Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Elena Udrea l-a scumpit pe Goran Bregovici

Elena Udrea l-a scumpit pe Goran Bregovici

Parte din "cooperativa" pupilelor lui Traian Basescu ca si Monica Iacob Ridzi, ministrul Turismului, Elena Udrea, a folosit aceeasi metoda in a toca bani publici ca si fosta mi­nistresa a Tineretului. Si "blonda de la Tu­rism" a facut o pasiune pentru concerte, dar mai ales pentru Goran Bregovici, cu care a fost foarte darnica. L-a platit cu 42.000 de euro, desi sarbul a mai venit in Romania si a cantat si pe bani mai putini.

Elena Udrea n-a investit degeaba in concertul lui Goran Bregovici. Dupa modelul Ridzi, si-a facut si ei imagine. S-a pozat cu artistul!
În plina criza economica, unii ministri interpreteaza intr-o maniera personala apelurile la cumpatare in cheltuirea banului public venite dinspre Cotroceni si Palatul Victoria. Dupa Monica Iacob Ridzi, a sosit randul Elenei Udrea sa arate cum trebuie distrat romanul sa uite de foame: prin concerte. Cu cat mai scumpe, cu atat mai bine. Ca doar nu da de la ea din buzunar, ci tot de la amaratu`` de roman.

Ca Romania si turismul national trebuie promovate nu contesta nimeni, dar de ce sa se faca musai prin concerte? De ce acum, cand e criza, iar banul public trebuie mai bine chivernisit? Am terminat cu drumurile, autostrazile, reabilitarea unor statiuni turistice, unde nu s-a mai clintit un fir de iarba de pe vremea lui Ceausescu, ca sa facem si concerte? Si de unde si pana unde a devenit Ministerul Turismului organizator de concerte? Sunt doar intrebari retorice. Ministerul a ales deja "distractia" pe bani publici. "Distractie" care a inceput in luna aprilie a acestui an prin incheierea a doua contracte pentru organizarea a doua evenimente: "Lumina la malul marii" si concertul lui Goran Bregovici si Wedding and Funeral Orchestra.

UN CONCERT COSTISITOR PENTRU VREMURI DE CRIZA

Pentru acest concert, ministrul Turismului a incheiat la 2 aprilie un contract cu SC Eurofilm ART SRL in valoare de 272.000 de lei (din care TVA - 43.428 de lei), "in conditiile respectarii clau­zelor negociate (curs: 1 euro = 4,25 lei)". Calculand, rezulta ca, potrivit contractului, concertul a costat 64.000 de euro. Într-un raspuns adresat la o solicitare a Jurnalului National, Ministerul Turismului a precizat ca "valoarea onorariului platit artistului si orchestrei este de 42.000 de euro, la aceasta suma adaugandu-se costuri de transport, cazare si masa".

Un concert costisitor pentru Ministerul Turismului, in conditiile in care, anul trecut, inainte de alegerile locale, liberalii au organizat la Buzau un concert cu acelasi Goran Bregovici, care a costat, potrivit unor surse din partid, doar 25.000 de euro (si nu era criza!). Si TVR l-a scos mai ieftin, dand doar 30.000 de euro. În acest context, suma exacta data de Ministerul Turismului pentru concertul cu Bregovici devine un motiv de suspiciune.

Contractele incheiate pentru concerte sunt greu de verificat, fiind o metoda de sifonare a banului public. Anul trecut, la Iasi, tot inainte de locale, primarul in functie Gheorghe Nechita a organizat un concert cu acelasi Bregovici, pentru care Primaria a platit 75.000 de euro. Potrivit Irinei Schrotter, contracandidata lui Nechita la Primaria Iasi pentru scurt timp, Bregovici a primit un onorariu de 35.000 de euro, iar tot ceea ce insemna parte tehnica a concertului a costat maximum 9.000 de euro, in total 44.000 de euro. O dife­renta de 31.000 de euro despre care creatoarea de moda se intreba unde a disparut.

FIRME DIFERITE, ACEEASI ADRESA
Daca Monica Iacob Ridzi a demisionat, me­to­de­le ei de umflare a facturilor puteau fi imprumutate si de colega sa de partid. Asemanarile cu cazul Ridzi nu se opresc aici. Pentru organi­za­rea evenimentului "Lumina la malul marii", Ele­na Udrea a incheiat la 7 aprilie un contract cu SC Media Pro Pictures SA in valoare de 1.322.076 lei (1.110.989 lei 211.087 lei TVA), apro­ximativ 311.000 de euro. Contra acestei su­me, Media Pro Pictures se obliga sa presteze ser­viciile de organizare a evenimentului, care s-a desfasurat in perioada 18-19 aprilie si 1-2 mai la Mamaia si la Mangalia. Si anume sa asi­gu­re publicitatea prin bannere, spoturi si mesh, logistica (amenajarea scenei, a zonei backstage si a unui spatiu expozitional, echipamente de sunet, lumini si videoproiectie, precum si focuri de artificii) si sa contracteze mes­teri populari si artisti (Sistem, Simplu, Lo­re­da­na, Agurida, Smiley, Felicia Filip, Crush si Ale­xan­dra Ungureanu, Blaxy Girls, Alex, Morandi, Chicane, Laser Man, MC Cabral Ibacka, Maria Dragomiroiu, Laura Lavric, orchestra Lautarii de la Chisinau condusa de Nicolae Botgros, An­samblul popular de dansuri Cindrelul Junii Si­biului).
La o analiza mai atenta a contractului se poate vedea ca organizatorul acestui eveniment, Media Pro Pictures, are aceeasi adresa ca si SC Eurofilm ART SRL, firma care a organizat concertul lui Bregovici: Buftea, Strada Studioului nr. 1. Iar actionarul unic al SC Eurofilm ART SRL este SC Studiourile MediaPro SA. Si in cazul Ridzi, Artisan si Mark, firmele care au castigat licitatia pentru Ziua Tineretului, aveau aceeasi adresa, iar ministrului i s-a reprosat in comisia parlamentara de ancheta ca nu a sesizat acest lucru, care dadea oricui de banuit.

