Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Boala societatii moderne: Sindromul VIETII AMANATE

Boala societatii moderne: Sindromul VIETII AMANATE

psihologie

 Boala societatii moderne: Sindromul VIETII AMANATE
Sclipiri

„Când voi fi mare, atunci voi simți și eu ce înseamnă viața”, am auzit de multe ori această frază. Maturii la fel își trăiesc întreaga viață în așteptarea circumstanțelor dorite. „Voi slăbi, voi arăta mai bine, voi fi fericită”, „voi câștiga bani acum și apoi voi trăi bine”, „voi avea o familie și voi fi fericit”, „când voi fi la pensie voi avea liniște” etc.

Voi divorța, îmi voi schimba locul de muncă, voi întâlni dragostea, voi avea o amantă, voi cumpăra un apartament, mașină, o casă, o să mă mut în alt oraș și voi avea un trai mai fericit. Nu va fi așa. Marea fericire nu este legată doar de împrejurările externe, dar de ceea ce simțiți în interior. Dacă nu știi cum să apreciezi ceea ce ai, cu greu o vei face când vei obține ceea ce îți dorești. Dacă nu știi cum să fii fericit și să te bucuri de ceea ce-ți oferă viața, nu o vei putea face nici atunci când vei obține ceea ce-ți dorești.

Sindromul „vieții amânate” este o boală a civilizației moderne. Mințile multor oameni trăiesc în viitor sau în trecut. Vrem să fim bogați, să ne găsim fericirea, să avem grijă de noi, dar nu acum, deoarece nu avem timp pentru aceste lucruri. Am dori să facem lucruri mărețe, dar nu avem timp pentru că suntem prea ocupați: muncă-copii-obligații-sărăcie”.

Lucrăm timp de douăzeci de ani fără concediu, fără a acorda atenție dezvoltării noastre spirituale, sănătății și relațiilor cu oamenii apropiați și pe la de 40-50 de ani suntem bolnavi, fără prieteni și cu o criză interioară adâncă. Oare când au trecut anii și care a fost rostul tuturor acestor eforturi? Pentru a cumpăra o mașină, un apartament, o casă? Pentru a le oferi copiilor ceea ce-și doresc? De fapt, copiii au nevoie de dragoste părintească și de atenție, nu de bani. Și sunt triști când tatăl sau mama dispar în permanență plecând la muncă.

Copiii au nevoie de experiența adulților, de înțelepciunea lor, au nevoie de sprijin, de prezența părinților în viața lor. Dar o prezență sănătoasă, nu au nevoie de niște mame isterice, care îi ceartă pe nedrept, nici de părinții obosiți și deprimați, copiii au nevoie de părinți înțelepți, răbdători și care să-i îndrumeze.

Au nevoie de părinți sănătoși din punct de vedere fizic și spiritual, care sunt prezenți la evenimentele din viața lor. Familia ar trebui să fie un sprijin pentru toți. Oare de unde se iau persoanele mature sănătoase, dacă majoritatea copiilor cresc în familii în care părinții nu sunt obișnuiți să se dezvolte și să lucreze asupra lor și care nu acceptă sfaturi?

Toate aceste lucruri se întâmplă, probabil, din cauza că nu suntem obișnuiți să ne gândim la sensul vieții. Alergăm mereu, obținem niște rezultate, ne preocupăm prea mult de aspectul nostru exterior și prea puțin de suflet. Trăim cu gândul la viitor, dar nu știm cum să ne comportăm în prezent.

Da, după ce a absolvit școala, o persoană așteaptă să meargă la colegiu sau la universitate, dar nu înseamnă că, începând cu clasa a cincea, trebuie să trăiască doar cu gândul la ceea ce va face peste șase ani, nu-i asa? Sunt 6 ani de viață!!! Da, vom merge la universitate, ne pregătim pentru acea perioadă, dar trebuie să trăim aici și acum, pentru că timpul este ireversibil, trebuie să ne trăim viața, să ne bucurăm de ea.

