Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Fabrica de revolutionari din Buzau, in atentia Parchetului General si DNA

Fabrica de revolutionari din Buzau, in atentia Parchetului General si DNA

revolutie 1989

 Fabrica de revolutionari din Buzau, in atentia Parchetului General si DNA
Cum au transformat Revoluţia într-o afacere de milioane de euro !

EXCLUSIV. Certificate de revoluționar contra 2.000 de euro bucata. Trei REȚINUȚI. Secretarul de stat Adrian Sanda, audiat de mai multe ore

UPDATE ora 23.20
- Încă două rețineri în dosarul traficului cu certificate de revoluționar. Unul dintre încătușați este Mihail Valentin Gadină.

UPDATE ora 21.15 - Prima încătușare în dosarul traficului cu certificate de revoluționar

Andreea Dragomir a fost reținută de procurori pentru 24 de ore deoarece a cerut 2000 de euro pentru a-și trafica influența în fața membrilor comisiei parlamentare care validau calitatea de luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989.

După negocieri, Dragomir a acceptat 4.000 de lei pentru a face trafic de influență la membrii comisiei.

Cum s-a născut noua rundă de comerț cu sângele vărsat în decembrie 1989

În baza unei ordonanțe de urgență emisă în 2014 de premierul Victor Ponta, au fost impuse noi reguli pentru reînoirea certificatelor de revoluționar, scopul fiind verificare celor existenți pentru a se depista impostorii. Cei care aveau pile la membrii comisei parlamentare obțineau certificat de luptător cu rol determinant, ceea ce înseamna automat primirea unei indemnizații lunare de 2020 de lei în afară de alte beneficii. Ceilalți, potrivit obiceiului de 26 de ani, apelau la pile.

Andreea Dragomir avea influență la membrii comisiei parlamentare și la ea se apela pentru obținerea certificatului de luptător cu rol determinant. Mulți revoluționari nu s-au mai regăsit pe liste pentru a primi noul certificat. Atunci, au început să caute soluții și anume să înainteze contestații la comisia parlamentară. Cum membrii comisiei nu admiteau contestațiile, s-au creat rețele de intervenții pentru a se ajunge la Dragomir și apoi la comisie.

Între cei care apar în rețea, spun procurorii, s-ar afla și Cristian Adam, a cărui familie era apropiată de Andreea Dragomir. Adam ar fi intervenit la Dragomir pentru revoluționarul Ștefan Păduraru, care a rămas fără certificat. Contra 4.000 de lei Dragomir ar fi intervenit, în octombrie 2015, la comisie pentru a i se admite contestația și a obține, astfel, certificatul.

Procurorii au depistat 290 de cazuri similare. S-a constatat că membrii comisiei au admis toate contestațiile apelând la diverse artificii!

Adam și Păduraru sunt cercetați sub control judiciar. Precizăm că cel puțin Cristian Adam este cu certitudine revoluționar autentic.

În 26 de ani, statul a ajuns să plătească revoluționarilor 70 de milioane de euro pe an. Peste 40% sunt falși eroi


Operatiune fara precedent impotriva falsilor revolutionari. Principalul suspect: fostul secretar de stat Adrian Sanda


Peste 3.500 de revoluționari sunt verificați de procurorii de la Parchetul General. Totodată, premierul Dacian Cioloș a decis demiterea secretarului de stat pentru revoluționari Adrian Sanda, după ce, ieri, acesta a fost luat la întrebări de procurori în această speţă. Anchetatorii susțin că s-ar fi perceput sume între 1.000 și 5.000 de euro pentru eliberarea unui certificat în baza căruia persoana beneficiară primea o sumă lunară, teren de la stat sau scutitre de taxe. Mulţi revoluţionari au obţinut deja un salariu pe viaţă de la stat, împrumuturi preferenţiale, terenuri, bilete de tren gratuite sau spaţii comerciale. O parte dintre ei au primit şi case, fie în chirie sau cumpărate pe nimic. De asemenea, au beneficiat de scutiri de impozite şi de credite bancare preferenţiale, prin Legea Recu noştinţei.

