Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Lista neagra a medicamentelor, ce pastile ar trebui sa aruncam

Lista neagra a medicamentelor, ce pastile ar trebui sa aruncam

lista neagra medicamente

 Lista neagra a medicamentelor, ce pastile ar trebui sa aruncam
Studiile realizate în ultimii ani au arătat că o varietate de medicamente de pe piaţă, recomandate în mai multe afecţiuni, sunt depăşite şi ar trebui scoase din uz. Potrivit revistei de specialitate franceze „Prescrire“, unele tratamente au mai mai multe efecte secundare decât beneficii.

În fiecare an, revista franceză „Prescrire“ publică analize, studii şi liste negre ale medicamentelor aflate în uz şi care nu mai aduc aproape niciun beneficiu utilizatorilor, ba chiar le pot înrăutăţi starea de sănătate. Printre medicamentele cele mai cunoscute şi mai folosite de pe lista publicată în numărul din februarie al revistei se numără gelul antiinflamator ketoprofen, medicamentul pentru renunţarea la fumat Zyban şi antialergicul mekitazină (Primalan).

Ministerul Sănătăţii francez a cerut din 2011 Agenţiei franceze pentru siguranţa medicamentelor (Agence Nationale de Sécurité du Médicament – ANSM) să analizeze listele publicate de „Prescrire“ şi, de atunci, au fost deja scoase de pe piaţă o cincime din aproape 400 de medicamente analizate.
 
CARDIOLOGIE

Rasilez (aliskiren) – recomandat în tratamentul hipertensiunii esenţiale

Lipantil (phenofibratum) – recomandat pentru reducerea nivelului colesterolului şi trigliceridelor din sânge

Bezafibrat – pentru scăderea concentraţiilor crescute de grăsimi în sânge

Lipanor (ciprofibratum) – pentru reducerea nivelului colesterolului şi trigliceridelor din sânge

Procoralan (ivabradină) – pentru tratamentul simptomatic al anginei cronice stabile

Trimetazidina – pentru tratamentul profilactic, de lungă durată, al crizelor de angină pectorală

Nicorandil – pentru tratamentul pe termen lung al anginei pectorale cronice stabile

Dihidroergocriptina (hydergine, iskedyl, vasobral) – activator al metabolismului cerebral

Sermion (nicergolină) – tulburări cerebrale vasculare sau metabolice acute şi cronice

Gutron (midodrinum) – tulburări ale reglării circulaţiei sangvine şi tulburări circulatorii cauzate de acumularea unor mari cantităţi de sânge în extremităţile inferioare

Exforge HCT (amlodipinum + valsartanum + hidroclorotiazidă) – tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale ca terapie de substituţie

DERMATOLOGIE ŞI ALERGOLOGIE


Protopic (tacrolimus) – tratarea dermatitei atopice moderate până la severă

Primalan (mekitazină) – tratamentul simptomatic al manifestărilor alergice (rinită, conjunctivită, urticarie)

Phenergan (promethazinum) – antialergic

DIABET ŞI NUTRIŢIE

Onglyza (saxagliptină) – pentru diabet noninsulinodependent (II)

Januvia şi Xelevia (sitagliptină) – pentru diabet noninsulinodependent (II)

Galvus (vidagliptină) – diabet noninsulinodependent (II)

Xenical (orlistat) – pentru tratarea obezităţii

CANCER ŞI HEMATOLOGIE

Removab (catumaxomab) – pentru tratamentul ascitei maligne (acumularea de lichid în spaţiul abdominal pe fondul unor tipuri de cancer)

Vectibix (panitumumab) - tratarea carcinomului metastatic de colon sau de rect

Yondelis (trabectedin) – pentru tratarea sarcomului de ţesuturi moi în stadiu avansat şi cancerului ovarian

Javlor (vinflunină) – pentru tratarea unei forme de cancer care afectează mucoasa vezicii urinare şi restul tractului urinar

