Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dati mai departe: taxa auto a murit, se pot cere banii înapoi

Dati mai departe: taxa auto a murit, se pot cere banii înapoi

taxa auto

 Dati mai departe: taxa auto a murit, se pot cere banii înapoi
Dați mai departe: taxa auto a murit de-a binelea, se pot cere banii înapoi

Statul ii invita pe cei care au platit taxa auto din 2007 pana in 2013 sa-si ceara banii inapoi. Si le promite, ca-i vor primi in urmatorii 5 ani.

Aliluia, aliluia, bucurați-vă, oameni buni, după aproape un deceniu de încăierări golănești cu propriii săi contribuabili, statul român s-a recunoscut, în sfârșit, învins, și a dat drumul din gheruța-i de fier la taxa auto! Toți cei care au plătit banii aceștia, sub orice nume le-ar fi fost pretinși (taxa auto, timbrul de mediu, taxa de primă înmatriculare, taxa de poluare etc), îi pot cere acum înapoi și-i vor primi în rate, 5 ani la rând. E nevoie de o cerere de restituire depusă la ANAF, însoțită de actul doveditor al plății inițiale. Sumele care vor fi restituite vor fi indexate cu rata inflației.

Taxa asta este, probabil, cea mai bună descriere a disprețului statului român față de supușii săi. Deși ar trebui să fie în serviciul publicului, administrația de stat, cu birocrația ei inevitabilă, este în țara noastră un organism parazitar care-și consideră gazda, adică contribuabilii, datori s-o întrețină doar pentru că le dă voie să existe. Taxa a fost un abuz atât de evident, încă de la început, încât a fost contestată cu succes în justiție, în din ce în ce mai multe cazuri pe măsură ce-a trecut timpul. De la un moment dat încolo, culmea aberației, statul ajunsese să dea mai mulți bani înapoi decât încasa, dar chiar și așa, tot refuza să-și admită măgăria.

În 2014, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că sistemul de rambursare a taxei auto din 2008 contravine dreptului UE.

Într-o altă speţă, Curtea de Justiţie a UE a decis, în aprilie 2015, că timbrul de mediu este discriminator.

Abia în august anul trecut guvernul a decis să abandoneze taxa de mediu, dar a mai tras de timp încă 7 luni. Abia ieri a intrat în vigoare ordinul ANAF care reglementează restituirea banilor.

Totuși, ca-n anecdota cu scorpionul și broasca țestoasă, nici statul nu s-a putut abține să nu mai încerce o ultimă șmecherie: banii vor fi restituiți doar celor care au plătit taxa și încă mai dețin mașina. Iată declarația șefului ANAF, Dragoș Doroș: “Conform proiectului, plata se va face către cel care a plătit taxa. Deci cel care a plătit, aceluia i se restituie. Dacă au fost mai multe vânzări, soluția pentru aceste situații nu este prevăzută și doar instanța poate rezolva astfel de cazuri. Dacă cel care a plătit taxa nu mai este în posesia autoturismului, rămâne instanța ca soluție.(sursa)

Cu alte cuvinte, statul continuă să-i considere suspecți pe cei de la care a luat banii în mod abuziv, doar pentru că victimele-și vor banii înapoi.

Graficul il vor primi in 55 de zile. Autoritatile au luat aceasta decizie pentru ca au pierdut numeroase procese.

Pana acum un milion de soferi din Romania si-au recuperat taxa auto dupa ce au dat statul in judecata. In curand insa un milion vor face acelasi lucru doar dupa ce vor depune o cerere la ANAF.

Din pacate o jumatate de milion de soferi si-au vandut deja masina si isi vor recupera banii doar dupa ce se vor adresa unui judecator.

Si asta pentru ca Uniunea Europeana a interzis restituirea banilor pentru masini care nu sunt in posesia petentilor, spune ministerul Mediului. O alta problema - banii va vor fi platiti in transe egale, in cinci ani.

Cristiana Palmer, ministrul mediului: "Impactul este de 3 miliarde de lei. Este o suma importanta si tocmai din acest motiv am introdus aceasta esalonare"

Taxa auto a avut o istorie agitata. A fost introdusa in 2007 pentru toate masinile noi si la mana a doua. In 2008 cuantumul ei a crescut pentru autoturismele noi. In 2009 masinile noi, cu motoare euro4 au fost scutite.

Exceptia a fost scoasa in 2010. Din 2011 taxa se aplica si pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, iar in 2013, a fost inlocuita cu timbrul de mediu. Atentie, daca va recuperati taxa, urmatorul cumparator va fi obligat sa plateasca timbrul de mediu.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Sandu Stefan

In sfarsit ceva s-a produs si pentru omul de rand.
0

Cami

Buna ziua!!ce se intampla cu cei care isi cumpara masina de afara,in viitorul apropiat??mai platim taxa??
+1

Petrescu raul

Daca am cumparat o masina si primul proprietar nu a platit taxa,trebuie sa o paltesc eu? Cand a fost achizitioanata prima data,nu era taxa.
0

Andrei C

Ar trebui dat in judecata statul pentru ca da banii inapoi cu intarziere. Cand au luat banii, au oferit optiunea platirii taxei in transe pe cinci ani? Daca nu, sa o dea inapoi exact cum au luat-o. Plus dobanda, ca banuiesc ca asta e motivul taraganarilor.
+8

ghita marius

Cum vine asta imi recuperez taxa pe masina si la vanzare se mai plateste o data taxa de mediu doar ca imi da banii in 5 ani . Camatarie legala
+10


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000