Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu prigoneste Biserica Ortodoxa Romana

Traian Basescu prigoneste Biserica Ortodoxa Romana

Dupa ce Traian Basescu a luat cu asalt toate bisericile intalnite in drum, a pupat toate icoanele si n-a scapat nici un hram si nici o sfintire aducatoare de capital electoral, Comisia Prezidentiala de Analiza a Riscurilor Sociale afuriseste Biserica Ortodoxa si ii acuza pe preoti ca sunt privilegiati.

Raportul prezentat marti de Comisia Prezidentiala de Analiza a Riscurilor Sociale si Demografice deschide un conflict ireconciliabil intre Administratia Prezidentiala si Biserica Ortodoxa Romana (BOR), prin cele doua propuneri referitoare la legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri. Biserica a reactionat de altfel imediat prin intermediul purtatorului de cuvant, care a condamnat ideile asumate oficial de presedintele Basescu. Însa in acelasi text redactat de Comisia Prezidentiala apare un pasaj care a provocat o mare indignare la varful Bisericii Ortodoxe, curtata intens pana acum de Traian Basescu. În introducerea Raportului, in contextul prezentarii unei increngaturi de interese financiare si politice la nivelul unor structuri de putere reprezentate de parlamentari, de lideri de partide, de ofiteri din serviciile secrete, sunt mentionati si preotii ca o categorie superioara de cetateni: "Alte cateva grupuri cu mare influenta sociala si politica, grupuri puternic reprezentate in Parlament, in ministere, la varful partidelor politice, si-au creat privilegii fata de ceilalti cetateni, asigurandu-si venituri salariale foarte mari, prin sporuri, prin posibilitatea de a lucra in mai multe locuri si prelungind varsta de pensionare pana la 65 de ani, egala pentru barbati si femei, si cu posibilitatea de prelungire anuala pana la 70 de ani. Pana si preotii, de asemenea, o categorie sociala cu influenta mare in comunitati si la nivel politic central, au obtinut privilegii (salarii din bani publici, subventionarea masiva a constructiei si reparatiilor bisericilor, obligativitatea predarii religiei in scoala, care asigura venituri absolventilor de teologie)".


BISERICA VA LANSA O CONTRACAMPANIE
ÎPF Daniel, Patriarhul BOR, a spus ieri, intr-o declaratie pentru site-ul Inpolitics, ca preotii nu vor interveni personal in aceasta campanie mediatica, dar Biserica va reactiona prin mijloacele de comunicare pe care le are la indemana, adica institutiile de presa pe care le patroneaza - postul tv si radio si ziarul Lumina. "Nu vom interveni personal in aceasta campanie mediatica legata de propunerile Presedintiei, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la indemana si vom spune ce avem de spus, pentru ca nu suntem de acord cu ce se intampla. Daca ne intrebati, ne incearca o mahnire sufleteasca atunci cand vedem cat suntem de balcanici cand e vorba sa ne aparam patrimoniul de valori spirituale, traditia, iubirea de Dumnezeu. Mult zgomot, multa agitatie, putine fapte. Biserica este lasata sa lupte singura in asemenea situatii. Ar trebui sa existe o mobilizare mai puternica din partea societatii civile, a societatii in ansamblu, dar faptele lipsesc", a spus ÎPF Daniel.

Totodata, ieri s-a intrunit Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei, care a analizat raportul Comisiei prezidentiale si a emis ulterior un comunicat in care respinge vehement propunerile referitoare la legalizarea prostitutiei si la dezincriminarea consumului de droguri. Însa Patriarhia a reactionat si la atacul la adresa Bisericii, cerand, prin intermediul comunicatului de presa, ca, "in cazul in care Statul va inceta sprijinul fata de BOR, sa fie restituite toate averile bisericesti confiscate". Totodata, referindu-se la criticile raportului prezidential la adresa predarii religiei in scoli, acelasi comunicat al Patriarhiei spune ca "doar in perioada comunista opresiva predarea religiei in scoli a fost intrerupta de un regim ateu totalitar".

