Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare din Europa

Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare din Europa

Therme Bucuresti

 Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare din Europa
Centrul Therme Bucuresti, cel mai mare resort de relaxare si wellness din Europa, îsi deschide joi portile.

Iată câteva dintre caracteristicile cu care se laudă centrul: zona de tobogane a centrului se întinde pe 1500 mp,  iar vestiarele au sisteme de încărcare a prizelor prin USB si Internet wireless. De asemenea, dusurile sunt făcute din marmură cristalină, care nu retine microbii si care previne pătarea, iar temporizarea la dusuri este de 60 de secunde.

La centru, se află 26 de sezlonguri cu masaj, precum si mai multe piscine, care contin diferite minerale: una este cu sare de la Marea Moartă, una are lotium, o alta are apa îmbogătită cu magneziu si calciu, iar piscina cu valuri are patru programe, iar adâncimea cea mai mare este de patru metri.

De asemenea, piscina de relaxare se împrospătează cu 15% in fiecare zi.

Toboganele, care se întind pe 1500 metri pătrati, au un sistem de semaforizare, iar două dintre ele ies afară din clădire. Cel mai înalt tobogan este interactiv si are 16 programe.

Cele sase saune, cu o capacitate de 50 de persoane fiecare, au săli de cinema. La sauna Amazon, sunt 75 de grade, iar la sauna Provence, 65 de grade.

Centrul are aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă si poate rezista la un cutremur de 9 grade. Totodată, Therma Bucuresti are si 500 de palmieri, iar parcarea poate adăposti 1,800 de masini.

La construirea centrului, au lucrat 1.500 de oameni, timp de doi ani. Therme Bucuresti mai are în constructie si un lac artificial de 8.000 mp.

Therme Bucuresti este numele celui mai nou centru de relaxare si divertisment cu apă termală din Europa, construit la 15-20 km Nord de Bucuresti (lângă localitatea Corbeanca) si 30 km de Ploiesti, pe DN1. Complexul, cu o arhitectură futuristă, este conceput aproape integral din sticlă (cu un acoperit retractabil din sticlă) si este împărtit în 3 zone, fiecare cu o destinatie clară

Complexul, construit de firma austriacă A-Heat si dezvoltat de firma germană Wund, se întinde pe o suprafată totală de 250.000 m pătrati. Pe aceste terenuri se va construi si un cartier de case. Tot aici există si proiectul de constructie a unei viitoare săli de concerte si a unui hotel de 5 stele.

Aleile si pavajul complexului termal sunt realizate cu piatră de 4 – 5 cm grosime, iar peretii sunt acoperiti cu o marmură specială care asigură trecerea luminii.

„În subsoluri se află o instalatie uriasă de pompare a apei termale de la 3 kilometri adâncime. Apa extrasă este folosită în proportie de 10%, iar restul de 90% la acest moment este surplus. Cu ajutorul apei se alimentează piscinele, dar se si încălzeste local. În subsol se află o veritabilă uzină de pompare si filtrare a apei.

Deschiderea oficială a complexului va avea loc la data de 14 ianuarie 2016.

Therme Bucureşti: ce am găsit acolo, ce m-a impresionat, ce lipseşte

Am fost într-un infotur la Therme Bucureşti, cu două zile înainte de marea deschidere care va avea loc joi, pe 14 ianuarie, iar acest articol conţine informaţii, observaţii şi opinii despre ce am descoperit acolo. O să găsiţi în articol şi linkuri către diverse segmente ale site-ului Therme, de unde puteţi afla mult mai multe detalii – de exemplu, despre preţurile biletelor, care variază în funcţie de zonele de acces şi momentele zilei; ar fi fost prea mult să le postez integral aici. La final sunt câteva fotografii pe care le-am făcut cu telefonul în timpul turului.

Ce m-a impresionat: calitatea materialelor şi a finisajelor, designul interior, schemele de lumini, sistemul super-tehnologizat de acces la vestiare şi în diversele zone ale centrului, varietatea piscinelor şi toboganelor, sistemul impecabil de ventilaţie; nu în ultimul rând, un regulament de ordine interioară care va exclude din Therme Bucureşti scandalagiii şi mitocanii.

Ce cred că lipseşte: o parcare subterană. În Therme temperatura e de peste 30 de grade şi iarna, pe ger/viscol, când ieşi afară, s-ar putea să simţi lipsa unei parcări subterane.

