Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Asasinii economici cu John Perkins film online

Asasinii economici cu John Perkins film online

Asasinii economici film online

 Asasinii economici cu John Perkins film online
Motto: « Sunt doua metode de a cuceri si de a inrobi o natiune. Una este prin sabie. A doua este prin indatorare.» John Adams (1735-1826)

In cele ce urmeaza voi arata motivul pentru care consider ca John Perkins este in continuare unul de al LOR si ce urmaresc EI prin astfel de dezvaluiri partiale. Desigur, teoretic exista si probabilitatea ca personajul sa fie bine intentionat dar lasat special sa combata, deoarece o face pe directia dorita de ei. Personal insa am mari indoieli fata de aceasta ultima ipoteza, datorita marilor omisiuni pe care le face in dezvaluirile sale, chestiuni pe care in mod sigur le-ar stii daca a fost intr-adevar cine spune ca a fost. Consider ca omisiunile sunt insa voite … In preambul va invit sa vizionati o conferinta a sa ( in trei parti ) care sintetizeaza foarte bine lucrarile sale.

In anul 2007, americanul John Perkins avea sa publice “ Confesiunile unui Asasin Economic ”, carte ajunsa Bestseller, el insusi fiind un astfel de “personaj” (nu stiu daca il pot numi asa, pentru ca el exista, nu e fictiune), dupa cum singur marturiseste in paginile cartii. Ce sunt, de fapt, “asasinii economici”? O sa folosesc definitia data de Perkins: "Asasinii economici sint profesionisti extrem de bine platiti, care escrocheaza de miliarde de dolari tari din intreaga lume. Ei redirectioneaza bani de la Banca Mondiala, de la Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si de la alte organizatii straine „de ajutor” catre seifurile corporatiilor uriase si catre buzunarele celor citorva familii bogate care controleaza resursele naturale ale planetei." Iata cam cum descrie Perkins modul acestora de a actiona: "Noi lucram in multe moduri diferite dar, probabil, cel mai frecvent este sa gasim o tara care are resurse, cum ar fi petrol… si apoi aranjam un imprumut urias acelei tari de la Banca Mondiala sau una din celelalte organizatii de acest tip. Dar banii nu ajung cu adevarat in acea tara. De fapt, ajung la marile noastre corporatii pentru a construi proiecte de infrastructura in acea tara de care sa beneficieze corporatiile noastre si citiva oameni bogati din acea tara. Dar nu ajuta majoritatea oamenilor de loc. Intreaga tara ramine cu o datorie foarte mare. Este o datorie atit de mare incit nu pot sa o plateasca, si asta face parte din plan, sa nu poata sa o plateasca. La un moment dat, noi, asasinii economici, mergem inapoi acolo si le spunem: Ascultati, ati pierdut multi bani, nu va puteti plati datoriile, asa ca vindeti petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere, lasati-ne sa construim o baza militara la voi in tara… trimiteti trupe si sustineti-le pe ale noastre intr-un loc cum ar fi… Irak, sau votati-ne la viitoarele alegeri ONU. Sa privatizeze compania de electricitate, sistemul de apa si canalizare si sa le vinda corporatiilor din SUA si altor corporatii multinationale. Deci, este o adevarata retea si este atit de tipic modul de actionare al FMI si Bancii Mondiale. Ei indatoreaza o tara si este o datorie atit de mare, incit nu pot sa o plateasca. Apoi, ei se ofera sa refinanteze datoria si trebuie ca tara sa plateasca o dobinda si mai mare. Apoi ceri acest «quid pro quo», pe care-l numesti conditionalitate sau bune relatii, care inseamna ca trebuie sa-si vanda resursele, incluzind multe din serviciile lor sociale, companiile de utilitate, uneori sistemele lor educationale, penale, de asigurari la corporatii straine." Pe scurt, in timp ce majoritatea populatiei globului nu este constienta de aceasta realitate, bancile, in colaborare cu guverne si corporatii, continua sa-si perfectioneze si sa-si extinda tacticile de lupta economica, dand nastere la noi entitati, cum ar fi Banca Mondiala sau Fondul Monetar International, si inventeaza un nou tip de soldat: Asasinul economic. Scenariul va suna cunoscut?

Va reamintesc: cartea lui Perkins a aparut in anul 2007, cand Romania nici nu auzise de criza economica sau de recesiune! Nu vreau sa par apocaliptic, dar, limitandu-ma strict la Romania, tare ma tem ca pentru generatiile viitoare notiunile de “libertate” si “independenta” nu vor fi decat niste cuvinte de DEX. Am citit cartea.

Daca sunteti curiosi sa stiti mai multe despre subiect, dar si despre John Perkins, vizitati-i site-ul: John Perkins Official Web Site

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000