Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cumetriile portocalii umplu svaiterul Puterii

Cumetriile portocalii umplu svaiterul Puterii

Fini, cumetri, fideli, prieteni, apropiati, portocalii. Cam acestia sunt "specialistii" pregatiti de PD-L pentru a ocupa functii in administratia locala si centrala dupa decapitarile ordonate de seful Executivului in urma retragerii PSD de la guvernare. Campaniei furibunde de a da jos cu orice pret oamenii PSD i-a cazuta victima si un simbol al sportului romanesc: Elena Francu careia i-a lipsit patalamaua pedelista pentru a ramane in gratiile ministrului Sportului, Sorina Placinta.
Elena Francu a cazut prada epurarii politice care matura aparatul central si local dupa retragerea PSD de la guvernare. Desi un simbol al sportului romanesc, Elenei Francu i-a lipsit patalamaua pedelista pentru a ramane in gratiile ministrului Sportului, Sorina Placinta.

Despre cazul Elenei Francu scrie pe blogul personal redactorul-sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan:

"Nu, nu o stiti pe Elena Francu. Umbla apasat in umbra performantei. Dar va spune ceva numele Catalina Ponor, Simona Amanar sau Razvan Florea, primul inotator roman din istorie medaliat la Jocurile Olimpice. Si ati auzit de echipele de handbal sau de volei din Constanta. Trupa de volei masculin e campioana de trei ani consecutivi. Timp de 20 de ani, dupa evaluarea criteriilor obisnuite, rezultate sportive, siguranta financiara, reputatie si programe derulate, Elena Francu este cel mai bun sef de Directie judeteana sportiva.

Prin urmare, a fost schimbata. Ieri i-a sosit hartia. Pentru ca nu e pedelista. Si pentru ca acum trei luni si jumatate, la inceputul cazului Ridzi, Francu a vorbit deschis despre diferentele uriase dintre cele cateva mii de euro cheltuiti de ea ca sa organizeze jocurile de pe plaja si sutele de mii de euro mobilizati de minister pentru karaoke, suflatori de flacari si concerte. O declaratie, nimic mai mult. Tot ceea ce a spus s-a confirmat. Dosarul creste la DNA, fila cu fila, marturie cu marturie, si va aduce in fata tribunalului pe fostul ministru si alti zeci de inculpati. Si cu cat e mai adevarat ceea ce a spus Francu, cu atat mai grav e pentru ea ca a spus-o.