Informaţii:


Sunt 3 zone importante la Therme Bucureşti: Galaxy, Palm şi Elysium, fiecare cu specific diferit.

Galaxy e o zonă concepută pentru familii, cu atracţii atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Aici există o piscină cu valuri, 16 tobogane cu apă, semaforizate şi monitorizate permanent, diverse spaţii de relaxare, pool bar, snack bar şamd.

Galaxy, pe scurt:

– nu există limită de vârstă pentru accesul cu copii (trebuie să fie însoţiţi dacă au mai puţin de 14 ani)
– apa din piscinele pentru copii are 36 de grade
– toboganele au ieşiri în bazine diferite, pentru evitarea accidentărilor
– lungimea totală a celor 16 tobogane este de 1,5 km
– tarifele de acces în Galaxy încep de la 35 de lei pentru adulţi (25 pentru copii de peste 3 ani)

Cel mai înalt tobogan are 12 metri înălţime şi, când te dai pe el, poţi alege unul dintre cele 6 programe de sunet şi lumină (“furtună”, de exemplu, adică fulgere şi tunete, sau “serenity” etc).

The Palm este zona principală a centrului. Aici este piscina de 1200 mp, parţial exterioară (apa are 34 de grade, acum ies aburi din ea), în care se află şezlonguri cu hidromasaj şi jacuzzi. Piscina principală e mărginită de o zonă de relaxare, unde şezlongurile sunt răspândite printre palmieri. Tot aici mai există şi 3 piscine cu aromaterapie, un restaurant, o gelaterie şi un vitamin bar, dar şi o saună umedă, un “hamam”.

The Palm, pe scurt:

– acoperisul retractabil are 900 mp, cântăreste 230 de tone si are o deschidere de 42 de metri
– sunt 1500 de fire de orhidee în jurul bazinului
– sunt 500 de palmieri în această zonă
– apa din piscina principală are 33 de grade şi e complet reciclată la câte 4 ore
– sunt 20 de şezlonguri cu hidromasaj în piscină, 5 bazine jacuzzi şi un pool bar
– adâncimea medie a piscinei: 135 cm
– sunt 3 piscine cu aromaterapie în această zonă: una cu săruri de la Marea Moartă, una cu litiu şi încă una cu magneziu şi calciu
– restaurantul e de tip “free-flow”, scanezi brăţara când vrei un anumit fel de mâncare şi ţi se adaugă la nota finală
– nu poţi ocupa şezlonguri cu prosop/carte/halat la nesfârşit; regulamentul spune că, după un timp (30 de minute) personalul poate elibera şezlongurile ocupate aiurea
– sauna umedă, denumită “Rainforest” (fiecare saună are un nume) are temperaturi de 42-48 de grade
– tarifele de acces în The Palm încep de la 45 de lei şi asigură şi acces liber în Galaxy

Elysium este zona de saune tematice, masaj, relaxare, restaurant colonial şi răsfăţ, unde nu este permis accesul copiilor sub 16 ani. Este şi zona cea mai scumpă din Therme.

Elysium, pe scurt:

– sauna “Amazon”, cu vedere panoramică asupra zonei The Palm, e o saună caldă, cu temperaturi de până la 45 de grade
– sauna “Himalaya” este o salină caldă, cu blocuri de sare de Himalaya, cu efect de aerosoli; temperatură între 45-50 de grade
– sauna “Hollywood” are un ecran de cinematograf pe care se proiectează filme; temperatură – 60 de grade
– sauna “Provence”, cu lemn de zâmbru, care are un parfum aparte (lemnul de zâmbru se găseste în Europa în doar două tări, Austria si România); aici se folosesc şi diverse ierburi aromatice; temperatură: 75-90 de grade, umiditatea de până la 45%
– sauna “Alhambra”, saună fierbinte, până la 80 de grade, cu infuzii specifice
– sauna “Bavareză”, cu arome de conifere şi ierburi aromatice; temperatură – 90 de grade
– toate saunele au animatori care se ocupă de menţinerea regulilor interioare (prosop, fără halat sau papuci) temperaturii şi umidităţii în standarde
– saunele sunt mixte; nu se face nudism
– în Elysium există şi o piscină panoramică cu seleniu şi zinc
– de asemenea, sunt 3 cabine de masaj (una dublă, două single)
– restaurantul colonial (asiatic şi mediteraneean) este a la carte
– zonă de lounge şi relaxare, grădină exotică, terasă exterioară
– tarifele de acces în Elysium încep de la 68 de lei şi oferă acces liber şi în Galaxy şi The Palm

Pentru site-ul Therme Bucureşti, click aici.