Revoluţionarii, cât sunt înregistraţi, beneficiază de un ajutor anual de la stat în valoare de aproximativ 72 de milioane de euro.

Contactat de EVZ, Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, susține că nu a văzut nicio listă oficială cu numărul revoluționarilor care au merite deosebite şi că nu ştie numărul exact al lor. Cert este că, potrivit datelor de pe Secretariatul de Stat al Revoluţionarilor, există aproximativ 22.000 de persoane care deţin certificat de revoluționar.

Certificate apărute peste noapte

La 26 de ani de la Revoluţie, adevăraţii eroi ai acelor zile s-au multiplicat, în două decenii și jumătate, ajungându- se la aproximativ 22.000 de revoluționari, dintre care 14.000 primesc indemnizaţii lunare de 1.800 de lei. La început n-au fost decât vreo 3.000, apoi 7.000, iar prin 1997 ajunseseră la 19.000. Apogeul a fost în perioada în care Bebe Ivanovici a fost „şeful revoluţionarilor” - 32.000 de certificate erau valabile.

Doar un sfert de răniți și urmași

Potrivit datelor oficiale 4.400 sunt urmaşi şi răniţi, restul sunt participanţi la evenimente. Cert este că fiecare revoluţionar are un venit de la stat:

● soțul supraviețuitor al celui decedat -2.020 de lei;

● fiecare dintre părinții celui decedat 918 lei;

● fiecare dintre copiii celui decedat, până la majorat sau până la terminarea studiilor- 2020 lei;

● luptătorii, răniții, mutilații – 3.672 lei;

● persoanele încadrate în gradul I de invalidate- 3.213 lei;

● persoanele încadrate în gradul II de invalidate- 2.754 lei;

● persoanele incadrate in gradul III de invalidate- 2.295 lei.

● persoanele neincadrate in grad de invalidate- 2020 lei

● luptătorii reţinuţi- 2020 de lei

● copii eroilor martiri, indiferent de vârstă, dacă nu sunt încadraţi într-o formă de învătământ ori nu realizează venituri din motive neimputabile lor- 2020 de lei.

Asa-zisii revolutionari buzoieni incaseaza anual 3 milioane de euro !

Buzaul, in atentia Parchetului General si DNA

Un numar de 522 de asa-zisi revolutionari incaseaza lunar 1. 008. 897 de lei, valoarea medie a fiecarei indemnizatii fiind de 1.934,67 de lei. Un calcul simplu arata ca revolutionarii buzoieni incaseaza anual aproximativ 3 milioane de euro. De asemenea, fiecare asa-zis revolutionar a primit cadou: 500 de m.p. intravilan, cate un spatiu comercial in centrul orasului Buzau si 10.000 m.p. la Spataru. Totodata "revolutionarii" sunt scutiti de taxe si impozite si beneficiaza de bilete de tren gratuite, retete medicale gratuite, precum si de sumele reprezentand scutirile de impozit conform Legii 42/1992. 110 de milioane de euro este fabuloasa suma pe care Guvernul o aloca anual celor care, pe drept sau nu, sunt detinatorii unor certificate de revolutionar. Mai mult, in cei 22 de ani care s-au scurs de la Revolutie, 22 de miliarde de euro au mers catre indem­nizatiile si benefiicile alocate acestor „luptatori”. Miliardele de euro inseamna, practic, in­demnizatii, valoarea tere­nu­rilor primite de revolutionari si beneficiile insemnand tran­s­port gratuit, spatii comerciale si scutiri de impozite. De-a lungul vremii, mass-media a facut publice me­to­dele prin care asociatiile care apara drepturile revolutio­narilor au acordat mii de certificate unor oameni care nu numai ca nu au participat efectiv la evenimentele din decembrie 1989, dar nici ma­car nu cunosc cu exactitate ce s-a intamplat atunci. Certificatele de revolutionar au devenit astfel, o sursa su­pli­men- ­tara de venituri si alte bene­ficii chiar si pentru oamenii instariti care nu s-au implicat nicicum in Revolutia de acum 22 de ani. Acestora li se adauga si criminali, securisti, persoane care nici macar nu se aflau in tara la Revolutie sau erau in penitenciare, precum si copii ale caror varste nu depasesc 11 ani si care, sub nicio forma, nu pot fi numiti luptatori cu merite deosebite. 11 ani avea in 1989 si Viorel Ionita, fiul lui Gheorghe Ionita, presedintele Asociatiei Revolutionarilor Buzau 1989. „Seful” re­vo­lu­ti­o­­narilor de la Buzau spune ca fiul lui a fost un fel de scut, care l-a ajutat sa scape de gloan­tele comunistilor. Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, la nivel national, opt luptatori aveau 10 ani in 1989, sapte im­pli­nisera 11 ani, 15 luptatori av­eau 12 ani, 25 aveau 13 ani, iar alti 31 implinsera 14 ani