BASESCU S-A LUPTAT CU BOR SI ÎN 2004
Relatia presedintelui cu Biserica Ortodoxa a fost una oscilanta si aparent duplicitara. În 2004, chiar in campania electorala, Basescu a scandalizat Sfantul Sinod declarandu-se un sustinator al casatoriilor intre homosexuali, dar si al legalizarii prostitutiei, care, iata, este un laitmotiv al campaniilor sale electorale. Într-o emisiune televizata din perioada campaniei electorale din 2004, Basescu a vorbit despre drepturile homosexualilor romani de a se casatori, dar a spus ca si prostitutia ar reprezenta un factor de echilibru pentru caminele din Romania, motiv pentru care e necesara legalizarea fenomenului. Un comunicat al Patriarhiei a sanctionat aspru deraierile lui Basescu, adancind si mai mult groapa dintre BOR si Alianta PNL-PD, dupa ce, in mandatul sau de primar al Capitalei, Traian Basescu s-a opus vehement construirii Catedralei Mantuirii Neamului.

Dupa ce a fost ales presedinte, Basescu si-a mai nuantat atitudinea fata de Biserica, ajungand chiar si in faza in care s-a ploconit in fata noului Patriarh, Daniel, incercand sa-i castige bunavointa, atat de folositoare in nenumaratele campanii electorale din ultimii ani. Desi avea in spate vechi conflicte publice cu BOR, Traian Basescu a tinut sa ridice osanale Bisericii la implinirea unui an de la intronizarea Patriarhului Daniel, cand a declarat ca BOR este un reper care cultiva respectul fata de valori, avand astfel respectul intregii societati. În mesajul adresat Patriarhului, seful statului a subliniat ca ziua de 30 septembrie este una importanta pentru intreaga BOR. "Doresc sa imi exprim deplina apreciere pentru lucrarea Prea Fericirii voastre si pentru implicarea BOR in sustinerea celor care au nevoie de grija si de ocrotirea Bisericii, in viata culturala, in educatie, in dialogul interconfesional si interreligios", i-a transmis Basescu Patriarhului.

Miza electorala sau o eroare?
Sociologul Cristian Parvulescu sustine ca promovarea legalizarii prostitutiei si a dezincriminarii consumului de droguri, precum si atacul direct la adresa Bisericii, institutia in care romanii au cea mai multa incredere, reprezinta "o grava eroare" din partea lui Traian Basescu. Întrebat daca aceste mesaje au fost lansate pentru a atrage voturile tinerilor sau ale neortodocsilor, Parvulescu a declarat pentru Jurnalul National ca toate cele trei teme aflate in discutie nu sunt acceptate de o societate ultraconservatoare cum este societatea romaneasca. "În campania electorala, acest raport este o arma redutabila in mainile adversarilor lui Traian Basescu si reprezinta o eroare de comunicare care ar putea sa il coste multe procente la alegeri. Nu cred ca Basescu si-a facut vreun calcul politic, cred ca in linii mari era de acord cu concluziile raportului, insa acesta reprezinta o eroare de comunicare foarte grava. Bisericile nicaieri in lume nu accepta acest gen de propuneri. Este adevarat ca se poate stabili statistic o asociere intre cultele neoprotestante si PD-L, cum s-a vazut la alegerile europarlamentare, insa ma indoiesc sincer ca asemenea subiecte pot atrage voturi. Societatea romaneasca nu este conservatoare, este ultraconservatoare si se va vedea la alegeri ca pe Traian Basescu o sa-l coste mult acest raport", ne-a declarat Cristian Parvulescu.

Penticostali si adventisti in PD-L
O parte din liderii importanti ai Partidului Democrat-Liberal apartin de alte biserici decat de cea Ortodoxa. Premierul Emil Boc este penticostal, la fel ca si finul sau, prefectul de Cluj, Alin Tise. Aceeasi biserica penticostala este frecventata si de Daniel Buda, presedintele PD-L Cluj. De asemenea, fostul ministru Gheorghe Seculici, cumatrul lui Traian Basescu, precum si presedintele PD-L Arad, Gheorghe Falca, sunt adventisti. Adeptii acestor culte au sustinut PD-L si in campaniile electorale de pana acum, ei fiind o tinta predilecta a strategilor democrati datorita faptului ca sunt considerati agenti electorali foarte disciplinati.

