Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dibacea manevra a PD-L: candidatii anti-PSD

Dibacea manevra a PD-L: candidatii anti-PSD

Dincolo de rasplatirea unor oameni ai lui Traian Basescu, prezenta acestor nume pe lista PD-L se constituie intr-un semnal pe care l-am numi anti-PSD.
Conducerea PD-L a anuntat luni, 30 martie 2009, lista celor care vor candida la europarlamentarele din iunie.

Prin comparatie cu listele facute pu­blice de PSD si PNL, cea a PD-L se remarca printr-o caracteristica: prezenta unor personalitati din afara partidului: Mo­nica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu.
Atat la PSD, cat si la PNL s-a putut sesiza o veritabila batalie a unor lideri ai partidului pentru a-si gasi un loc pe liste cat mai in fata.
La PSD, aceasta batalie a mers pana acolo incat Mircea Geoana, in obsesia sa sinucigasa de a impaca toate taberele din partid, a sacrificat-o pe Lavinia Sandru de dragul unor umori ale lui Ion Iliescu. O minima luciditate politica ar fi trebuit sa-i spuna lui Mircea Geoana ca prezenta Laviniei Sandru pe primele locuri de pe lista ar fi adus o deosebita nota de interesant campaniei PSD la europarlamentare, condamnata, daca privim lista decisa deja, sa fie de o plicticosenie absoluta.
Ca sa nu mai spunem ca Lavinia Sandru, un excelent actor mediatic, ar fi reusit sa suplineasca actuala campanie mediocra impotriva lui Traian Basescu. Din acest punct de vedere, Lavinia Sandru a pus punctul pe i, declarand ca prin scoaterea ei de pe listele PSD, Ion Iliescu i-a facut un serviciu nesperat lui Traian Basescu.

Si la PNL, spre stupoarea celor care se asteptau de la noua conducere la o miscare spectaculoasa, prin plasarea pe primele locuri a unor personalitati ale presei si societatii civile, s-a mers pe satisfacerea pretentiilor unor lideri altfel onorabili, dar fara impact la electoratul urban al PNL. Sa-l pui pe Adrian Cioroianu pe locul opt in conditiile in care fostul ministru de Externe s-a remarcat ca un adversar de forta al lui Traian Basescu si - lucru foarte important - e un intelectual de faima, mi se pare o greseala incredibila din partea noii echipe.
De ce au procedat altfel cei de la PD-L?
De ce au preferat unor oameni de baza ai partidului, dintre cei care au facut rost de bani pentru campanii, dintre cei care s-au lasat ciomagiti de putere in vremu­rile de rastriste ale opozitiei, care i-au pu­pat mana nespalata a babei Floarea pentru a-i smulge votul, personalitati care s-au afirmat in societatea civila si presa?

O intrebare legitima daca ne gandim la notele specifice ale alegerilor europarlamentare.
Tinand cont ca e vorba de un vot pe liste, partidele dambovitene folosesc europarlamentarele pentru a face cadou unor lideri un sejur placut in capitala Belgiei pe banii statului roman.
Dezlegarea enigmei apare in clipa cand ne mai uitam o data pe prima parte a listei: Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu.
Dincolo de rasplatirea unor oameni ai lui Traian Basescu, prezenta acestor nume pe lista PD-L se constituie intr-un semnal pe care l-am numi anti-PSD.

Toti cei impusi pe lista din afara PD-L sunt cunoscuti pentru anti-PSD-ismul lor feroce.
Monica Macovei e artizana tararii pe la DNA a unor lideri PSD in frunte cu Adrian Nastase. Iata-l pe fostul premier obligat sa fie partener de guvernare cu Monica Macovei!

Cristian Preda si Traian Ungureanu s-au afirmat drept publicisti care i-au atacat pe liderii PSD, in frunte cu Mircea Geoana, din toate pozitiile de lupta.
Miscarea tactica, indiscutabil impusa de Traian Basescu, se dovedeste inspirata.

Campania electorala va presupune atacuri intre PD-L si PSD. Cum sa le faca liderii traditionali ai PD-L fara a risca aruncarea in aer a coalitiei?
Monicai Macovei nu-i va fi prea greu. La fel vor sta lucrurile si cu Traian Ungureanu si Cristian Preda.
Daca Lavinia Sandru ar fi fost acceptata pe lista PSD, mai mult ca sigur, ea ar fi putut ataca PD-L si pe Traian Basescu fara riscul de a pune la indoiala coalitia.

Chiar daca in campanie ar fi denuntat PSD, liderii obisnuiti ai PD-L n-ar fi avut credibilitate in conditiile aliantei de guvernare dintre PD-L si PSD.
Prezenta pe lista a unor persoane din afara PD-L, cunoscute prin activitatea lor de pana acum drept adversare crancene ale PSD, are menirea de a da un semnal clar electoratului.
PD-L e un aliat de conjunctura cu PSD.
Dincolo de aceasta conjunctura, PD-L ramane o formatiune adversa a PSD.

Si daca ne gandim ca europarlamentarele sunt o repetitie pentru prezidentiale, manevra cu inscrierea pe lista PD-L a unor adversari ai PSD ne lasa sa intrezarim urmatoarea miscare a lui Traian Basescu in perspectiva scrutinului din toamna: cea de a se debarasa de PSD cu putin inainte de declansarea campaniei pentru prezidentiale.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000