Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.
Gaura neagra si lumina adevarului

massmedia romania

exclusiv
09/05/2018
101
O gaură neagră curbează spațiul și timpul. O gaură neagră are masă și gravitație atât de mari încât aspiră tot și nu mai lasă nimic să iasă. Nici măcar lumina.
Antena 3 este o gaură neagră. Îndoaie timpul și spațiul, înghite adevărul ca pe-o aspirină, hap, s-a dus, adevărul nu mai poate fi văzut vreodată.
În studioul televiziunii pușcăriașului Voiculescu, cel care dă 700 de lei pe lună din pensie ca să returneze statului o furăciune de milioane de euro, un mic grup de maneliști politici bagă la țambal o poveste despre Soroș, Iohannis, antisemitism și interesul României. Au cercetat, au calcula... CONTINUARE

Noua functii ascunse ale aplicatiei WhatsApp

WhatsApp

exclusiv
02/03/2017
1.025
Indiferent dacă sunteți utilizator vechi sau abia descoperiți aplicația WhatsApp, este foarte posibil să nu folosiți toate funcțiile pe care aceasta le oferă.

1. Formatarea textului

WhatsApp vă permite să folosiți formatări de tipul bold, italic sau striketrough(tăiat) în mesajele pe care le trimiteți. Pentru asta e nevoie să adăugați caractere speciale înainte și după textul pe care doriți să-l formatați diferit:
*textul scris între steluțe va fi formatat bold*
_textul scris între underscore va fi formatat italic_
~textul scris între tilde va fi formatat striketrough(tăiat)~

2. Mesaj... CONTINUARE

Cetatuia si povestile nespuse ale padurilor buzoiene

Pensiunea Cetatuia

exclusiv
03/01/2017
376
Toamna ne-a tot făcut cu ochiul în ultima lună de zile. Pe măsură ce copacii prindeau culoare şi dimineţile deveneau din ce în ce mai ceţoase, dorul nostru de ducă a început să caute un loc unde să se bucure de ele.

O idee minunată, dar care nu reuşea să se materializeze într-o destinaţie clară. Puteam să ne rupem doar trei zile şi toate locurile pe o rază de două ore de condus în jurul Bucureştiului erau mult prea cunsocute. Voiam altceva.

Cu toate astea, frunzele începuseră să cadă cu spor şi nouă tot nu ne pica fisa că Buzăul merită luat în calcul. Ca bucureştean cu jumătate din fam... CONTINUARE

ATENTIE SOFERI! Se ridica iar masini. VEZI cazurile in......

OUG nr. 195/2002

exclusiv
21/12/2016
91
De cand incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar, ce spune Politia, cine le ridica.

Autoritatile locale vor putea ridica masinile parcate neregulamentar pe carosabil, dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern adoptate saptamana trecuta, deci undeva dupa 20 ianuarie, potrivit actului normativ. Totusi, primarii spun ca au nevoie de mai mult timp pentru aplicare, cel mai optimist termen fiind luna februarie, unul mai relaxat - luna aprilie, iar unul mai general, anul 2017 - nu se stie cand, depinde de fiecare primarie. In plus, sunt administratii locale care nu do... CONTINUARE

Noi reguli pentru soferi

strategia de siguranta rutiera nationala


07/12/2016
93
Noi reguli pentru soferi. Romania are pentru prima data in istorie o strategie de siguranta rutiera pentru urmatorii 4 ani

Romania are pentru prima data in istorie o strategie de siguranta rutiera pentru urmatorii 4 ani.

Prezentate miercuri de ministrul Transporturilor si puse intr-o hotarare de guvern de experti, masurile urmaresc reducerea numarului de accidente cu 50 de procente. Deocamdata avem printre cele mai multe victime pe sosele.

Romania este, la nivelul Uniunii Europene, pe ultimul loc in ceea ce priveste siguranta rutiera. Statisticile ingrijoratoare ne arata ca, in anul 2014, 1.818 persoane si-au pierd... CONTINUARE

Milioane de euro pentru firme din noile fonduri europene

bani europeni din linia de finantare 2.2 POR

exclusiv
10/11/2016
92
Cei 200.000 - 1.000.000 Euro pentru firme din noile fonduri europene: de la afaceri in turism si finisaje pana la IT&C. Modificarile de ultima ora

Firmele mici si mijlocii din Romania vor putea accesa fonduri europene intre 200.000 euro si 1.000.000 euro printr-o noua linie de finantare din cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020. Consultantul pentru fonduri europene Nagy-Imecs Peter, din cadrul societatii Goodwill Consulting, membru ACRAFE, a facut o prezentare a celor mai recente modificari propuse de Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru aceasta linie de finantare.

In ... CONTINUARE

BUZAUL, taram de basm. 5 locuri spectaculoase, care va......

buzau turism

exclusiv
25/10/2016
12.6k
În judetul Buzau există numeroase locuri de o frumusețe inimaginabilă. Din păcate, unele dintre acestea nu au parte de promovarea pe care o merită cu adevărat. Vă prezentăm câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din judetul noastru, aflate în zone extrem de pitorești.

Dealul Istriţa, locul care te vrăjeşte cu grote preistorice, ruine de cetăţi antice şi sculpturi în piatră. De aici porneşte Drumul Vinului

Zona turistică din jurul dealului Istriţa, prima formă înaltă de relief pe care o întâlneşte vasta Câmpie Română către Carpaţii de Curbură, deţine o salbă complexă de obi... CONTINUARE

REPORTAJ DINCOLO DE ISTORIE: Buzau, Manastirea Cetate Bradu

Manastirea Cetate Bradu

exclusiv
19/10/2016
358
REPORTAJ DINCOLO DE ISTORIE. Buzău: Mănăstirea-cetate Bradu, printre cele mai vechi mănăstiri fortificate din Țara Românească

Mănăstirea-cetate Bradu a fost ridicată de boierii buzoieni pe malul stâng al pârâului Nișcov din județul Buzău, fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din Muntenia cu amenajare defensivă.

