Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
EBA, Ioana, Mircea dauneaza grav candidatului Traian Basescu

EBA, Ioana, Mircea dauneaza grav candidatului Traian Basescu

Gafele repetate ale mezinei familiei, Elena, afacerile fratelui, Mircea, si achizitiile imobiliare ale Ioanei au contribuit semnificativ anul acesta la erodarea imaginii lui Traian Basescu, ceea ce pune sub semnul intrebarii un eventual succes la prezidentialele din toamna.
Implicarea lui Mircea Basescu intr-o firma care face afaceri cu arme in timpul mandatului de presedinte al CSAT al fratelui sau l-a determinat pana si pe seful statului sa se recunoasca vulnerabil in perspectiva viitorului scrutin prezidential. “De adversari, de dusmani te poti apara, dar e extrem de greu sa te aperi de propriul frate...”, declara vineri presedintele Basescu referitor la dezvaluirile presei despre businessul cu arme al lui Mircea Basescu. Acesta nu este insa singura ruda de sange a primului om in stat care i-a adus presedintelui prejudicii de imagine, contorizate inclusiv in procentele in cadere libera revelate de sondajele de opinie.

Fiicele sale, Elena si Ioana - printre preferatele presei mondene in ultimii ani -, si-au dat masura in 2009, tinand primele pagini ale ziarelor cu diferite scandaluri.
Mezina a starnit un adevarat val de reactii cand si-a anuntat intentia de a candida la europarlamentare din partea PDL, dorinta sa fiind rapid catalogata drept un moft de copil cu tata influent. Nici retragerea sa din partid si candidatura ca independent nu au ramas fara ecou, avand in vedere ca pasul inapoi a fost facut in urma presiunilor mediatice care sugerau ca EBA a fost impusa pe liste fara drept de apel democrat-liberalilor. În alegerea sa au contribuit semnificativ si atacurile Alinei Mungiu-Pippidi, care si-a conditionat candidatura la PE de cea a Elenei Basescu. Gafele care au consacrat-o nu au lipsit nici din campania electorala, in ciuda incercarilor sale de a demonstra ca merita un loc in Parlamentul de la Bruxelles. Una dintre propunerile din platforma sa pentru alegeri viza legalizarea drogurilor usoare, idee care a incins rapid spiritele politice si a prilejuit noi atacuri la Traian Basescu din partea adeversarilor. EBA a fost taxata si pentru “scaunul electric” (de fapt, un scaun cu rotile) facut cadou unui batran din Suseni Gorj. La randu-i, presa internationala a luat-o in balon cu fiecare ocazie, numind-o ba Paris Hilton a Romaniei, ba papusa Barbie, ba fata lu’ tata. Prestatia Elenei Basescu a culminat cu declaratiile acesteia intr-o emisiune tv dupa castigarea mandatului de eurodeputat, in care-i avertiza pe politicienii autohtoni ca odata cu intrarea sa in liga mare a politicii vor avea de-a face cu doi Basescu, dintre care unul are “mintea odihnita”.

Si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui, a fost in centrul unui scandal de presa care a afectat imaginea tatalui. În martie anul acesta, presa dezvaluia ca Ioana este proprietara unui apartament tip penthouse in cartierul rezidential Baneasa, detinut de omul de afaceri Puiu Popoviciu, considerat drept un apropiat al sefului statului. În acelasi complex, Ioana a inchiriat si un spatiu pentru un birou notarial construit pe fostul teren al Universitatii Agronomice, a carui preluare ilegala a dus la anchetarea lui Popoviciu. Desi pretul imobilului se ridica la aproximativ 500.000 de euro fara TVA, fiica presedintelui a explicat ca banii cu care l-a achitat au fost castigati in urma activitatii notariale, fapt care a intretinut suspiciunile care planau asupra legalitatii achizitiei. Traian Basescu s-a vazut nevoit sa reactioneze in cazul ambelor fiice. Daca referitor la Elena Basescu a recunoscut ca el a fost cel care a sfatuit-o sa candideze ca independent, in cazul Ioanei, presedintele s-a aratat chiar iritat de faptul ca mass-media ii aduce numele in discutie. “Deci fiica mea si-a cumparat corect apartamentul, are un birou inchiriat corect, este notar public, nu e nici o problema cu apartamentul si l-a cumparat din banii ei, dupa ce vanduse casa din Corbeanca, unde statuse cu Bodo, dupa ce s-a despartit. Unde-i problema?”, declara la acea vreme Basescu. Întrebat in ce masura este afectat candidatul la prezidentiale Traian Basescu de toate aceste scandaluri care implica nume din familia sa, analistul politic Cristian Pirvulescu spune ca electoratul pro-Basescu nu se lasa impresionat de astfel de scandaluri, imbratisand mai degraba ideea unei conspiratii, a atacurilor de campanie. “Basescu a rezistat bine pana acum in sondaje, dar toate masuratorile au fost facute pana in luna august. Eu cred ca il afecteaza, mai ales ca batalia se da acum pe nehotarati, iar adversarii lui Basescu vor incerca sa profite de fiecare situatie de genul acesta. Cred ca incet, incet indoiala se instaureaza in mintea si-n sufletul nehotaratilor, care nu vor ramane indiferenti la cazurile Ridzi, Udrea, Mircea Basescu”, a declarat Pirvulescu pentru Cotidianul.

Mircea Basescu, a doua lovitura de imagine la Traian Basescu
Fratele presedintelui reuseste prin implicarea sa in afacerile cu arme sa intre pentru a doua oara in acelasi an in atentia publica. În urma cu cateva luni, M. Basescu era acuzat de Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), ca ar fi artizanul unei afaceri de tip Popoviciu-Baneasa la Constanta. În decembrie 2006, “firma familiei Basescu, Global Business&Investments”, a incheiat un contract de asociere in participatiune cu Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) din Constanta, institutie de stat, sustinea GIP intr-un comunicat de presa. Institutia afirma ca firma cu pricina este detinuta si administrata de copiii lui Mircea Basescu si apropiatii acestuia.


Mircea Basescu a reactionat atunci violent la adresa unui jurnalist de la “Gandul”, citand din ilustrul sau frate: “Chiar daca am fost marinar, stiu toate smecheriile astea. Daca vrei, vii aicea si te invat eu cum se fac. Ori iti faci meseria, ori esti un gaozar ca altii, cum bine v-a zis frate-miu”. Ulterior, Mircea Basescu si-a gasit scuza pentru atitudinea sa in faptul ca se face foc si para la auzul numelui “Ciuvica”. Si n-a scapat ocazia, potrivit Realitatea TV, de a-i raspunde la acuze presedintelui GIP cu o amenintare voalata: “Nu-i vom construi nici macar o casa de veci lui Ciuvica”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000