Bataie la miluirea din buget
Atitudinea presedintelui fata de Biserica este cu atat mai surprinzatoare cu cat, la dezbaterea proiectului de buget pe 2009 in Comisiile parlamentare de specialitate, parlamentarii PD-L si cei ai PSD s-au batut practic pentru a milui cu bani de la buget cat mai multe biserici si manastiri din colegiile in care au fost alesi. Atunci s-a facut si s-a admis o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2009, care au avut ca scop suplimentarea sumelor alocate Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National cu 55 de milioane de lei. Banii erau destinati sprijinirii cultelor religioase, respectiv a 806 biserici si manastiri din tara.
Presa, acuzata ca a "distorsionat" raportul prezidential
Presedintia a incercat sa se apere in fata scandalului generat de propunerile din raportul Comisiei prezidentiale, acuzand presa, printr-un comunicat, ca a "distorsionat" sensul raportului prin "focalizarea excesiva" asupra recomandarilor de dezincriminare a consumului de droguri si de legalizare a sexului comercial, ceea ce a umbrit amplitudinea problemelor mentionate in document. Administratia Prezidentiala mentioneaza, conform Mediafax, ca "aceste probleme sunt grave, insa focalizarea excesiva pe aceste doua aspecte umbreste amplitudinea problemelor de natura sociala semnalate in raport, pentru a caror rezolvare este necesara o larga dezbatere". "Analiza Comisiei prezidentiale cu privire la cele doua probleme nu este o pledoarie, dupa cum nu reprezinta nici un atac la valori, ci este o analiza stiintifica a acestor grave fenomene. Dovada in acest sens o reprezinta precizarea pe care autorii insisi o fac la pagina 249, anume ca «o serie de studii realizate in state care au legalizat deja prostitutia arata ca masura nu a avut efectele sperate in reducerea consecintelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate». Toate comisiile prezidentiale au functionat in baza principiului independentei, pornind de la necesitatea punerii expertizei apolitice la dispozitia autoritatilor statului si a opiniei publice. Variantele propuse de Comisia de experti trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice lucide si oneste, la care sa participe clasa politica, reprezentanti ai comunitatii medicale, ai celei juridice, reprezentanti ai cultelor si ai organizatiilor neguvernamentale", se mai arata in comunicatul Presedintiei remis presei la o zi dupa ce Traian Basescu si-a asumat oficial raportul Comisiei Prezidentiale.

"Nu vom interveni personal in aceasta campanie mediatica legata de propunerile Presedintiei, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la indemana si vom spune ce avem de spus, pentru ca nu suntem de acord cu ce se intampla"
Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei

Miza electorala sau o eroare?
Sociologul Cristian Parvulescu sustine ca promovarea legalizarii prostitutiei si a dezincriminarii consumului de droguri, precum si atacul direct la adresa Bisericii, institutia in care romanii au cea mai multa incredere, reprezinta "o grava eroare" din partea lui Traian Basescu. Întrebat daca aceste mesaje au fost lansate pentru a atrage voturile tinerilor sau ale neortodocsilor, Parvulescu a declarat pentru Jurnalul National ca toate cele trei teme aflate in discutie nu sunt acceptate de o societate ultraconservatoare cum este societatea romaneasca. "În campania electorala, acest raport este o arma redutabila in mainile adversarilor lui Traian Basescu si reprezinta o eroare de comunicare care ar putea sa il coste multe procente la alegeri. Nu cred ca Basescu si-a facut vreun calcul politic, cred ca in linii mari era de acord cu concluziile raportului, insa acesta reprezinta o eroare de comunicare foarte grava. Bisericile nicaieri in lume nu accepta acest gen de propuneri. Este adevarat ca se poate stabili statistic o asociere intre cultele neoprotestante si PD-L, cum s-a vazut la alegerile europarlamentare, insa ma indoiesc sincer ca asemenea subiecte pot atrage voturi. Societatea romaneasca nu este conservatoare, este ultraconservatoare si se va vedea la alegeri ca pe Traian Basescu o sa-l coste mult acest raport", ne-a declarat Cristian Parvulescu.