Între culmile împădurite ale Carpaților de Curbură, la locuri ferite de năvălitori, dar surprinzător de sigure și ușor de apărat, se ridică această cetate-mănăstire, cu o istorie pe cât de agitată, pe atât de dificil de reconstituit.

Complexul este format din zidu... CONTINUARE

Descoperirea care ar putea rasturna detaliul cheie in......

reproducerea speciei umane


13/10/2016
88
Oamenii de ştiinţă au revelat primele dovezi că ovarul uman ar putea fi capabil să cultive noi ovule în perioada maturităţii. Dacă ipoteza se confirmă, această descoperire ar putea răsturna concepţia general acceptată potrivit căreia femeile se nasc cu un număr fix de ovule şi că organismul nu are capacitatea de a suplimenta această cantitate. Până acum, aceasta a fost principala constrângere a ciclului reproductiv la femei. Răspândite şi aprofundate, descoperirile recente vor creşte posibilitatea creării de noi tratamente pentru a le permite femeilor mai în vârstă să conceapă copii şi pentru a trata proble... CONTINUARE

LISTA Agentiilor de Turism din Buzau cu licenta radiata......

LISTA Agentiilor de turism din Buzau cu licenta radiata si retrasa

exclusiv
05/10/2016
1.148
ANT a retras licentele a 1.384 de agentii de turism !

Autoritatea Nationala pentru Turism a retras, in vederea radierii din oficiu, 1.384 de licente de turism emise agentiilor turistice care nu au prezentat polita valabila de asigurare.

EXCLUSIVITATE. LISTA Agentiilor de Turism din Buzau cu licenta radiata si retrasa de la 01.10.2016.

Vacanta Tur Buzau

Cristian 92 Buzau

Interbol Tour

Charisma Tour

EUROTRAVEL

Golden Tour

Carpatia Tour Buzau

Garrido Travel

Arva

Wave Tour

ADAMTOUR

... CONTINUARE

Copilul tau cu cine descopera sexul !

educatie copii

exclusiv
28/09/2016
28
Copilul tău cu cine descoperă sexul?

Unul din zece vizitatori ai site-urilor pornografice are sub 10 ani, afirmă mediafax.ro. Iată o informație care descrie lumea într-un mod nu prea plăcut – iar viitorul, și mai prost.

Nu sunt ipocrit. Să ridice primul… piatra cine n-a avut curiozități dintr-astea – poate nu la 10 ani, dar, cine știe, unii sunt mai precoce. Problema nu cred că e curiozitatea, ci locul în care se află răspunsurile – plus, cum să zic… varietatea practic nelimitată a “răspunsurilor” ce pot fi găsite pe aceste site-uri.

Eu trebuia să merg la librărie după câte un ... CONTINUARE

Cel mai pur aer de pe planeta se respira in Romania!......

romania


07/09/2016
172
In Romania se respira cel mai curat aer de pe planeta. Locurile spectaculoase cu peisaj de poveste

Cel mai pur aer de pe planeta se respira in Romania, spun cei de la Great News. Desi in prima instanta pare greu de crezut, in Romania se respira mai bine decat in Elvetia! E drept insa ca acest lucru este valabil doar in anumite zone ale tarii,

Din fericire, avem si in Romania locuri unde ne putem bucura de peisaje de vis si aer curat. Dincolo de betoane si poluarea din zona urbana, putem sa ne relaxam departe de zgomotul orasului, inconjurati de privelisti desprinse din povesti.

Iată care sunt zonele linişti... CONTINUARE

Vesti pentru cei cu WhatsApp: Mesajele sterse pot fi......

WhatsApp mesaje


05/08/2016
127
Cei peste un miliard de utilizatori ai serviciului de mesagerie WhatsApp nu șterg cu adevărat conținutul conversațiilor cu prietenii lor atunci când folosesc funcția de ștergere a tuturor mesajelor (''clear all chats''), a descoperit expertul american în securitate cibernetică Jonathan Zdziarski, care a făcut propria cercetare și a publicat rezultatele recent pe blogul său.

Chestiunea criptării conversațiilor și a protejării intimității utilizatorilor a fost unul dintre argumentele forte ale WhatsApp, dar potrivit lui Zdziarski, ultima versiune a aplicației păstrează urme digitale ale mesajelor chiar și după ce a... CONTINUARE

Buzaul sub dictatura unui comunist

Toma Constantin

editorial
05/07/2016
462
Toma Constantin și-a inceput mandatul de primar cu stîngul. Mă rog, să zicem că așa se și cuvine – provenind dintr-un partid de stinga. Dacă incepea cu dreptul ar fi fost de rău pentru că șeful lui Dragnea cum este suspicios și vede dușmani și agenți strecurați în PSD, ar fi intrat la bănuieli și se alegea – Dne ferește – cu vreo sancțiune, inclusiv excludere.

Mandatul domnului Toma a început tare, cu o victorie electorală datorată absenteismului masiv de la urne și votului intr-un tur. Legitimitatea sa e foarte fragilă. Asta ii va cauza multe neplăceri și va duce la eșecul mandatului său. Intîi de ... CONTINUARE

Iubita mea se cheama Romania!

Romania


14/06/2016
440
Aceasta este România, văzută de sus pe acordurile muzicii lui Ciprian Porumbescu.