Dupa plecarea PSD de la guvernare, sunt maturati toti oamenii lor. Desi nu e membra de partid, dar pentru ca are o relatie buna cu administratia condusa de Mazare, relatie pe care a avut-o cu toti primarii si prefectii, indiferent de culoarea politica, Francu a fost concediata. Cand a plecat din fruntea MTS, Octavian Bellu a spus: «Nu inteleg de ce se politizeaza in exces sportul!». Atentie, Belu a fost consilier la Cotroceni. Întelege sensul compromisurilor, inclusiv in sport. Ceea ce se intampla acum e celebrarea prostiei in forma ei extrema: purificarea politica. Schimband-o pe Elena Francu, ministrul Sorina Placinta intra in istorie. Omul nepotrivit pe scaunul nepotrivit la momentul potrivit, ca sa intelegem".
POSTURI MAI BUNE PENTRUCONSILIERII LUI BOC
Între timp, "specialistii" anuntati de unii lideri PD-L pentru a umple golurile lasate fortat de pesedisti in administratia locala si centrala inca se lasa asteptati. Pana una-alta, premierul Boc ia de colo si muta dincolo. Dar nu chiar pe oricine. Astfel, fostul sef de cabinet al premierului Emil Boc, consilier de stat la cabinetul acestuia in ultima perioada, Catalin Baba, a fost numit marti in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei.
De altfel, numele lui Catalin Baba fusese vehiculat inca din momentul in care ministrii PSD si-au dat demisiile si cand se astepta numirea unor noi ministri interimari.
Catalin Baba va face echipa cu Oana Badea, singurul secretar de stat din vechea echipa ramas la Ministerul Educatiei. Daca Oana Badea este o apropiata a fostului ministru al Educatiei, Mihail Hardau (ambii fiind membri PD-L), Catalin Baba este nimeni altul decat decanul Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii clujene Babes Bolyai, unde Emil Boc este conferentiar universitar si pe care seful Executivului l-a adus expres de la Cluj-Napoca si l-a pus sef al Cancelariei primului-ministru.
Dupa decizia de restructurare a Guvernului, Cancelaria premierului a fost desfiintata, dar Boc nu a renuntat la Baba, pastrandu-l in postul de consilier de stat. Catalin Baba este alaturi de Emil Boc din 2007.
Primaria clujeana, condusa de Emil Boc, a fost ajutata de Facultatea de Stiinte Politice sa realizeze strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca.
Nu este singura miscare a premierului Boc prin care isi protejeaza fidelii punandu-i in posturi mai bune. Astfel, acum trei zile, seful Executivului si-a numit consilierul pe probleme sociale, Mihai Seitan, secretar de stat in Ministerul Muncii. Desi decizia a fost data luni, Boc pregatise acest post pentru Seitan inca de vinerea trecuta, a doua zi dupa iesirea PSD de la guvernare.
PRIETENUL LUI BERCEANU, LA AGRICULTURA
Exemplul lui Boc este urmat de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. El a declarat ca la Ministerul Agriculturii, pe care il conduce interimar, n-a facut foarte multe schimbari, ci i-a inlocuit doar pe cei care si-au dat demisia. Iar in locul celor doi secretari de stat si a unui subsecretar de stat care si-au dat demisia saptamana trecuta a fost numit un singur secretar de stat, Nicolae Giugea. Practic, Ministerul Agriculturii va functiona cu numai doi secretari de stat, ambii de la PD-L. Nicolae Giugea a fost adus de Radu Berceanu de la Agentia Domeniilor Statului (ADS), unde ocupa functia de presedinte.
Aceasta promovare nu este surprinzatoare, avand in vedere ca cei doi se cunosc bine. Fost prefect de Dolj in perioada 2005-2007, Giugea este secretarul executiv al organizatiei judetene a PD-L, al carei lider este Berceanu. Dupa plecarea lui Giugea in functia de secretar de stat, conducerea ADS a fost preluata de un alt om de partid, Adrian Dida, secretar executiv al BPJ PD-L Teleorman.
SEFUL PD-L BACAU, NOUL DIRECTOR AL APELOR ROMÂNE
Un alt lider de la judeteana de partid uns sef este presedintele PD-L Bacau, Neculai Olaru. El a fost numit de Elena Udrea, ministrul interimar al Mediului, in fruntea Administratiei Nationale Apele Romane. Olaru, care din iunie 2009 era director coordonator al Directiei Apelor Siret, i-a luat locul lui Vasile Pintilie, care a demisionat dupa ce PSD a iesit de la guvernare.
FLUTUR SI-A IMPUS OMUL LA RNP
Schimbari s-au produs si la varful ministerului si la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), Agentia Domeniilor Statului (ADS) si la Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva. Valerian Solovastru a fost adus de la Directia Silvica Suceava pentru a ocupa postul de director general al RNP, in locul lui Florian Munteanu, sustinut de PSD. Pentru obtinerea acestei functii, Solovastru a avut sustinerea liderului PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, care se pare ca a propus ca Regia Nationala a Padurilor (RNP) sa fie condusa de un reprezentant al celei mai mari directii silvice din tara.
Valerian Solovastru a fost sef al Directiei Silvice Suceava in perioada februarie 2007-martie 2009 si mai apoi director tehnic al institutiei. În fruntea APIA a fost numita Melinda Kerekes, fostul director adjunct al institutiei, in urma demisiei lui Daniel Constantin. La ADS, dupa avansarea lui Giurea in functia de secretar de stat, conducerea a fost preluata de Adrian Dida, anterior vicepresedinte al institutiei.
NOUL SUBPREFECT, FOSTA SEFA DE CABINET
Si tot in zona Moldovei, unul din noii subprefecti de Suceava, Angela Zarojanu, a fost sefa de cabinet al senatorului Tiberiu Prodan. Zarojanu a mai fost subprefect interimar al judetului Suceava inaintea alegerilor parlamentare din 2008 si viceprimar PNL al municipiului Suceava intre anii 2004 si 2008. În ultima perioada ea a lucrat la cabinetul senatorului PNL Tiberiu Prodan, care a anuntat, luni, in Senat, ca paraseste PNL si ca va activa ca independent in grupul PD-L. La Iasi, Dragomir Tomaseschi, prefectul numit acum doar cateva zile, a anuntat ca-i va schimba pe toti angajatii cabinetului sau, incepand cu seful de cabinet, Romeo Chelaru, si terminand cu secretara.