Câteva cuvinte despre acces şi plăţi. La intrarea în Therme îţi alegi zona şi cât timp vrei să stai (pachetele încep de la 3,5 ore şi ajung la day-pass-uri). Pentru lista completă a tarifelor de acces, click aici. Primeşti o brăţară cu un chip, care arată ca un ceas pe care este imprimat un număr. Numărul respectiv este şi pe dulapul în care-ţi vei lăsa lucrurile, la vestiar. Ca să închizi şi să deschizi dulapul tău e suficient să apropii brăţara de senzor. Dacă cineva încearcă să forţeze un dulap, tentativa este semnalată automat la recepţie, prin calculator. Dulapurile sunt ventilate şi au senzori de lumină. Câte dulapuri sunt? 4000.

În zona vestiarelor sunt cabine de schimbat hainele şi duşuri (evident) dar şi dulăpioare cu priză unde îţi poţi lăsa telefonul/tableta la încărcat, dulăpioare care se încuie şi se descuie tot cu brăţara de la mână.

Poţi trece dintr-o zonă în alta prin punctele de acces, dacă scanezi brăţara şi dacă accepţi diferenţa de tarif. Ca să înţelegeţi mai bine, imaginaţi-vă mulţimile incluse de la primele ore de aritmetică (sau algebră): brăţara pentru Elysium îţi permite acces fără plată suplimentară şi în Palm şi Galaxy, brăţara Palm îţi permite acces şi în Galaxy, brăţara Galaxy doar în Galaxy. Invers, trebuie să plăteşti în plus. Poţi depăşi timpul pe care l-ai cumpărat, nu-i nici o problemă, vei plăti doar pachetul de timp care urmează, în condiţiile cele mai bune pentru tine (adică preţurile minime posibile). Brăţara cu senzor e folosită, de altfel, oriunde trebuie să plăteşti ceva – snack bar, pool bar, restaurant, masaj etc.

Ce NU se poate face la Therme Bucureşti:

– nu se poate aduce mâncare din afară – şi nici băutură
– nu se dă muzică “la tot cartieru” din casetofonul propriu
– nu se ţipă, nu se sare în piscină, nu e voie cu salteaua pneumatică de-acasă
– nu se fumează (evident) decât afară, în locuri special amenajate
– nu se fotografiază înăuntru, pentru protejarea intimităţii clienţilor (nu toată lumea vrea s-apară în chiloţi pe Facbook); în fapt, va fi probabil ca în mall-uri, unde îţi poţi face câte un selfie sau o poză cu prietenii, dar dacă exagerezi un paznic îţi atrage atenţia
– nu se face nudism
– nu este permis accesul în piscine în costume de baie islamice
– este interzis accesul cu animale de orice fel.
– pentru regulamentul complet, click aici.

Când veţi merge la Therme Bucureşti pentru o zi (sau o jumătate de zi) de distracţie, bucuraţi-vă de experienţă, fiţi atenţi la materiale, finisaje şi design, dar vă rog să vă gândiţi şi la performanţa inginerească prin care a fost construit acest loc unic în România – foarte probabil, superior multor altora similare din lumea civilizată. Avem de ce să ne simţim bine, inclusiv sufleteşte, pentru că găsim aşa ceva în ţara noastră.

Pentru Therme Bucureşti a fost făcut cel mai adânc foraj civil după revoluţie: peste 3,1 km adâncime, adică toată lungimea Căii Victoria din Capitală, dacă vreţi un termen de comparaţie. Forajul a început în octombrie 2013, a durat 8 luni fără întrerupere şi a fost coordonat de inginerul geolog Gheorghe Marin, probabil cel mai bun specialist din ţară. Au fost reactivate vârfurile ingineriei româneşti pentru acest proiect, au fost aduşi specialişti care nu mai participaseră la ceva atât de complex şi interesant de dinainte de revoluţie, când în România încă se mai construia curajos (chiar dacă nu prea economic). Întreg proiectul este nu doar deosebit de spectaculos, ci şi de o mare complexitate – tehnologică şi structurală – iar calitatea execuţiei este excepţională. Mi-ar plăcea să locuiesc într-o casă proiectată, construită şi finisată aşa de bine. În proiectare, construcţie şi livrarea materialelor au fost implicate 583 de firme din mai mult de 20 de ţări. travertinul este din Iran, de exemplu, cuarţitul folosit la placarea podelelor vine din Brazilia, unde cariera respectivă a lucrat jumătate de an doar pentru Therme Bucureşti, acoperişul de ardezie este cel mai mare din Europa, pereţii de sticlă au sisteme inteligente de ventilare, ca să nu se aburească şi să nu condenseze, în fine, peste tot e plin de detalii încântătoare prin calitate şi inteligenţă tehnologică.