Continuăm promovarea frumuseţilor României, de data aceasta cu un clip realizat în mai multe locaţii de pe teritoriul ţării. Filmările au durat 9 luni şi au fost realizate în zone cu care ne mândrim, embleme naţionale şi culturale ale patriei cum sunt: Munţii Apuseni, Valea Drăganului, Delta Dunării, Dumbrava Sibiului, Sighişoara, Cazanele Dunării, Coloana Fără de Sfârşit realizată de Brâncuşi din Târgu Jiu, oraşul Sibiu, Castelul Bran, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Castelul Peleş din Sinaia, Piaţa Sfatului din Braşov... CONTINUARE

Pupincurismul ca meserie

pupincurism

editorial
14/06/2016
93
Pupincurismul este o meserie foarte răspindită și face ravagii în toate mediile. În partide, parlament, în guvern. Lingușirea, periatul, frecatul clanței din anticamera marelui lider, extrasul scamei de pe gulerul șefului sunt la mare preț  pentru ca sunt aducatoare de mari foloase. Valoarea respectivului aspirant la o carieră se probează în insistența cu care atinge cu buzele dosul preafericitului X, ajuns sus. Așa e și pe trepte, scările permit această manevră dorsală delicată. S-a ajuns chiar la frenezie. Asta se intimplă mereu după campanii electorale cînd se redistribuie plăcinta și România se porționeaz... CONTINUARE

Lacul din Romania care detine 3 recorduri mondiale. Apa......

lacul ursu sovata


16/05/2016
375
Lacul din Romania care detine 3 recorduri mondiale. Apa lacului detine proprietati unice in intreaga Europa!

Trei recorduri mondiale definesc Lacul Ursu din staţiunea Sovata, judetul Mureş, informează Business Magazin.

Lacul Ursu ste cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp, şi este singurul lac natural din lume despre care se cunoaşte, fără nici o indoială, data exactă la care s-a format, informează Business Magazin.

Este vorba de anul 1875, când, la 27 mai, a avut loc o prăbuşire d... CONTINUARE

Bucatica de RAI din Maramures: Manastirea Barsana!

Manastirea Barsana


12/05/2016
157
Bucățica de RAI din Maramureș: Mănăstirea Bârsana!

8 maicute ingrijesc un coltisor de rai in Maramures. Sunt 8 femei vânjoase care zi de zi trebaluiesc prin curtea imensa a lacasului monahal.

Nu am cuvinte sa descriu linistea si caldura sufleteasca pe care le simti imediat ce treci pragul Manastirii Barsana din comuna cu acelasi nume. De fapt, e un complex de manastiri care poate fi asemuit cu un mic muzeu in aer liber. Te uiti si ramai mut!

Cum ajungem la Manastirea Barsana, si ce vom gasi acolo


Manastirea Barsana, manastire situata pe Valea Izei, este un loc numai bun de vizitat de catre cei ... CONTINUARE

De ce iubesc Buzaul! O calatorie in tara vulcanilor, a......

Buzau


25/04/2016
9.687
Buzăul poate fi descris ca o Românie în miniatură, deoarece are toate formele de relief, asemenea ţării noastre. Dealurile şi munţii din Curbura Carpaţilor ascund adevărate comori pentru iubitorii de călătorii în natura sălbatică, pentru pasionaţii de sejururi neconvenţionale, de fapt, pentru toţi turiştii. Un adevărat basm umple o nouă filă în ”125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”, cea mai frumoasă campanie Adevărul.

Cine nu a auzit de Vulcanii Noroioşi, unici în Europa, de Muzeul Chihlimbarului, de la Colţi, singurul loc din România unde au fost mine de e... CONTINUARE

Peisaj selenar, langa Buzau!

Vulcanii Noroiosi

editorial
15/04/2016
79
Nimic supranatural. Gazele vin de la mare adâncime, cam de la vreo 3000 de metri în măruntaiele Pământului, în drumul lor spre suprafață antrenează apă amestecată cu argilă și… pam pam, avem vulcani noroioși. Asta este explicația științifică oferită de un profan. Ceea ce ne interesează mai tare este că avem parte de un peisaj bizar, adică un loc unde merită să ne deplasăm și să ne bucurăm de peisaj.

Unde sunt Vulcanii Noroioși? În județul Buzău, comuna Berca. Lași GPS-ul să te ducă până acolo, iar de la fața locului nu ai cum să ratezi vulcanii. Sunt destule indicatoare care să te... CONTINUARE

Buzau, orasul sufletului meu

lacul vulturilor

exclusiv
04/04/2016
1.157
LACUL FĂRĂ FUND-Lacul Vulturilor. Stiati ca este in Top Zece destinatii din Romania?

Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund sunt două nume ale aceluaşi lac situat în Munţii Siriului, mai exact pe versantul Malaia, la o altitudine de 1.420 metri. Este o zonă sălbatică, puţin cunoscuta de turişti. Una dintre legende spune că aici veneau primavara vulturii pentru a bea apa ca să întinerească şi tot aici îşi învăţau puii sa zboare. A doua legendă spune ca un cioban şi-a aruncat bâta în apa lacului şi a plecat. După un an de peregrinări, îşi regăseşte bâta în Dunăre şi, mistuit de dorul mioarelo... CONTINUARE

Casuta din copac, acolo unde nu cauti cazare, ci doar......

Complexul Harmonie Predeal


29/03/2016
947
Probabil că știți unde vine Cabana Trei Brazi din Predeal. Ori dacă nu știți, atunci găsiți pe cineva să vă explice, pentru că eu altceva vreau să vă spun. În Predeal, în apropiere de Complexul Trei Brazi, am trăit o experienţă foarte interesantă după ce m-am cazat o noapte în căsuţa din copac.

Prima dată, m-a uimit faptul că nu există nici un indicator care să te ducă aici. Ajuns în zonă a trebuit să dau telefon ca să aflu indicaţii de orientare. Mi s-a explicat, apoi, că lipsa marcajelor este o strategie: proprietarii complexului de căsuţe în copac (sunt trei) nu vor ca turiştii caz... CONTINUARE

Planta miraculoasa care ne umple de bani si ne vindeca......

tepe internet


22/03/2016
64
Asta e planta, am aflat dintr-un share de pe Facebook, care trimitea pe un site mediocru plin de astfel de secrete!