Procurorii Parchetului General au declansat miercuri o operatiune fara precedent impotriva falsilor revolutionari.

Aproape 300 de persoane sunt suspectate ca au primit ilegal certificate de luptatori, cu rol determinant in Revolutie. Singurul lor merit, sustin anchetatorii, nu este ca si-au riscat viata in decembrie '89, ci ca ar fi dat spaga. Principalul suspect in aceasta posibila frauda este chiar secretarul de stat care raspunde de revolutionari. Adrian Sanda a fost demis miercuri din functie de premierul Dacian Ciolos.

290 de indivizi s-ar fi imbogatit cu ajutorul certificatului de revolutionar pe care l-ar fi obtinut cu spaga in ultimii doi ani, spun anchetatorii. In 2014 in lege a fost introdusa o noua categorie de revolutionari, denumita "Luptator cu Rol Determinant". Documentul le ofera mai multe privilegii titularilor:

- nu platesc taxe si impozite la stat pe salariu, case si afaceri,
- primesc loc de veci cu titlu gratuit
- calatoresc oriunde fara sa plateasca vreun ban pe biletul de autobuz sau de tren,
- primesc 10.000 de mp de teren in extravilan si 500 de mp de teren in intravilan, pentru a-si face o casa, cu 20 de mii de euro, bani tot de la stat.

Si, suplimentar, cate 2000 de lei indemnizatie pe luna. Procurorii au calculat ca numai din aceasta suma statul ar fi pierdut 3 milioane si jumatate de euro.

Cel care ar fi permis ca certificatele de devolutionar care ofera atatea privilegii sa fie emise pe numele unor persoane care au privit evenimentele din decembrie 1989 la televizor, ar fi Adrian Sanda, seful secretariatului de stat pentru revolutionari. Lui Sanda i s-au alaturat si angajati din subordine, dar si alti membrii ai unor asociatii de revolutionari din tara.

Cea care se mira de acuzatii este chiar una dintre membrele comisiei speciale care a analizat si confirmat oficial ca in orase ca Herculane, Buzau, Deva sau Targoviste s-a tras ca in Capitala sau la Timisoara, iar solicitantii sunt revolutionari autentici. Desi nu indeplineau nici pe departe conditiile legii.

Si, cum procurorii vorbesc despre acuzatii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, trafic si cumparare de influenta, dar si fals in inscrisuri, au fost perchezitionate locuintele pretinsilor revolutionari, dar si sediul secretariatului de stat pentru revolutionari. Dupa perchezitii, suspectii au fost adusi la parchetul general pentru interogatorii.

Cine sunt suspecții principali

Procurorii îi suspectează pe Adrian Sanda (secretar de stat), Denisa Corina Tănase (avocat, secretar general la SSPR), și Cristina Valentina Cechi (avocat, șef serviciu pentru revoluționari) de la SSPR că au inclus, nelegal, localitățile Deva, Buzău, Brăila,Târgoviște și Herculane în categoria oraselor martir în care s-a tras între 16-22 decembrie 1989 (până la fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu).

