Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Anchetarea ministrilor Ridzi si Nemirschi, plus conflictul Dragnea-Berceanu intretin tensiunea in coalitia PDL-PSD

Anchetarea ministrilor Ridzi si Nemirschi, plus conflictul Dragnea-Berceanu intretin tensiunea in coalitia PDL-PSD

Anchetarea ministrilor Monica Iacob-Ridzi si Nicolae Nemirschi dorita in primul caz de PSD, iar in cel de-al doilea de PDL, ar putea constitui un nou motiv de cearta astazi in sedinta lideriloir coalitiei de fguvernare. La aceste probleme divergente s-ar putea adauga si stare de tensiune intretinuta de conflictul dintre ministrul trasnporturilor, radu Berceanu si liderul PSD, Liviu Dragnea. Demiterile dictate de Berceanu in randurile oamenilor lui Dragnea de la Transporturi ar putea avea efectul unui bulgare de zapada, vicepresedintele social-democrat amenintand cu masuri similare din partea PSD la nivelul ministerelor conduse de proprii reprezentanti.
Liderii PSD si cei ai PD-L au noi probleme de solutionat la masa discutiilor in cadrul sedintei saptamanale de astazi.
Daca PD-L doreste urmarirea penala a lui Adrian Nastase, mizand pe un nou raspuns din partea procurorului general pentru a cantari sensele de aducere a fostului premier in fata votului Parlamentului, partenerii PSD sustin demersul liberal de aducere in fata justitiei a ministrului Tineretului Monica Iacob-Ridzi, acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice si delapidare.
Replica democrat-liberalilor nu s-a lasat asteptata. Ei au apelat tot la liberali pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul ministrului Mediului, pesedistul Nicolae Nemirschi.
In timp ce Ridzi este criticata pentru cheltuirea a 75.000 de euro pentru o scena, Nemirschi este acuzat ca a atribuit un contract de 500.000 de euro unei firme de publicitate pentru promovarea unor proiecte de profil. Nemirschi se afla insa in atentia procurorilor pentru nereguli sesizate de ANI in declaratia sa de avere.
Ridzi a dat deja explicatii conducerii PDL, care a decis sa o sustina, colegii sai de partid declarandu-se convinsi ca ministrul lor nu ar fi incalcat legea in ceea ce priveste cheltuirea celor 600.000 de euro pentru organizarea festivitatilor de 2 mai.
In prezent, pe numele ministrului PDL a fost depusa de PNL o plangere penala la Parchetul General. Procurorul general a transferat sesizarea la DNA. Daca aceasta institutie nu sesizeaza Parlamentul cu inceperea cercetarii prealabile, activitatea comisei parlamentare special create in acest scop va continua cu audiere lui Ridzi si a restului de persoane implicate.
Pe langa aceasta lupta de imagine, cele doua taberea mai au de solutionat un nou conflict bazat pe orgolii si cercuri de interese. Facut "tampit" de vicepresedintele PSD, Liviou Dragnea in cadrul Comitetului Executiv al acestui partid, ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu a facut curatenie in propria ograda, zburand din posturi patru directori considerati apropiati ai beronului PSD de Teleorman, pe motiv ca nu ar beneficia de sustinerea deschisa a partenerilor de guvernare.
Direct vizat de replica lui Berceanu, vicepresedintele PSD a amenintat ca partidul sau ar putea apela la masuri similare care ar putea conduce la monocromia politica a ministerelor conduse de social-democrati, dupa modelul prefecturilor si consiliilor judetene din teritoriu. Ideea lui Dragnea pare a fi imbratisata cu entuziasm si de liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, un alt contestatar al necesitatii aliantei la guvernare cu PDL.
Confom protocolului semnat intre cele doua parti, prefectura si presedintia Consiliului Judetean urmau a reveni partidului care a castigat alegerile in respectiva unitate administrativa. In cazul in care mai multi lideri PSD s-ar ralia pozitiei formulate de Dragnea, acest principiu ar putea fi extins si la nivelul ministerelor controlate de social-democrati, transformand practic aceste institutii in adevarate mosii de partid.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000