Crassula – este o planta care atrage banii in casa. De aici si denumirea populara de Copacul Banului. Conform traditiei Feng Shui este suficient doar sa aduceti in casa aceasta planta pentru ca situatia financiara sa se imbunatateasca. Avem toate motivele sa luam aminte la aceasta informatie.

Se zice ca daca gandesti pozitiv, atunci ti se vor intampla doar lucruri pozitive. Totodata, este... CONTINUARE

DNA, pe firul altei tranzactii dubioase cu paduri din......

retrocedari paduri buzau


14/03/2016
365
DNA, pe firul altei tranzactii dubioase cu păduri de la Gura Teghii detinute acum de suedezii de la IKEA

Un dosar care instrumentează retrocedarea cu cântec a altor păduri de la Gura Teghii, scoase din proprietatea publică într-un mod dubios si apoi tranzactionate unor personaje controversate este gata să izbucnească.

Intermediarii locali care au facilitat vânzarea pădurilor Buzăului către Harvard ar fi investigati de procurori pentru mai multe infractiuni: înselăciune, coruptie, activităti de criminalitate organizată si spălare de bani.

Oamenii legii s-au sesizat si au început urmărirea penală ... CONTINUARE

Recomand: iRing

iRing


24/01/2016
35
iRing. Probabil cea mai desteaptă jucărie pe care am văzut-o în ultima vreme. V-o spune unul care foloseste smartphone-ul cu regularitate. Pentru fotografie, în special, dar si pentru comunicare sau socializare. Folosesc iRing de cîteva zile bune si-mi dau seama că se încadrează perfect în zona lucrurile bine făcute – un proiect pe care eu mă gîndesc să-l dezvolt în viitorul apropiat.

Faza foarte misto e că acest gadget costă doar 34.99 lei si vine la pachet cu iHook – un sistem de prindere la fel de simplu si de destept. S... CONTINUARE

Buzaul, printre cele mai sarace si corupte judete din......

judetul Buzau


23/01/2016
2.327
EXCLUSIV Darren White, fost sef US Secret Service, Europa de Est: „Sunteti sigură că voi mai fi invitat în România după acest interviu?” – VIDEO

La mai bine de un an de zile de la finalizarea mandatului de sef al US Secret Service – regiunea Europa de Est, Darren White a acordat un interviu în exclusivitate pentru PoliticScan în care vorbeste despre coruptia care sufocă România, despre încercarea Rusiei de a discredita scutul de la Deveselu si de a-si recâstiga influenta în Europa de Est, dar si despre cei care se fac vinovati de starea actuală a tării.

Suntem alături de dl. Darren White, ... CONTINUARE

Samsung Galaxy S7, cand va fi lansat si cat va costa

Samsung Galaxy S7

exclusiv
12/01/2016
160
China Mobile, cel mai mare operator din China, a dezvăluit din greşeală data de lansare şi preţul noului smartphone Samsung Galaxy S7, considerat încă de pe acum drept cel mai puternic telefon din 2016.

În cadrul unui eveniment în care îşi anunţa planurile pentru anul acesta, compania chineză a prezentat un grafic privind lansările de produse, iar printre acestea se afla şi Galaxy S7, programat pentru luna martie. Interesant este că China Mobile a anunţat şi preţul (de producator) noului smartphone – 460 de dolari.

Informaţiile vin să confirme ceea ce ştiam deja – că sud-coreenii vor p... CONTINUARE

Patinoarul din Buzau, ultimul tun al primarului Boscodeala

patinoar buzau


23/12/2015
624
Primaria Buzau va plati S.C. Elcar Gid suma de 1.000.000 de euro (pretul cu tva) pentru patinoarul Ice Magic, dupa ce firma care il administreaza l-a folosit gratuit timp de 8 ani si a beneficiat de investitii-subventii in fiecare an, plus profit !

In martie 2007, compania Elcar Gid – Dealer Skoda & Service Autorizat Volkswagen, cu sprijinul Primariei Municipiului Buzau si al Consiliului Local Municipal Buzau, a demarat proiectul de repunere in functiune la standarde occidentale a Patinoarului Buzau.

Ice Magic este o baza de sport si de agrement, vechiul Patinoar Buzau si este administrat de catre SC Elcar Gid SRL. ... CONTINUARE

Tehnologia care va REVOLUTIONA Internetul: Va fi de 100......


15/12/2015
82
Tehnologia Wi-Fi, care nu are o vechime mai mare de 20 de ani, este deja depasita. Viitorul apartine inovatiei Li-Fi, de 100 de ori mai rapida, care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumina, relateaza site-ul sciencealert.com. Dezvoltata inca din 2011 de un grup de cercetatori condus de profesorul Harald Haas, de la Universitatea din Edinburgh (Scotia), tehnologia Li-Fi se foloseste de fascicolele de lumina pentru a transmite date. Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care transmit mesaje printr-un cod binar, oferind in laborator viteze de circa 224 GB per secunda, compatibile cu transm... CONTINUARE

Penalii lui Boscodeala, un nou tun financiar


04/12/2015
472
Shaormeria de informare turistica Majoritatea consilierilor locali municipali, cu exceptia a patruliberali ex-pededisti plus un independent, au votat cu veselie amplasarea in mijlocul strazii Cuza Voda, abia reabilitata cu fonduri europene, a unei constructii de 60 de metri patrati, cu titlul de Centru de Informare Turistica. Afacerea face obiectul unui contract de asociere in participatiune intre municipalitatea buzoiana si un afacerist local - Doru Bratulescu patronul Societatii Comerciale „Turism Briant” S.R.L., Buzaul punind la dispozitie cei 60 de metri patrati de teren proprietate publica a orasului, iar investitorul se obliga sa ... CONTINUARE

Legea CASA CONTRA CREDIT a fost adoptata


25/11/2015
72
Legea care le permite romanilor sa cedeze bancilor locuintele ipotecate si sa scape, astfel, de datorii, a primit votul final in Parlament. Proiectul a inregistrat 233 voturi „pentru” in Camera Deputatilor, care este for decizional. Toate partidele au fost de acord cu aceasta lege, care a inregistrat 233 voturi „pentru”, unul „impotriva” si o abtinere. Legea va fi trimisa la promulgare Proiectul de lege prevede ca debitorul are dreptul sa stinga creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, fara a mai plati altceva. Conditiile care trebuie ... CONTINUARE

Avertismentul SRI pentru cei care folosesc Facebook si......


