul pedelist Cezar Preda. Imbracat foarte elegant de fiecare data cand apare in mass-media, cu costume, camasi, pantofi scumpi de firma, ceasuri de aur etc, in valoare de mii si mii de euro, acest securist minte cu o nerusinare care intrece orice obraznicie.Cezar Florin Preda este, de ani buni, capul mafiei pedeliste din judetul Buzau. Cu un tupeu fantastic, avid de functii si bani publici, duplicitar, carierist, cu un caracter gretos (cum bine ii spunea un coleg din Modrogan! ), lipsit de scrupule, latifundiarul Preda, poreclit si „regele gunoaielor”, a reusit sa se imbogateasca rapid, imbinand armonios afacerile cu politica.

Liderul pedelistilor buzoieni, deputat la al treilea mandat, Cezar Preda are o credibilitate mai mult decat jalnica in randul populatiei din judet, care l-a rejectat de mai multe ori, ultima data chiar la alegerile locale din 2012, cand a candidat la sefia Consiliului Judetean Buzau. Doar „celebra” redistribuire a voturilor, negociata de liderii politici la Bucuresti, l-au mai trimis in Parlament si dupa 2012, pe mult prea arogantul Cezar Preda.

Marginalizat de fosta conducere a PDL, pus la punct de fiecare data de presedintele Basescu, Cezar Preda a luptat, la ultima Conventia Nationala, in tabara Blaga, fiind cadorisit de aceasta cu functia de prim-vicepresedinte PDL. Locul sau in fruntea actualului PDL, intr-o echipa cu lideri compromisi precum Blaga, Flutur, Liviu Negoita, Sulfina Barbu sau Ioan Oltean, arata fara tagada ca viitorul PDL este mai mult decat sumbru.

Preda are relatii de afaceri cu fostul democrat- liberal Silviu Prigoana si face parte din asa-zisul grup de la sectorul 3 al PDL (Silvian Ionescu, fostul sef al Garzii de Mediu, Sulfina Barbu, fostul ministru al Mediului, fostul primar al sectorului 3 Liviu Negoita).

Imediat ce a devenit pentru prima data deputat si a ajuns la putere in 2005, alaturi de PD, prima grija a lui Preda a fost sa isi propulseze sotia, pe Jeanina Preda, la conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, special infiintata pentru a gestiona toate procedurile de licitatie in domeniul salubritatii. Ce alta dovada de caracter infect al unui proaspat politician decat aceasta?

Pentru a pastra aparenta distanta fata de afacerile cu bani publici pe care le deruleaza in dispretul legii, chiar si in aceasta perioada de opozitie parlamentara, Preda se retrage, de ochii alegatorilor, la inceputul anului 2005 din toate functiile detinute la firmele care aveau contracte pe bani publici. In realitate, acesta a ramas actionar la Atlas Invest SRL alaturi de sotia sa, in timp ce rudele sale au continuat, cu un profit pe masura, afacerile RER.

Grupul de firme RER Romania SRL a fost ani buni cel mai important „gunoier” din tara, asigurand serviciile de salubrizare din mai multe orase. RER este patronata de familia germana Remmert, dar supervizata politic de persoane-cheie din PD si mai apoi PDL, in frunte cu deputatul Cezar Preda.

