Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Calatorie la capatul beznei

Calatorie la capatul beznei

coruptie romania

 Calatorie la capatul beznei
România e cutremurată de sărbători și minivacanțe, de week-end-uri și punți nelucrătoare, e lovită de iminența concediului de vară și, ca o placă tectonică zguduită de seismul odihnei, face să erupă, prin vulcanul politicii, campania electorală. Adică, hai să ne mai înjurăm între noi, că de muncit, am muncit destul.

Piața muncii are probleme mai ales la nivel înalt, la Guvern, Parlament, Președinție și partide, unde forța de muncă slab pregătită se întîlnește cu rata ridicată a șomajului voluntar. Mai ales aici prostia și hoția încep să piardă teren în favoarea lenei, a lipsei de voință și de energie, a comodității de partid și de stat. Oamenii care promit înainte de a fi votați obosesc dintr-o dată imediat ce au încasat favorurile slujbei și se pun pe așteptat sfîrșitul lumii. Doar economia privată nu stă, oamenii de rînd merg la muncă și își plătesc taxele, în timp ce Guvernul anunță, căscînd, că a reușit să crească producția industrială. Cum? Nu sînt detalii. Tot așa, președintele iese să pronunțe cuvîntul „penal” pentru ca apoi să dispară în adîncurile germane ale lucrului bine făcut, iar Parlamentul se abate pe la serviciu uneori lunea, alteori deloc, fiindcă așteptarea unei vacanțe e ea însăși o vacanță.

În paralel, autostrăzile se zbat în neființă, legile care fac posibile investițiile în infrastructură și în altele continuă să lipsească, spitalele și educația agonizează pe hîrtie, iar politica de reunificare a energiilor naționale, pe care o așteaptă toată lumea de la Cotroceni, seamănă tot mai mult cu scrisoarea de la Muselim Selo.

E clar, relația cu timpul a românilor e dezastruoasă. Nimeni nu pare să priceapă importanța relativității generalizate, cea care poate comprima durate și lungimi. România n-a fost niciodată într-o mai mare criză de timp, într-un mai mare risc de a rămîne decalată și a-și rata destinul ca acum, cînd vina nu mai poate fi dată nici pe turci, nici pe lăcuste, nici pe holeră, nici pe tătari, fiindcă urgia se naște, de 28 de ani, chiar în interior.

PSD, deținătorul haotic al puterii, cară în spinare o cruce înțeleasă greșit, o povară care-l deșeală și-l însingurează, fiindcă a confundat datoria cu lăcomia și scopurile cu propria-i îngîmfare. PSD n-a înțeles foloasele timpului și limitele răbdării, la fel cum nimeni din politica românească nu le-a înțeles.

României îi trebuie acum un efort de viteză, indiferent dacă ea e imprimată de PSD, de PNL, de președinte sau de Parlament. Indiferent dacă această viteză se obține forțînd realitatea politică și ducînd la limită legi. Important e ca scurtarea timpilor să se producă. Iar timpii se măsoară în ivirea legilor necesare, pornirea șantierelor necesare, atragerea banilor necesari.

Dacă Dragnea vrea să i se șteargă din cont plimbarea cu BMW-ul, trebuie să suspende vacanța parlamentară pînă se rezolvă pachetul de legi care țin economia pe loc. Trebuie să suspende week-end-urile Guvernului și să-l forțeze să lucreze pînă rupe blestemul. Cînd ai în mînă toată puterea necesară de a forța binele și n-o faci, nu te aștepta să ți se arate înțelegere.