24/11/2015
165
Serviciul Roman de Informatii avertizeaza utilizatorii retelelor sociale sa ia in calcul faptul ca datele personale pe care le publica pot fi folosite de persoane rau intentionate, care utilizeaza spatiul virtual in scopuri ilicite. "Avand in vedere ca retelele sociale se bazeaza pe comunicare si conexiuni, utilizatorii acestora sunt adesea incurajati/ tentati sa posteze informatii cu caracter personal. In acest demers, ei nu iau in calcul intotdeauna importanta si tipul de informatie pe care o posteaza in spatiul virtual si nici consecintele care pot surveni", se arata intr-o postare publicata sambata pe pagina de Facebook a SRI. SR... CONTINUARE

Cum poti sa afli daca esti urmarit. Telefonul tau ar......


16/10/2015
1.156
Edward Snowden, fostul spion NSA, a starnit o adevarata revolutie cand a aratat ca agentia pentru care lucra ii spiona pe Internautii din intreaga lume. SnoopSnitch este o aplicatie pentru cei care isi fac griji. Dezvaluirile lui Snowden au dus la o isterie in masa privind protectia datelor personale, iar dezvoltatorii de aplicatii, dar si producatorii de hardware, s-au ingramadit pentru a oferi uneltele necesare protejarii informatiilor utilizatorilor. Cei de la compania germana Security Research Labs au dezvoltat aplicatia de Android SnoopSnitch. Spre deosebire de alte programe aparute dupa dezvaluirile despre NSA, SnoopSnitch nu mascheaza ... CONTINUARE

Ce SURPRIZA le pregateste Guvernul anul viitor ROMANILOR......


13/10/2015
624
Persoanele care nu obtin venituri din salarii, dar obtin venituri din dobanzi bancare sau din dividende vor fi obligate si anul viitor, ca si anul acesta, sa plateasca contributii de asigurari sociale de sanatate (CASS) calculate la o baza lunara minima de nivelul salariului minim brut pe tara, care in 2016 este preconizat sa ajunga la 1.200 de lei brut. Si asta pentru ca in codul fiscal valabil anul viitor se mentin prevederile pentru care guvernul a acordat amnistie fiscala in cazul impozitelor pentru „cuponari”. Astfel, de exemplu, in cazul unei persoane care are un depozit la banca in valoare de 4.000 de lei, cu o dobanda de 3% si nu ... CONTINUARE

BMW M4: am pilotat bestia


01/10/2015
111
Am pilotat-o, nu sofat-o, pe circuitul de curse Red Bull Ring din Spielberg, Austria. O zi intreaga de calarit bestia in probe de viteza, acceleratie-blana si frane-n podea, viraje la limita, drifting, manevre de evitare la peste 100 km/h. Te dor mainile, transpiri si vezi crucis dupa o experienta ca asta – BMW Driving Experience, adica. E ceva mai mult decat doar “sa te dai pe circuit”, pentru ca esti invatacelul unui instructor (neamt!) care te ia de la tehnici de baza – cum sa te-mpingi in volan ca sa virezi, cum sa te-asezi in scaun ca sa ai eficienta maxima la franare, cum sa intri in curbe si cum sa iesi – si te cearta, te-ndr... CONTINUARE

CUTREMUR de la FISC: o TAXA creste de 20 de ORI


29/09/2015
376
Sute de mii de firme si PFA din toata tara au sediile sociale in apartamentele de locuit. Din aceasta cauza, incepand din 2016, taxele ar putea fi majorate chiar si de 20 de ori. Noul Cod fiscal ii obliga pe toti cei aflati in aceasta situatie sa depuna o declaratie pana cel tarziu pe 29 februarie 2016. Exista, insa, si cazuri care vor scapa de plata impozitelor marite. Firmele mici si Persoanele Fizice Autorizate (PFA) au, de regula, sediile sociale (domiciliile fiscale) inregistrate in apartamentele care sunt, totodata, propriile locuinte. Din 2016, aceste mici afaceri si activitati pe cont propriu ar putea fi serios afectate de prevederil... CONTINUARE

E LEGE: S A SCHIMBAT REGULA pentru OBTINEREA PERMISULUI......


24/08/2015
192
Obtinerea permisului auto: Cei care trec de proba teoretica vor putea sustine proba practica de mai multe ori Candidatii respinsi la proba practica a examinarii pentru obtinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica, potrivit unui act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial. Practic, asta inseamna ca, daca vor trece cu succes de proba teoretica, aceste persoane vor putea sustine proba practica de mai multe ori, daca o pica. In prezent, pentru a obtine permisul, cei care sunt respinsi la proba practica trebuie sa dea din nou ambele probe, scrie avocat.net. Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 9... CONTINUARE

Metoda PREMIU face ravagii in Romania


24/07/2015
132
Perchezitii si mandate de aducere intr-un dosar privind inselaciuni prin metoda "premiu". Peste 15 persoane, pacalita sa dea intre 1.900 si 4.000 de lei. Recomandarile politistilor pentru astfel de cazuri. Joi, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor au pus in aplicare 5 mandate de perchezitie domiciliara in Bucuresti si 6 mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de inselaciune prin metoda "premiu". Din datele si probele administrate in cauza in perioada aprilie - iulie 2015, rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au contactat te... CONTINUARE

Companiile de asigurari cu cele mai mari probleme.