Lovituri abile pe piata energiei electrice

La marginea orasului Buzau, Consiliul Local a dat, anul trecut, avizul construirii unei centrale fotovoltaice. Mega-afacerea cu panouri destinate transformarii energiei solare in energie electrica apartine societatii Atlas Invest SRL, in care actionar este insusi parlamentarul PDL si sotia lui, Jeanina. „Minunea judetului” presupune atragerea a circa 25 de milioane de euro din fonduri PHARE, sustin autoritatile locale. Sistemele solare fotovoltaice folosesc panouri fotovoltaice si au ca scop producerea de curent electric. Proiectul se afla in faza de aprobare, iar primul pas a fost rezolvat. Prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Buzau, din 30 august 2012, a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ-ul). in document nu apar, insa, numele deputatului si al sotiei sale, ci doar al celor doi copii. Din hotarare reiese ca PUZ-ul pentru „Construire si amplasare centrala fotovoltaica” include terenurile arabile „proprietate privata ale SC Atlas Invest SRL” si a doua persoane fizice, Mircea si Irina Preda. Suprafata totala este de 16, 7 ha si urmeaza sa fie scoasa din circuitul arabil. Termenul pana la care se poate construi este pana in anul 2019. Implicarea in aceasta afacere a lui Cezar Preda a scos la iveala, insa, si un alt aspect mai putin stiut despre deputat. Suprafata de teren pe care a pus-o la bataie nu este trecute in declaratia de avere din 2012. In declaratia de interese pe 2012 Preda precizeaza doar ca este asociat la SC Atlas Invest cu 50 la suta din partile sociale.

Ca bunuri, el detine, oficial, patru terenuri: unul in Buzau si trei in statiunea montana Sarata Monteoru. De asemenea, are o padure in localitatea Bisoca, o casa de vacanta in Sarata Monteoru, o vila in Buzau.

Familia Preda, o familie de latifundiari

Potrivit unor anchete din presa centrala si cea locala, in spatele mega-afacerii se ascunde si un alt aspect interesant: toate cele 16,7 hectare destinate centralei solare au fost cumparate de membrii familiei Preda in anul 2006, la doi ani dupa ce Cezar Preda a fost ales in primul mandat de deputat. Fiul acestuia are, potrivit lui Cezar Preda, 4 hectare pe care le-a cumparat de la propria firma. Din documentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Buzau reiese ca le-a achizitionat in 2010, de la SC Business Development SRL, societatea la care este actionar iar adminitrator este Silvia Banu. „Le-a trecut pe persoana fizica”, sustine deputatul. Fiica, Irina Preda pare cea mai avuta: are 7,7 ha. Firma sotilor Preda detine 5 ha. Despre investitie, oficialii locali au declarat ca este una privata, de la care asteapta sa creeze locuri de munca. „Noi ne-am trezit cu aceasta propunere si am aprobat PUZ-ul. Este o investitie privata iar banii sunt alocati in acest scop direct persoanei care solicita. Energia electrica intra in sistemul national, nu e furnizata orasului. Castigul pentru locuitori ar fi ca se creaza locuri de munca iar pentru municipalitate anumite taxe si impozite vor ajung la buget. Nu stiu cum au reusit sa intre intr-o asemenea afacere caci nu oricine poate. Pentru Buzau, n-am fi avut sanse sa primim fonduri europene”, a declarat la acea data, pentru EVZ, viceprimarul Marcel Ciolacu. La randul lui, prefectul judetului Gabriel Dragos Balta a spus ca nu stie, nici el, detaliile afacerii lui Preda. “Macar sa fie de folos pentru locuitori, sa aiba locuri de munca”, a declarat prefectul care a mai spus ca mai exista un proiect asemanator in comuna buzoiana Stilpu unde intentioneaza sa dezvolte o afacere asemanatoare o mare companie privata.