În urma acestei decizii, mai multe persoane au obținut nelegal  titluri de revoluționari cu rol determinant. De asemenea, Sanda, Tănase și Cechi sunt suspectați și de faptul că au tolerat falsificarea documentelor pentru a se emite titlurile unor persoane care nu îndeplineau condițiile de luptători cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989.

În baza titlurilor, impostorii au beneficiat de o indemnizate lunară de 2020 lei. Până acum, procurorii au descoperit 290 de impostori. Prejudiciul creat astfel bugetului caselor județene de pensii depășeste 12,88 milioane de lei.

Procurorii semnalează că în România s-a creat un nou titlu de revoluționar, „Luptător cu Rol Determinant”, "atribuit celor care în perioada 14 - 22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, şi-au pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune, au ocupat şi apărat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, doar în localităţile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului".

Totuși, "această modificare legislativă a favorizat apariţia, atât la nivelul asociaţiilor judeţene de revoluţionari cât şi la nivelul celor două instituţii publice cu atribuţii în acordarea acestor titluri (Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 - CPRD şi  Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 - SSPR) a unor persoane interesate să promoveze acţiunile revoluţionarilor din ţară, solicitându-le acestora în schimb diferite sume de bani pentru obţinerea în mod fraudulos a titlurilor de „Luptător cu rol determinant” în cadrul Revoluţiei şi, implicit, obţinerea ilegală a drepturilor băneşti aferente.

Totodată, din analiza probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că mai multe persoane interesate să obțină calitatea de  “Luptător cu rol determinant în Revoluție” au promis, oferit sau dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru alții, direct ori indirect, unor persoane din cadrul SSPR și CPRD, care aveau influență sau au lăsat să se creadă că au influență asupra unor funcționari din cadrul acestor instituții cu putere de decizie, pentru a-i determina pe aceștia să îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească aceste acte contrar acestor îndatoriri. Persoanele din categoria “Luptător cu rol determinant în Revoluție” beneficiază de drepturi bănești majorate față de ceilalți revoluționari, în sensul că au primit, începând cu data de 1 ianuarie 2015, pe lângă drepturile acordate celorlalte categorii de revoluționari, o indemnizație de gratitudine în valoare de 2020 de lei/lunar, conform art. 8 alin. 3 din Legea nr. 341/2004, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, există date că o mare parte din totalul de 3505 persoane care au obţinut până în prezent titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluție” nu îndeplineau condiţiile cerute de lege, avizarea pozitivă a acestora la nivelul Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 - SSPR sau în urma contestaţiilor depuse la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 - CPRD fiind urmarea directă a oferirii unor sume de bani persoanelor care aveau influenţă asupra membrilor celor două instituţii ale statului", subliniază Parchetul ICCJ.

foto: newsbuzau.ro

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

martin adrian vicentiu

Dupa ocuparea ,,casei albe,, la Piatra Neamt la chemarea Bucurestiului militari cu blindate pleaca spre capitala. 3 echipaje (voluntare) insotesc aceasta coloana . Se trage intai la Focsani apoi la intrarea in Buzau (Maracineni) la U.M. care era atacata .Din coloana noastra sunt 2 decedati si 3 raniti. Comandantul armatei 2 gen Dandareanu ordona coloanei noastr impreuna cu cele 3 echipaje medicale sa intre in U.M. din Maracineni pentru a o apara. Aceasta U.M. a fost atacata pana in 28 dec 89.In timp ce transporta decedati si apoi raniti asupra salvari se trage soferul cu 8 gloante in abdomen si asist 2 .In tot acest timp echipajele medicale au ingriji raniti fara discriminare. AM TINUT SA ADUC COMPLETARI LA ISTORIA DIN DEC 89 DIN BUZAU POATE NE VEDE SI PE NOI CINEVA ! VOLUNTARI CARE SI-AU RISCAT VIATA PENTRU O ROMANIE LIBERA SI DEMNA
+2

Dumitrescu

Sa le fie rusine!sa primeasca ceea ce merita acesti excroci ai natiei romane ce si-a pus mare speranta de schimbare prin evenimentul din decembrie 1989!
+3


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000