17/07/2015
526
RAPORT EXPLOZIV in piata asigurarilor. Ce s-ar intampla in cazul unui cutremur ca in 1977 cu milioanele de romani care au asigurate locuintele Un numar de 13 din cele mai mari companii de asigurari, care au fost supuse unor teste de stres de catre Autoritatea de Suraveghere Financiara (ASF), nu ar avea bani sa plateasca despagubiri in cazul unui cutremur ca cel din 1977. Calculele ASF arata ca in cazul unui seism devastator companiile ar trebui sa plateasca asiguratilor o suma de 10 miliarde de lei, echivalentul a 2,27 miliarde euro, bani pe care asiguratorii nu ii au. Firmele de asigurari au fost testate in cazul a doua scenarii, unul de cu... CONTINUARE

Descopera frumusetile Romaniei Insula Fericirii


14/07/2015
85
La inceputul anilor 2000, la Sulina, in Golful Musura, a aparut o limba de pamant romanesc. Localnicii au numit-o insula K si este locul ideal de refugiu pentru mii de cormorani si pelicani. O epava sporeste misterul intinderii de nisip din Marea Neagra. Nu multa lume stie ca Sulina, gura de varsare a Dunarii de mijloc, nu mai este punctul cel mai estic al Uniunii Europene, pentru ca, de 10-15 ani, Romania a mai capatat un teritoriu: Insula K, asa cum a fost denumita de oamenii din Sulina. Cel mai tanar pamant al batranului continent a aparut in Golful Musura, la nord de gura de varsare a Bratului Sulina, prin acumularea aluviunilor transport... CONTINUARE

Atentie la weekendurile din Grecia din aceasta vara


17/06/2015
410
Pe zi ce trece, semnele ca zona euro si Uniunea Europeana sunt pregatite de o iesire a Greciei din cadrul sistemului monedei unice europene sunt tot mai vizibile. Iar cand Financial Times scrie intr-unul din cele doua editoriale zilnice nesemnate ale ziarului, deci asumate ca politica redactionala, chiar sub logo-ul „Without fear and without favour“ (Fara frica si fara favoruri), ca Grecia mai face inca un pas spre exitul din zona euro, atunci nu mai e de glumit. „Cand o tara vest-europeana amana scadenta unei rambursari catre FMI dupa o procedura folosita anterior de Zambia, este limpede ca guvernanta sa economica este spulberata“, s... CONTINUARE

Adio plati CASH. AMENZI DRASTICE pentru cei care platesc......


09/04/2015
264
Din 9 mai 2015, platile si incasarile in numerar efectuate de firme sau persoane fizice vor fi limitate. Care va fi plafonul acceptat? Legea care limiteaza incasarile si platile in numerar efectuate de firme a fost publicata astazi in Monitorul Oficial si va intra in vigoare pe 9 mai. Astfel, incepand cu aceasta data societatile vor putea sa realizeze tranzactii in numerar doar in limitele stabilite prin noile dispozitii. In plus, va fi aplicat un plafon si pentru operatiunile in numerar efectuate intre persoane fizice. De luna viitoare, platile si incasarile cash efectuate de firme si persoane fizice vor fi limitate. Platile din avansuri ... CONTINUARE

ROMANIA GRECIA in sase ore

cel mai scurt traseu romania grecia


04/04/2015
795
Cel mai scurt drum intre Bucuresti si Marea Egee. In urma cu doi ani a fost deschis punctul de frontiera Makaza, la granita intre Bulgaria si Grecia, care este situat pe cel mai scurt drum intre Bucuresti si Marea Egee. Drumul Ruse-Makaza, care leaga Romania de Grecia traversand centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numarul 9 care face legatura intre Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti si portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee. Grecia este o destinatie atractiva pentru romani, iar cei mai multi aleg ca mijloc de transport automobilul personal. Drumul prin Ruse – Kardzali – Makaza este mai scurt, fiind... CONTINUARE

Rabla 2015: Ecobonusurile variaza intre 750 si 2.500......


31/03/2015
59
In urma dezbaterii publice organizate in februarie, Ministerul Mediului a decis sa modifice valoarea ecobonusurilor acordate masinilor ecologice, optand pentru trei variante, cu valori intre 750 si 2.500 lei. Rabla 2015 demareaza cu etapa validarii agentilor economici in program, termenul limita de depunere a dosarelor fiind 10 aprilie. Programul are un buget de 200 milioane lei si prin el ar trebui sa fie casate 25.000 de masini. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MNAP), prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), anunta deschiderea sesiunii de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor de autoturisme si distr... CONTINUARE

Programul Rabla 2015. Valoarea tichetelor a crescut fata......


05/03/2015
50
Cine vrea masina noua in acest an poate primi 9.500 de lei de la stat. Romanii care doresc sa-si cumpere in acest an un autoturism nou prin programul Rabla pot primi mai multi bani decat anul trecut, daca aleg o masina foarte putin poluanta, potrivit noilor reglementari. In acest an, programul de stimulare a innoirii parcului auto presupune acordarea a doua tipuri de facilitati: prima de casare de 6.500 de lei, la fel ca anul trecut, dar si un eco-bonus de 1.500 de lei, de trei ori mai mare decat cel de anul trecut. Un alt avantaj, pentru 2015, este ca, in functie de masina aleasa, se pot primi doua astfel de ecobonusuri. Programul Rabla 2015... CONTINUARE

PRIMA MASINA 2015. Totul despre conditiile de inscriere......