200 de angajaţi vor avea grijă de clienţii de la Therme Bucureşti, o investiţie care a ajuns la 60 de milioane de euro. Managementul estimează 1,5 milioane de vizitatori în primele 12 luni şi break even în 5 ani.

Localizare:

În nordul Bucureştiului, înainte de Baloteşti. Se face un drum la dreapta, din DN1, care duce la Therme. Pentru locuitorii din Corbeanca care nu vor să-ntoarcă sub podul de la Otopeni – se poate ajunge prin pasajul de la Hornbach şi pe drumul secundar deocamdată neasfaltat de pe lângă clădirea cărămizie.

Ce NU este Therme Bucureşti:

– nu este o bază sportivă
– nu e un ştrand ca la 3 Ligheane
– nu e un aquapark ca-n Turcia
– nu e cu mititei la grătar, bere la frigorifică, muzică “de-acasă”, scandal şi urlete

Bucurestiul devine capitala termala a Europei. Pe 14 ianuarie se deschide Therme Bucuresti

Joi, 14 ianuarie, se deschide Therme Bucuresti, un proiect unic, dezvoltat in premiera pentru Romania si care plaseaza Bucurestiul pe harta capitalelor cu traditie in utilizarea apelor termale: Roma, Viena, Budapesta. Therme Bucuresti se deschide pentru publicul larg, oferind bucurestenilor, dar si locuitorilor din orasele invecinate si turistilor, o alternativa de relaxare si distractie complet noua pentru Romania.

Therme Bucuresti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, avand o suprafata totala de peste 30.000 mp si o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termala de la Therme Bucuresti este extrasa de la o adancime de peste 3.100 de metri. In ceea ce priveste spatiile verzi, acestea formeaza cea mai mare gradina botanica din Romania cu peste 800.000 plante.

Bucurestiul este al doilea cel mai mare oras termal din Europa, dupa prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma.


"Suntem onorati si mandri sa deschidem acest complex in Bucuresti, pentru care am angrenat toata experienta unui lider in domeniu, precum si talentul si imaginatia unei echipe extraordinare de specialisti din peste 20 de tari, sub leadership romanesc. Asteptam publicul bucurestean sa descopere aici zeci de premiere si exclusivitati care speram sa ii relaxeze si sa ii bucure", a declarat Hubert Spegel, CEO A-HEAT GROUP AG.

Investitia in Therme Bucuresti este realizata de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena. Lucrarile de constructie a proiectului Therme Bucuresti au inceput la finele anului 2013, fiind la fel de provocatoare ca si construirea unui aeroport, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 50 de milioane de euro.

Conceptul Therme

Therme Bucuresti este cel mai mare centru de wellness, relaxare si distractie bazat pe ape termale din Romania construit greenfield. In piscinele de la Therme se pot relaxa simultan 1.500 de persoane, iar de saunele centrului pot beneficia 300 de persoane in acelasi timp. Toboganele au fost proiectate astfel incat sa asigure distractia pentru 6.500 de persoane pe ora, iar restaurantele au o capacitate totala de 700 de locuri. De asemenea, parcarea centrului dispune de 1.800 de locuri.
Therme Bucuresti este un centru termal cu servicii si ambianta premium, la preturi accesibile, cu cele mai inalte standarde din punct de vedere arhitectura, tehnologie, sanatate si relaxare.

Apa termala de la Therme Bucuresti

La Therme Bucuresti, apa geotermala este adusa la suprafata de la o adancime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dubla premiera pentru Romania moderna, pentru ca este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa ?89 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata. Drumul pe care apa din adancuri il parcurge pana la suprafata este comparabil cu lungimea uneia dintre cele mai cunoscute artere din Bucuresti ? Calea Victoriei.