Surse din cadrul PD-L spun ca s-a discutat si despre nominalizarea unui subprefect. Acest subiect s-a dezbatut mai multa vreme, iar surse din cadrul PD-L spun ca Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi, a nominalizat-o pe fina lui de cununie, Oana Ungureanu, director adjunct la Casa Judeteana de Pensii, insa s-a renuntat la aceasta propunere pentru a nu se isca un scandal. În final, Guvernul l-a numit ieri pe Viorel Ionel Nacu subprefect de Iasi, Executivul inlocuind alti noua subprefecti ai PSD.
RASPLATA PENTRU MIHALACHE
În Hunedoara, un alt partis-prix. La mijlocul lunii iulie, Jurnalul National dezvaluia ca fostul director al ECOSID Hunedoara, Marian Mihalache, si-a semnat singur un act aditional la contractul de munca. Actul respectiv ii dadea dreptul sa primeasca 180 de salarii, adica in jur de 1 milion de lei, in cazul in care era concediat fara acordul sau. Mai mult, in septembrie, Mihalache a fost inclus in echipa judeteana de campanie a PD-L pentru alegerile prezidentiale. Acum, el este propus de Partidul Democrat Liberal sa preia postul de director coordonator adjunct al APIA Hunedoara.
Sefa lui Mihalache ar urma sa fie Veronica Borungel, detinatoarea unei discoteci in Lupeni. De "remaniere" scapa directorul coordonator al DSV Hunedoara, Mihail-Nicolae Rudeanu (PSD). Nepotul sau este casatorit cu fiica cea mare a lui Vasile Blaga, iar surse neoficiale spun ca acesta este motivul pentru care fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara nu va fi inlocuit.
De asemenea, pe lista cu propuneri se afla si sotia fostului sef al Politiei municipiului Deva, Ioan David, in prezent judecat in dosarul "Spuma si Bibanu", pentru aderarea la un grup infractional, santaj in forma continuata si furt. În rest, pe lista cu propuneri din partea PD-L se afla persoane care au mai detinut functiile pentru care sunt propusi.
Presedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu, spune ca directorii de la directiile deconcentrate, care vor fi schimbati din functii, se vor adresa instantelor de judecata: "Înlocuirea celor care au dat concurs pe posturi si isi desfasoara activitatea pe baza unui contract de management este ilegala. Guvernul Boc face o obisnuinta din nerespectarea legii. Este un gest disperat al Guvernului Boc, in vederea fraudarii alegerilor si impotriva bunului mers al lucrurilor in Romania. Oamenii nostri vor ataca in instanta deciziile de schimbare din functii".
FUNCTII PE PRIETENII, LA BRASOV
La Brasov, subprefectul pesedist Roxana Manzatu a fost schimbata din functie si inlocuita cu un udemerist (sic!), Gabor Benedek, un apropiat al presedintelui pedelist al functionarilor publici din Romania, Andras Szakal, si el fost subprefect udemerist al Brasovului. Din ordinul primarului Brasovului, George Scripcaru, vicepresedinte national al PD-L, ieri s-a trecut la etapa a doua a epurarilor politice in institutiile publice brasovene si s-au inlocuit directorii Finantelor Publice si Garzii Financiare.
Astfel, Ion Popescu a fost inlocuit la DGFPCFS cu Ioana Cornel, iar la Garda Financiara s-a preferat un independent, Vasile Bilinschi, care a mai condus Garda Financiara si pe vremea liberalilor si pe vremea pesedistilor, actualul sef al institutiei, Lucian Voinescu, demisionand ieri din functie.
CONCEDIUL MEDICAL, CA FORMA DE PROTEST
În fata tavalugului schimbarii, oamenii din deconcentrate, care nu au decat vina ca au fost pusi in functii cand PSD era la guvernare, incearca sa-si salveze prin diverse forme locul de munca. Una dintre ele este intrarea in concediu medical. S-a intamplat in Ministerul Agriculturii, dar si in judetele Timis si Teleorman. În Timis, opt directori de institutii deconcentrate numiti de PSD Timis au intrat in concediu medical, un drept prevazut in Codul Muncii. Reprezentantii PD-L ii acuza ca astfel au blocat activitatea in institutiile pe care le conduc, iar prefectul Mircea Bacala a spus ca va cere Directiei de Sanatate Publica sa verifice cum s-au acordat concediile medicale pentru cei opt si care este starea lor de sanatate.
"Sefii serviciilor deconcentrate sustinuti de PSD au intrat subit de ieri (marti - n.r.) in concediu medical. M-am trezit la sedinta saptamanala cu serviciile deconcentrate doar cu jumatate din reprezentantii ministerelor in teritoriu. Chestiunea mi se pare absolut concertata, pentru faptul ca este greu de crezut ca toti se pot imbolnavi in aceeasi zi", i-a spus ieri prefectul de Teleorman premierului Boc in videoconferinta organizata la Guvern. Nitulescu a cerut si el ca
Directia de sanatate a judetului sa verifice situatia si a aratat ca va trebui sa trimita Politia la domiciliile sefilor de deconcentrate pentru a putea lua legatura cu ei. Cum si Berceanu s-a lovit de aceasta situatie la Ministerul Agriculturii, a trecut la amenintari. "Sper ca cel putin cei care sunt functionari publici si care au fost indemnati sa plece in concedii medicale cat mai lungi ca sa creeze probleme aici sa se insanatoseasca cat mai repede. Daca o sa constat, vremelnic, ca ministerul functioneaza la fel de bine cu un numar mai mic de persoane, o sa ma gandesc la o noua organigrama, cu mai putini cetateni, mai sanatosi si mai bine platiti", a spus Berceanu.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000