04/03/2015
63
PRIMA MASINA 2015. Primul autoturism care va fi vandut prin programul guvernamental Prima Masina va ajunge la proprietarul sau in circa 15 zile. Cel putin acesta este calculul dealerilor auto, care si-au facut scenarii optimiste legate de programul despre care se vorbeste de mai bine de noua luni. Vanzarile de masini au depasit anul trecut 100.000 de unitati, estimarile pentru 2015 fiind de aproximativ 125.000 de automobile. PRIMA MASINA 2015. Aproximativ 14.000 de tineri cu varsta peste 18 ani care indeplinesc cateva conditii vor putea sa isi cumpere prima masina, prin programul guvernamental cu acelasi nume. Programul este destinat in pri... CONTINUARE

UNDE MERGEM. TOATE EVENIMENTELE ANULUI 2015


22/01/2015
384
Concert Sabaton Arenele Romane | 27 ian 2015, 18:00 Spectacol Cirque du Soleil - Quidam Romexpo | 29 ian 2015, 20:00 Spectacol Cirque du Soleil - Quidam Romexpo | 30 ian 2015, 20:00 Spectacol Cirque du Soleil - Quidam Romexpo | 31 ian 2015, 20:00 Spectacol Cirque du Soleil - Quidam Romexpo | 31 ian 2015, 16:00 Spectacol Cirque du Soleil - Quidam Romexpo | 1 feb 2015, 17:00 Concert Toto Cutugno Sala Palatului | 27 feb 2015, 00:00 Spectacol Joaquín Cortés Sala Palatului | 15 mar 2015, 00:00 Concert David Bisbal Sala Palatului | 18 mar 2015, 20:00 Concert Mariza Sala Palatului | 24 mar 2015, 20:00 Concert Richard Clayderman Sala Pala... CONTINUARE

Buzaul, un judet paralizat de coruptie, asasinat. In......


26/11/2014
396
Conform mai multor studii I.P.P. judetul Buzau se afla de ani buni in topul celor mai corupte regiuni din Romania. De asemenea, suntem "fruntasi" la rata somajului si saracie. Un analist de renume mondial spunea cu doar cateva luni in urma ca: " In judetul Buzau amenintarile la democratie si libertate sunt ingrijoratoare( vezi AICI si AICI cum la ordinul baronilor locali puscariabili s-a inchis si blocat site-ul de dezvaluiri costintanasescu.ro) In intreaga regiune, cancerul regresului democratic si coruptia ameninta visul urmarit de atat de multi oameni care au luptat pentru el in 1989..."... Cel mai mare flagel este mafia t... CONTINUARE

Calatorie de vis spre Poarta Vanturilor, locul unde......


16/09/2014
473
Masivul Siriu, din muntii Buzaului, este unul dintre cele mai generoase in peisaje din tara, iar traseul montan cu plecare de la Cabana Valea Neagra spre Poarta Vanturilor, apoi Saua Tabla Butii este unul dintre cele mai atractive pentru turisti. Itinerariul este prezentat amatorilor de drumetii in cadrul campaniei „Adevarul“ „125 de locuri pentru care iubim Romania. Jurnal de vacanta“. Traseul are ca punct de plecare cabana Valea Neagra, situata la 12 kilometri dupa lacul de acumulare de la Siriu, intr-o livada cu suprafata de 10.000 de metri patrati. Zona deosebit de frumoasa este necunoscuta marii majoritati a turistilor. Itinerar... CONTINUARE

Principala vulnerabilitate esti tu


03/09/2014
118
Cred ca toti ati auzit deja de vulnerabilitatea din iCloud prin care un hacker a facut rost de pozele indecente ale catorva sute de celebritati si, pentru ca e un zeu milostiv, le-a aruncat pe internet sa le vada masturbatorii. Nu le-a pus pe toate, doar vreo 20 de celebritati s-au trezit cu fofoloancele sau sanii goi pe internet (unele chiar mai grav, gen Kate Upton sau Jennifer Lawrence), prin urmare ar trebui sa va asteptati la o a doua parte. Si a treia, a patra, a cincea… Vulnerabilitatea de la iCloud nu e cea de care trebuie sa te temi. Asa cum spune titlul, principala vulnerabilitate esti tu. Pozele alea nu s-au facut singure, nu? Nu... CONTINUARE

Statul de drept, SUSPENDAT 45 de zile


28/08/2014
292
Guvernul a adoptat, in aceasta dupa-amiaza, OUG care permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul. Anterior, premierul Victor Ponta a transmis, de la Palatul Victoria, ca-si asuma ordonanta traseistilor. Ambasada SUA se declarase, in cursul diminetii, ingrijorata in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta. In prag de campanie electorala, Guvernul schimba o lege pentru un interes de moment: Victor Ponta si Liviu Dragnea merg mai departe cu ordonanta care le va permite alesilor locali sa aleaga partidul din care vor face parte. In acest moment, legea spune ca acel pr... CONTINUARE

Madeira, cea mai frumoasa insula din Europa pentru al......


08/08/2014
267
Madeira a fost desemnata cea mai frumoasa insula din Europa pentru al doilea an consecutiv, potrivit clasamentului intocmit de World Travel Awards, scrie Business Insider. Madeira este un arhipeleag de insule mici, parte a Portugaliei, situat in Oceanul Atlantic, la circa 563 de kilometri de Maroc. Cele trei insule care intra in componenta arhipeleagului sunt Madeira, Porto Santo si Desertas. Arhipeleagul este dominat de piscine naturale sculptate in roci vulcanice si varfuri care ofera peisaje minunate asupra oceanului.... CONTINUARE

Un colt de Romanie, o lume, un vis


31/07/2014
347
Am tras cadrul asta saptamana trecuta, a plecat fiica-mea in tabara si m-a sunat ca-i e dor de mine, am fugit pana la ea pentru cateva ore, i-am pupat nasucul ala rasfatat si-am lasat-o sa-mi povesteasca ce chestii misto face ea in tabara. Intorcandu-ma de la ea am ridicat aparatul si-am declansat. Apoi i-am trimis poza pe mail unei prietene plecate de multi ani din tara. M-a sunat pe Tango apoi, aproape bocind, ca i-am facut un dor de casa de-o doare…... CONTINUARE

SONDAJ INSCOP IULIE 2014. Maior este mai DE INCREDERE......


