Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Averea manelistilor la control

Averea manelistilor la control

Autoritatile vor sa verifice la bani marunti modul in care s-au capatuit Adrian Minune sau Florin Salam
Se anunta vremuri grele pentru lumea manelelor din Romania. Surse autorizate sustin ca, in viitorul apropiat, averile greilor din bransa, Adrian Minune, Florin Salam, Adi de la Valcea, Nicolae Guta, Sorinel Pustiul sau Vali Vijelie, vor intra sub lupa autoritatilor.

Sansele ca manelistii sa fie prinsi in ofsaid din punct de vedere al actelor prin care isi pot justifica agoniseala sunt foarte mari, stiut fiind ca acestia au facut mereu un spectacol public din evenimentele la care cantau si de la care incasau o groaza de bani la negru.
Bodu, fostul sef al ANAF, a pierdut lupta in 2006
Încercari de a regla situatia financiara a manelistilor in raport cu legea au tot existat din partea statului in ultimii ani, dar toate s-au dovedit un fiasco. În februarie 2006, de exemplu, Sebastian Bodu, presedintele de atunci al ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala), declara, invins, pentru Capital:
“Am inceput sa trimitem inspectorii la nunti. Dar este foarte greu sa-i dovedesti: trebuie ca mirele si mireasa sa spuna ca au dat bani manelistului. Si mai sunt si unii manelisti care spun: nu, dom’le, eu vin din placere, eu sunt artist al poporului.(…) Prima data ai un esec, a doua oara mai ai, poate, un esec. Din fericire, nu va dura prea mult, pentru ca vine Uniunea Europeana si ne impinge de la spate”.
Vorbele de atunci ale lui Bodu au toate sansele sa se adevereasca in viitorul apropiat, intrarea Romaniei in UE fortand si Fiscul sa se alinieze la standardele europene in domeniu. Standarde care nu tolereaza sfidarea publica la care recurg regii manelelor, atunci cand strang cu lopata bani neimpozitati de la nunti sau botezuri.
De altfel, expunerea mediatica de care s-au bucurat si se bucura manelistii se va intoarce acum, cel mai probabil, impotriva lor. Desi nu sunt considerate probe in instanta, inregistrarile video si fotografiile concludente de la petrecerile la care acestia sunt “inchiriati” vor constitui un reper in constructia dosarului de ancheta.

Asadar, se anunta un conflict cu scantei intre autoritati si manelisti, mai ales ca, de-a lungul timpului, cantaretii au declarat ca nici nu concep sa plateasca taxe si impozite, “pentru ca ei se bazeaza pe cuvant si pe talent”, aspecte care nu se pot cuantifica in acte. Faptul ca manelistii au ajuns cap de lista in evidentele Fiscului nu este o intamplare.
Cum domeniul politic este foarte greu de patruns, prin natura influentelor si a relatiilor de tot felul, s-a incercat marea cu degetul in sport, mai exact in fotbal, acolo unde patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, a fost incarcerat, fiind considerat singurul vinovat de coruptia din Liga I.
Deturnarea atentiei opiniei publice de la problemele cu adevarat grave ale tarii isi poate gasi implinirea in cercetarea averilor manelistilor, care intrunesc toate caracteristicile unui scandal de proportii: oamenii sunt celebri, bogati si n-au cum sa-si justifice veniturile decat intr-o oarecare masura. Cu siguranta, va fi circul de pe lume!
Zeci de milioane de euro frauda
În mai bine de un deceniu de activitate, manelistii au facut o paguba uriasa statului

De ani buni, manelistii romani au propria lege atunci cand vine vorba de taxe si impozite catre stat. Fenteaza Fiscul cu usurinta, primesc onorarii de mii si zeci de mii de euro, in functie de client si de posibilitati, traiesc pe picior mare si se simt bine in rolul de vedeta. În urma lor insa ramane frauda.
Florin Salam a inapoiat 400.000 € luati in avans
Cel mai in voga manelist al momentului, Florin Salam, este exemplul clar al cantaretului care n-are grija Fiscului.

Imediat dupa decesul sotiei sale, Fanica, plecata dintre noi la jumatatea lunii a prilie a acestui an, Florin a primit interzis la cantat vreme de un an, conform legii tiganesti.Astfel, manelistul a trebuit sa returneze 400.000 de euro, bani deja incasati pentru evenimente perfectate inainte de drama suferita. Fara acte, cel mai probabil.
ANAF pregateste directia de control a averilor
“Noi, ca Fisc, trebuie sa vedem foarte clar veniturile pe care le realizeaza o persoana foarte bogata, dar si nivelul cheltuielilor”, a declarat zilele trecute, pentru Gandul, Sorin Blejnar, actualul sef al ANAF, referitor la varianta infiintarii unei directii specializate in controlul averilor. “Este un obiectiv indepartat pe care mi l-am propus. Peste un an va exista aceasta propunere, dar nu stiu daca va fi si aprobata”, a completat Blejnar.
Si Ceausescu a incercat impozitarea cantaretilor
În anii ’80, Nicolae Ceausescu a incercat sa stopeze acumularea de bunuri ilicite de catre cantaretii de muzica populara. Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Ion Dolanescu sau Benone Sinulescu strangeau la nunti sau la botezuri sume fabuloase pentru acea vreme, de ordinul zecilor de mii de lei, aspect care a fost cercetat vreme de cateva luni de o echipa speciala a Securitatii.

Pana la urma, datorita faptului ca Elena, sotia dictatorului, era fan declarat al muzicii populare, ancheta s-a stins, iar cantaretii au continuat sa faca avere la fiecare petrecere.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000