Penticostali si adventisti in PD-L
O parte din liderii importanti ai Partidului Democrat-Liberal apartin de alte biserici decat de cea Ortodoxa. Premierul Emil Boc este penticostal, la fel ca si finul sau, prefectul de Cluj, Alin Tise. Aceeasi biserica penticostala este frecventata si de Daniel Buda, presedintele PD-L Cluj. De asemenea, fostul ministru Gheorghe Seculici, cumatrul lui Traian Basescu, precum si presedintele PD-L Arad, Gheorghe Falca, sunt adventisti. Adeptii acestor culte au sustinut PD-L si in campaniile electorale de pana acum, ei fiind o tinta predilecta a strategilor democrati datorita faptului ca sunt considerati agenti electorali foarte disciplinati.

Bataie la miluirea din buget
Atitudinea presedintelui fata de Biserica este cu atat mai surprinzatoare cu cat, la dezbaterea proiectului de buget pe 2009 in Comisiile parlamentare de specialitate, parlamentarii PD-L si cei ai PSD s-au batut practic pentru a milui cu bani de la buget cat mai multe biserici si manastiri din colegiile in care au fost alesi. Atunci s-a facut si s-a admis o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2009, care au avut ca scop suplimentarea sumelor alocate Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National cu 55 de milioane de lei. Banii erau destinati sprijinirii cultelor religioase, respectiv a 806 biserici si manastiri din tara. (G.A.)

Presa, acuzata ca a "distorsionat" raportul prezidential
Presedintia a incercat sa se apere in fata scandalului generat de propunerile din raportul Comisiei prezidentiale, acuzand presa, printr-un comunicat, ca a "distorsionat" sensul raportului prin "focalizarea excesiva" asupra recomandarilor de dezincriminare a consumului de droguri si de legalizare a sexului comercial, ceea ce a umbrit amplitudinea problemelor mentionate in document. Administratia Prezidentiala mentioneaza, conform Mediafax, ca "aceste probleme sunt grave, insa focalizarea excesiva pe aceste doua aspecte umbreste amplitudinea problemelor de natura sociala semnalate in raport, pentru a caror rezolvare este necesara o larga dezbatere". "Analiza Comisiei prezidentiale cu privire la cele doua probleme nu este o pledoarie, dupa cum nu reprezinta nici un atac la valori, ci este o analiza stiintifica a acestor grave fenomene. Dovada in acest sens o reprezinta precizarea pe care autorii insisi o fac la pagina 249, anume ca «o serie de studii realizate in state care au legalizat deja prostitutia arata ca masura nu a avut efectele sperate in reducerea consecintelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate». Toate comisiile prezidentiale au functionat in baza principiului independentei, pornind de la necesitatea punerii expertizei apolitice la dispozitia autoritatilor statului si a opiniei publice. Variantele propuse de Comisia de experti trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice lucide si oneste, la care sa participe clasa politica, reprezentanti ai comunitatii medicale, ai celei juridice, reprezentanti ai cultelor si ai organizatiilor neguvernamentale", se mai arata in comunicatul Presedintiei remis presei la o zi dupa ce Traian Basescu si-a asumat oficial raportul Comisiei Prezidentiale.

"Nu vom interveni personal in aceasta campanie mediatica legata de propunerile Presedintiei, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la indemana si vom spune ce avem de spus, pentru ca nu suntem de acord cu ce se intampla"
Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei


BISERICA VA LANSA O CONTRACAMPANIE
ÎPF Daniel, Patriarhul BOR, a spus ieri, intr-o declaratie pentru site-ul Inpolitics, ca preotii nu vor interveni personal in aceasta campanie mediatica, dar Biserica va reactiona prin mijloacele de comunicare pe care le are la indemana, adica institutiile de presa pe care le patroneaza - postul tv si radio si ziarul Lumina. "Nu vom interveni personal in aceasta campanie mediatica legata de propunerile Presedintiei, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la indemana si vom spune ce avem de spus, pentru ca nu suntem de acord cu ce se intampla. Daca ne intrebati, ne incearca o mahnire sufleteasca atunci cand vedem cat suntem de balcanici cand e vorba sa ne aparam patrimoniul de valori spirituale, traditia, iubirea de Dumnezeu. Mult zgomot, multa agitatie, putine fapte. Biserica este lasata sa lupte singura in asemenea situatii. Ar trebui sa existe o mobilizare mai puternica din partea societatii civile, a societatii in ansamblu, dar faptele lipsesc", a spus ÎPF Daniel.

