Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Candidatul Busoi e de nota doi

Candidatul Busoi e de nota doi

Cristian Busoi

 Candidatul Busoi e de nota doi
Candidatul Busoi e deja un personaj de folclor. Numitul Dorel. Busoi dai într-unul tipă doi! Degeaba ni-l vîră pe gît niscai lideri liberali. Busoi nu trage deloc la electorat. E umflat cu pompa, împins ca un copil neajutorat, pus să facă declaratii săracul, dar nu îi reuseste deloc. E parasutat printre candidati de protectori fără fler care vor să ii termine cariera bietului Busoi. Dar mai ales vor să termine cu PNL. Dar poate că asta se doreste în unele cercuri pe care nu le numesc aici. Avem destul timp, campania abia începe.

Busoi nu are sanse să iasă primarul capitalei. Zero barat. De cînd a apărut pe firmament jucind rolul candidatului trimis de la centru se tine de gafe. Se si incăpătînează să le repete. Mi-a amintesc de propunerea lui pentru ministerul sănătatii in guvernul Ciolos –  un playboy de 28 de ani cu care făcea afaceri. Ciolos a trebuit să-l taie de pe lista guvernului cum a aflat cine e. Au urmat alte gafe, aia cu cutremurul din martie 77, cealaltă cu Club Colectiv. I-a spus lui un consilier sa se insotească de imaginea unor catastrofe ca să apară ca un salvator. Ei bine, nimeni nu si-l imaginează pe bietul Busoi in asemenea rol. Nu mai vorbesc că jigneste memoria si sensibilitatea multor oameni.

Are un punct tare Busoi. La afaceri se pricepe. Are o avere serioasă, desi e tînăr.  Cind a avut timp să stringă atita bănet, mă intreb!? Parcă il văd dus cu mascatii. A făcut averea în anii ăstia de sărăcie, penurie si criză, cînd a fost ducător de geantă pe lingă sefi, cu linguseala, cu slugăritul, cu mîrîiala, cu clopotitul. În opozitie, fireste, pe pozitie, unde nu curge nici lapte nici miere. Dar curg parale după cum vedem dacă pui boticul la robinetul care trebuie. La Fondul Proprietatea de ex.

Omul are o privire care te hipnotizează dacă tu uiti lung la el.  Asa cred că l-a fermecat pe Klaus Iohannis care e mai lent din fire.  Cert este că Iohannis îl sustine. Îi face campanie, se afisează cu el la ocazii. La partid liberal ( care nu il vrea pe Busoi) se stie că este vointa presedintelui ca Busoi să candideze mort copt pentru primăria Bucurestiului.  Alina Gorghiu este o sustinătoare înfocată al lui Busoi. Îl apără la virful PNL impotriva oricărei critici sau obiectii. Pentru ea si alti citiva fideli trup si suflet ai lui Iohannis, chestiunea candidaturii e deja transată devreme ce Iohannis a decis cine va fi candidatul. Nici Farfuridi, nici Catavencu, ci Dandanache.

Gorghiu se face purtătorul de cuvint al lui Iohannis in PNL si de data asta. Numai că acum miza e fff mare. Busoi e plasat f. prost in sondaje printre ceilalti candidati. E mult si sub PNL în aceleasi sondaje. Cu toate astea deciziile nu se iau, lucrurile trenează. E clar ca Busoi trebuie scos din postura de candidat. Predoiu cara a preluat sefia organizatiei de Bucuresti ce spune!? Numitul Busoi e mutare obligatorie!? E evident că la PNL dacă nu vine un ausweiss  de la Cotroceni pentru trimiterea lui Busoi acasă, PNL nu-si schimbă avizul. Văd cum cum PNL se indreaptă inevitabil spre un mare esec la Bucuresti. Dacă PNL pierde Bucurestiul sigur pierde si alegerile parlamentare si nu va forma  guvernul de Crăciun 2016. Cineva va trebui atunci să asume esecul si să îsi dea demisia. Să fiu înteles, nu de Crăciun, ci a doua zi după anuntarea rezultatelor de la Bucuresti, în iunie.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000