Fier dextran – antianemic

GINECOLOGIE

Livial (tibolonum) – pentru tratarea simptomelor menopauzei

BOLI INFECŢIOASE


Moxifloxacină – infecţii respiratorii sau genitale

Ketek (telitromicină) – pentru tratarea pneumoniei

NEUROLOGIE


Flunarizină – pentru tratarea migrenelor

Vidora (indoramin) - pentru tratarea migrenelor

Tysabri (natalizumabum) – pentru tratarea sclerozei multiple

Tasmar (tolcaponă) – pentru tratarea bolii Parkinson

GASTROENTEROLOGIE


Motilium (domperidon) – reflux gastro-esofagian

Resolor (prucaloprid) – pentru tratarea constipaţiei cronice

PSIHIATRIE ŞI DEPENDENŢE


Valdoxan (agomelatină) – depresie majoră

Cymbalta (duloxetină) – depresie acută

Ixel – depresie majoră

Venlafaxina – antidepresiv

Sycrest (asenapinum) – pentru tratarea episoadelor maniacale

Stresam – anxiolitic

Meprobamat – anxietate şi tensiune psihică

Zyban (bupropionum) – pentru renunţarea la fumat

Champix (vareniclină) – pentru renunţarea la fumat

PNEUMOLOGIE ŞI ORL

Folcodină - antitusiv

Efedrină, Nafazolină, Oximetazolină, Pseudoefedrină – descongestionante

Xolair (omalizumab) – antiastmatic

Esbriet (pirfenidonum) – fibroză pulmonară

DURERI REUMATICE

Celebrex (celecoxibum) – antiinflamator

Arcoxia (etoricoxib) – antiinflamator nesteroidian

Dynastat – inhibitor de COX-2

Ketoprofen gel

Acupan

Nimesulid

Piroxicam

Prolia – pentru osteoporoză

Protelos - pentru osteoporoză

Forsteo

Glucozamină

Methocarbamol

Percutalgine

Lista medicamentelor care au provocat accidente și care au fost retrase din circulație este dramatic de lungă. Aceste accidente au fost spectaculoase și impactul în media a fost pe măsură. Lista medicamentelor periculoase, dar aflate încă pe piață este și ea nemăsurat de lungă. Acestea provoacă accidente pe termen mediu și lung, și în consecință nu se vorbește despre ele deoarece aceste efecte nu sunt cunoscute.

Boli psihice, afecțiuni renale, candidoza, hepatită, dependență, dereglări hormonale, tumori, ulcer duodenal, leziuni cerebrale, atacuri de inimă, insomnie, hemoragii gastrice, alergii, cancer, deces – iată urmările consumului de medicamente, urmări despre care se vorbește prea puțin, și în majoritatea cazurilor deloc.

De exemplu, Agenția Europeană pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) a decis retragerea de pe piață a medicamentelor realizate pe baza de clobutinol, deoarece exista riscul ca aceasta sa provoace batai neregulate ale inimii. Un studiu clinic realizat de Boehringer Ingelheim, o companie producătoare de medicamente din Germania, a arătat că substanța prezintă riscuri pentru inimă, motiv pentru care a interzis aceste medicamente în 2007, dar ele sunt în continuare disponibile în alte țări europene unde sunt folosite pentru a trata tusea iritantă, fără să fie necesară o prescripție medicală.

Un alt exemplu, medicamentul Lipobay (Baycol), menit să scadă colesterolul a fost retras de pe piaţă în 2001, după ce peste 50 de persoane muriseră din cauza efectelor sale adverse. Înregistrările efectuale arătau că la vreme respectivă încă 6 milioane de oameni care consumaseră acest medicament erau expuși la riscuri majore. Au fost deschise peste 1000 de procese de judecată împotriva concernului Bayer, majoritatea în S.U.A.

Lista medicamentelor care te pot ucide! Interzise prin Occident, numai bune în România!

Faptul că industria farmaceutică și sistemul medical ”occidental” reprezintă o imensă sursă de bani pentru cei mai puternici oameni din lume, este pentru mine un lucru evident.

Faptul că pe cei care fac foarte mulți bani din vânzarea pastilelor către oile de noi, îi doare în cot dacă pastilele pe care le luăm ne fac bine sau rău, este de asemenea un al lucru evident. Unul dintre lucrurile pe care încearcă să le ascundă cei care conduc lumea este faptul că pentru orice boală există un remediu natural – o plantă, o ciupercă, ceva. Dacă lumea ar descoperi toate aceste remedii, ei, cei care conduc lumea din umbră, ar pierde foarte mulți bani. Dar este ok, omenirea este suficient de ignorantă încât să nu-i pese de așa ceva.

Medicamente care ucid

Primul pe lista este “medicamentul săracului” sau celebrul Algocalmin. Piața algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Prețul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru romani. Un adevărat “medicament al săracului”, spun medicii. Licența pentru denumirea de “ algocalmin ” este deținută de fosta fabrică de medicamente SICOMED.

În anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licența și astfel, doar datorită algocalminului le-au crescut vânzările cu peste 1.000 de procente.  Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe bază de metamizol aduce, de departe, cele mai substanțiale profituri. Din această piață, au reușit să prindă felii importante și alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire.