Sanatate

Temperatura si compozitia apei termale, impreuna cu mediul in care ea este captata, fac din aceasta resursa una dintre cele mai valoroase metode de mentinere a sanatatii si a starii de bine. Medicii recomanda sedinte zilnice de cel putin 15 minute de scufundari in apa termala. In cazul apei de la Therme Bucuresti, combinatia unica intre temperatura si compozitie chimica favorizeaza absorbtia acelor substante atat de necesare pentru buna functionare a organismului, care se gasesc in stare pura, asa cum le-a conservat Pamantul in peste 6 milioane de ani - magneziu, fier, calciu si fluor.

Timp liber

Centrul Therme se adreseaza tuturor celor care isi doresc cateva ore de vacanta, de relaxare si distractie, intr-un singur loc, la preturi care incep de la 39 de lei.

Arhitectura

Therme Bucuresti se intinde pe o arie de peste 250.000 de metri patrati, aproape cat 39 de terenuri de fotbal. Fatada constructiei mamut este autoportanta, iar structura metalica de sustinere a acesteia cantareste 1.100 de tone, fiind cea mai mare de acest fel din Romania. De asemenea, fatada are cea mai mare deschidere fara stalpi, de peste 43 de metri.

Acoperisul retractabil este un colos transparent care cantareste 230 de tone, fiind cel mai mare acoperis construit vreodata intr-o zona seismica.

Stiinta si tehnica

Centrul construit in nordul Bucurestiului este o constructie cu un grad de eficienta energetica extrem de ridicat, a carei autonomie energetica este asigurata 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficientei energetice, Therme Bucuresti este o cladire unica in Bucuresti, pentru ca functioneaza din resurse proprii in proportie de 90%.

13 superlative ale Therme Bucuresti

1. Cel mai mare complex de wellness si relaxare din Europa, construit greenfield

Suprafata totala a proiectului, inclusiv terenul aferent cladirii, ocupa un areal de peste 250.000 mp. Suprafata constructiei este de peste 30.000 mp indoor, ceea ce reprezinta cea mai extinsa suprafata construita de la zero in Europa pentru un astfel de proiect. Therme Bucuresti poate gazdui simultan 4.000 de vizitatori. Complexul ofera tuturor vizitatorilor placerea de a se relaxa in una din cele 8 piscine, avand la dispozitie o suprafata totala de peste 3.000 mp. Temperatura de 33oC a apei este mentinuta atat in piscinele interioare, cat si in cea exterioara, aceasta ramanand accesibila si in timpul iernii.

2. Cel mai adanc foraj geotermal din ultimii 25 de ani

Apa geotermala utilizata la Therme este extrasa de la 3.100 m adancime. Este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa 1989 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata.

3. Cel mai extins complex bazat pe ape termale

Apa termala este captata la o temperatura de peste 80 de grade Celsius. Dupa tratare si racire, temperatura apei utilizata la Therme este constanta, de 33 de grade. La fiecare 4 ore, toata apa din bazine este recirculata si filtrata. Apa termala captata este utilizata la climatizarea intregului complex pe timpul iernii, prin procesul de transfer termic, asigurand astfel autonomia energetica.

4. Cea mai extinsa suprafata inverzita din Romania pentru un complex de relaxare
Suprafata totala inverzita este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente si ocupa atat suprafata interioara, cat si gradinile exterioare.

5. Cea mai mare gradina botanica din Romania

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme Bucuresti devine cea mai mare gradina botanica de interior si exterior din Romania. S-au plantat 1.200 copaci, 3.000 de arbusti, 500 de palmieri, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus si alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumina al gradinii exotice, dar si pentru a intregi experienta unica a vizitatorilor, spatiile vitrate sunt intinse pe 3 fatade ale cladirii.

6. Cea mai intinsa plantatie indoor de palmieri din Europa

Cei 500 de palmieri de la Therme Bucuresti din interior formeaza cea mai mare plantatie de palmieri de pe continentul european. Palmierii sunt adusi din 5 tari si au trecut printr-un proces complex de aclimatizare si ingrijire in Olanda, pe parcursul a 700 de zile. Printre speciile de palmieri si plante exotice regasite in gradina Therme se numara si cel mai inalt palmier transportat si aclimatizat in Europa -Washingtonia Robusta, cu o inaltime de 14 metri, un exemplar din specia Veitchia Winin, cu varsta de 24 de ani si 12 metri inaltime, dar si multe specii rare precum Chyrtostachis Renda -palmierul rosu, care este o planta foarte pretioasa pentru colectionari sau Chambeyronia Macrocarpa -impresionanta prin culoarea maro-roscat a frunzelor, care se deschid doar in anumite perioade ale anului.

