Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Basescu-totul pentru putere

Basescu-totul pentru putere

Basescu disperat de scaderea din sondaje,aplica o grea lovitura guvernului liberal-in plina criza economica mondiala parlamentarii P.D.L-isti maresc salariile cu 50%!!!
Guvernul condus de Calin Popescu-Tariceanu este intr-o situatie-limita. Palatul Victoria a ajuns sa ceara ajutorul Curtii Constitutionale si a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii condus de Traian Basescu in vederea stoparii revendicarilor sociale. Executivul sustine ca solicitarile dascalilor, pensionarilor, functionarilor publici, dublate de majorarile deja facute de Guvern si Parlament, vor arunca tara in haos
Curtea Constitutionala va fi nevoita sa verifice daca majorarile pensiilor si, posibil, ale salariilor cadrelor didactice respecta rigorile legii. Mai mult, CSAT, potrivit atributiilor prevazute de lege, va fi nevoit sa hotarasca daca toate aceste decizii pun in pericol securitatea nationala. Insa problemele nu se opresc aici. Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ieri ca statutul Romaniei de membru al Uniunii Europene este pus in pericol de aceste hotarari cu iz electoral
Ultima categorie sociala care a anuntat ca intra in greva daca nu se majoreaza salariile este cea reprezentata de functionarii publici. Vasile Marica, presedintele Federatiei Sindicatelor Functionarilor, a afirmat ca “nu a evaluat consecintele financiare ale declansarii grevei generale”. Daca se suprapune cu momentul electoral, greva poate duce la amånarea alegerilor. Analistii politici sustin ca, totusi, sindicatele functionarilor publici nu sunt atåt de puternice si nu au acordul tuturor angajatilor
Guvernul se afla intr-o situatie- limita. Premierul a ajuns sa ceara ajutorul Curtii Constitutionale si al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in vederea stoparii revendicarilor sociale. Palatul Victoria este de parere ca cerintele dascalilor, pensionarilor, functionarilor, publici, dublate de majorarile deja facute de Executiv vor arunca tara in haos.
Functionarii publici din administratia centrala si locala vor intra in greva generala, incepand de saptamana viitoare, daca nu primesc o majorare salariala de 50%, nivel de care vor beneficia profesorii, a declarat, ieri, Vasile Marica, presedintele Federatiei Sindicatelor Functionarilor. “Noi am fost dispusi pentru rezolvarea unitara a problemei salarizarii in sistemul public. Daca pentru profesori s-a luat o decizie politica de majorare a salariilor cu 50%, atunci nici noi nu vom accepta o crestere sub acest nivel. Sa fie si in cazul nostru o decizie politica, altfel ar fi existat o negociere pe fundamente economice”, a spus Marica. Presedintele federatiei sindicale a aratat ca majorarea salariilor functionarilor ar insemna un efort bugetar de 5,5 miliarde de euro anul viitor si de 1,1 miliarde lei pentru ultimele luni ale acestui an. Marica a aratat ca a declansat conflictul de munca in urma cu doua saptamani si jumatate si ca vor fi indeplinite conditiile pentru a intra in greva generala pe perioada nedeterminata incepand de saptamana viitoare. “Nu am evaluat consecintele financiare ale declansarii grevei generale, insa ma tem ca Romania ar putea fi aruncata in haos”, a mai spus Marica. Analistul politic Cristian Parvulescu a declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca daca acest sindicat intra in greva, nu vor fi afectate alegerile din 30 noiembrie deoarece gradul de sindicalizare este foarte scazut in administratie. Cu toate acestea, el a precizat ca stabilitatea statului ar putea fi afectata. La randul lui, analistul Stelian Tanase a precizat ca “deciziile pripite pot arunca tara in haos”, a precizat Tanase.

Vosganian: tatutul de membru UE, pus in pericol
Ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian a declarat ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% va antrena solicitari similare din partea tuturor bugetarilor, iar astfel de cresteri ar pune in pericol stabilitatea economica si chiar statutul Romaniei de tara membra UE. “O astfel de masura ar avea ca efect cresterea fara precedent a inflatiei, accentuarea deficitului de cont curent si un deficit bugetar urias, ceea ce ar duce Romania intr-o stare de instabilitate economica, care va fi agravata de situatia internationala. Este cu atat mai neobisnuita o astfel de decizie cu cat toate tarile din Europa si Statele Unite iau in aceste momente masuri de precautie pentru a se proteja de efectele crizei financiare”, a afirmat Vosganian. El a explicat ca in afara de functionarii publici exista deja alte categorii de bugetari care se simt indreptatiti la cresteri salariale de cel putin 50%.