Algocalminul se mai numește și algozone, și este produs de Ozone România. Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligați să ținem cont, nu a restricționat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea țărilor europene l-au interzis de mai mulți ani. Studiile au demostrat că metamizolul din algocalmin poate provocă o boală fatală, numită agranulocitoza, o boală. mortală care debutează ca o infecție supraacuta. Boala distruge celulele din măduvă osoasă, altfel spus  tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susțin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componentă, alături de metamizol o a doua substanță activă. De departe, Piafenul (metamizol și antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe bază de matamizol și cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile romanești, fără niciun fel de restricții.

Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeași perioada datează și decizia statului sudez de interzicere a calmantului. Azi substanța din care se face”calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca, Belgia – unde trecută la rubrica otrăvuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – începând cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa și Statele Unite!!!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la bază substanța denumită noramidopirina metansulfonat și fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la bază fenilbutazona. În plus, pe piața românească se găsesc și combinații ce conțin Scobutil Compus sau aminofenazona – Aminofenazona L, Lizadon.

Piroxicamul și Aulinul sunt și ele pe lista neagră a Agenției Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide și totuși este vândut la liber în farmaciile romanești. Mai grav, Aulinul este vândut și în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este și mai mare. Aulinul este interzis în țări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provocă frecvent . insuficiență hepatică mortală!!!

Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii și inflamației asociate osteoartritelor, entorselor și luxațiilor, durerilor menstruale. Aulin se numără printre cele mai căutate și utilizate medicamente în România, datorită efectelor sale calmante imediate. Puțini însă știu că substanța activă conținută de Aulin, denumită nimesulid, poate fi. mortală.

Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii sale de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricționat chiar și în tara producătoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranța Medicamentelor a atras atenția asupra pericolului pe care îl prezintă.

În România este la mare preț pentru că sănătatea sau chiar viată copiilor noștri nu e la preț european. Dacă tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni de ce să nu punem accent pe romani?

Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piață in unele țări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în România!!! Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc în care se fac bani, mulți bani, pe sănătatea și chiar viața ”prostimii” Europei! “Prostimea”, adică ce a ajuns poporul roman în ultimii 21 de ani, este doar o bună piață de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state. Vreți exemple? Vreți să ne salvăm măcar copiii dacă pentru mulți dintre noi este prea târziu? Luați hârtie și ceva de scris:

Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienți. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în tara noastră și este prescris în diverse afecțiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc?

Medicamentul Stilbestrola fost dovedit ca producând tumori uterine și mamare la femei și a fost scos de pe piață în unele țări europene. In România este produs și comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de “leacuri vindecătoare” sunt proști, sunt răi sau sunt doar plătiți bine?

În 1970 au fost scoase de pe piață tranchilizantele Pronap și Plaxin pentru că produceau moartea nou -născuților.

Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienți cu hipotiroidie a fost scos de pe piață în Germania în 2005. Pentru că la romani merge perfect ceea ce este interzis la nemți. medicamentul este în continuare prescris de medicii noștri și se găsește în farmacii.

În 1984 ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie și in prezent, a condus la malformații foarte grave ale nou-născuților.  Peste 50% dintre mamele care, în timpul sarcinii, au luat Roacutan, au născut copii malformati!!! Roacutan este prescris in continuare de. doctorii romani.

Zelmac, medicament împotriva afecțiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piață în Germania, în aprilie 2007, deși nici măcar nu fusese aprobat încă, fiind folosit ilegal de către doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.

Ketotifen,un medicament pentru tratamentul de lungă durată în astmul bronșic alergic sau cu componentă alergică, bronșită alergică și tulburări astmatice a fost scos în 2006 de pe piață în Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular și al rinichilor. În România se găsește în farmacii.

Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piață în mai multe țări europene. În România se găsește sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afecțiuni alergice și în prevenirea și tratamentul reacțiilor alergice la transfuzia de sânge.

Methotrexat,de asemenea împotriva leucemiei, a produs tumori și a dus la anemie gravă și ruperea intestinelor. În România este comercializat și prescris în reducerea dureriilor și a tumefacțiilor articulare.

Mitothan,un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găsește sub numele de Lysodren și este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.

Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România .

Sunt foarte puțini din păcate cei care au curajul, inconștiența sau posibilitatea să spună lucrurilor pe nume. “Afacerea” medicamentelor care “ucid lent” este una de succes: sute și sute de miliarde de dolari sau euro în fiecare an!!! Cu ceva timp în urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu “minunăția” Viagra a declanșat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani avea sarcina de a falsifica rezultatele studiilor și cercetărilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piață. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer , el a publicat cu duzina în reviste medicale de specialitate articole fără nici un dram de adevăr.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Dragomir Flavi

Glucozamina (din artrostop proenzi) m a otravit , efectiv. Am intrerupt tratamentul dupa zece zile, imi era rau si nu mi am revenit complet nici dupa doi ani.
+4


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000