"N-AM ÎNTELES ÎNTREBAREA!"
De altfel, din dorinta de afla cateva detalii despre organizarea concertului lui Bregovici si despre cele doua firme, am contactat-o pe doamna Cristina Dobritoiu, director executiv Eurofilm Art, care a insistat sa discutam cu Maria Apostol, directorul de comunicare al MediaPro.

Într-un tarziu, la intrebarea referitoare la onorariul pe care l-a primit Goran Bregovici am fost indemnati sa cautam raspunsul "pe site-ul ministerului, unde sunt incarcate toate contractele". Cea de-a doua problema pe care o doream clarificata, si anume de ce Mi­nisterul Turismului a incheiat contract separat cu Eurofilm Art, si nu direct cu MediaPro in cadrul evenimentului "Lumina de la malul marii", directorul de comunicare ne-a precizat ca nu intelege intrebarea (sic!). Ulterior, a revenit si a precizat ca "e o decizie de business".

PESTE 700.000 DE EURO PENTRU MOGULUL SÂRBU
Ca urmare, avand in vedere ca cele doua fir­me au acelasi sediu, rezulta ca banii pe cele doua contracte - peste 350.000 de euro - au intrat in acelasi buzunar: Trustul Pro. Potrivit ultimelor date oferite de paginademedia.ro, trustul PRO este un client constant al banilor de la Turism, el urmand sa primeasca bani si pentru promovarea programului "Turist in Romania".

Ministerul nu mentioneaza numele posturilor de stiri, ci vorbeste despre "primul canal de televiziune generalist", "primul canal de televiziune de stiri" si "al doilea canal de stiri". Mai precis, vorbeste despre "difuzarea de spoturi de 30 de secunde pe primul canal de televiziune generalista si primele canale de televiziune de stiri, selectate in functie de audienta".

Cu alte cuvinte, Pro TV, Realitatea TV si Antena 3. Astfel, pentru promovarea programului "Turist in Romania", Ministerul Turismului a prevazut pentru Pro TV 415.000 de euro, cea mai mare suma din totalul de 924.000 de euro (fara TVA) destinati programului. Restul va fi impartit la Realitatea TV - 323.000 de euro si Antena 3 - 184.000 de euro.

Din informatiile paginademedia.ro, Ministerul Turismului a angajat pe Realitatea TV mai mult decat cei 323.000 de euro ai viitoarei campanii "Turist in Romania". În primavara, pentru spoturile Pastele in Bucovina si Pastele la mare, Udrea a cheltuit pe Realitatea TV aproximativ 50.000 de euro. Alti 200.000 de euro au venit la Realitatea TV printr-o sponsorizare: emisiunea "All Inclusive".

Calculele paginademedia.ro arata ca, la finalul anului, Realitatea TV va contabiliza aproximativ 600.000 de euro de la Ministerul Turismului. Mai putin decat PRO, care strange in total (cele doua contracte din primavara si programul "Turist in Romania") 765.000 de euro. Este o legatura intre prezenta constanta si comentariile favorabile Elenei Udrea pe aceste posturi? Ministrul zice ca nu!

COMISIE UDREA, DUPA MODELUL RIDZI
Deputatul PNL Bogdan Olteanu considera ca succesul Comisiei Ridzi trebuie dus mai de­par­te si afirma ca ar fi momentul infiintarii unei comisii pentru anchetarea Elenei Udrea.

"E adevarat ca mistretii alearga prin curti gu­ver­namentale, si de aceea succesul Comisiei Ridzi trebuie dus mai departe. E vremea unei Comisii Udrea, cu siguranta. N-as spune ca fructul s-a copt, ci ca s-a trecut de mult si a prins miros urat. Iar ca anvergura, vorbim de cel putin un ordin de marime in plus. Eu o propun. Ramane sa vedem cine are curajul sa intre in ea si cine e in stare sa o conduca", scrie Olteanu pe blogul sau.

Deputatul PNL este multumit de Comisia Ridzi pentru ca, dupa parerea lui, a convins ca o comisie parlamentara poate sa ancheteze si, in ciuda ce­lor care au refuzat sa raspunda si au blocat piste, sa descopere lucruri grave.

"Poate ca nu am descoperit tot ce era de descoperit si de aceea punem la treaba purtatorii de arma acolo unde mai e de cercetat. Dar am des­co­pe­rit lucruri grave, le-am dovedit cu acte si de­cla­ratii, si am gasit oamenii care le-au sa­var­sit. Pe unii ii suspectam de fapte penale si propunem Parlamentului sa actioneze ca atare", a mai afirmat Bogdan Olteanu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000