Sigur, această călătorie la capătul beznei ar fi fost mai ușoară dacă principiul de lucru al puterilor în stat n-ar fi fost ura. Dar, în cazul minților slabe și al lăcomiei ireductibile, alte formule nu se cunosc. Cu atîta haos în jur, dacă ar fi organizat masa politică și ar fi livrat planuri, Iohannis ar fi putut domni pînă la vîrsta lui Nicolae Ceaușescu. Așteptarea e mare, a fost mare și va fi mare, dar de venit se pare că nu va veni nimic. La noi, timpul istoric poate fi scurtat doar cu lovituri de stat, pe care, apoi, să nu le mai poată nimeni privatiza.
Majoritatea problemelor, dacă nu chiar toate, sînt generate de sărăcie. Fie ea materială sau, cel mai trist, spirituală. În urmă cu 27 de ani, România nu era deloc săracă, chiar dacă nu era nici perfectă. Fără a face apologia socialismului de tip dîmboviţean, care a fost la fel de originală şi de nocivă ca şi acest capitalism neaoş românesc, construit pe furt şi trădare, pot susţine că în 1989 România era foarte bogată. Spiritual eram cu mult peste alte ţări, nivelul învăţămîntului fiind cu mult peste ce vedem acum că se întîmplă. La nivel material, am fost o ţară foarte, foarte bogată, din moment ce am reuşit, noi ca stat, să intrăm în istorie ca fiind prima ţară din lume, din istoria antică, medievală, modernă şi contemporană, care şi-a achitat integral datoriile. Cu ceva sacrificii, este adevărat, pe care, începînd cu 1981, le-am simţit din plin. Comunismul prezentat în cărţi nu a ajuns pe aceste meleaguri. ªi cred că nici Capitalismul.

Mafia care a oferit România celor care au plătit mai mult nu reprezintă deloc ce ni se spune. Toţi cei care s-au perindat pe la conducerea acestei ţări, cu ceva excepţii, au făcut praf tot ce se putea şi au lăsat loc liber altora să îşi înfigă în piaţă aspiratoarele lor de bani, oferind la schimb promisiuni pentru proşti şi bani mulţi pentru trădători. Indiferent ce veţi spune, indiferent ce încă mai speraţi, adevărul este unul singur: au trădat, au furat, au distrus naţiunea română. ªi încă o mai distrug, astfel încît, pînă nu e luat tot, nimeni nu va avea linişte.

Sărăcia, cum am spus, este la baza toturor nenorocirilor. Prostia, hoţia, ignoranţa, pasivitatea, sînt laturi ale acestei sărăcii lucii în care naţiunea română, dar nu numai ea, se afundă încet şi sigur. Cu cît clădirile sînt mai înalte, cu atît cei de la periferia societăţii, săracii autentici, cu duhul şi fără speranţă, se afundă mai adînc în dispreţ faţă de societate şi tot ce înseamnă ea. Politicienii, fie că sînt de dreapta, fie de stînga, fie că e un Orban sau doar un Dragnea pripăşit prin Capitală, sînt atît de proşti, fără viziune, că nu încetează nici măcar o secundă să nu-i ajute pe cei năpăstuiţi să se afunde mai adînc în sărăcie, fără să realizeze cît de scump vor plăti aceste greşeli ei, ca indivizi, dar şi noi, ca naţiune. Sărăcia, aşa cum am ajuns să o cunoaştem, cea spirituală, care porneşte de la cel mai de sus nivel al ţării şi coboară pînă la cel mai ascuns cătun, este direct proporţională cu numărul de diplome emis de către Ministerul Educaţiei, iar efectele nefaste pe care le generează le cunoaştem deja şi se vor accentua foarte curînd, cînd indivizi acoperiţi de acte, dar fără pic de inteligenţă, decid soarta celor care au permis ca acest lucru să se întîmple, ca prostul să fie pus pe un scaun mult prea mare pentru mintea lui mică.

Sărăcia de care ne lovim în fiecare zi, nocivă pînă la cel mai înalt grad, nu este cea materială, NU! Pe zi ce trece sîntem mai săraci în curaj, sîntem mai săraci în a lua decizia potrivită pentru noi, ca naţiune. Sîntem mai săraci în a vedea că România a devenit un poligon de încercare a Corupţiei. Vedem cum ne ducem spre un drum din start închis şi ştim că nimic nu se mai poate face. Caracatiţa celor care s-au abonat la resursele acestei ţări este bine înfiptă în propriile interese, iar cei care vor să demaşte au constatat că nici măcar nu mai au unde să se plîngă. Nimic nu a rămas neocupat, nimic nu a rămas curat. Nimeni nu are curaj să spună, totul este al lor.
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000