Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Donald si Don Dragnea

Donald si Don Dragnea

Liviu Dragnea

 Donald si Don Dragnea
În calitate de președinte cu suspendare al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor de Voturi, dl Dragnea anunță că alegerile sunt fraudate înainte de a începe.

Dacă însă PSD le va câștiga, atunci ele nu mai sunt fraudate, ele sunt voința poporului, iar Iohannis, Cioloș și toți ceilalți adversari politici vor fi băgați de îndată în pușcărie.

Având în vedere că exact cu acest tip de declarații (deși acum se mai gândește dacă s-o priponească pe Hillary), Donald Trump a ajuns președintele Americii, considerați, stimați cititori ai Republicii, că Don Dragnea va ajunge premierul României?

Ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus! Detaliul incredibil din biografia lui Liviu Dragnea: s-a născut în comuna GRATIA, Teleorman, unde tatăl său era miliţian!

Un detaliu picant, trecut cu vederea de multă lume, se ascunde în stufoasa biografie a liderului PSD. Liviu Nicolae Dragnea s-a născut la 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, județul Teleorman. Mai mult chiar, Dragnea este fiul unui miliţian.

“Tatal fraţilor Liviu şi Viorel Dragnea a fost miliţian. Copilaria şi-au petrecut-o pe unde era detaşat tatal cu serviciul. Nea Florian era şef de post.Liviu e născut la Gratia, iar Viorel la Săelele”, povestea recent un apropiat al familiei Dragnea

Fratele mai mare al lui Liviu Dragnea, Viorel, colonel în rezervă al Poliţiei Române, a decedat în 24 august 2013, la vârstă de 58 de ani, presă relatând atunci că acesta suferea de cancer pulmonar şi că a avut o lungă perioada de suferinţă. Viorel Dragnea s-a stins din viaţă la o clinică din Istanbul, Turcia, unde stătuse internat aproximativ două luni.

Liviu Dragnea a urmat cursurile Liceului de matematică-fizică Unirea din Turnu Măgurele (1976-1980). Este licențiat al Facultății de Transporturi, secția autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București (1981-1987) iar, în iulie 1997, a urmat o specializare la Școala de Înalte Studii Administrative din Roma, Italia.

În 2001 a urmat un curs de management al administrației publice locale din cadrul ASE București. În 2004 a absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare în cadrul Universității Naționale de Apărare 'Carol I' din București.

A lucrat ca inginer auto, șef atelier mecanic la IUGTC Craiova (1987-1991); a fost manager la mai multe firme private (1991-1996).

A fost membru al Partidului Democrat; vicepreședinte al PD — filiala Turnu Măgurele (oct. 1995 — mart. 1996), și al Organizației județene PD Teleorman (1995-2001). Director de campanie electorală la alegerile locale și generale din 1996.

Consilier în cadrul Consiliului Local al municipiului Turnu Măgurele (2 iun.—23 dec. 1996).

A fost prefect al județului Teleorman (23 dec. 1996 — 2000). Președinte al Consiliului Județean Teleorman (din 17 iun. 2000). După alegerile din 2000 s-a înscris în PSD.

La Comitetul Executiv Național (CExN) din 22 iulie 2015, a fost ales președinte interimar al PSD, după ce Victor Ponta a anunțat că s-a retras din funcția de președinte al partidului. S-a înscris în cursa pentru președinția partidului, la 27 septembrie 2015, fiind singura candidatură acceptată de Comitetul Executiv Național al PSD.

În aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Referendumul", dosar privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui de la acea dată Traian Băsescu.

Preşedintele PSD este în prezent cercetat de DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, într-un dosar  în care este cercetată şi fosta lui soţie, Bombonica Prodana.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Legea care-i interzice lui Liviu Dragnea să fie premier

O lege votată în 2001 sub guvernarea Năstase arată că pot fi membri ai guvernului “persoanele care nu au suferit condamnări penale”, pevederea fiind în vigoare.

Cum Liviu Dragnea a fost condamnat în aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării votului la referendum, actualul lider al PSD nu va putea fi desemnat din punct de vedere legal la funcţia de premier chiar dacă partidul pe care îl conduce câştigă alegerile, potrivit Hotnews.  Dragnea speră să obţină, totuşi, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, deoarece prin decizia instanţei nu i s-au interzis drepturile civile de a candida şi de a fi ales, susține sursa citată.

Informaţia că Liviu Dragnea nu poate fi premier din cauza legii 90/ 2001 a fost publicată în premieră, luni, de DC News. Mai mulţi jurişti consultaţi de HotNews.ro au confirmat că legea n-a fost abrogată, ci a suferit unele modificări în 2004, tot sub guvernarea Năstase. Astfel, articolul (2) din legea 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, în vigoare şi astăzi, are următoarea formă actualizată:

Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.”
De la ultimele modificări operate în 2004, legea nu a suferit alte modificări şi este în vigoare şi azi. Proiectul de lege care interzice unei persoane condamnate să fie membru al guvernului a fost depus în Parlament în 1998, că iniţiativa a guvernului Radu Vasile dar a fost votată abia în 2001, sub guvernarea Năstase, ca o condiție de aderare a României la NATO și UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 26 octombrie, la Adevărul Live, că nu va renunţa la condiţia ca premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală, dar nu a invocat atunci legea care îl opreşte în mod explicit să desemneze o persoană condamnată penal. Preşedintele a spus doar că şi agenţilor de pază li se cere cazierul la angajare, astfel încât este „inimaginabil” ca România să fie condusă de cineva condamnat.

Liviu Dragnea a spus că nu-şi doreşte să fie premier de fiecare dată când preşedintele Iohannis a spus că nu-l va desemna, dar pe de altă parte l-a acuzat că “desconsideră Constituţia”. PSD nu şi-a anunţat până acum candidatul la funcţia de premier. Au fost vehiculate mai multe posibile nume, între care europarlamentarul Sorin Moisă, ambasadorul României în SUA, Liviu Maior şi chiar vicepremierul Vasile Dâncu, dar nici unul n-a fost confirmat oficial.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în dată de 22 aprilie 2016, în dosarul Referendumul la doi ani de închisoare cu suspendare şi la un termen de încercare de patru ani. Este o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi. El a fost acuzat de DNA de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000