28/07/2014
192
Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research pentru Adevarul dintre institutiile statului, pe primele locuri in preferintele romaniilor sunt Armata, Jandarmeria, SRI si DNA. in ochii cetatenilor au scazut Presedintia, Guvernul, Parlamentul, dar si bancile. Astfel, in topul preferintelor romanilor se claseaza institutiile care lupta impotriva coruptiei, printre care Armata cu un procent de 67,6% (fata de 66,1% in mai) si este urmata de catre Jandarmerie, SRI, DNA, BNR, Politia, SIE si Agentia Nationala de Integritate (ANI). SRI, institutie condusa de George Maior, beneficiaza de mai multa incredere decat Banca Nationala a Romaniei, condusa... CONTINUARE

DRUMUL CARE TE DUCE IN GRECIA IN MAI PUTIN DE 8 ORE


17/06/2014
336
Cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, Grecia este o destinatie atractiva pentru romani, atat pentru peisaje, cat si pentru cultura si istoria sa. Popularitatea Greciei tine si de preturile nu foarte mari pentru pachetele turistice cu autocarul, insa in Grecia sunt si multi romani care ajung cu masinile personale. Din fericire, aceste calatorii dureaza mai putin odata cu deschiderea noii frontiere Makaza – Nimfea de la granita dintre Bulgaria si Grecia. Cei 370 de kilometri ai drumului Ruse – Makaza, care leaga Romania de Grecia, se parcurg in aproximativ 5 ore, fiind cel mai scurt drum care leaga cele doua tari. Pana la desc... CONTINUARE

VREMEA de 1 mai. Prognoza meteo pentru intreaga luna mai


28/04/2014
125
VREMEA de 1 mai va fi, cel mai probabil, frumoasa. In Dobrogea si pe litoral, in perioada 30 aprilie - 4 mai, maximele termice vor fi usor mai ridicate decat temperaturile normale ale perioadei. In ceea ce priveste intreaga luna mai, aceasta va fi una ploioasa in mare parte a tarii. Meteorologii anunta ca ploile vor reveni la sfarsitul lunii aprilie, iar temperaturile maxime se vor situa in intervalul 18 - 20 de grade. La mare, in perioada 30 aprilie - 4 mai, temperaturilor vor fi usor mai ridicate pentru aceasta perioada. Cum va fi vremea de 1 Mai 2014: la munte, la mare PROGNOZA METEO 1 MAI LA MARE. Cei care si-au facut rezervari pentru ... CONTINUARE

Guvernul Victor Ponta ne-a ars buzunarele cu pompa.......


01/04/2014
107
Anul acesta, Ziua Pacalelilor a venit cu un val de cresteri adevarate de preturi: la benzina, motorina, gaze, tigari si alimente. Introducerea accizei la carburanti a crescut pretul benzinei cu 50 de bani, pretul la pompa fiind pentru litrul de benzina populara fiind de 6,27 si 6,39 de lei. Benzina premium se vinde cu 6,7 - 6,9 lei litrul. Motorina costa 6,43 si 6,55 lei litrul. De la 1 aprilie, preturile la carburanti au crescut ca urmare a introducerii accizei de 7 eurocenti pe litru. Daca tinem cont si de taxa pe valoarea adaugata, cresterea medie a preturilor este de 50 de bani. Astfel, un litru de motorina costa in medie 6,5 lei, fata d... CONTINUARE

Rabla 2014 - Producatorii si distribuitorii de......


24/03/2014
407
Producatorii, importatorii si distribuitorii de autoturisme pot depune, incepand de luni, dosarele pentru validarea in progamul "Rabla", in acest an fiind alocate 17.000 de tichete pentru persoane fizice si 3.000 pentru persoane juridice si institutii publice. Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat ca luni se deschiderea sesiunea de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor pentru programul "Rabla 2014". Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap, a dispus alocarea unui numar de 17.000 de tichete pentru persoane fizice si 3.000 de tich... CONTINUARE

SONDAJ INGRIJORATOR: Doar 10 la suta dintre buzoieni......


27/02/2014
291
Potrivit unui sondaj de opinie comandat de Fundatia Konrad Adenauer Stiftng, doar 20 la suta dintre romani cred in independenta mass-media din tara lor. Chiar si asa, televiziunea este principala sursa de informare pentru oameni. Datele despre increderea romanilor in mass-media au fost prezentate in cadrul unei conferinte la care au participat Ioana Avadani, director general Centrul pentru Jurnalism Independent, Christian Spahr, director Programul pentru Media in Europ de Sud-Est, Konrad Adenauer Stiftng, Ion M. Ionita, realizator TV, si Gelu Trandafir, director de comunicare Freedom House, scrie Pagina de Media.ro. La Buzau, situatia este s... CONTINUARE

Telefonul mobil iti poate salva viata Invata sa-l folosesti


02/02/2014
45
Acum cativa ani, pe la inceputul telefoniei mobile in Romania mi-am dat seama ca telefonul mobil te poate scoate din rahat. Din fericire am aflat asta pe pielea altcuiva. Din nefericire, este vorba de taica-miu si de frate-miu. Taica-miu este un dinozaur care n-are treaba cu tehnologia. A fost ultimul din casa care si-a luat telefon mobil si asta dupa ce a trecut printr-o intamplare nefericita. Cand toti din casa, exceptandu-l pe frate-miu aveam mobile si-l bateam la cap sa-si ia si el, ne spunea:- Da, ca sa ma gaseasca astia de la serviciu oricand! Sa nu mai am si eu timp liber! Lasa ca e bun si telefonul fix. Macar la ala pot sa nu raspund ... CONTINUARE


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000