7. Cel mai batran copac aclimatizat in Romania

"Vedeta" Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit si copacul intelepciunii, care are o vechime de 120 ani si a fost adus din China. Drumul pana la Therme a durat 2 saptamani. Se spune ca printul Siddharta s-a asezat si a meditat sub acest copac si acolo a gasit "iluminarea", dupa care devenit Buddha.

8. Cel mai mare complex de saune din Romania

Noutatea absoluta din zona Spa & Wellness este oferita de cele 6 saune tematice si o baie de aburi. Fiecare sauna are un anumit design, miros specific si sistem sonor. Vizitatorii se pot bucura astfel de un adevarat ritual de wellness si purificare, denumit in limba germana Aufguss, realizat prin infuzarea unei solutii de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice incinse din sauna. O experienta multisenzoriala de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, prin activarea circulatiei sangvine, hidratarea pielii si intarirea sistemului imunitar. Specificul diferit al fiecarei saune de la Therme, precum si programul variat al procedurilor, ofera simultan unui numar de 300 de clienti posibilitatea sa se bucure de experienta Aufguss.

9.Cel mai modern sistem de purificare a apei din lume

Apa captata la Therme trece printr-un proces complex de tratare. Ultima etapa inainte de utilizare este tratamentul prin ozonificare (cel mai performant sistem de purificare a apei existent la ora actuala, la nivel mondial) care distruge bacteriile cunoscute. In plus, acest tratament modern al apei nu lasa reziduuri sau mirosuri neplacute. Tratamentul cu ozon al apei este extrem de eficient, deoarece oxideaza materiile organice din apa, inactiveaza bacteriile, virusii si alte microorganisme si are rol dezinfectant.

10. Cea mai mare piscina cu valuri din Romania

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafata de 560 m2 si o adancime care variaza de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din Romania. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora, care permite confortul si garanteaza siguranta. Instalatia de produs valuri ofera 4 programe de intensitate si rapiditate total diferite. In aceeasi arie este disponibila si o piscina semi-olimpica cu patru culoare si 25 metri lungime, cu adancime cuprinsa intre 1,2 si 1,6 metri.

11. Cel mai mare sistem indoor de tobogane din Europa Centrala si de Sud-Est
Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei. Lungimea totala a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o inaltime de pana la  14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate varstele. Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care "strapung" acoperisul cladirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau "Racer", unde pot concura pana la 3 participanti simultan, precum si "Crazy River", cu un volum de apa de peste 2.500 m3/ora. Toboganele au o capacitate de 6.500 de persoane pe ora.

12. Design si inginerie de clasa mondiala

Fatada de tip autoportant (care nu are nevoie de stalpi de sustinere) este cea mai mare de acest gen din Romania. Structura metalica a fatadei fost integral executata in uzinele metalurgice din Stuttgart si a  fost montata la Therme pe parcursul unui an.  Aceasta are o greutate de 1.100 tone. Acoperisul zonei THE PALM este un colos transparent de  230 de tone si are o suprafata de 900 metri patrati, fiind cel mai mare acoperis retractabil montat vreodata intr-o zona seismica.

Din punct de vedere seismic, intreaga structura este proiectata si construita sa reziste la cutremure de peste 9 grade pe scara Richter. Geamurile acoperisului au folii speciale anti-uragan, tehnologie  importata din S.U.A.

13. Singura cladire din Romania care isi produce singura energia de care are nevoie

Cladirea Therme Bucuresti are o inalta eficienta energetica, asigurata de incalzirea complexului prin schimb termic al apei termale timp 320 zile pe an.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Maria Dumitrescu

Nu ma pot abtine sa nu elogiez acest lucru extraordinar pe care am reusit sa il facem la un asa nivel performat si care, in sfarsit ne situeaza pe un loc fruntas in lumea europeana si pe ici, pe colo la nivel mondial! Sunt foarte mandra de acest lucru si imi completeaza la maximum bucuria ca sunt romanca! In sfarsit, mai vorbim si despre altceva! Ne plafonasem numai in zona de politic, spagi, hotii si"beci domnesc". Istoria propunerii construirii acestei zone de agrement o vom afla pe parcurs! Cert este ca spun foarte deschis, felicitari! Importat este sa nu ne"prindem urechile" in atâta tehnica super moderna si sa ne comportam degajat, nu cu stangacie , ca doar, suntem la noi acasa si meritam asta! Este o modalitate si de a impune si educa populatia insa, regret ca nu au acces toti romanii!
+9


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000