Un “gunoi” ce a facut bani din …gunoi

Dupa cum spuneam, grupul de firme RER Romania SRL a fost ani la randul cel mai important „gunoier” din tara, asigurand serviciile de salubrizare din 8 orase: Bucuresti, Timisoara, Buzau, Oradea, Galati, Braila, Tulcea si Deva. in Capitala, cand spui REBU – firma cu cifra anuala de afaceri de 30 de milioane de euro –, spui RER. Pentru ca REBU inseamna 50% RER si 50% Consiliul Municipal. Director REBU a fost, printre altii, chiar Mircea Raicu, fost presedinte executiv PDL Ilfov, omul lui Cezar Preda si varul lui Romeo Raicu, fost vicepresedinte PD si presedinte al filialei sectorului 4 a partidului. Cezar Preda insusi a fost director in RER, coordonand initial filiala din Buzau, apoi si pe cele din Galati si Tulcea. „Am coordonat toate afacerile RER din tara, am pus pe roate si afacerea REBU”, se lauda Preda. Desi deputatul nu mai e implicat direct, sforile tot el le trage. La Galati, sef RER a fost ani buni finul lui Preda, Ion Dumitru. „Eu l-am recomandat, e un baiat de exceptie, face treaba buna”, spunea, prin 2007, nasul Preda, care isi umplea, in acelasi timp, conturile cu bani publici. La presiuni politice, Interseroh, cel mai mare concern international de reciclare a deseurilor, cu o cifra de afaceri de circa 2 miliarde de euro, s-a retras la finele lui 2007, de pe piata romaneasca. Miscarea a surprins actorii de pe piata, intrucat, nu mai departe de luna august 2007, managerul Interseroh Romania anunta planuri ambitioase. in locul Interseroh, la aceeasi adresa s-a infiintat Intersemat, cu actionar majoritar… RER. Manager la Intersemat este Jeanina Preda, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala (ANRSC). „A rugat-o Remmert sa se implice”, explica, cu acelasi fantastic tupeu, Cezar Preda. ANRSC este institutia de care tin, intre altele, serviciile publice de salubritate. Jeanina Preda a fost si reprezentantul legal al fiului sau, Mircea Preda, in firma Rosal, care are contract pentru serviciile de salubritate in sectorul 3 al Capitalei. Domnul Preda sustine ca actiunile fiului sau la Rosal ar fi fost vandute pe data de 19 ianuarie 2005, inainte ca sotia Jeanina sa preia functia de la ANRSC, lucru infirmat de realitate!

Tupeul pedelistului a invadat si municipiul Galati

Liderul P.D.-L. Buzau, deputatul Cezar Preda, i-a uimit pe jurnalistii din Galati cu tupeul sau. El a acuzat Primaria orasului de la Dunare ca ar obstructiona construirea unui bloc de locuinte de catre firma sa, Atlas Invest, dupa ce primarul Marius Stan i-a facut un favor in Consiliul Local Municipal. Cartierul Tiglina I se va imbogati cu un bloc cu cinci etaje, construit de Atlas Invest, firma de familie a deputatului PDL Cezar Preda, pe terenul pe care finul lui, Dumitru Ion, directorul RER Ecologic Service, l-a obtinut la pret de chilipir de la Primaria Buzau. La o sedinta a Consiliului Local, alesii locali au votat Planul Urbanistic Detaliat (PUD) al investitiei lui Preda si astfel au dat unda verde inceperii lucrarilor. Proiectul de hotarare a fost introdus pe ordinea de zi, la solicitarea primarului Marius Stan. Pe 21 februarie 2012, „Viata libera” a dezvaluit pe larg cum, cu ajutorul finului, Dumitru Ion, nasul Preda a dobandit terenul pe care se va construi blocul la un pret de trei ori mai mic decat pretul pietei. Prin votul alesilor locali PSD, PC si PDL, in octombrie 2009, terenul de 783,01 mp, situat in strada Regiment 11 Siret, Complexul Francezi, a fost vandut catre SC RER, la pretul de 85 de euro/mp. Specialistii imobiliari sustineau, la acel moment, ca pretul de piata al unui metru patrat de teren in zona respectiva este de minim 250 de euro! in loc sa fie proprietara, RER este in prezent chiriasa pe terenul proprietatea Atlas Invest! Noul imobil va avea 25 de apartamente si va fi ridicat in zona blocurilor C32 – C33, cu vedere spre Dunare, dar si spre RER. Atlas Invest a obtinut, in 2012, certificatul de urbanism, dar blocul nu a primit, in prima faza, autorizatie de construire, iar PUD-ul s-a ales cu aviz negativ la comisii, din cauza hibelor: acces inghesuit si un soi de mansarda netrecuta in proiect. Ca sa va faceti o idee despre ce inseamna „acces inghesuit”, imaginati-va ca pentru caile de acces in bloc si peluze, Atlas Invest a inchiriat 1.500 mp de la Primarie!