Totodata, ieri s-a intrunit Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei, care a analizat raportul Comisiei prezidentiale si a emis ulterior un comunicat in care respinge vehement propunerile referitoare la legalizarea prostitutiei si la dezincriminarea consumului de droguri. Însa Patriarhia a reactionat si la atacul la adresa Bisericii, cerand, prin intermediul comunicatului de presa, ca, "in cazul in care Statul va inceta sprijinul fata de BOR, sa fie restituite toate averile bisericesti confiscate". Totodata, referindu-se la criticile raportului prezidential la adresa predarii religiei in scoli, acelasi comunicat al Patriarhiei spune ca "doar in perioada comunista opresiva predarea religiei in scoli a fost intrerupta de un regim ateu totalitar".

BASESCU S-A LUPTAT CU BOR SI ÎN 2004
Relatia presedintelui cu Biserica Ortodoxa a fost una oscilanta si aparent duplicitara. În 2004, chiar in campania electorala, Basescu a scandalizat Sfantul Sinod declarandu-se un sustinator al casatoriilor intre homosexuali, dar si al legalizarii prostitutiei, care, iata, este un laitmotiv al campaniilor sale electorale. Într-o emisiune televizata din perioada campaniei electorale din 2004, Basescu a vorbit despre drepturile homosexualilor romani de a se casatori, dar a spus ca si prostitutia ar reprezenta un factor de echilibru pentru caminele din Romania, motiv pentru care e necesara legalizarea fenomenului. Un comunicat al Patriarhiei a sanctionat aspru deraierile lui Basescu, adancind si mai mult groapa dintre BOR si Alianta PNL-PD, dupa ce, in mandatul sau de primar al Capitalei, Traian Basescu s-a opus vehement construirii Catedralei Mantuirii Neamului.

Dupa ce a fost ales presedinte, Basescu si-a mai nuantat atitudinea fata de Biserica, ajungand chiar si in faza in care s-a ploconit in fata noului Patriarh, Daniel, incercand sa-i castige bunavointa, atat de folositoare in nenumaratele campanii electorale din ultimii ani. Desi avea in spate vechi conflicte publice cu BOR, Traian Basescu a tinut sa ridice osanale Bisericii la implinirea unui an de la intronizarea Patriarhului Daniel, cand a declarat ca BOR este un reper care cultiva respectul fata de valori, avand astfel respectul intregii societati. În mesajul adresat Patriarhului, seful statului a subliniat ca ziua de 30 septembrie este una importanta pentru intreaga BOR. "Doresc sa imi exprim deplina apreciere pentru lucrarea Prea Fericirii voastre si pentru implicarea BOR in sustinerea celor care au nevoie de grija si de ocrotirea Bisericii, in viata culturala, in educatie, in dialogul interconfesional si interreligios", i-a transmis Basescu Patriarhului.

Miza electorala sau o eroare?
Sociologul Cristian Parvulescu sustine ca promovarea legalizarii prostitutiei si a dezincriminarii consumului de droguri, precum si atacul direct la adresa Bisericii, institutia in care romanii au cea mai multa incredere, reprezinta "o grava eroare" din partea lui Traian Basescu. Întrebat daca aceste mesaje au fost lansate pentru a atrage voturile tinerilor sau ale neortodocsilor, Parvulescu a declarat pentru Jurnalul National ca toate cele trei teme aflate in discutie nu sunt acceptate de o societate ultraconservatoare cum este societatea romaneasca. "În campania electorala, acest raport este o arma redutabila in mainile adversarilor lui Traian Basescu si reprezinta o eroare de comunicare care ar putea sa il coste multe procente la alegeri. Nu cred ca Basescu si-a facut vreun calcul politic, cred ca in linii mari era de acord cu concluziile raportului, insa acesta reprezinta o eroare de comunicare foarte grava. Bisericile nicaieri in lume nu accepta acest gen de propuneri. Este adevarat ca se poate stabili statistic o asociere intre cultele neoprotestante si PD-L, cum s-a vazut la alegerile europarlamentare, insa ma indoiesc sincer ca asemenea subiecte pot atrage voturi. Societatea romaneasca nu este conservatoare, este ultraconservatoare si se va vedea la alegeri ca pe Traian Basescu o sa-l coste mult acest raport", ne-a declarat Cristian Parvulescu.