Salvarea ar putea veni de la Curtea Constitutionala...
Premierul Calin Popescu Tariceanu a contestat la Curtea Constitutionala modificarile operate la 23 septembrie de deputati, prin care s-a marit cu 50% si respectiv 25% punctul de pensie la categoriile I si II, Guvernul considerand ca este neconstitutionala adoptarea acestei legi. Executivul, in numele caruia a semnat sesizarea chiar Tariceanu, a invocat nerespectarea procedurii parlamentare in privinta modificarii Legii 19/2000, care a fost operata de deputati in urma cu aproximativ doua saptamani. Premierul a fost de parere, potrivit unor surse de la Palatul Victoria, ca adoptarea unei astfel de legi - pe de o parte - incarca prea mult bugetul si, in plus, a fost aprobata fara sa fi fost dezbatuta pe articole. Practic, procedura de adoptare a legii este cea invocata de Guvern in sesizarea de neconstitutionalitate pe care a inaintat-o CCR. Seful Executivului a aratat ca, in ultimii ani, cadrele didactice au avut cele mai mari majorari salariale din sistemul bugetar, respectiv 93% in intervalul 2004 - 2008.

... si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii
Mai mult, Executivul ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu aprobarea de catre Parlament a majorarii salariilor din invatamant cu 50% si va cere un punct de vedere din partea BNR si CSAT, a mai precizat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. “Se ameninta stabilitatea economica a Romaniei si se creeaza un conflict intre puterile statului. Doar Parlamentul reunit poate decide in privinta majorarii deficitului bugetar”, a adaugat ministrul.

Sindicatele din invatamant nu negociaza
Uniunile sindicale din invatamant nu au de gand sa negocieze majorari mai mici de 50% ale salariile profesorilor si considera ca fiind ipocrite declaratiile premierului, potrivit carora legea privind cresterea lefurilor cadrelor didactice nu se sustine economic. (Departamentul Politic)

Strategia de Securitate Nationala: Trebuie asigurat echilibrul social, politic si economic
“Securitatea nationala urmareste sa asigure starea de normalitate democratica la care aspira societatea – cetatenii, comunitatile si statul – pe baza eforturilor ce vizeaza deplina instaurare a legalitatii, faurirea prosperitatii economice, echilibrul social si stabilitatea politica. Securitatea nationala se realizeaza in cadrul ordinii democratice prin: exercitarea deplina a drepturilor si libertatilor cetatenesti; asumarea constienta a responsabilitatilor; perfectionarea capacitatii de decizie si de actiune a statului; afirmarea Romaniei ca membru activ al comunitatii internationale”, se spune in Strategia de Securitate Nationala a Romaniei.

Categorii de functionari publici
Potrivit Statutului Functionarului Public, categoriile statutare de functionari publici includ de la functiile de conducere pana la functiile de executie din institutii, precum Presedintie, Guvern, Parlament, ministere, Consilii judetene si locale. Aparatul Guvernului si al Parlamentului cuprinde secretarii generali si adjuncti, sefii de departamente, directorii generali si adjuncti, sefi de serviciu, sector, birou, si functiile de executie – consilieri, experti, consultanti. In cadrul ministerelor si al celorlalte organe centrale, functiile publice de conducere sunt alcatuite din secretarii generali si adjuncti, directorii generali si adjuncti, inspectorii de stat sefi si adjuncti, sefii de serviciu, de sector si de birou. Celelalte functiile publice de executie sunt cele de consilieri, experti, consultanti, inspectori de specialitate, referenti de specialitate si inspectori. Aparatul de lucru al prefectului si al autoritatilor administratiei publice locale insumeaza o alta clasificare a functiilor publice, ele pornind de la secretarul judetului, secretarul general al prefecturii, secretarul municipiului, påna la sefii de servicii si de departamente.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000