Sedinta de Consiliu Local, cu dedicatie pentru Preda

Primarul Marius Stan le-a cerut alesilor locali reuniti, in sedinta ordinara de Consiliu Local, sa accepte completarea ordinii de zi cu PUD-ul unui bloc de locuinte in Cartierul Francezi. „Acest proiect a fost in comisiile de specialitate dar, din cauza lipsei acordului vecinilor, a tot fost scos. Din respect pentru solicitant, cred ca ar trebui sa-l introducem pe ordinea de zi. Daca sunteti de acord, va multumesc”, a spus primarul. Alesii au fost de acord si si-au dat votul in favoarea PUD-ului. Atat edilul, cat si consilierii stiau foarte bine despre ce bloc este vorba si a cui este investitia, dar n-au avut de ales. PUD-ul si solicitarile Atlas Invest au tot fost tinute pe tusa si amanate, motiv pentru care autoritatile locale riscau sa fie date in judecata pentru ca se pun de-a curmezisul unei investitii imobiliare. Altfel spus, ce-a mancat lupul, e bun mancat!

A incendiat o arhiva a PCR

Potrivit unui document din 1997, pedelistul ar fi fost implicat, in anul 1990, in distrugerea unei arhive a Partidului Comunist Roman. Nota sustine ca actele stocate contineau texte despre organizatiile din teritoriu ale PCR. Cu toate acestea, o notificare a Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau arata ca “s-a confirmat propunerea organelor de politie de a nu se incepe urmarirea penala impotriva” lui Cezar Preda. Motivul: implinirea termenului de prescriptie!

Mita electorala marca Preda

Politistii din cadrul Postului de politie comunal Maracineni au fost sesizati telefonic, in campania pentru alegerile parlamentare de la finele anului trecut, de catre un ramnicean in varsta de 37 de ani cu privire la faptul ca, pe o strada din satul Capatanesti, simpatizanti ai unei formatiuni politice ofera sume de bani localnicilor, in scop electoral. Imediat dupa primirea sesizarii, echipa operativa a intervenit la fata locului, iar politistii au demarat activitatile specifice unor astfel de situatii, fiind audiate mai multe persoane din localitate. Totodata, avand in vedere natura aspectelor reclamate, a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau, in vederea clarificarii situatiei de fapt. Din datele pe care le avem in acest moment, suspectii faceau parte din echipa de campanie a lui Cezar Preda, cel care candida din partea ARD pe Colegiul 7 Deputati.

Baiatul sau, dosar penal pentru agresarea unui politist

Baiatul deputatului a fost cercetat, in 2008, de procurori pentru ca ar fi agresat un politist. Totul s-ar fi intamplat in fata unei discoteci din Buzau, unde tanarul de 23 ani ar fi avut o altercatie cu un taximetrist. Pe de alta parte, fiul parlamentarului a sustinut ca el a fost cel agresat de agent. Agentul sustine ca tanarul de 23 de ani a fost agresiv si cu greu l-a putut duce la sectie. Cert este ca in raportul sau, agentul a scris ca a fost lovit de fiul deputatului. Asa se face ca Parchetul a deschis dosar penal si a inceput cercetarile. Cum taticul-deputat a crezut si a sustinut varianta fiului, cu implicarea politica aferenta functiei parlamentare detinute, sef al comisiei pentru controlul SRI, NUP-ul a venit previzibil!

Cat timp acest tip de politicieni vor decide viitorul Romaniei, ascunsi in spatele platosei imunitatii parlamentare, nimic nu se va schimba in directia dorita de milioane de romani! Tupeul unor politicieni de ”anvergura” lui Preda care nu dau doi bani pe mult clamatul interes national isi arata, in fiecare zi, consecintele. Si atunci de ce sa ne mai miram ca tara asta merge din rau in mai rau?

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000