Nu aveți un iubit/iubită? Ar trebui oare să plângeți din cauza aceasta? Bucurați-vă, viața vă oferă posibilitatea de a vă pregăti mai bine pentru momentul în care veți întâlni persoana potrivită. Dezvoltați-vă, studiați, creșteți-vă nivelul de competență, dar trăiți în prezent! Comunicați mai mult cu prietenii și prietenele, faceți cunoștință cu persoane noi, aveți grijă de sănătate, lucrați și veți întâlni, cu siguranță, persoana care vă va fi alături. Nu are rost să vă gândiți doar la faptul, că nu sunteți implicat într-o relație!

Aveți răbdare, fiecare fruct trebuie mai întâi să se coacă. Mai există și alt tip de probleme: încă nu am construit casa, nu avem destui bani… Mai târziu vom avea grijă de sănătate, ne vom gândi la vreun hobby, dar până atunci mai este, acum nu ne ajunge timp. Și dacă viața se va termina mult mai devreme și nu veți reuși să realizați toate astea? Vă dați seama că pierdeți niște ani prețioși? Vă veți odihni când veți fi la pensie, vă veți căsători după ce veți avea destui bani… Toate astea sunt fleacuri.

Dacă doriți să obțineți ceva, trebuie să o faceți astăzi. Nu mai trebuie să amânați, timpul trece. Acceptați trecutul, gândiți-vă la viitor, dar încercați să trăiți în prezent. În interiorul fiecărei persoane există un univers întreg și dacă începeți să faceți ordine în el, atunci lucrurile se vor rezolva de la sine. Sunt persoane care trăiesc și persoane care vor trăi, din ce categorie faceți parte?

Fiecare clipă este frumoasă, fiecare întâlnire aduce niște descoperiri uimitoare. Priviți în jur. Cerul este atât de frumos, oamenii sunt foarte buni, corpul nostru este viu și sănătos! Acceptați cu recunoștință ceea ce aveți și nu trăiți în viitor.

„Dansează ca și cum nu te vede nimeni; iubește ca și cum nu ai fost niciodată rănit; cântă ca și cum nu te-ar auzi nimeni; trăiește ca și cum ai fi singurul om de pe pământ”.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

TOMESCU DANIELA

Bine te-am găsit, Costin Mare adevăr ai prezentat în acest articol. Marea majoritate dintre noi, așa gândim...și ne complacem în această situație de a aduce mai mereu scuze și acuze pentru a nu ieși din zona de confort...Dar, ajungi la o vârstă, sau intr-un anume moment din viață când începi să vezi părțile bune ale acestei boli a societății. Ca orice boala trupeasca diagnosticata recent,la început îți vine greu să o accepți, începi cu plângeri de genul de ce mie, de ce eu, etc.Apoi cauți responsabili în exterior, cauți ajutor în exterior, iarăși ești nemulțumit de felul în care te îngrijește familia, medicul curant....te superi pe Divinitate crezând că ești pedepsit... Când, în sfârsit ai obosit, ești aproape epuizat, accepți oarecum că asta-i situația și gândești : asta este, cum o vrea Dumnezeu....abia atunci te mai linistesti puțin. În liniște și în acceptare, soluțiile, răspunsurile, incep să apară :Te vizitează poate un prieten și îți dă o veste bună poate referitoare la un medic bun specialist în problema ta, sau un apropiat îți face cadou o carte în care te regăsești, mai descoperi acolo și metode complementare de vindecare, poate vizionezi un film motivational...Cum nimic nu este întâmplător în acest univers, ceva...din cele mai-sus enumerate, te mobilizează, te scoate din pat, din casă și începi tu să acționezi și să pui în practică una sau mai multe soluții primite prin inspirația venită de la prietenul tău, sau din cartea citită, sau din filmul vizionat.
+1


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000