Penticostali si adventisti in PD-L
O parte din liderii importanti ai Partidului Democrat-Liberal apartin de alte biserici decat de cea Ortodoxa. Premierul Emil Boc este penticostal, la fel ca si finul sau, prefectul de Cluj, Alin Tise. Aceeasi biserica penticostala este frecventata si de Daniel Buda, presedintele PD-L Cluj. De asemenea, fostul ministru Gheorghe Seculici, cumatrul lui Traian Basescu, precum si presedintele PD-L Arad, Gheorghe Falca, sunt adventisti. Adeptii acestor culte au sustinut PD-L si in campaniile electorale de pana acum, ei fiind o tinta predilecta a strategilor democrati datorita faptului ca sunt considerati agenti electorali foarte disciplinati.

Bataie la miluirea din buget
Atitudinea presedintelui fata de Biserica este cu atat mai surprinzatoare cu cat, la dezbaterea proiectului de buget pe 2009 in Comisiile parlamentare de specialitate, parlamentarii PD-L si cei ai PSD s-au batut practic pentru a milui cu bani de la buget cat mai multe biserici si manastiri din colegiile in care au fost alesi. Atunci s-a facut si s-a admis o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2009, care au avut ca scop suplimentarea sumelor alocate Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National cu 55 de milioane de lei. Banii erau destinati sprijinirii cultelor religioase, respectiv a 806 biserici si manastiri din tara. (G.A.)

Presa, acuzata ca a "distorsionat" raportul prezidential
Presedintia a incercat sa se apere in fata scandalului generat de propunerile din raportul Comisiei prezidentiale, acuzand presa, printr-un comunicat, ca a "distorsionat" sensul raportului prin "focalizarea excesiva" asupra recomandarilor de dezincriminare a consumului de droguri si de legalizare a sexului comercial, ceea ce a umbrit amplitudinea problemelor mentionate in document. Administratia Prezidentiala mentioneaza, conform Mediafax, ca "aceste probleme sunt grave, insa focalizarea excesiva pe aceste doua aspecte umbreste amplitudinea problemelor de natura sociala semnalate in raport, pentru a caror rezolvare este necesara o larga dezbatere". "Analiza Comisiei prezidentiale cu privire la cele doua probleme nu este o pledoarie, dupa cum nu reprezinta nici un atac la valori, ci este o analiza stiintifica a acestor grave fenomene. Dovada in acest sens o reprezinta precizarea pe care autorii insisi o fac la pagina 249, anume ca «o serie de studii realizate in state care au legalizat deja prostitutia arata ca masura nu a avut efectele sperate in reducerea consecintelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate». Toate comisiile prezidentiale au functionat in baza principiului independentei, pornind de la necesitatea punerii expertizei apolitice la dispozitia autoritatilor statului si a opiniei publice. Variantele propuse de Comisia de experti trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice lucide si oneste, la care sa participe clasa politica, reprezentanti ai comunitatii medicale, ai celei juridice, reprezentanti ai cultelor si ai organizatiilor neguvernamentale", se mai arata in comunicatul Presedintiei remis presei la o zi dupa ce Traian Basescu si-a asumat oficial raportul Comisiei Prezidentiale.

"Nu vom interveni personal in aceasta campanie mediatica legata de propunerile Presedintiei, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la indemana si vom spune ce avem de spus, pentru ca nu suntem de acord cu ce se intampla"
Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul RomanieiComentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000